86Pietras86 Posted January 31, 2015 Report Share Posted January 31, 2015 steniek... Powiedz jaką dyszę teraz wrzuciłeś? Mam podobny problem. Wszystko łapie piękne szczelności, ale na M170 nie przekraczam 570fps. Też doszedłem że problemem musi być dysza, ale nie mam pomysłu na jaką wymienić ;) Jakbyś był tak dobry..... :D Z góry dzięki! Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted February 1, 2015 Report Share Posted February 1, 2015 Maca ktoś Garanda od G&G? Wiadomo, czy magi od M14 podejdą? Kupiłbym go, ale 20 strzałów mnie trochę odstrasza... Quote Link to post Share on other sites
Cortes Posted February 1, 2015 Report Share Posted February 1, 2015 Magazynki ma podobne do M1 ICS. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted February 1, 2015 Report Share Posted February 1, 2015 jest zbudowany na bazie m14 g*g, magi wpina się w tym samym miejscu, dlatego o to pytam. jest zbudowany na bazie m14 g*g, magi wpina się w tym samym miejscu, dlatego o to pytam. Quote Link to post Share on other sites
steniek Posted February 1, 2015 Report Share Posted February 1, 2015 (edited) Używam dyszy aug guardera. Panowie, powiedzcie prosze, czy da się zalozyć tłumik dzwięku bez żadnego adaptera? Edited February 1, 2015 by steniek Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted February 3, 2015 Report Share Posted February 3, 2015 (edited) Dzień dobry. Przybywam z tematu ogólnego o snajperkach v.7. Co trzeba wymienić od nowości w M14 G&G? Spotkałem się ze stwierdzeniem, że absolutnie nic Czy stockowa lufa daje radę? Jaką sprężynę wytrzymują stockowe bebechy? Da się tam zamontować wyciszony zespół głowicy tłoka i cylindra? Pozdrawiam Edited February 3, 2015 by Obi-Wan Quote Link to post Share on other sites
steniek Posted February 7, 2015 Report Share Posted February 7, 2015 Skoro przybywasz z innego działu to mogłeś chociaż poczytać trochę ten. Wszystko praktycznie zostało już w tym temacie powiedziane. Ale w ramach wyjątku... Nie wiem co dla ciebie znaczy pojęcie "daje radę" i kwestia tego co trzeba wymienić zależy od tego co chcesz osiągnąć. Gearbox w M14 generalnie wytrzymuje nawet m170 ale to nie znaczy że nic nie trzeba wymienić żeby karabin się nie rozsypał za jakiś czas. A co do wyciszonego zespołu głowicy i tłoka do M14 G&G to chyba taki nie istnieje (jeśli się mylę poprawcie mnie proszę). Quote Link to post Share on other sites
Wielki151900 Posted February 21, 2015 Report Share Posted February 21, 2015 Nic nie zostało powiedziane... nawet nikt nie starał się rozwiązać tematu z szynami, od G&P, Guardera i ASG nic nie pasuje. Tylko G&G dla G&G? Może TM pasuje? Ludzie szukają pasujących szyn a ich nie ma... w gunfire najwyżej Ci odnotują że jesteś zainteresowany.... Quote Link to post Share on other sites
Arek935 Posted February 21, 2015 Report Share Posted February 21, 2015 Jeśli chodzi o szynę RIS nad zamek to od G&P pasuje. Mam i używam. Quote Link to post Share on other sites
Wielki151900 Posted February 22, 2015 Report Share Posted February 22, 2015 U mnie próbowałem oba od G&P i luzy, krzywizny, kosmos ;) Quote Link to post Share on other sites
Arek935 Posted February 22, 2015 Report Share Posted February 22, 2015 Może nie jest to idealnie pasująca szyna ale u mnie nic się nie giba, luneta siedzi jak trzeba i działa jak trzeba . Mówię o tej- http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=829 Quote Link to post Share on other sites
Uwaga Bo Szczelam Posted February 26, 2015 Report Share Posted February 26, 2015 Pytanie z innej beczki. Szkielet G&G wejdzie bez problemu do m14 cymy?Gearboxy są kompatybilne? Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted February 26, 2015 Report Share Posted February 26, 2015 Jak byś poczytal temat to nie zadawałbyś tego pytania. Nie. Quote Link to post Share on other sites
Miko1981 Posted May 16, 2015 Report Share Posted May 16, 2015 Witam wszystkich. Z uwagi na brak dostępności w naszym kraju wersji Veteran chcę kupić wersję 57 R.O.C. (link poniżej). Z tego co widzę dużo się nie różni od Veteran'a. Pytanie do Was Panowie ... z perspektywy czasu... czy zakup M14'stki od G&G był dobrym wyborem?? http://gunfire.pl/product-pol-1152202554-Replika-karabinu-typu-57-R-O-C-z-drewnianym-lozem.html Quote Link to post Share on other sites
Garnek Posted May 16, 2015 Report Share Posted May 16, 2015 Jedyny problem to trudno dostępne i bardzo drogie magazynki low/mid Quote Link to post Share on other sites
Vaco Posted May 16, 2015 Report Share Posted May 16, 2015 Magazynki zabijają ceną..chociaż coś tam mi świta, że Lesio miał na sprzedaż 13 sztuk czy jakoś tak. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted May 16, 2015 Report Share Posted May 16, 2015 M14 G&G to najlepiej wykonana replika, jaką miałem i każdemu ją polecam. Teraz G&G wypuściło również Garanda. magazynki mam, ale już tylko kilka. Quote Link to post Share on other sites
Vaco Posted May 17, 2015 Report Share Posted May 17, 2015 U mnie jest drobny problem ze spustem - trzeba go bardzo mocno wcisnąć, gdyż "wihajster" spustu nie dociska tej płytki do końca przy normalnym wciśnięciu. Wydaje mi się, że spust jest jakoś źle wykonany, bo na 100% replika jest dobrze złożona. Nówka sklepowa w folii przyszła (lecz kupiona bez gwarancji od użytkownika z forum), więc nic wyrobione nie jest i w sumie to tak od początku było Jakieś pomysły? Quote Link to post Share on other sites
Miko1981 Posted May 18, 2015 Report Share Posted May 18, 2015 M14 G&G to najlepiej wykonana replika, jaką miałem i każdemu ją polecam. Teraz G&G wypuściło również Garanda. magazynki mam, ale już tylko kilka. Super!!. Lesio powiedz mi jeszcze jak to naprawdę jest z jakością drewna z którego zrobione jest łoże. Naprawdę po uderzeniu kulki zostaje wgłębienie?? Pytam ponieważ obawiam się że po kilku grach kolba i łoże będą wyglądać jak powierzchnia piłki golfowej :icon_confused: . Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted May 18, 2015 Report Share Posted May 18, 2015 Super!!. Lesio powiedz mi jeszcze jak to naprawdę jest z jakością drewna z którego zrobione jest łoże. Naprawdę po uderzeniu kulki zostaje wgłębienie?? Pytam ponieważ obawiam się że po kilku grach kolba i łoże będą wyglądać jak powierzchnia piłki golfowej :icon_confused: . Zauważyłem, że były chyba dwie różne 'generacje' - mega miękka i miękka. Mega miękką zarysujesz nawet paznokciem, i to głęboko. a obie solidnie da się obtłuc kulkami. alternatywa? ściągnąć ten biedalakier, który wygląda obrzydliwie, i nałożyć swój olej, wosk. no i ewentualnie jeszcze wcześniej jakąś bejcę. i powtórzyć z olejem jak wyschnie, potem znów z woskiem. drewno będzie 'twardsze' i bardziej sprężyste. no i nie będzie widać obić/rys tak, jak na błyszczącym lakierze :) Quote Link to post Share on other sites
Miko1981 Posted May 18, 2015 Report Share Posted May 18, 2015 Wielkie dzięki. Sorry że Cię tak męczę, ale chcę się dowiedzieć jak najwięcej :icon_lol: . Jako doświadczony użytkownik tej repliki powiedz mi jak wygląda dostępność części i co Twoim zdaniem trzeba wymienić na starcie żeby polepszyć osiągi i ogólną wytrzymałość bebechów. Twoim zdaniem cały zabieg konserwacji i wzmocnienia drewna da się zrobić samemu czy lepiej zlecić to stolarzowi? Co do Garanda to prezentuje się świetnie. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted May 18, 2015 Report Share Posted May 18, 2015 Odpowiedzi na wszystko są w tym temacie, co do samego drewna - chodź na pw. Quote Link to post Share on other sites
Miko1981 Posted May 20, 2015 Report Share Posted May 20, 2015 Mocne.... hahaha. Full auto z magazynkiem bębenkowym bezcenne :icon_razz2:. https://www.youtube.com/watch?v=CSceYZsGbkU Quote Link to post Share on other sites
BAATT57 Posted May 25, 2015 Report Share Posted May 25, 2015 Witam. Czy ktoś wie jak to jest z tym 57 R.O.C. ? Czy to dalej taka sama replika tylko licencyjnej tajwańskiej, przekłada się to jedynie na oznaczenia itd? Jest jeszcze 57emka z drewnem, ale ponoć to nie umywa się do drewna w veteranie. Zatem skłoniłbym się do 57 z tworzywem i zrobić kolbę we własnym zakresie. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted May 27, 2015 Report Share Posted May 27, 2015 Witam. Czy ktoś wie jak to jest z tym 57 R.O.C. ? Czy to dalej taka sama replika tylko licencyjnej tajwańskiej, przekłada się to jedynie na oznaczenia itd? Jest jeszcze 57emka z drewnem, ale ponoć to nie umywa się do drewna w veteranie. Zatem skłoniłbym się do 57 z tworzywem i zrobić kolbę we własnym zakresie. Pozdrawiam ma oznaczenia w krzaczkach. a drewno w weteranie i tak wygląda jak gowno i trzeba je samodzielnie obrobić. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts