Beryl Posted August 1, 2015 Report Share Posted August 1, 2015 Aktualnie odprawę przechodzi mała frezarka cnc narzędziowa do metali nieżelaznych tj Alu i stopy kolorowe. Powinna pracować już za 2 tygodnie. I tutaj koledzy potrzebuje pomocy jeśli macie pomysły na części Alu czy metal i chcieli byście sie nimi podzielić to będę w stanie wykonać takie elementy pomysłodawcom za darmo a raczej za pomysł Quote Link to post Share on other sites
Sedoro Posted August 1, 2015 Report Share Posted August 1, 2015 Stalowy szkielet v2. :icon_lol: Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted August 1, 2015 Report Share Posted August 1, 2015 (edited) Nie wiem czy to będzie jakiś super pomysł, ale z chęcią zobaczyłbym czarne aluminiowe (bo lżejsze od stali) łoże do AKS-74U, lekko "pro-tacticool". na górze łoża i dole chwytu dałbym jakąś krótką szynę RIS, jeśli jest taka możliwość. Boki, tam gdzie są te wcięcia na odprowadzanie gazów (nie pamiętam jak to się fachowo nazywało i czy w ogóle dobrze to nazwałem), zrobiłbym raczej tak, jak jest. Klasycznie. Ewentualnie zamiast dwóch takowych luk, dałbym trzy. Coś jak w Zastavie M70. EDIT: Jeszcze mi się przypomniało to, co chyba każdego trochę boli w replikach Kałasznikowów. Mianowicie chodzi mi o selektor ognia. Zmodyfikowałbym go na taki, by śmiało można było go przesunąć palcem wskazującym, albo kciukiem. Trochę męczące jest to, że trzeba zabierać całą dłoń z chwytu, by przestawić tryb ognia. EDIT2: No i patrz co jeszcze sobie przypomniałem! Też do AKSU. Zmodyfikowana pokrywa komory zamkowej, na której jej końcu (tam, gdzie znajduje się przycisk do otwierania tejże komory) grzbietu zrobić krótką szynę RIS. Pytanie - po co? By zamontować jakiś celownik mechaniczny. Jakoś bardziej mi się podoba wykonanie Valmeta M62, ale takowego nigdzie nie idzie znaleźć. Stąd ten pomysł na szynę RIS na końcu grzbietu komory zamkowej. Edited August 1, 2015 by Ślepak Quote Link to post Share on other sites
RadPod Posted August 1, 2015 Report Share Posted August 1, 2015 Adapter magów M4 do Ak :) Quote Link to post Share on other sites
Merrowing Posted August 1, 2015 Report Share Posted August 1, 2015 1) Elementy trzymające magazynek w gnieździe w P90 - 2) wysokie montaże do kolimatorów T1 -niby bywają dostępne, ale rzadko. 3) offsetowe podwyższenia szyn - podwyższenie szyny RIS z przesunięciem "górnej" dwa-trzy cm w prawo/lewo. Jeśli jeszcze coś wymyślę, dam znać. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted August 1, 2015 Report Share Posted August 1, 2015 Kopia pokrywy TWI B33 do AK. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted August 1, 2015 Report Share Posted August 1, 2015 Rozdzielacz kulek/komora HU do sprężynowych szotganów trzykulkowych. Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted August 1, 2015 Report Share Posted August 1, 2015 (edited) "Blok gazowy" do giety w standardzie TM. Zrobiony taki z metalu ładnie dociąży replikę i wyeliminuje problem, który uśmiercił już nie jedną gietkę. Albo niską, górną szynę montażową, także do giety. Jeszcze z części marzeń to stalowy korpus do SWD. Oraz coś co nazywa się bodajże mag ready. Takie coś, co przyczepia się do gniazda magazynka w np. emkach, i trzyma się tam drugi magazynek. Albo metalowy chwyt pistoletowy do AK, na wzór tego co robi Zenit. I jeszcze majątek możesz zrobić na zamkach do pistoletów. I jeszcze skoro wspominałem o SWD, to fajną rzeczą byłaby niska szyna montażowa na jaskółkę. Orginał ciężko dostać, kopii nie ma, a te dedykowane do AK wyglądają komicznie zamontowane na Dragonowie. Edited August 1, 2015 by Kopcik Quote Link to post Share on other sites
14100715 Posted August 1, 2015 Report Share Posted August 1, 2015 Stalowy korpus do SWD? Stalowy szkielet V2? :D Do autora, co to za maszynka, że stali na tym nie obrobisz? Model? Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted August 1, 2015 Report Share Posted August 1, 2015 Tak się zapaliłem, jak przeczytałem temat, że mi umknęła fraza o metalach nieżelaznych. :D Quote Link to post Share on other sites
Beryl Posted August 1, 2015 Author Report Share Posted August 1, 2015 Jest to lekka maszyna 3 osie + opcjonalnie upgrade do 5 osi. Co do obróbki stali sa efektywniejsze metody obróbki niż skrawanie. Zamówione wrzeciono kręci sie od 5 tys obrotów wiec za dużo na stal zreszta nie pod stal było to zamawiane a pod Alu i miedz miedzy innymi wymienniki ciepła. Wiec stalowe pomysły pomijam co pisałem na początku Quote Link to post Share on other sites
B-E-D-A Posted August 1, 2015 Report Share Posted August 1, 2015 Body AR-15 z Alu 7075. Najlepiej takie, żeby się zgrywało z konwersjami RIS Madbulla. :D No chyba, że szyny RIS też mógłbyś wykonać samodzielnie. Do tego jeszcze oznaczenia Noveske, S&W, Colt itd. + jakieś ładne anodowanie i byłoby git. W necie krążą paczki z logami wielu producentów M4 w grafice wektorowej. Do tego mogą jeszcze dojść jakieś mniejsze elementy jak selektory ognia, rączki przeładowania, osłony spustu, jakieś powiększone manipulatory do klamek itd. Quote Link to post Share on other sites
BlackShaman Posted August 1, 2015 Report Share Posted August 1, 2015 Muszka i dolna szyna RIS do m249 pasujące do A&K. Nigdzie tego dziadostwa dostać nie można. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted August 1, 2015 Report Share Posted August 1, 2015 Do tego jeszcze oznaczenia Noveske, S&W, Colt itd. + jakieś ładne anodowanie i byłoby git. W necie krążą paczki z logami wielu producentów M4 w grafice wektorowej. Nie pisz tego głośno, nie myśl tak nawet, Cybergun czuwa ;). Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted August 1, 2015 Report Share Posted August 1, 2015 Podstawy do kolimatorów typu Docter, montowane w miejsce szczerbinek w pistoletach. Małe i proste, a jakoś dziwnie trudno dostępne i drogie. Quote Link to post Share on other sites
wojtekk8 Posted August 1, 2015 Report Share Posted August 1, 2015 Jeżeli gabaryt pozwoli to długie łoże (sięgające końca podstawy muszki/początku gwintu na lufie) do AKM. Dostępne bodajże dwa lub trzy modele na rynku, ale drogie i jakoś średnio u nas dostępne. Trax'y to porażka i można powiedzieć, że montowane jednorazowo... Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted August 2, 2015 Report Share Posted August 2, 2015 Jako człowiek, którego życie jest mocno powiązane z airsoftem, nawet za kwadrans czwarta udało mi się coś wymyślić. Rzecz której nie ma na rynku i raczej nie będzie na rynku. Mianowicie górny szkielet ALU CNC do emek ICS. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted August 2, 2015 Report Share Posted August 2, 2015 Body AR-15 z Alu 7075. Ooo tak, też się piszę. Quote Link to post Share on other sites
Beryl Posted August 2, 2015 Author Report Share Posted August 2, 2015 Body było by do zrobienia jednak talerzyk 7075 grubości 40mm i średnicy 180mm to koszt 130 zldo tego frezy i robi sie suma za same graty na poziomie 300 zł myśle ze musiało by to kosztować sporo. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted August 2, 2015 Report Share Posted August 2, 2015 Przy takich kosztach na same narzędzia nie opłaca się robić jednego body. Zrób liste chętnych, wprowadź zaliczkę na poziomie 25-30% ceny, co pozwoli Ci kupić narzędzia i wtedy może produkcja będzie opłacalna dla obu stron - narzędzia rozbiją się na wszystkich (jakbyś dla jednej osoby miał kupować), a Ty dostaniesz zamówienie masowe więc jedno ustawienie maszyn/narzędzi i robisz bez potrzeby zmieniania wszystkiego codziennie po pięć razy. Quote Link to post Share on other sites
Galithar Posted August 2, 2015 Report Share Posted August 2, 2015 Komora hopup do thompsona, nie istnieje metalowa:) Quote Link to post Share on other sites
sebciu Posted August 2, 2015 Report Share Posted August 2, 2015 Modyfikacja zamka i lufy do glocka 17 KSC: Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted August 2, 2015 Report Share Posted August 2, 2015 Może fikuśne spusty do 1911? Bryła elementu wielce skomplikowana nie jest. Choć takie spusty są dostępne nawet poniżej 15 dolców, więc nie wiem czy to ma sens. Taktyczne nakładki na zwalniacz magazynka AK - ale znów, to jest dostępne. Tak samo jak nakładki na rączkę suwadła (w tylu zenitowego RP-1). Szyna do optyki do AKS-74u, montowana w podobny sposób jak wyrób Hephaesteusa ( ), czyli bez potrzeby wiercenia dekla, ale różniąca się tym, że szyna byłaby dłuższa: http://i.imgur.com/3OBOauX.png - może nawet dłuższa niż na tym "zdjęciu", to była tylko szybka wizualizacja pomysłu. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted August 2, 2015 Report Share Posted August 2, 2015 Zabawa w korpusy nie ma sensu, jeśli nie wyjdzie taniej niż $190 za Madbulla. A podejrzewam, że nie wyjdzie. Quote Link to post Share on other sites
wegorz Posted August 2, 2015 Report Share Posted August 2, 2015 (edited) Aktualnie odprawę przechodzi mała frezarka cnc narzędziowa do metali nieżelaznych tj Alu i stopy kolorowe. Powinna pracować już za 2 tygodnie. I tutaj koledzy potrzebuje pomocy jeśli macie pomysły na części Alu czy metal i chcieli byście sie nimi podzielić to będę w stanie wykonać takie elementy pomysłodawcom za darmo a raczej za pomysł 1. Magwell do AK, taki sam lub podobny: Nie ma nic sensownego na polskim rynku. 2. Składana muszka do AK / szyna RIS pod składaną muszkę do AK / inne muszki do AK 3. Przezierniki do AK A jak to będzie na tyle wytrzymałe, by zamontować to nie tylko w ASG... :teethh: Edited August 2, 2015 by wegorz Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts