Kriss88 Posted October 12, 2016 Report Share Posted October 12, 2016 A zrób tak, zdejmij chwyt pistoletowy, zsuń kable i odkręć silnik i wtedy podepnij batke i naciśnij spust. Zobacz czy działa sam silnik. A baterie jakie mają napiecie, dasz radę zmierzyć? Bywały ładowarki które potrafiły ukatrupić cele baterii po pierwszym użyciu. Quote Link to post Share on other sites
MrPro Posted October 12, 2016 Report Share Posted October 12, 2016 Naprawione. Styki są tak ujowe, że się przepaliły. Przeczyściłem i działa. Zamontuje mosfet i git powinien być :) Batki mają 7.4V. Quote Link to post Share on other sites
Voytas Posted October 19, 2016 Report Share Posted October 19, 2016 Przyszła do mnie Suka, na promocji 692zł także całkiem dobre pieniądze. Cała stalowa, tym razem zatrzask kolby jest rock-solid. Fpsy koło 430. Zębatki wyją, trzeba spodkładkować :icon_evil: Jakości magazynka nie skomentuję ... Ale za te pieniądze porównując z Boycem czy rozklekotanymi Cymami 04x to brać, nie zastanawiać się póki jeszcze są Quote Link to post Share on other sites
awasil28 Posted October 28, 2016 Report Share Posted October 28, 2016 Kupiłem FC-A107 i zaskoczony jestem tym że gearbox ma system szybkiej wymiany sprężyny. W suce tego nie było. Na stronie Gunfire nic nie jest napisane na ten temat. Aha jest też ten mag spacer czy jak to tam się nazywa. Sent from my HTC 10 Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted October 28, 2016 Report Share Posted October 28, 2016 No to najwidoczniej zaczęli pakować II generacje E&L do pudła :D Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted October 28, 2016 Report Share Posted October 28, 2016 Zazdroszczę tej szybkiej wymiany sprężyny. Też by mi się to przydało, a średnio mi się chce dłubać w aktualnym szkielecie, by to zrobić. :/ Quote Link to post Share on other sites
awasil28 Posted October 28, 2016 Report Share Posted October 28, 2016 Sent from my HTC 10 Quote Link to post Share on other sites
pszem Posted October 28, 2016 Report Share Posted October 28, 2016 Też kupiłem niedawno dwa FC-A107. Oba mają szybką wymianę sprężyny. Jeden ma ciężko chodzącą kolbę(z oporem) i dobrze się zatrzaskuje(czyli tak, jak opisy z wcześniejszych stron tematu), drugi ma lekko chodzącą, nie chce się zatrzaskiwać(jakby kolba była za gruba przy styku z korpusem), ale da się to zrobić i ma lekki luz góra-dół. Wymiana dekli pomiędzy replikami powoduje super opór na suwadle w jednej z nich(suwadło mocno trze o dekiel). W obu replikach również jest muszka przesunięta w prawo(ten dzyndzel nie jest na środku). Co ciekawe fps z pudła to około 430-445(nie pamiętam dokładnie, ale na pewno mniej niż 450fps). GF podaje "Prędkość wylotowa: ~360 FPS". Całkiem śmiesznie, bo w jednym wymieniona została sprężyna na 130 shs, a w drugim nie. A różnica między obiema replikami to z 5-10 fps. Jedyne co wkurza, to luz na elemencie blokującym chwyt przedni, do którego przyczepiamy zawieszenie. Da się to pewnie załatwić izolacją w jakimś stopniu. Czy może to bardziej popularna przypadłość? Idealne nie są, ale wady da się poprawić. I tak obie piękne, i zdecydowanie fajniejszy wybór od innych chińczyków w tej cenie(promocyjnej!) Ciekawi mnie, czy pasuje może do nich plastikowa kolba od Boyia? Quote Link to post Share on other sites
wściekły królik Posted October 28, 2016 Report Share Posted October 28, 2016 Kiedy zamawialiście repliki? W mojej kupionej 1,5 tygodnia przed promocją nie ma magwella i szybkiej wymiany sprężyny. Quote Link to post Share on other sites
pszem Posted October 28, 2016 Report Share Posted October 28, 2016 Dodam, że u mnie nie ma magwella w replikach, jak u awasila. Poza tym psaują plastikowe CM, jeden magazynek musiałem piłować, reszta ok. Numer seryjny to 024037 jednej i 025xxx tej drugiej. Quote Link to post Share on other sites
wściekły królik Posted October 28, 2016 Report Share Posted October 28, 2016 Poprawka w moim aks74 w drewnie nr 024068 jest wymiana sprężyny ale nie ma magwella. Czy ta nalepka z tyłu gb za przyciskiem pokrywy łącząca obie połówki gb i nakrętkę od wymiany sprężyny to jest plomba serwisowa? Gp-25 od Boyi trzeba przypiłować na obejmach lufy i trochę przy zatrzasku. Czy zmieniając sprężynę w tej replice stracę gwarancję? W końcu jeśli ta nalepka nie jest plombą to w serwisie nie udowodnią mi tej zmiany jeśli wyślę im replikę ze stockową sprężyną. Quote Link to post Share on other sites
komandos93 Posted October 28, 2016 Report Share Posted October 28, 2016 Ta nalepka to nie plomba i taka ciekawostka na górze naklejki przy zatrzasku pokrywy zamkowej widnieje napis M130, przynajmniej na mojej tak jest, zauważyłem go dopiero po głębszym oglądaniu repliki, więc bardzo prawdopodobne że nowe serie mają springa M130. Quote Link to post Share on other sites
wściekły królik Posted October 28, 2016 Report Share Posted October 28, 2016 Możliwe, u mnie stock miał ok 430 fps. Wie ktoś maksymalnie jaką sprężynę wytrzymają bebechy razem z silnikiem? Quote Link to post Share on other sites
awasil28 Posted October 28, 2016 Report Share Posted October 28, 2016 Kiedy zamawialiście repliki? W mojej kupionej 1,5 tygodnia przed promocją nie ma magwella i szybkiej wymiany sprężyny. Ja kupiłem 11 października na promocji. Jako że nie spodziewałem się tej szybkiej wymiany sprężyny to zamawiałem downgrade bo u mnie w Irlandii jest limit do 328fps. Może tego magwella przez pomyłkę mi założyli. Sent from my HTC 10 Quote Link to post Share on other sites
Hudy01 Posted October 28, 2016 Report Share Posted October 28, 2016 Sprawdźcie silniki, czy macie 120 czy 170. Jeśli "te lepsze" to gratuluję - macie E&L 2gen :D Quote Link to post Share on other sites
wściekły królik Posted October 28, 2016 Report Share Posted October 28, 2016 (edited) Na silnikach się nie znam, jedyne co na nim pisze to LAND ARMS, jest czarny i posiada magnesy dość silne. Flaki ForeCore czy E&L gen. 2? PS: Tworzywo od dołu silnika mam białe, miejsce z bezpiecznikiem zasilikonowane od strony kabli. Edited October 28, 2016 by wściekły królik Quote Link to post Share on other sites
awasil28 Posted October 28, 2016 Report Share Posted October 28, 2016 Na suce jest silnik 120 a na FC 107 nie ma oznaczeń Sent from my HTC 10 Quote Link to post Share on other sites
pszem Posted October 28, 2016 Report Share Posted October 28, 2016 Moje dwa kałaszki też mają silnik bez oznaczeń, dokładnie taki jak na zdjęciu z posta wyżej. Zakupione w październikowej promocji. Raczej mało prawdopodobne, aby były to e&l'owe gen. 2 flaczki. Quote Link to post Share on other sites
Viking125 Posted November 1, 2016 Report Share Posted November 1, 2016 Generacja 2 ma łożyska 9mm. Na zdjęciu są 7mm. Więc to zwykły FC tyle tylko że z szybką zmiana sprężyny. Quote Link to post Share on other sites
Adebaxen Posted November 1, 2016 Report Share Posted November 1, 2016 Panowie, ma ktoś info czy GP-25 od Boyi podejdzie do AKS74 bez ingerencji? Replika z października ma QSC i napis m130 na grzbiecie szkieletu gb Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted November 1, 2016 Report Share Posted November 1, 2016 (edited) Mam info. Nie podejdzie bez piłowania zatrzasku. Edited November 1, 2016 by Nitro Quote Link to post Share on other sites
Adebaxen Posted November 1, 2016 Report Share Posted November 1, 2016 ^ Wielkie dzięki, tego się obawiałem. Quote Link to post Share on other sites
wściekły królik Posted November 1, 2016 Report Share Posted November 1, 2016 Nie tylko zatrzasku, jeszcze trzeba kilka mm przypiłować na obejmach luf. Quote Link to post Share on other sites
Adebaxen Posted November 1, 2016 Report Share Posted November 1, 2016 Kilka milimetrów? Brzmi groźnie... Quote Link to post Share on other sites
wściekły królik Posted November 1, 2016 Report Share Posted November 1, 2016 Trochę przesadziłem, ale po pół mm na stronę na pewno. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts