Lukas42 Posted November 27, 2015 Report Share Posted November 27, 2015 (edited) GRH „19 Division der Wehrmacht” zaprasza na rozgrywkę historyczną ASH „STALINGRAD 1942-43” Termin: 27.02.2016 Miejsce: Battle arena - http://www.battle-arena.pl/ Wpisowe: 25zł przy wcześniejszej wpłacie na konto. 30zł na miejscu Fundusze w większej części są przeznaczone na opłacenie wynajęcia terenu. Zgłoszenia prosimy wysyłać do XrayPl (mareksadej@wp.pl). Numer konta będzie podany po zgłoszeniu. Tabela zgłoszeń: Wiek: Od 16 lat. Osoby niepełnoletnie muszą mieć pełnoletniego opiekuna Strony: -Niemcy i przyjaciele (Wehrmacht) -Rosjanie i towarzysze (Armia czerwona) Stylizacja obowiązkowa: Niemcy – wysoki standard, żadnych współczesnych kamuflaży, spodni i bluz (poza stylizowanymi). Rosjanie – minimum to pałatka i furażerka/hełm. Pod spód żadnych współczesnych kamuflaży i rzucających się w oczy ubrań. Najlepiej proste w kolorze khaki lub brązowym. Scenariusz: Część 1 –Atak Niemców na pozycje Radzieckie. Część 2 – Kontratak Armii czerwonej. Dokładne rozkazy na miejscu Zasady: Broń: -Historyczna – Serią mogą strzelać tylko: PPsha, mp40, Thompson, sten. Reszta pojedyńczo -Nie historyczna – Musi być stylizowana. Strzela ogniem pojedynczym -Broń wsparcia – Musi byś stylizowana, może strzelać serią Sanitariusze i respawny: -Osoba ranna może być uleczona przez medyka (dotyk 1 minuta). Drugie zranienie skutkuje pójściem na respa. Jeśli nie ma w pobliżu medyka należy od razu udać się na respa -wraca się z respa po 5 minutach lub gdy zbierze się 4 i więcej osób. Walka w pomieszczeniach: We wszystkich pomieszczeniach (poza halami) wolno strzelać tylko ogniem pojedynczym. W halach zasady jak na otwartym polu (ograniczone zdrowym rozsądkiem) W małych pomieszczeniach limit mocy do 380 fps. Pirotechnika: Bez ograniczeń, ale należy uprzednio powiadomić o posiadanych środkach pirotechnicznych Minimalna liczba osób to 30. Poniżej tej liczby impreza się nie odbędzie. Limity miejsc: Strona niemiecka – 25 miejsc Strona radziecka – 25 miejsc Limity miejsc mogą zostać zwiększone przy większej liczbie chętnych po obu stronach. Termin przyjmowania zgłoszeń jest do 31 stycznia. Prosimy o w miarę szybkie zgłoszenia. Zapewniamy niezapomniany klimat, scenografię, pirotechnikę, ciepłą herbatę i wiele, wiele innych. W zamian prosimy o zabranie ze sobą dobrego humoru :icon_wink: Edited November 27, 2015 by Lukas42 Quote Link to post Share on other sites
Gor Posted November 27, 2015 Report Share Posted November 27, 2015 Bardzo ciekawy teren Panowie- przy stosunkowo niewielkim wkładzie możecie zdziałać prawdziwe cuda. Przy odrobinie szczęścia powinno nam się udać dotrzeć- przegadamy w ramach SSInc i zaproponujemy na forum pomorskim. Pzdr G. Quote Link to post Share on other sites
Lukas42 Posted November 28, 2015 Author Report Share Posted November 28, 2015 Quote Link to post Share on other sites
Lukas42 Posted November 28, 2015 Author Report Share Posted November 28, 2015 Link do liczby osób zapisanych: https://docs.google.com/spreadsheets/d/18FQdY2wX_GhFWWOH-CrljVbJtm90Uf8c1Wq47cNMHXk/edit#gid=0&vpid=A1 Quote Link to post Share on other sites
Lukas42 Posted November 28, 2015 Author Report Share Posted November 28, 2015 Gor - Dzięki za przekazanie informacji o grze w środowisku pomorskim! ;) Quote Link to post Share on other sites
Kolba_DK Posted November 28, 2015 Report Share Posted November 28, 2015 Wstępnie Kolba_PL i Renifer, ale raczej po ciemnej (czarnej nie czerwonej) stronie mocy Raczej nie wyrobimy się ze stylizacją na Ivanów Quote Link to post Share on other sites
DerFleischer Posted November 28, 2015 Report Share Posted November 28, 2015 (edited) No to w rewanżu być może i my zawitamy do was :icon_wink: Jak z ostrzałem z MP40 w pomieszczeniach, też musi być na singlu? Wszak moc ma słabą. Kamuflaże SS dopuszczacie? Trzymamy kciuki za imprezę :) Edited November 28, 2015 by DerFleischer Quote Link to post Share on other sites
XrayPl Posted November 28, 2015 Report Share Posted November 28, 2015 (edited) Zapraszamy, mamy nadzieje, że uda się wszystkim dotrzeć :icon_wink: Wszystkie historyczne drugowojenne kamuflaże są dopuszczone, w tym i rosyjskie. Zakaz permanentny jest tylko na współczesne i powojenne. Niestety raczej ograniczenie co do pojedyńczego ognia w pomieszczeniach zostanie. Bezpieczeństwo przede wszystkim, a w założeniach będzie dużo ludzi i bardzo częste walki w pomieszczeniach, co i tak zwiększa ryzyko wypadku. Zgłoszenia proszę kierować do mnie na pw lub maila. Stan ludzi można będzie sprawdzać w tabelce podanej przez Lukasa :icon_wink: https://docs.google....1#gid=0&vpid=A1 Edited November 28, 2015 by XrayPl Quote Link to post Share on other sites
XrayPl Posted November 28, 2015 Report Share Posted November 28, 2015 (edited) W nasze minimum stylizacyjne wchodzą takie rzeczy jak: http://www.frontowie...ieznymi-kolkami http://www.frontowie...erka-prazkowana http://www.frontowie...ojskowa-uszanka (uszanki często można znaleźć na bazarach czy na allegro w znacznej niższej cenie) http://www.frontowie...lm-wz-40-ssz-40 lub http://www.frontowie...m-stalowy-wz-50 (ze względu na duże podobieństwo, też można je tanio załatwić) Oczywiście zachęcamy do robienia innych rosyjskich sylwetek, w tym i takich jak na zdjęciu :icon_wink: Edited November 28, 2015 by XrayPl Quote Link to post Share on other sites
Domin007 Posted November 29, 2015 Report Share Posted November 29, 2015 Jak mawiał Jerzy Kiler - "Pomyślimy!". Quote Link to post Share on other sites
ratman1809 Posted December 3, 2015 Report Share Posted December 3, 2015 Skoro Domin myśli to sie pomysli....Jeszcze nie wiem po ktorej stronie.... Quote Link to post Share on other sites
Domin007 Posted December 4, 2015 Report Share Posted December 4, 2015 Jeszcze nie wiem. Zastanawiam się co w szafie nada się na komisarza batalionowego, bo chyba Sowietów będzie za mało. Jak zwykle. Quote Link to post Share on other sites
ratman1809 Posted December 4, 2015 Report Share Posted December 4, 2015 Mam ten sam dylemat Garnek jest Pałatka niedroga... W sumie mp może być zdobyczne Quote Link to post Share on other sites
MICHAL Posted December 6, 2015 Report Share Posted December 6, 2015 http://airsoftphotos.net/album/reportage/399245?per_page=-1 Tak na zachętę zdjęcia ze Stalingradu na Batlle Arenie z 2013 roku. Quote Link to post Share on other sites
wish Posted December 8, 2015 Report Share Posted December 8, 2015 No to takie pytanko odnośnie stylizacji, czy w polskiej pałatce i czapce uszatce z gwiazdą na ruskiego będę się nadawał? Jeśli będzie śnieg pomyślimy o przeróbce prześcieradła :). No i czy ruskiemu wypada z MG-tą biegać, po pepeszy do czasu imprezy pewno nie nabędę. Quote Link to post Share on other sites
XrayPl Posted December 8, 2015 Report Share Posted December 8, 2015 Polska pałatka jest dopuszczona ze względu na podobieństwo, ale oczywiście preferujemy radzieckie :icon_wink: Mg-ieta tak jak inne niemieckie czy radzieckie bronie oczywiście mogą być zdobyczne :icon_wink: Mamy nadzieję, że jak największej liczbie osób uda się zrobić Rosyjskie sylwetki. Zwykle z Niemcami nie ma problemu, a jak będzie ich mniej to i lepiej dla realistyki ;) Quote Link to post Share on other sites
Domin007 Posted December 10, 2015 Report Share Posted December 10, 2015 Będziemy. Po krótkiej naradzie zdecydowaliśmy się z bratem stanąć po stronie sowieckiej. Mam nadzieję, że Lee Enfield nie będzie za bardzo kłuł w oczy. Ura, ura, ura! Quote Link to post Share on other sites
Gefrajter Posted December 10, 2015 Report Share Posted December 10, 2015 Jeśli to ten twój z bagnetem to w CQB może kłuć po oczach :hahaha: :hahaha: :hahaha: Quote Link to post Share on other sites
Czeslaw_94 Posted December 10, 2015 Report Share Posted December 10, 2015 Proszę o dopisanie do strony niemieckiej - ksywa Czesław. W razie potrzeby mogę się przemianować na sowieta :) Quote Link to post Share on other sites
ratman1809 Posted December 10, 2015 Report Share Posted December 10, 2015 (edited) Wstępnie po stronie matuszki rosiiji Z telefonu nie mogę sie dodac do pliku... Edited December 10, 2015 by ratman1809 Quote Link to post Share on other sites
Domin007 Posted December 11, 2015 Report Share Posted December 11, 2015 Jeśli to ten twój z bagnetem to w CQB może kłuć po oczach :hahaha: :hahaha: :hahaha: Oj tam oj tam...owinę go otuliną do rur. ;) Quote Link to post Share on other sites
XrayPl Posted December 11, 2015 Report Share Posted December 11, 2015 Wstępnie po stronie matuszki rosiijiZ telefonu nie mogę sie dodac do pliku... Niestety tylko ja mogę edytować tabelkę. Prosiłbym o zgłaszanie się do mnie na pw lub e-maila ;) Quote Link to post Share on other sites
janik44 Posted December 11, 2015 Report Share Posted December 11, 2015 Będę :) Armia Czerwona Quote Link to post Share on other sites
Cortes Posted December 11, 2015 Report Share Posted December 11, 2015 Zgłaszam udział po stronie Armii Czerwonej. Quote Link to post Share on other sites
ratman1809 Posted December 12, 2015 Report Share Posted December 12, 2015 Oj to widze że po radzieckiej stronie szykuje sie pluton Gwardii Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts