swir680 Posted May 4, 2015 Report Share Posted May 4, 2015 Witam! Jestem na forum nowy ale strzelam się już od dawna. I z racji że przymierzam się do zakupu bębenkowca mam kilka pytań odnośnie rewolwerów w asg: 1. Jak to jest z ich niezawodnością? (chodzi mi głównie o niezawodność zasilania- żeby gaz nie uciekał) 2. Czy są one porównywalnie celne do innych ,,klamek''? (będę go używał na strzelankach w lesie) 3. Czy można do tego dostać kaburę czy też trzeba ją sobie samemu zaadaptować? 4. Jaki rewolwer jesteście w stanie polecić? (mój budżet to około 400 zł) Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted May 4, 2015 Report Share Posted May 4, 2015 Przenoszę do "Jak zacząć?". Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted May 4, 2015 Report Share Posted May 4, 2015 Celność rewolwerów, jak i ich zasięg jest tragiczny. Dopóki nie wyjdą modele z porządnym HU, cały czas będą to wyłącznie zabawki do lansu. Quote Link to post Share on other sites
Okruch Posted May 4, 2015 Report Share Posted May 4, 2015 ...ale za to jaki lans ;) Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted May 4, 2015 Report Share Posted May 4, 2015 Celność rewolwerów, jak i ich zasięg jest tragiczny. Dopóki nie wyjdą modele z porządnym HU, cały czas będą to wyłącznie zabawki do lansu. Masz na myśli budżet podany przez autora, czy TMki i Marushiny też kuleją? Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted May 4, 2015 Report Share Posted May 4, 2015 Raczej chodziło mi o Dana :icon_wink: Quote Link to post Share on other sites
Czajson(wiking126p) Posted May 4, 2015 Report Share Posted May 4, 2015 Mam rewolwer TM i zarówno celność, jaki i zasięg są rewelacyjne ;). Quote Link to post Share on other sites
14100715 Posted May 4, 2015 Report Share Posted May 4, 2015 A jak z używaniem w zimie? Quote Link to post Share on other sites
swir680 Posted May 4, 2015 Author Report Share Posted May 4, 2015 A czy mógł bym prosić o zasięg wyrażony w metrach w skali trafienia w głowę na jednym bębenku??? Quote Link to post Share on other sites
pvvl Posted May 4, 2015 Report Share Posted May 4, 2015 Na strzelance wczesną wiosną miałem awarię karabinka, było za zimno na gazowego boczniaka i kolega pożyczył mi replikę dan wesson od ASG. Z oddawaniem strzałów nie było problemu, gorzej z trafianiem. Czekałem, aż przeciwnik będzie ok 15 m ode mnie, zanim mnie zauważy i po wystrzeleniu 5-6 kulek czasem udawało mi się trafiać, ale to loteria, najczęściej zdążył się zwinąć. Żeby przeładować musiałem znalezć dobre ukrycie. Nawet z szybkoładowarką zaladowanie bębenka to problem, jeśli nie chcesz zgubić wystrzelonych łusek. Generalnie, jeśli chodzi o klimat i moc- tak. Praktyczne użycie jako broń zapasowa- ja bym się nie zdecydował. Quote Link to post Share on other sites
B-E-D-A Posted May 4, 2015 Report Share Posted May 4, 2015 (edited) Chcesz tym samym powiedzieć, że rewolweru który ma 440-530 fps używałeś jako boczniaka? Edited May 4, 2015 by B-E-D-A Quote Link to post Share on other sites
pvvl Posted May 5, 2015 Report Share Posted May 5, 2015 W łuskach były włożone kawałki patyczków po lizakach (patent na obniżenie prędkości początkowej). Miał moc ok 360 fps, więc wszystko z głową. Biegałem z nim całą strzelankę, to była jedyna replika, którą miałem do dyspozycji. Mogłem zobaczyć, jak to jest z przydatnością tego typu replik w praktyce. Quote Link to post Share on other sites
Szajnatałn Posted May 5, 2015 Report Share Posted May 5, 2015 Rewolwery Tanaki i TM spisują się świetnie. Nie sprowadzajmy wszystkiego do DW od WinGuna. Nie wiem jak Marushiny. Quote Link to post Share on other sites
swir680 Posted May 5, 2015 Author Report Share Posted May 5, 2015 (edited) Czyli w kwestii rewolwerów sprawa wygląda tak :tanie = gunwo , w miarę celne=drogie (jak na boczniaka) Edited May 5, 2015 by swir680 Quote Link to post Share on other sites
Czajson(wiking126p) Posted May 5, 2015 Report Share Posted May 5, 2015 Co do pytań odnośnie TMki- na gg(wychodziło ok. 310fps)większość kulek(0,25) trafiała w sylwetkę z odległości 35 metrów(nie pamiętam już ile na ile). W zimnie nawet nie próbowałem używać. Przy ok. 10 spluwała jeszcze w miarę dobrze działała, niżej nie wiem. Quote Link to post Share on other sites
swir680 Posted May 5, 2015 Author Report Share Posted May 5, 2015 A za ile można to dostać? Quote Link to post Share on other sites
Kryptyk Posted May 5, 2015 Report Share Posted May 5, 2015 A za ile można to dostać? Widziałem jakieś dwa na specshopie, czarny M19 i srebrny M66, oba 4 calowe - czarny był jakoś za 650, srebrny po 700 bodajże. Od siebie polecę jeszcze w tej cenie Desert Eagla, też od TM. Równie wielki co rewolwery i nie mniej efektowny - a przy tym można go jeszcze dopieścić metalowymi konwersjami i tym podobnymi bajerami. Aha - cena nie jest może niska (jak to gaziaki TM), ale moim zdaniem najlepszą opcją jest dołożyć te dwie, może trzy stówy i kupić coś z najwyższej półki. TMki są po prostu niesamowite, kupiłem jeden model i bardzo szybko dokupiłem dwa kolejne, a czwarty też już jest w planach ;). Quote Link to post Share on other sites
swir680 Posted May 11, 2015 Author Report Share Posted May 11, 2015 A co powiecie mi o takim czymś??? http://gunfire.pl/product-pol-1152198306-Replika-rewolweru-4-357.html?utm_source=go.pl_gunfire&utm_medium=go.pl_cpc&utm_campaign=GO.PL_rtb_gunfire&utm_term=Reklamy+styl+z+nazwami&utm_content=300x250 Quote Link to post Share on other sites
swir680 Posted May 13, 2015 Author Report Share Posted May 13, 2015 Z waszych wypowiedzi (raczej ich braku) wnioskuję że jest to replika nowa i od niedawna dostępna. Więc jaką replikę proponujecie omówić? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted May 13, 2015 Report Share Posted May 13, 2015 ten kwc jest tragicznie lekki, jak zabawka. rok temu był dostępny metalowy, który wyważony był lepiej. Quote Link to post Share on other sites
vecna Posted May 14, 2015 Report Share Posted May 14, 2015 Nad Danem trzeba trochę popracować by dobrze strzelał, ale da się z 4 calowej lufy osiągnąć 50m zasięgu skutecznego. Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted May 14, 2015 Report Share Posted May 14, 2015 Zobaczymy kiedy wyjdzie w Polsce Nowy Dan z hopkiem. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts