1911 Posted November 10, 2008 Report Share Posted November 10, 2008 Wzmocnione dzięki czemu nie musisz wymieniać prawie wszystkich części jak w przypadku TMa lub CA o którym różne rzeczy słyszałem Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted November 10, 2008 Report Share Posted November 10, 2008 Madjong Mentorze- wzmocnione... Ale pod jaką sprężyne? M140? Nawet jeśli to co jak jakaś część po prostu skończy swój żywot? Gdzie dokupisz? Masz taką dostępność jak w TM np.? Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted November 10, 2008 Report Share Posted November 10, 2008 M14 G&G ma standardowe zębatki jak v3 czy v2. Inne firmy mają kombinowane. To mi wystarczy za argument. Reszta to tylko tłok i głowica cylindra. Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted November 10, 2008 Report Share Posted November 10, 2008 Szkielet? Jeżeli nie standard to nie brał bym się za up mocowy... Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted November 10, 2008 Report Share Posted November 10, 2008 W gearbox'ach do M14 (napewno w tych standardu TM, a kształt GG i CA podpowiada mi że też tak musi być) siły inaczej się rozkładają i te GB nie pękają tak jak V2. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted November 12, 2008 Report Share Posted November 12, 2008 (edited) Dziś przyszła do mnie przesyłka z VETERANEM. Jedno spojrzenie i ciśnienie 200/100, a temperatura 40'C... szok termiczny :wink: Obejrzę dokładniej, w weekend postrzelam to coś napiszę! Edited November 12, 2008 by pogonczyk Quote Link to post Share on other sites
Marecz Posted November 30, 2008 Report Share Posted November 30, 2008 Ostatnio wypróbowałem M14 G&G ze Speca powiem tyle broń genialna z 35-40 m z luneta prosto w banie gdy wystawała mi z 10 cm nad murkiem, zasięg tez ma niczego sobie wiatr działa ale przy 0.28 idealna snajperka !! Quote Link to post Share on other sites
kozlov Posted December 3, 2008 Report Share Posted December 3, 2008 Z tą snajperką to bym się nie rozpędzał. Kupując Weterana spodziewałem się czegoś więcej ale ostatecznie to bardzo dobra para-snajperka (po wymianie lufy na dłuższą - uwaga - G&G zostawiło sporo miejsca, z luzem można wsadzić dłuższą lufkę) Jest dobrze wyważona, ale jak stoi na magazynku =P Brak uchwytów wymaga pewnego 'przestawienia', a szczególnie w przypadku przeprowadzania szturmu z tą bronią. Ogromnym minusem są znów magazynki... to moje drugie G&G i już więcej tego nie popełnię. Mam serdecznie dosyć pracy magów G&G. Primo : Do M14 pasują tylko magi M14 G&G. Secundo : Nie ma Midcapów, Lowcapy tanie nie są. Tertio : Hicapy świrują, lowcapy nie za często ale też. Innymi słowy, z G&G i ich magazynkami można oszaleć. Podobne przejścia miałem z RK104 ale G&P przychodzi z pomocą oferując pasujące Midcapy. Na batce 10,8V M14 to kosiarka... co prawda to pewna przesada tak używać tej broni, ale zawsze jakiś punkt. Quote Link to post Share on other sites
1911 Posted December 3, 2008 Report Share Posted December 3, 2008 Z hi-capem masz problem tylko na początku drobny zabieg i jest git 0 zacięć. Quote Link to post Share on other sites
kozlov Posted December 4, 2008 Report Share Posted December 4, 2008 Ooo... mógłbyś opisać ten drobny zabieg lub jakiś link podać? :D Ostatni drobny zabieg z magami do G&G robiłem w RK104, skończyło się na piłowaniu magazynków i cięciu gumy w komorze magazynka :D Quote Link to post Share on other sites
1911 Posted December 4, 2008 Report Share Posted December 4, 2008 Jak wyjmujesz maga z body (z metalu) to ten środek skręcony jest kilkoma śrubami(trzema jeśli dobrze pamiętam) i odkręcasz każdą o pół obrotu. Pół powinno starczyć ale jeśli ciągle to samo będzie się działo musisz trochę mocniej poluzować. Magi CA i G&G maja to do siebie że są za mocno skręcone. Mi też się ten mag ciął jak głupi a teraz nie pamiętam żeby kiedykolwiek było coś źle. Mam nadzieję że pomogłem. ;] Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted December 30, 2008 Report Share Posted December 30, 2008 (edited) Przymierzam się do napisania recenzji, ale dopadł mnie brak czasu. Z grubsza - wyjątkowy wyrób, materiały na 5, jakość na 5, wykonanie na 5, lans jak cholera. Prędkość wylotową sprawdzałem na dwóch hronografach "Guardner" i "MadBull", obydwa wykazały: - na kulkach 0,20 - 410-430 fps, - na kulkach 0,25 - 350-370 fps, więc uważam, że podawane w opisach osiągi są wiarygodne. Pierwsze strzelania na kulkach Xtreme 0,25, bateria 9,6V, pogoda bezwietrzna, temperatura powietrza 8'C: - skuteczny zasięg 70 m (działka ma tyle długości, nie miałem okazji sprawdzić na większym dystansie), - skupienie na w/w dystansie, przy ogniu pojedynczym 20 cm, ciągłym 40 cm. Jak dotąd wystrzeliłem około 240 kulek (trzy low-capy, nie próbowałem hi-capa, bo od razu poszedł w odstawkę) nie miałem żadnych kłopotów i zacięć. Doposażyłem w gumową stopkę, 3 low-capy, szynę i lunetę DELTA. Zastosowałem skórzany pas myśliwski (trochę za jasna skóra, będę musiał przyciemnić pastą) wyściełany zielonym filcem. Miodzio :wink: Edited December 30, 2008 by pogonczyk Quote Link to post Share on other sites
1911 Posted December 30, 2008 Report Share Posted December 30, 2008 W Veteranie mierzyłem i na Blasterach 0,25 około 427 fps na 0,2 nie mierzyłem więc nie dam głowy że jest tak jak podaje producent 450-460fps. Jednak patrząc na 0,25 powinno tak być ;] Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted December 31, 2008 Report Share Posted December 31, 2008 (edited) W Veteranie mierzyłem i na Blasterach 0,25 około 427 fps... Bardzo dobry wynik, ja takiego nie uzyskałem, ale to świadczy tylko o tym, że poszczególne egzemplarze nie są powtarzalne, chyba, że ma tu znaczenie producent kulek, ale nie sądzę, żeby Blaster były lepsze od Xtreme. Z tą snajperką to bym się nie rozpędzał. Kupując Weterana spodziewałem się czegoś więcej ale ostatecznie to bardzo dobra para-snajperka... Jasne, dopiero po pewnych zmianach (m. in. blokada auto, dodanie lunety) M14 stał się karabinem wyborowym http://pl.wikipedia.org/wiki/Karabin_M21 :uśmiech: Edited December 31, 2008 by pogonczyk Quote Link to post Share on other sites
Diqz Posted January 5, 2009 Report Share Posted January 5, 2009 Witam :) Zamierzam kupić Veterana w kwietniu. I mam garść pytań? Ostatnio wypróbowałem M14 G&G ze Speca powiem tyle broń genialna z 35-40 m z luneta prosto w banie gdy wystawała mi z 10 cm nad murkiem, zasięg tez ma niczego sobie wiatr działa ale przy 0.28 idealna snajperka !! To był Veteran? Ile fps? Ja będę kupował low-capy i moje pytanie, czy problem z magami to tylko zacinanie się high capa? Czy jest jakiś problem z podawaniem kulek z lowów? Myślicie, że lepiej kupokwać takiego Veterana czy tuningować CA lub TM? Gramy do 450fps, tylko las. Quote Link to post Share on other sites
Plutonowy Posted January 10, 2009 Report Share Posted January 10, 2009 Dysponuje ktoś może zdjęciem gniazda magazynka w veteranie? Quote Link to post Share on other sites
spet Posted January 30, 2009 Report Share Posted January 30, 2009 Czy jest możliwość zamontowania tłumika dźwięku w M14 Soc 16 ? Quote Link to post Share on other sites
Warawko Posted February 10, 2009 Report Share Posted February 10, 2009 Mam nie lada problem, jakie szyny montażowe pasują do modelów m14 G&G? Oprócz firmowego, którego nie ma w żadnym sklepie... http://www.asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2149 - istnieje takie coś, ale mi bardziej by chodziło o jakiś mocowany z boku karabiny (zamka). Quote Link to post Share on other sites
spet Posted February 23, 2009 Report Share Posted February 23, 2009 Poszukaj na specshop.pl Są autoryzowanym sprzedawcą G&G na naszą Ojczyznę. Jak tam nie będzie, to napisz, może sprowadzą przy następnej dostawie. Quote Link to post Share on other sites
1911 Posted February 23, 2009 Report Share Posted February 23, 2009 Niestety stało się po 11miesiącach używania eMka odmówiła posłuszeństwa :/ Padł tłok, i jedna z zębatek.. Replika aktualnie w specshopie i o dziwo sprężyna trochę się skurczyła i daje tylko 390fps, nowa M120 G&G też daje tylko 390fps. Od serwisu dowiedziałem się że w Veteranie sprężyna M120 różni się od oferowanych na rynku(nie da się kupić tej co w M14) :( Zostaje chcąc mieć fps Veterana trzeba wstawić M130 i wymienić zębatki bo M130 ma inną budowę od M120. Czyli sporo zamieszania co i jak z osiągami będę pisał jak do mnie wróci. Pozdro Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted July 21, 2009 Report Share Posted July 21, 2009 Mam pytanie do użytkowników o niezawodność-jak się Wam sprawuje ta giwerka i jak długo ją macie? W temacie dowiedziałem się tylko o dwóch usterkach, ale wolę się jeszcze dopytać ;) Quote Link to post Share on other sites
1911 Posted July 21, 2009 Report Share Posted July 21, 2009 W Veteranie dopiero po około 7 miesiącach miałem usterkę (tłok i zębatka środkowa i po około pół roku FPS spadły z 450), a po roku padł silnik(razem z nim wymieniłem okablowanie i jest spoko). Quote Link to post Share on other sites
HellCat Posted July 29, 2009 Report Share Posted July 29, 2009 Tak na marginesie - zdejmowaliście tłumik płomienia na pewno. Po oględzinach doszedłem do wniosku, że trzeba odkręcić tą kratkowaną nakrętkę między muszką o mocowaniem bagnetu... Jaki to psiakrew jest gwint? lewy czy prawy? A te rowki przed tłumikiem? Jak to coś zdjąć? :strach: Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted July 29, 2009 Report Share Posted July 29, 2009 Sprawdź czy w podstawie muszki nie ma wkrętu blokującego tę nakrętkę. Quote Link to post Share on other sites
HellCat Posted July 29, 2009 Report Share Posted July 29, 2009 Nie, nie ma. Zarówno nakrętka (w większym stopniu), jak i tłumik mają trochę luzu. Zamierzałem więc użyć CTI/Teflonu... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts