DEDKILLER Posted February 25, 2018 Report Share Posted February 25, 2018 U mnie stockowy tłok od e&l ma już +150k kulek i niestety jak źle się złoży replikę to części szybko padają ;). Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted February 25, 2018 Report Share Posted February 25, 2018 Ale nieee, pełne suwadło z tłokiem... Jakie suwadło tam wrzuciłeś? Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted February 25, 2018 Report Share Posted February 25, 2018 A moje stockowe tłoki wytrzymały 60k+ w AKSU, a w AKMie tłok o wieeele więcej, grubo ponad 100k. I nadal latają. W 74M miałem wymieniony, (bo miał się zepsuć, tak jak wszyscy gadali, więc profilaktycznie wymieniony). Przestrzelał jakieś 10k zanim został zmieniony. Nic mu się nie stało. Potwierdzam, tłoki są wytrzymałe. Składałem jedną replikę na M125, druga na M135- właściciele bardzo zadowoleni, ten na M135 nie oszczędza i na auto też sieje Quote Link to post Share on other sites
Hudy01 Posted February 25, 2018 Report Share Posted February 25, 2018 Jakie suwadło tam wrzuciłeś? "LCT Dummy Bolt", z WGCShopu. Wymaga szlifowania. Quote Link to post Share on other sites
McKogut87 Posted February 26, 2018 Report Share Posted February 26, 2018 tak tylko że ja nic nie grzebałem oryginał musieli coś w fabryce źle złożyć :icon_evil: ale mniejsze z tym już poprawione :icon_mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted February 26, 2018 Report Share Posted February 26, 2018 Ok, wymaga szlifowania. Ale siedzi potem stabilnie? I z aegiem też podziała (ofc bateria w kolbie)? Quote Link to post Share on other sites
Hudy01 Posted February 26, 2018 Report Share Posted February 26, 2018 Ok, wymaga szlifowania. Ale siedzi potem stabilnie? I z aegiem też podziała (ofc bateria w kolbie)? Siedzi bardzo stabilnie. Przeładowanie to sama przyjemność. Z AEGiem podziała bezproblemowo, pod warunkiem, że te kable będą poprowadzone jakoś logicznie. Quote Link to post Share on other sites
DEDKILLER Posted February 26, 2018 Report Share Posted February 26, 2018 McKogut niestety nawet w najlepszej firmie coś może sie nie udwaać, więc dlatego ja zawsze poprawiam replikę kiedy dostaję ją w swoje niecne rączki ;) Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted February 26, 2018 Report Share Posted February 26, 2018 Chyba sobie zamówię to suwadło... Stalowe naturalnie? Przy okazji, fajny patent na selektor w ELu. Jak wiadomo, są mocno wygięte, niby można to naprostować, ale dzięki temu ładnie się dźwignia zaklikuje w nastawach. Niestety mocne wygięcie dźwigni może skutkować tym, że ogranicznik na kabłąku nie będzie działał - raz już tak uwaliłem ten walec od krzywek selektora, bo mi dźwignia przeskoczyła w dóóóóóóóół. Rozwiązanie: nakapać spawem selektor od dołu. Quote Link to post Share on other sites
Filipt15 Posted February 27, 2018 Report Share Posted February 27, 2018 Z AK zrobił się SIG Quote Link to post Share on other sites
Hudy01 Posted February 27, 2018 Report Share Posted February 27, 2018 Chyba sobie zamówię to suwadło... Stalowe naturalnie? Oczywiście, że stal. Dobry pomysł, będę miał pod ręką spawarkę, to również podłubię przy selektorach. Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted February 27, 2018 Report Share Posted February 27, 2018 Namówiłeś. Będę na dniach zamawiał. Nie rozumiem tylko jednego, skoro i tak poszedłeś w HPA, to dlaczego nie wywaliłeś w pieruny ELa i nie wziąłeś LCT na konwersji Daytony? Blowback to jedyne dla którego mógłbym pogodzić z wężem. Quote Link to post Share on other sites
Hudy01 Posted February 27, 2018 Report Share Posted February 27, 2018 Dlaczego nie wywaliłem E&L i nie poszedłem w LCT? Bo wolę replikę, w której nie połamię podstawy muszki od byle upadku (tak, ludzie potrafią złamać LCTeki, tutaj plus dla E&L za większą wytrzymałość mechaniczną. Po za tym daytona pasuje też do E&Li - są w necie relacje z budowy kilku AK E&L z daytoną, gdzie wszystko działa). Dlaczego nie poszedłem w daytonę? Bo replika za tyle pieniędzy, o którą trzeba cały czas dbać i czyścić, w której zamek cofa się 1/3 długości skoku zamka w palnym to lipa. Jeśli miałbym się bawić w blowback to myślałbym tylko o GHK z "full travel bolt" kitem. Strzelanie z HPA to fajne doświadczenie. Ja wiem, że nie chcę już wracać do AEGów. Quote Link to post Share on other sites
taternik1971 Posted March 9, 2018 Report Share Posted March 9, 2018 Czy ktoś używa tych magazynków? http://www.taiwangun.com/magazynki-aeg-mid-cap-2/magazynek-mid-cap-do-ak74-ak-105-cyma?from=listing&campaign-id=19 Szukałem w temacie, ale nie znalazłem. Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted March 9, 2018 Report Share Posted March 9, 2018 Mam takiego hi-capa do CYMY, pasuje bez żadnych przeróbek. Quote Link to post Share on other sites
taternik1971 Posted March 9, 2018 Report Share Posted March 9, 2018 Mam takiego hi-capa do CYMY, pasuje bez żadnych przeróbek. Chodzi mi tylko o Mida z linku. Quote Link to post Share on other sites
Hudy01 Posted March 9, 2018 Report Share Posted March 9, 2018 Miałem, używałem. Trzeba piłować. Wyglądają jak gówno i mają "feeling" jak tanie badziewie, łatwo je rozwalić. Zdarzały się problemy z podawaniem. Już nawet oryginalne E&Lowskie magi do 74 są lepsze. Quote Link to post Share on other sites
taternik1971 Posted March 9, 2018 Report Share Posted March 9, 2018 Dzięki. Quote Link to post Share on other sites
Viking125 Posted March 9, 2018 Author Report Share Posted March 9, 2018 Ja mam 4 takie magazynki jak w linku, wszystkie pasowały bez piłowania. Dobrze podają, latają w gnieździe, plastik słabej jakości, gnie się w rękach. Za taką cenę nie są złe(często są na promocji i po 18zl można dostać) Lepszy wyborem są lowy z lct, trochę piłowania jest ale żadnych luzów, dobrze podają i plastik twardy nie gnie się w rękach. Co do podawania kulek to nigdy nie miałem z tym problemów, kwestia kilkukrotnego sformatowania magazynka przed użyciem i wyłącznie kulki g&g. Quote Link to post Share on other sites
taternik1971 Posted March 10, 2018 Report Share Posted March 10, 2018 Dzięki za pomoc. :icon_biggrin: Byłem dzisiaj w sklepie i obsługa była na tyle miła, że przetestowała magi na mojej replice. Wszystkie (5 szt.) pasowały i podawały bajkowo. Co do wyglądu to szału nie ma, ale cena też nie zabija. O trwałości się przekonam z czasem. ;-) Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted March 13, 2018 Report Share Posted March 13, 2018 Projekt "Taktyczna Suka" prawie skończony. Z zewnątrz została tylko kosmetyka. W sumie prawie nic nie pasowało. Nie mówię tutaj o kolbie i kolimatorze na deklu, co z założenia było rzeźbieniem ale: - Chwyt pistoletowy ala M4 od CYMY - drobne piłowanie - Aluminiowe łoże dolne do AKSU/ Krinkov od Big Dragon - nawet widać na zdjęciu że jest za krótkie o 5mm, jakoś się udało to spasować, ale trochę mnie to razi i będę szukał od innego producenta. - Tłumik "Świniak" Noveske od Big Dragon - bez przelotki na 14mm, ma gwint 23 mm!! W środku chce wymienić dyszę, gumkę i wsadzić mosfet. Tłok zostawię stockowy w celach testowych, zobaczymy czy jebnie. Na weekend powinienem się wyrobić. Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted March 13, 2018 Report Share Posted March 13, 2018 Czemu stabilizatory usunąłeś, działa przecie z nimi? Jak zamierzasz zakryć dziury po kolbie? Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted March 13, 2018 Report Share Posted March 13, 2018 Czemu stabilizatory usunąłeś, działa przecie z nimi? Jak zamierzasz zakryć dziury po kolbie? Stabilizatory w chwycie pistoletowym? Mi trochę nie pasowały, można by trochę zwęzić i by weszły, ale jeden mi się złamał to i drugi wywaliłem, w niczym to nie przeszkadza. Stockowy chwyt w ogóle ich nie ma, tylko jeden z tyłu. Dziury w kolbie zakrywam zwężonymi częściami od starej kolby, co by ładnie przylegały do body. Czekam tylko na oksydę żeby usunąć przetarcia po kolbie. Quote Link to post Share on other sites
Hudy01 Posted March 13, 2018 Report Share Posted March 13, 2018 (edited) hmm... Ten korpus... Nie wiem, czy nie lepszym rozwiązaniem byłoby po prostu zamienić się korpusem z kimś, kto ma AKMa E&La a chciałby mieć AKMSa, albo zagadać do Kompasa_BP, bo on masowo ogarnia części z rozbiórek różnych replik, w tym E&Li. No nic, w sumie to nawet kibicuję temu projektowi, ma potencjał, chociaż moim zdaniem trochę przekombinowane Edited March 13, 2018 by Hudy01 Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted March 13, 2018 Report Share Posted March 13, 2018 Na pewno z korpusem od AKMa wyglądałoby to lepiej, ale ja nie chciałem się bawić w zamiany, sprzedawanie, kupowanie, dla mnie tak było mniej kombinowania i mam przynajmniej jakieś ucho na zawieszenie. Projekt z zewnątrz jest na 95% skończony. Walnąłem niechlujnie oksydę na zimno, tylko na miejsce gdzie były przetarcia. Z daleka nie widać, z bliska widać gdzie stara, gdzie nowa. Kiedyś się zrobi porządnie na gorąco, ze zdarciem całej starej oksydy. Zostało jeszcze kilka drobniejszych rzeczy, ale to jest zawsze niekończąca się historia. Teraz czas na drobne zmiany w środku Wygląda to tak: Kilka innych zdjęć co by nie zaśmiecać tematu: https://drive.google.com/drive/folders/0B5wQreMPLVhfUy1haXNJdEVZa3M?usp=sharing Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts