gloomer Posted February 10, 2017 Report Share Posted February 10, 2017 U mnie obywa się bez dobicia, ale magi, które chcą radośnie wylatywać to im dobicie nawet nie pomaga. Quote Link to post Share on other sites
Mark97 Posted February 10, 2017 Report Share Posted February 10, 2017 Wrzucę Wam dzisiaj wieczorem filmik. :P Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted February 10, 2017 Report Share Posted February 10, 2017 Zatem czekamy :v Quote Link to post Share on other sites
VanDerSeba Posted February 10, 2017 Report Share Posted February 10, 2017 Niecierpliwie :) Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted February 10, 2017 Report Share Posted February 10, 2017 I tak w sumie low-capy mnie nie interesują bo za bardzo sieję z IARKi :D Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted February 11, 2017 Report Share Posted February 11, 2017 (edited) A popełniłem dzisiaj taką recenzje :icon_smile: Edited February 11, 2017 by gloomer Quote Link to post Share on other sites
Niedźwiedź Posted February 12, 2017 Report Share Posted February 12, 2017 A popełniłem dzisiaj taką recenzje :icon_smile: Tak do końca sam nie popełniłeś :P - Kto Specne sieje ten hejt zbiera ;) Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted February 12, 2017 Report Share Posted February 12, 2017 Niedźwiedź też tam był :D Walnięte z telefona Quote Link to post Share on other sites
Punishment Posted February 13, 2017 Report Share Posted February 13, 2017 Przyzwoita recenzja, choć niestety okupiona atakami fanatycznych hejterów. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted February 14, 2017 Report Share Posted February 14, 2017 (edited) Jeśli chodzi o magi, to do wersji H01c pasują mid capy od Aresa. Wypadają midy od King Armsa, Battleaxe'a, lowy Airsoft System i P-magi. Z ciekawostek. U kolegi w wersji H02 plastikowe magi KA się zapinają. U mnie w IARZe no ni kuta :icon_biggrin: Edited February 14, 2017 by gloomer Quote Link to post Share on other sites
lkoral Posted February 14, 2017 Report Share Posted February 14, 2017 Jaką preckę i gumkę polecacie do tej repliki? Kupiłem SA-H03 i chciałem do nie przełożyć zestaw ze starej giety - czarna systema + lufa PPS 6.03 363mm. Problem w tym, że w stocku replika osiąga jakieś 420-430 fps na moim chrono, a po zmianie na pps+systema moc jest ok 10-20 fps mniejsza... Problem złego złożenia odpada, bo kilkukrotnie przekładałem zestawy i wyniki wciąż te same. Zauważyłem, że stockowy zestaw trochę lepiej siedzi w komorze, tzn nie ma luzów podczas gdy po założeniu pps+systema jest minimalny luz lufy z gumką w komorze. Próbowałem teflon fix, ale stabilne 430 mam tylko przez pierwsze kilka strzałów, później moc znów spada. Zastanawiam się, czy ktoś ma jakiś sprawdzony zestaw który dobrze się sprawdza w tej replice. Z góry dzięki za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
Luk4sPL Posted February 14, 2017 Report Share Posted February 14, 2017 Promyk min 363mm + zielona gumka GG. Quote Link to post Share on other sites
lkoral Posted February 14, 2017 Report Share Posted February 14, 2017 (edited) Hmmm.... A jakieś sprawdzone alternatywy dla promyka? Ponad 300 cebulionów za samą lufę to trochę więcej niż zakładałem na tą przyjemność :icon_wink: Edited February 14, 2017 by lkoral Quote Link to post Share on other sites
Head Crusher Posted February 15, 2017 Report Share Posted February 15, 2017 (edited) Madbull Steel Bull 6.03 mm, miałem Guardery i JBU i w tym przedziale cenowym stalowe byczki rządzą. Edited February 15, 2017 by Head Crusher Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted February 15, 2017 Report Share Posted February 15, 2017 Jeśli chcesz gumkę z grubym kołnierzem to ładnie powinien uszczelniać się niebieski Madbull. A ja nie wymieniam nic. IAR strzela ładnie i to nawet w mróz. Czego chcieć więcej :D? Quote Link to post Share on other sites
Voytas Posted February 16, 2017 Report Share Posted February 16, 2017 Mości Panowie, czy jest w śląskim województwie jakiś zacny mąż posiadający HK416 albo IARa do organoleptycznego i bezwstydnego obmacania przeze mnie ? Quote Link to post Share on other sites
Darekptr Posted February 17, 2017 Report Share Posted February 17, 2017 Kurde, jak najpierw zobaczyłem Kaśki i wymarzone IAR to się uśmiałem, bo jakoś eMek Specny aktualnie jest jaka jest. Śledzę temat i widzę, że bardzo się myliłem. Robicie mi coraz większą ochotę na produkty Specny. Ale jest jedno, oznaczenia, mam teraz straszne parcie na oznaczenia, także wypada ona z gry. Ale z ciekawości zapytam, czy komuś udało się porównać Specnę do Umarexa? I tak pewnie poczekam na Umarexa(albo wersję V2, właśnie pojawiły się takie 416 na GFie), ale jednak chcę wiedzieć, czy przepłacam, czy jednak trochę tej jakości w Umarexie jest więcej. Quote Link to post Share on other sites
Voytas Posted February 17, 2017 Report Share Posted February 17, 2017 (edited) Jakby puścili wersję bez paskudnych oznaczeń specny to brałbym kontenerami :icon_mrgreen: projekty "ostrych" oznaczeń są na forum ogólnodostępne, 30-50zł i mamy full wypas replikę za rozsądne pieniądze Edited February 17, 2017 by Voytas Quote Link to post Share on other sites
Mark97 Posted February 18, 2017 Report Share Posted February 18, 2017 Voytas, jestem z Bielska-Białej, jakby Ci było po drodze to zapraszam na obmacanie. Quote Link to post Share on other sites
Poneck Posted February 18, 2017 Report Share Posted February 18, 2017 (edited) Madbull Steel Bull 6.03 mm, miałem Guardery i JBU i w tym przedziale cenowym stalowe byczki rządzą. Też zdecydowanie polecam Steel Bull'e. U mnie siedzi wersja 407mm. Edited February 18, 2017 by Poneck Quote Link to post Share on other sites
czarna zojcha Posted February 19, 2017 Report Share Posted February 19, 2017 Siema Panowie :). Na wstępie słowa podziękowania dla Gloomera i Niedźwiedzia za recke - na necie materiałów o tej replice jak na lekarstwo :/. Zastanawia mnie tylko gearbox, specyfikacje większości sklepów podają v2 modyfikowany. Czy ktoś może napisać kilka słów co to właściwie oznacza ? Jaki to może mieć wpływ na możliwości tunningu, np. wymianę szkieletu gearboxa na inny itd. ? Zielony jestem całkowicie w tym temacie, więc jeśli pytam o coś bardzo podstawowego to sryyy :D Quote Link to post Share on other sites
falloutpl Posted February 19, 2017 Report Share Posted February 19, 2017 Kurde, jak najpierw zobaczyłem Kaśki i wymarzone IAR to się uśmiałem, bo jakoś eMek Specny aktualnie jest jaka jest. Śledzę temat i widzę, że bardzo się myliłem. Robicie mi coraz większą ochotę na produkty Specny. Ale jest jedno, oznaczenia, mam teraz straszne parcie na oznaczenia, także wypada ona z gry. Ale z ciekawości zapytam, czy komuś udało się porównać Specnę do Umarexa? I tak pewnie poczekam na Umarexa(albo wersję V2, właśnie pojawiły się takie 416 na GFie), ale jednak chcę wiedzieć, czy przepłacam, czy jednak trochę tej jakości w Umarexie jest więcej. HK specny niestety nie miałem jeszcze możliwości obejrzeć, ale o VFC mogę powiedzieć jedno - nie warta obecnej kasy. Używki ok, ale nówki bym w życiu nie kupił. Gdybym nie miał 416 i m27 umarexu, używańców, kupionych w fajnych pieniądzach, to nawet bym się nie zastanawiał tylko brał specnę. Od specny mam zwykłą emkę jakieś tam mk18 i jestem pewny, że 416 nie jest gorsza. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted February 20, 2017 Report Share Posted February 20, 2017 (edited) Siema Panowie :icon_smile:. Na wstępie słowa podziękowania dla Gloomera i Niedźwiedzia za recke - na necie materiałów o tej replice jak na lekarstwo :/. Zastanawia mnie tylko gearbox, specyfikacje większości sklepów podają v2 modyfikowany. Czy ktoś może napisać kilka słów co to właściwie oznacza ? Jaki to może mieć wpływ na możliwości tunningu, np. wymianę szkieletu gearboxa na inny itd. ? Zielony jestem całkowicie w tym temacie, więc jeśli pytam o coś bardzo podstawowego to sryyy :icon_biggrin: Modyfikacja w GB specny polega na możliwości wyciągnięcia sprężyny bez otwierania GB. Jedyna inna część to inna prowadnica sprężyny, a tak normalnie możesz pakować V.2. HK specny niestety nie miałem jeszcze możliwości obejrzeć, ale o VFC mogę powiedzieć jedno - nie warta obecnej kasy. Używki ok, ale nówki bym w życiu nie kupił. Gdybym nie miał 416 i m27 umarexu, używańców, kupionych w fajnych pieniądzach, to nawet bym się nie zastanawiał tylko brał specnę. Od specny mam zwykłą emkę jakieś tam mk18 i jestem pewny, że 416 nie jest gorsza. VFC jest bardzo ładnie wykonane bo wczoraj akurat miałem okazję zobaczyć M27 od tejże firmy ale bebeszki niestety słabe, ale jesteś pierwszym posiadaczem który nie broni marki. VFC MASTER RACE, a specna do piachu Kurde, jak najpierw zobaczyłem Kaśki i wymarzone IAR to się uśmiałem, bo jakoś eMek Specny aktualnie jest jaka jest. Śledzę temat i widzę, że bardzo się myliłem. Robicie mi coraz większą ochotę na produkty Specny. Ale jest jedno, oznaczenia, mam teraz straszne parcie na oznaczenia, także wypada ona z gry. Ale z ciekawości zapytam, czy komuś udało się porównać Specnę do Umarexa? I tak pewnie poczekam na Umarexa(albo wersję V2, właśnie pojawiły się takie 416 na GFie), ale jednak chcę wiedzieć, czy przepłacam, czy jednak trochę tej jakości w Umarexie jest więcej. Niedźwiedź miał okazję porównać VFC vs Specna i mówił, że jedyne różnice jakie dostrzegł w wykonaniu to troszkę gorsza faktura plastików Z mojej strony kolejne przemielone ponad 2k kulek z IARKI i wszystko bangla. Złapałem tylko jakieś zwieszenie na silniku, gdzie wystarczyło odkręcić stopkę chwytu pistoletowego, zakręcić silnikiem bez styku z zębatkami i Irenka znowu bangla :icon_biggrin:. Edited February 20, 2017 by gloomer Quote Link to post Share on other sites
Darekptr Posted February 20, 2017 Report Share Posted February 20, 2017 (edited) aaAAA, motyla noga za przeproszeniem. Miałem się wystrzegać chinoli jak ognia(rozczarowałem się wytrzymałością rączki przeładowania w CM.049) i wszystko wraca jak bumerang...za VFC wciąż stoi jedno: HPA, cóż, BlackOniona nie włożę, rof będzie przy mały jak na palny. Jedyne co dzięki Specnie otrzymam, to magazynki Real/Low/Mid prosto pod Kaśki, czyli te inaczej wykrzywione. W razie gdybym zainteresował się zwykłym HK, bo M27 planuję zasilać długimi midami Boya. Może ktoś ma i się pochwali zdjęciem? Edited February 20, 2017 by Buniek92 bluzgi Quote Link to post Share on other sites
czarna zojcha Posted February 21, 2017 Report Share Posted February 21, 2017 To jak :) ?? Nadaje się ta Kaśka na pierwszą repliką czy nie :) ? Sianka mam w sumie troszkę więcej, ale HK 416 to właśnie to :). Jakiś specjalny tunning na tą chwilę mnie nie interesuje (jeżeli cos bede wymieniał to gumkę moze lufę). Zależy mi jedynie na kompatybilności bebechów, co bym mógł wsadzić tam kiedyś (jak mnie najdzie) inny szkielet v2 i tego typu historie :D. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts