Voytas Posted March 13, 2017 Report Share Posted March 13, 2017 W emkach specnowych też jest taki rozstrzał. Rok temu znajomi kupili 2 sztuki B02. Jedna super, rock-solid i zero luzów aż po dziś dzień, druga od nowości miała bujający się front, po może miesiącu korpus złapał luzy, wiecznie miał problemy z komorą hopa. Takie to jest Specnowe Lotto :icon_evil: jakbym mieszkał bliżej Wrocka to bym sobie podjechał po nową. Widać warto zawsze napisać w "uwagach do zamówienia" żeby przed wysyłką sprawdzili czy z repliką wszystko jest w porządku bo w przeciwnym razie nikt do paczki nie zaglądnie i można dostać bubla. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted March 13, 2017 Report Share Posted March 13, 2017 W uwagach możesz napisać sobie co chcesz, a i tak będą mieli to w nosie. Wiem z doświadczenia ;) Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted March 15, 2017 Report Share Posted March 15, 2017 A ja dam mały update o M27 IAR. Replika przemieliła już 10K. Mechanicznie wszystko działa, hopek kręci zacnie. Jedynie do czego mogę się przyczepić to, że replika czasem na 7,4 potrafi zamilknąć od tak, wtedy dobrze jest odkręcić stopkę chwytu pistoletowego, zakręcić silnikiem, przykręcić stopkę i replika dalej bangla. Pewnie słaby silnik + słabe podkładkowanie robią takie jaja. Silnik pewnie zmienię na jakiś neodymowy od JG bo HS nie chcę. Quote Link to post Share on other sites
reaper666 Posted March 17, 2017 Report Share Posted March 17, 2017 (edited) Zainteresowała mnie H02'jka do CQB. Wsadzał ktoś może silnik highspeed G&P M120 i sprężyne M100-M110? Batka wchodzi pod front czy kolba? Edited March 17, 2017 by reaper666 Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted March 17, 2017 Report Share Posted March 17, 2017 Batka w H02 i H03 jest w kolbie. Quote Link to post Share on other sites
sikor73elite Posted March 17, 2017 Report Share Posted March 17, 2017 W HK417 od Umarexa w kolbę zmieściłem dwie baterie Nuprol 1450 7.4 Myślę, że tutaj także w boczne otwory także się zmieszczą. Niestety 11.1 nie znalazłem o takich rozmiarach żeby zmieścić w boczne otwory. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted March 17, 2017 Report Share Posted March 17, 2017 Ja wsadzam akumulator bezpośrednio w prowadnicę kolby. Mogę przymierzyć czy mój lipo 11,1 1400 od Redoxa się mieści. Quote Link to post Share on other sites
reaper666 Posted March 17, 2017 Report Share Posted March 17, 2017 Z tym że mając batke w prowadnicy raczej nope z mosfetem. Wysłane z mojego Xiaomi Redmi 4 Pro via Tapatalk. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted March 17, 2017 Report Share Posted March 17, 2017 Kolega w G&P ma mosfet w prowadnicy i mieści :) Quote Link to post Share on other sites
reaper666 Posted March 17, 2017 Report Share Posted March 17, 2017 Ja mam G&P i w prowadnicy mieści się tylko mosfet, i zajmuje 1/2 miejsca + kable. :hahaha: Chyba że mówimy o super mega małym i słabym mosfecie, i lipo o małej pojemności. Quote Link to post Share on other sites
Voytas Posted March 17, 2017 Report Share Posted March 17, 2017 Jak sobie polutujesz bez płytki na pająka takiego IRF1404 to jest mały, płaski i gniecie wszystke kupne fety. Chodzi bez zająknięcia na 500fpsowych świniakach z 11v aku. W specnach trzeba tylko boszką przyciąć ten element, który blokuje prowadnicę kolby, żeby dało się replikę rozebrać bez rozlutowywania feta. Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted March 17, 2017 Report Share Posted March 17, 2017 ^Chodzi Ci o blaszkę, do której dopina się zawieszenie? Quote Link to post Share on other sites
Voytas Posted March 17, 2017 Report Share Posted March 17, 2017 (edited) O ów element, przez który przechodzi śruba do prowadnicy sprężyny, wrzuca się go zawsze na koniec stock pipe'a. Taki śmiszny mały, najczęściej szary, znalowy cycek. Nie wiem jak toto się nazywa EDIT: chodzi mi o element z prawej Edited March 17, 2017 by Voytas Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted March 18, 2017 Report Share Posted March 18, 2017 Wystarczy, że mosfet będzie wystawał prowadnicy :P Quote Link to post Share on other sites
Darekptr Posted March 18, 2017 Report Share Posted March 18, 2017 Ja w M4 EA mam batkę w prowadnicy zmieszczonej razem z mosfetem NanoHARD, batka to Redox 1200mAh 7,4 Kolba zostaje w maksymalnym rozłożeniu, ewentualnie ząbek wcześniej. Quote Link to post Share on other sites
slawek96 Posted March 18, 2017 Report Share Posted March 18, 2017 (edited) U mnie w G&P mieści się w prowadnicy bateria LiPo Nuprol 7.4 1450 mAh 2 listkowa wraz z mosfetem Gate Nano Hard i bez problemu mogę zakręcić zaslepke prowadnicy i złożyć kolbę do końca. Wszystko kwestia ułożenia kabli. Edited March 18, 2017 by slawek96 Quote Link to post Share on other sites
Niedźwiedź Posted March 19, 2017 Report Share Posted March 19, 2017 (edited) Kolega w G&P ma mosfet w prowadnicy i mieści :icon_smile: Ja mam G&P i w prowadnicy mieści się tylko mosfet, i zajmuje 1/2 miejsca + kable. :hahaha: Chyba że mówimy o super mega małym i słabym mosfecie, i lipo o małej pojemności. Czuje że Gloomer mówi o moim G&P :icon_wink: Aktualnie mam w prowadnicy mosfet Qbsona z BBmax i mieści się razem z nim bateria Redox 1200 mAh / 11.1V - przy czym mogę dowolnie operować ułożeniem kolby nic się nie przycina. (Anegdota: Wcześniej siedział tam mosfet z zestawu E.T.U. G&G razem z bezpiecznikiem ale tego syfu nikomu nie polecam nie dość że nie działa z 7,4V to jeszcze koniec końców płytka była tak tandetnie polutowana że się przepaliła ... G&G się nie popisało.) Edited March 19, 2017 by Niedźwiedź Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted March 23, 2017 Report Share Posted March 23, 2017 Mały update w IARC. Udało mi się zdobyć stary silnik High Torque od CA i zamontowałem do specny. Magnesy może minimalnie słabsze niż w stockowym silniku specny, ale za to replika na Lipo 7,4 przestała mulić, polepszyła się reakcja na spust i podskoczył ROF. Po prostu specnowe wirniki są słabe, a szkoda bo sama buda silnika jest fajna. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted March 28, 2017 Report Share Posted March 28, 2017 Z ciekawostek ze strzelanki. Jako, że hakasie specny stają się coraz bardziej popularne to w niedziele na chrono spotkałem człowieka, który miał M27 IAR od Specnuchy i byłem zdziwiony reakcją na spust i rofe. Zapytałem się jaki ma silnik i aku w środku. Odpowiedział, że stockowy silnik i aku dołączone do zestawu. Więc jak widać mój silnik dostał mniej ryżu :D. Quote Link to post Share on other sites
Mariusz_Piwowar Posted March 28, 2017 Report Share Posted March 28, 2017 nie wiecei czy czasem specna nie szykuje sie do klonowania hk417? Kolega już dobrych kilka lat na forum, a zasad nie zna. Proszę stosować się do regulaminu. Buniek92 Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted March 28, 2017 Report Share Posted March 28, 2017 Wątpie aby specna uderzyła w HK417. Jednak jest to trochę inna konstrukcja niż emki czy zwyczajne Hakasie. Quote Link to post Share on other sites
sikor73elite Posted March 28, 2017 Report Share Posted March 28, 2017 nie wiecei czy czasem specna nie szykuje sie do klonowania hk417? Inne magazynki, nie pasujące do innych replik. Podejrzewam, że Specna nie wykona takiego ruchu. Quote Link to post Share on other sites
Head Crusher Posted March 28, 2017 Report Share Posted March 28, 2017 Chyba się szarpnę na M27 Specny, ale pod kątem RKM-u jak w palnym oryginale. Myślę o środowiskowym limicie 500 fpsów i rofie min. 20 bbs/sek na LiPo 11,1V. Jak dużo tajli musiałbym wymienić w tej maszynie? Chodzi mi o spokojne naciśnięcie spustu w razie W. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted March 28, 2017 Report Share Posted March 28, 2017 500fps? No to cały środek do wymiany :D.Można co jedynie szkielet zostawić ale on chyba też raczej długo nie będzie żył. Quote Link to post Share on other sites
Head Crusher Posted March 28, 2017 Report Share Posted March 28, 2017 Aż taka bieda? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts