Hudy01 Posted May 24, 2018 Report Share Posted May 24, 2018 macie jakiś patent na wyjęcie szczerbiny bez uszkadzania repliki? Brutalna siła i agresja. Postaw kałacha na stabilnym stole, mocno go zaprzyj, żeby się nie ruszał, a następnie wcisnąć szczerbinkę do środka śrubokrętem płaskim. Ale ostrożnie, bo łatwo się poharatać przy tym. Quote Link to post Share on other sites
Filipt15 Posted May 31, 2018 Report Share Posted May 31, 2018 Szkielet e&l 2 gen wytrzyma SP130 jeżeli na tłoku będzie głowica SHS POM przy stockowym zespole cylindrze z głowicą bez srobo? Quote Link to post Share on other sites
jarekfn Posted June 1, 2018 Report Share Posted June 1, 2018 Możesz być pewny że wytrzyma, SP130 to dla niego bółka z masłem. Quote Link to post Share on other sites
jarekfn Posted June 1, 2018 Report Share Posted June 1, 2018 (edited) W dniu 31.03.2018 o 14:39, -Otto- napisał: @Ślepak: E&L :teethh: Potwierdzam że suwadło siadło... :icon_wink: Przy okazji, jak uczynić odkręcanie śrubek w obsadzie lufy łatwiejszym: https://i.imgur.com/mMutAWI.png Skąd masz to suwadło, ja też chce.... Edited June 1, 2018 by jarekfn Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted June 1, 2018 Report Share Posted June 1, 2018 Ze sklepu :P Jak kupowałem to były m.in. na wgc i ehobby. Quote Link to post Share on other sites
jarekfn Posted June 1, 2018 Report Share Posted June 1, 2018 7 minut temu, -Otto- napisał: Ze sklepu :P Jak kupowałem to były m.in. na wgc i ehobby. Dzięki będę szukał, przetrzepałem sklepy i na razie nie znalazłem, ale będe miał na uwadze. Quote Link to post Share on other sites
gorekk Posted June 18, 2018 Report Share Posted June 18, 2018 Cześć, mam możliwość zakupu używanej repliki E&L A107 AK74. Sprzedający zakupił ją w 2016 roku. Czy jest to już druga generacja? Jeśli pierwsza, to czy jest warta zakupu? Z góry dziękuję za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
jarekfn Posted June 30, 2018 Report Share Posted June 30, 2018 Hej, Widziałeś ją, macałeś, wiesz w jakim jest stanie i takie tam?? Quote Link to post Share on other sites
Kajzerken_ Posted July 15, 2018 Report Share Posted July 15, 2018 Przerabiał ktoś z Was wymianę skrzydełka/dźwigni selektora w e&l na utaktycznioną (z półką na paluch wskazujący)? LCT pasuje? Quote Link to post Share on other sites
jarekfn Posted July 16, 2018 Report Share Posted July 16, 2018 Czy LCT pasuje to nie wiem, ale od Asura Dynamics napewno, choć ja ściągnąłem od wersji palnej, i dałem kumplowi do przenitowania tylko samo skrzydełko na selektorze na tym od E&L-a. Quote Link to post Share on other sites
Kajzerken_ Posted July 16, 2018 Report Share Posted July 16, 2018 No niby opcja jest ale komu by się chciało. Może testował ktoś jakiegoś gotowca? Quote Link to post Share on other sites
jarekfn Posted July 16, 2018 Report Share Posted July 16, 2018 Masz: https://militarialodz.pl/pl/p/Taktyczny-przelacznik-ognia-AK-Asura-Dynamics/9035 Stalowe i może być potrzeba dopiłowania otworu, choć w moim AK wchodziło bez problemu to u kumpla w innym modelu tej samej firmy, trzeba było użyć pilnika. Quote Link to post Share on other sites
Michaś Posted November 14, 2018 Report Share Posted November 14, 2018 Cześć, Nie wiem czy był już taki problem, ale trochę nie mam czasu na czytanie postów od 2013 roku, więc... Ja mam taki problem z moim świeżo zakupionym E&L'em (ELS-74 MN): ani magazynek z zestawu, ani kupione dodatkowe magazynki E&L'a nie chcą się zapiąć :( W jednym magazynku podpiłowałem tylny ząb i delikatnie przedni i wtedy na siłę się wpina, ale nie podaje kulek. Ktoś miał taki problem? Wiecie jak go rozwiązać? Magazynki Cymy, albo jakieś noname'y wchodzą, Cyma nawet podaje, ale nie było na razie możliwości więcej postrzelać i przetestować więcej możliwości więc wiem na razie tylko tyle. Replikę odebrałem wczoraj, dziś u Kolegi trochę poprzymierzaliśmy te magi ale, tak jak wspomniałem, na więcej nie było możliwości. Sorry jeżeli powielam temat i ewentualnie poproszę o odesłanie do odpowiedniego posta. Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted November 14, 2018 Report Share Posted November 14, 2018 To że wiele magazynków nie pasuje do E&L to nic nowego. Ja wszystkie magazynki od CYMY trochę podpiłowałem na przednim zaczepie. Z tego co pamiętam to bez przeróbek pasowały E&L, LCT i MAG. Dziwne jest to że nie pasuje dołączony magazynek E&L. Może coś jest krzywe lub źle złożone. Trzeba pamiętać że to dalej chińczyk, trochę lepszy, ale chińczyk. Może jakiś felerny egzemplarz. Ja jakbym miał taki problem z repliką świeżo wyjęta z pudełka to bym zwracał. Quote Link to post Share on other sites
Michaś Posted November 15, 2018 Report Share Posted November 15, 2018 A no widzisz, pasują magi Cymy bez większych kombinacji i te co nam wpadły w łapy (to mój pierwszy kałaszek, wcześniej biegałem z emkami więc innych magów nie mam oprócz tych od E&L'a). Nawet wyjąłem ten dystanser, ale nadal była lipka :( Swoją drogą zastanawiam się jak na serwisie schronowali replikę? Być może użyli "dyżurnego" maga Cymy, albo włożyli kilka kulek do komory HU... Jedyne co może dać efekt to spiłowanie wcięcia pod przednim zębem. Zmierzyliśmy suwmiarką maga Cymy i tego od E&L'a i cyma jest tam węższa o około 0,7mm. Pytanie tylko czy to coś da, bo i tak może nie podawać kulek... Na razie tego nie robiłem. Dziś po robocie jadę do sklepu i mam nadzieję, że się jakoś dogadamy. Dzięki za odpowiedź :) Quote Link to post Share on other sites
lukasb13 Posted January 23, 2019 Report Share Posted January 23, 2019 Chciałbym zrecenzować swojego ELAK710 po półtora roku posiadania. Na 3 strzelance tłok pożegnał się z żywotem. Replika ogólnie strzela średnio. Wczoraj stwierdziłem ze wymienię gumkę no i byłem lekko zaskoczony tym co zobaczyłem. Wszystko w środku pływało w oleju. okno w lufie pod gumkę hop up jest wyszarpane a nie wycięte :D. Jestem ciekaw co wyjdzie po zmianie lufy gumki i wyczyszczeniu elementów które nie powinny być w oleju. Quote Link to post Share on other sites
jarekfn Posted January 23, 2019 Report Share Posted January 23, 2019 Nic nadzwyczajnego nie napisałeś ;) Akurat w tych replikach tłoki to najsłabszy podzespół i od razu są do wymiany po zakupie. Miej na uwadze że te repliki kupuje się głównie jako świetną baze pod tuning. Quote Link to post Share on other sites
Driver2503 Posted April 8, 2019 Report Share Posted April 8, 2019 W dniu 23.01.2019 o 20:47, jarekfn napisał: Miej na uwadze że te repliki kupuje się głównie jako świetną baze pod tuning. Święte słowa ;-) Zmiana tłoka na shs , wstawienie dobrej sprężyny 130/140 przy dobrym spodkładkowaniu I witamy 500+fps na pokładzie ^_^ Znacie jakieś fajne wygodne chwyty pistoletowe które pasują bez przeróbek >? Quote Link to post Share on other sites
taternik1971 Posted April 8, 2019 Report Share Posted April 8, 2019 (edited) Nie wiem, czy fajny, ale mnie podszedł bez motania. https://www.taiwangun.com/chwyty-pistoletowe/powiekszony-chwyt-pistoletowy-do-aeg-ak47-akm-ak74-rpk-black-cyma?from=listing&campaign-id=14&q=chwyt+pistoletowy Edited April 8, 2019 by taternik1971 Quote Link to post Share on other sites
jarekfn Posted April 8, 2019 Report Share Posted April 8, 2019 (edited) Ten tak samo podchodzi bez problemów: https://militarialodz.pl/pl/p/Chwyt-pistoletowy-RK-03-Asura-Dynamics/6829 Edited April 8, 2019 by jarekfn Quote Link to post Share on other sites
379ptp4ms Posted July 14, 2019 Report Share Posted July 14, 2019 Cześć Czy wie ktoś z jakiej firmy komora hopup i dysza dobrze współpracują z AK gen 2 od E&L? Planuje wymienić te elementy, aby doszczelnić układ, ale słyszałem, że po wymianie dyszy przy tuningu replika zaczęła szwankować - chciałbym tego uniknąć. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
jarekfn Posted July 17, 2019 Report Share Posted July 17, 2019 W dniu 14.07.2019 o 18:45, 379ptp4ms napisał: Cześć Czy wie ktoś z jakiej firmy komora hopup i dysza dobrze współpracują z AK gen 2 od E&L? Planuje wymienić te elementy, aby doszczelnić układ, ale słyszałem, że po wymianie dyszy przy tuningu replika zaczęła szwankować - chciałbym tego uniknąć. Pozdrawiam Mi jedynie podeszły dwie komory ProWin oraz Ultimate, zostałęm przy Ultimate, dysza Ultimate 19,6 mm, gumka Maple Leaf wraz z dystanserem Omega. Quote Link to post Share on other sites
Trex15 Posted July 18, 2019 Report Share Posted July 18, 2019 Wzorową szczelność ( brak podskoku papierka przy strzale z kulką, utrzymywanie się ciśnienia przez ok 30sek po strzale z zatkaną palcem lufą , wahania fps rzędu +-2fps) można uzyskać po paru modyfikacjach (gumka i dysza shs, dociśnięcie komory sprężyną do GB) na stockowej komorze. Nieszczelności bardziej szukałbym w braku osi albo układzie pneumatycznym w GB. Quote Link to post Share on other sites
jarekfn Posted August 18, 2019 Report Share Posted August 18, 2019 W dniu 18.07.2019 o 18:08, Trex15 napisał: Wzorową szczelność ( brak podskoku papierka przy strzale z kulką, utrzymywanie się ciśnienia przez ok 30sek po strzale z zatkaną palcem lufą , wahania fps rzędu +-2fps) można uzyskać po paru modyfikacjach (gumka i dysza shs, dociśnięcie komory sprężyną do GB) na stockowej komorze. Nieszczelności bardziej szukałbym w braku osi albo układzie pneumatycznym w GB. Ja bym tu dyskutował, wahania rzędu +/- 2 fpsy, można uzyskać, ale na to składa się cała masa czynników. Samą gumką i dyszą na pewno tego nie uzyskasz, ważna jest sprężyna, i cały zespół pneumatyczny, także lufa i jej jakość. MI się wahania rzędu 3-4 fpsów udało uzyskać, ale musiałem cały gearbox zbudować od nowa i to na topowych częściach, przerzucić całą masę części. Czy warto ?, kwestia czasu, pieniędzy i samozaparcia. Quote Link to post Share on other sites
Driver2503 Posted August 25, 2019 Report Share Posted August 25, 2019 Dopasuj uszczelkę do tłoka .Dysza shs zdecydowanie in plus .Sprawdź osiowość .wahania rzędu 2-4fps i tak nie zauważysz . Flathop + Cieżkie kulki da ci największy przyrost zasięgu skutecznego zresztą małym kosztem . Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts