Forzajuve Posted April 5, 2017 Report Share Posted April 5, 2017 Mogą być za krótkie. chodzi o długość która chowa się w łożu magazynka. Battleaxy są dłuższe od standardowych magów jakie testowałem - przez to magazynek zaczepia się o zgrubienie z przodu i nie zapina. Jak nie podejdą to będzie trzeba kupić te Battleax'y Przepraszm, zapomniałem o temacie :icon_smile: Dodatkowo zaznaczę, że PMAGI od G&G po takiej samej operacji pasują idealnie. Da się. Na focie wyżej masz tak zrobione. mógłbyś podać link jakie ucho kupić bo widziałem różne kształty na prowadnice Quote Link to post Share on other sites
megabac Posted April 5, 2017 Report Share Posted April 5, 2017 mógłbyś podać link jakie ucho kupić bo widziałem różne kształty na prowadnice Hmmm linka niestety nie podam, bo ucho znalazłem gdzieś w czeluściach mojej wielkeij skrzynki z gratami aesgejowymi :P Ale mogę je zdjąć i pokazać jak wygląda. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted April 5, 2017 Author Report Share Posted April 5, 2017 Wersja "C" posiada takie ucho na prowadnicę w zestawie ;) Quote Link to post Share on other sites
megabac Posted April 5, 2017 Report Share Posted April 5, 2017 Wersja "C" posiada takie ucho na prowadnicę w zestawie :icon_wink: Yyyyy to ja nie miałem i musiałem dokładać :icon_smile: EDYTA: Ja kupiłem SA-H02, więc to chyba nie jest "wersja C". Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted April 5, 2017 Author Report Share Posted April 5, 2017 Wersja "C" to SA-H01 :) Quote Link to post Share on other sites
megabac Posted April 5, 2017 Report Share Posted April 5, 2017 Wersja "C" to SA-H01 :icon_smile: A widzisz. W każdym razie jestem prawie pewien, że odpowiednie "ucho" można zanabyć w GF :) Quote Link to post Share on other sites
Forzajuve Posted April 5, 2017 Report Share Posted April 5, 2017 http://azteko.pl/shs-uchwyt-zawieszenia-taktycznego-plum-ring-b-do-replik-m4m16-p-12636.html http://azteko.pl/uchwyt-taktyczny-typu-asap-do-serii-m4m15-p-4450.html Różne otwory w środku mają te blaszki i nie wiem jaka pasuje do hk416 Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted April 5, 2017 Author Report Share Posted April 5, 2017 Zdejmij kolbę i zobacz jakiego kształtu jest prowadnica w replice. Tyle wystarczy :) Quote Link to post Share on other sites
Forzajuve Posted April 5, 2017 Report Share Posted April 5, 2017 Domyślam się ale w chacie będę za tydzień i chciałbym wiedzieć szybciej po prostu Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted April 5, 2017 Report Share Posted April 5, 2017 A ja rozwiązałem to tak i jest mega wygodnie. Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Forzajuve Posted April 5, 2017 Report Share Posted April 5, 2017 Ja jednak wole założyć ucho:) Quote Link to post Share on other sites
Head Crusher Posted April 6, 2017 Report Share Posted April 6, 2017 Potwierdzam, lowy Battleaxe siedzą bardzo dobrze, ale mają spory luz na boki w stosunku do stockowego hicapa. Jaki zakres luzu na froncie jest normą, a kiedy trzeba słać na serwis? Quote Link to post Share on other sites
megabac Posted April 6, 2017 Report Share Posted April 6, 2017 Potwierdzam, lowy Battleaxe siedzą bardzo dobrze, ale mają spory luz na boki w stosunku do stockowego hicapa. Jaki zakres luzu na froncie jest normą, a kiedy trzeba słać na serwis? Ja nie mam ani mm luzu... W zasadzie to replikę musiałem rozkładać przy pomocy gumowego młotka, bo tak ciasno było spasowane... Quote Link to post Share on other sites
Niedźwiedź Posted April 6, 2017 Report Share Posted April 6, 2017 Potwierdzam, lowy Battleaxe siedzą bardzo dobrze, ale mają spory luz na boki w stosunku do stockowego hicapa. Jaki zakres luzu na froncie jest normą, a kiedy trzeba słać na serwis? Ja nie mam ani mm luzu... W zasadzie to replikę musiałem rozkładać przy pomocy gumowego młotka, bo tak ciasno było spasowane... Potwierdzam u mnie w H-02 też ani krzty luzu nie ma na froncie. Quote Link to post Share on other sites
Head Crusher Posted April 6, 2017 Report Share Posted April 6, 2017 No ale przypadek Voytasa jest już z goła inny. W moim przypadku bardziej chodzi o lufę zewnętrzną, jakoś tak mam pewne obiekcje. Sprawdzał ktoś ROF na stockowym silniku i gearboxie + LiPo 11,1V? Quote Link to post Share on other sites
megabac Posted April 6, 2017 Report Share Posted April 6, 2017 Sprawdzał ktoś ROF na stockowym silniku i gearboxie + LiPo 11,1V? Spradzał, ale nie pamięta xD Wiem, że było zacnie. Teraz w zasadzie mam dwa springi, których używam i żadna z nich nie jest tą dołączoną do repliki. Jedna na 360, a druga na 450 FPS. Na obu ciągnie bez zająknięcia. Quote Link to post Share on other sites
Head Crusher Posted April 6, 2017 Report Share Posted April 6, 2017 Sprzedawca w azteko.pl powiedział mi, że 11,1V dla stockowego silnika i tłoka to za wysokie progi. Tłok z pełną metalową szczęką kupiłem, a silnik myślę przełożyć ze SCAR-a L WE, bo spokojnie jedzie na 11,1V i ROF jest przedni. Quote Link to post Share on other sites
megabac Posted April 6, 2017 Report Share Posted April 6, 2017 Sprzedawca w azteko.pl powiedział mi, że 11,1V dla stockowego silnika i tłoka to za wysokie progi. Tłok z pełną metalową szczęką kupiłem, a silnik myślę przełożyć ze SCAR-a L WE, bo spokojnie jedzie na 11,1V i ROF jest przedni. To co? Ja mam inną replikę? Jakim cudem lata na 11.1V na stockowych bebechach i zmienionych springach? Przestańcie wreszcie teoretyzować, wróżyć z fusów i pytać "serwisantów gawędziarzy" i zacznicie słuchać ludzi, którzy mają z repliką do czynienia cały czas. Nie twierdzę, że wymiana tych części jest złą decyzją. Uważam, że zwyczajnie niepotrzebną :) Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted April 6, 2017 Report Share Posted April 6, 2017 Powiem tak na stockowym silniku i 11,1 replika pięknie nasuwała. Ale wolałem zmienić silnik i używać 7.4 Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
sikor73elite Posted April 6, 2017 Report Share Posted April 6, 2017 Czy tylko u mnie prowadnica kolby lekko się rusza? Lufa zewnetrzna też jakby miała delikatne luzy. Model H03. Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Head Crusher Posted April 6, 2017 Report Share Posted April 6, 2017 U mnie prowadnica kolby jest pewnie zamontowana. Natomiast lufa zewnętrzna ma lekki luz. Także model H03. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted April 6, 2017 Author Report Share Posted April 6, 2017 Ucho w wersji SA-H01 wygląda tak: A teraz potwierdzam, że midy BattleAxe pasują bez problemu :) Kolba trochę mniej, ale to wina prowadnicy... Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted April 6, 2017 Report Share Posted April 6, 2017 Weryfikował ktoś jakim kluczem można odkręcić śrubkę od zwalniacza magazynka? 1,5mm jest za duży. Czyżby 1,2? Quote Link to post Share on other sites
megabac Posted April 6, 2017 Report Share Posted April 6, 2017 Weryfikował ktoś jakim kluczem można odkręcić śrubkę od zwalniacza magazynka? 1,5mm jest za duży. Czyżby 1,2? Tak, 1.2. A tego co wsadził tam imbusa zamiast starego dobrego philipsa to osobiście bym wypatroszył. Quote Link to post Share on other sites
UnTiTleD Posted April 6, 2017 Report Share Posted April 6, 2017 Może ktoś podać, ile waży sa-h02 i sa-h03? Chciałbym dopasować wagowo pasującą mi wersję, ale w sklepach podają różną wagę. I ponawiam pytanie: czy jest dostępna przedłużka lufy do hk416? Pasuje zwykła emkowa? Czy różni się wizualnie? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts