Rogaś Posted June 24, 2015 Report Share Posted June 24, 2015 Nie odrobiłeś lekcji. Nadal zadajesz pytania na które padło już pierdyliard odpowiedzi. Nie potrafisz wyciągnąć wniosków z tego co zostało napisane przez użytkowników. Pytasz o sprężyne a nawet nie wiemy ile Ty chcesz mieć FPS po jej zmianie... Raptem 3 strony wcześniej opisany jest dokładny set na 460FPS. Quote Link to post Share on other sites
sniply Posted June 26, 2015 Report Share Posted June 26, 2015 @wiciok Dzięki, teraz wiem od czego mam się zabrać. @Rogaś Tak jak napisałeś, padło pierdyliard odpowiedzi, że już zacząłem się w tym gubić, a opis Brzuskiego jakimś sposobem mi umknął. Moim głównym pytaniem, było od czego zacząć, tej informacji nie mogłem wyszukać, możliwe też, że przeoczyłem. Co do FPS faktycznie zapomniałem napisać, akurat chodziło mi o te stałe 460, ale modyfikując trochę set dzięki radom wicioka uda się wycisnąć więcej. Dzięki za odpowiedzi. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted June 26, 2015 Report Share Posted June 26, 2015 Na SP120 nie wyjdzie 460, szczególnie na tak krótkiej lufie. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted June 26, 2015 Report Share Posted June 26, 2015 Czytając tak obszerne tematy najlepiej robić notatki. Jaka dysza, jakie tłoki używać, zębatki, gumki, lufy itp. Masz takie małe kompendium wiedzy i możesz zabrać się za planowanie prac i zakupy. Quote Link to post Share on other sites
sniply Posted June 30, 2015 Report Share Posted June 30, 2015 Wezmę to wszystko pod uwagę, lufę dobiorę większą i zobaczę co z tego wyjdzie. Jeszcze raz dzięki. Quote Link to post Share on other sites
kazna Posted June 30, 2015 Report Share Posted June 30, 2015 Witam, potrzebuję pomocy gdyż nie mam zielonego pojęcia co zrobić. Po rozebraniu body, dźwignia wycofała się w dziwny sposób i nie chce wrócić z powrotem na swoje miejsce, przy odciąganiu nie otwiera się klapka do hopsiupa, zapodaje załącznik jak to wygląda oraz środek, proszę o pomoc :/ http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1b14d257f8b76ced.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a7c63e9c22fd81ae.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4f2ccfdc56305771.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/cd916d6cc5084e31.html Quote Link to post Share on other sites
LimePeak Posted July 15, 2015 Report Share Posted July 15, 2015 Cześć, jestem ponad rocznym posiadaczem SA-B04 Modyfikacje: G&G Zielona Jak do tej pory z repliką nie było żadnych problemów, pomijając niektóre zewnętrzne śrubki, które lubią same się odkręcać. Chciałbym wsadzić baterie LiPo 11.1V jak i wymienić sprężynę na 130 od Guardera plus dysza. Jak uważacie, powinienem przy okazji czyszczenia i smarowania elementów GB wymienić coś jeszcze chcąc wymienić w/w elementy? Z tego co słyszałem / czytałem, GB spokojnie wytrzyma sprężynę 130, pytanie czy LiPo 11.1V może namieszać. Obecnie używam LiPo 7,4V jednakże ROF na stockowym NiMHu jest bardziej zadowalający, dlatego też chęć wsadzenia 11.1V. @Admin - Proszę o usunięcie posta wyżej, gdyż nie miałem możliwości edycji. Quote Link to post Share on other sites
Majkhel Posted July 15, 2015 Report Share Posted July 15, 2015 (edited) Hej, to już było wcześniej omawiane w tym temacie. Bezpieczniej jest wymienić kable na niskooporowe przy przejściu na lipo 11.1V Można też wymienić wtedy tłok. Z dyszą uważaj na długość (też już o tym było) - stockowa ma 20.9mm. Edited July 15, 2015 by Majkhel Quote Link to post Share on other sites
LimePeak Posted July 15, 2015 Report Share Posted July 15, 2015 Hej, to już było wcześniej omawiane w tym temacie. Bezpieczniej jest wymienić kable na niskooporowe przy przejściu na lipo 11.1V Można też wymienić wtedy tłok. Z dyszą uważaj na długość (też już o tym było) - stockowa ma 20.9mm. Wiem, że już było. Przeczytałem oba tematy odnośnie eMek Specny. Ludzie różne, rzeczy wymieniali. Jednakże, ktoś zawsze mógł doświadczyć czegoś nowego, dlatego też pozwoliłem sobie zapytać. Dzięki za odpowiedź. Wiem, że inni użytkownicy replik od SA, narzekają na komorę HopUP. Pomimo zastosowania tuningu, efekt nie jest zadowalający. Quote Link to post Share on other sites
MManiek Posted July 15, 2015 Report Share Posted July 15, 2015 W mojej specnie do dyszy podchodziłem 3 razy a i tak najlepszy wynik był na nieuszczelnionej stockowej. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
kubalus Posted July 24, 2015 Report Share Posted July 24, 2015 (edited) Witam, jestem nowy na forum, mam nadzieje ze dobrze wybralem dział i temat. Postanowiłem zakupic sobie emke od specny a dokladnie SA-B02, chce ją "ucharakteryzowac" na HK416 (tylko z wygladu) czy zna ktos wymiary lufy zewnetrznej? bo na gunfire (http://gunfire.pl/pr...rms-SA-B02.html) podana jest tylko wewnetrzna a planuje kupić ten front panel ... wie ktos czy bedzie on w pełni kompatybilny z tą emką? PS. da sie cos zrobic z "muszką" (jak zle to nazwalem poprawcie, mianowicie chodzi mi o 2 czesc celownika- ta na lufie) Edited July 24, 2015 by kubalus Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted July 25, 2015 Report Share Posted July 25, 2015 Nie ucharakteryzujesz żadnej m4 na 416, bo komora nabojowa ma inną wysokość i ris do hk zrobi Ci "schodek" z risem na szczycie komory nabojowej. Muszka w 416 jest zapinowana do bloku gazowego. Quote Link to post Share on other sites
GanjaMan Posted July 25, 2015 Report Share Posted July 25, 2015 Witam panowie. Zdecydowałem się na zakup repliki SA-B02. Jednak ma ona dość wysoką przednią muszkę. Nurtuje mnie pytanie, czy nie będzie ona przeszkadzała przy patrzeniu przez kolimator ? Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted July 25, 2015 Report Share Posted July 25, 2015 Nie, bo przez kolimator patrzy się obuocznie. Więc to, co muszka zasłania, będziesz widzieć niedominującym (czyli zwykle lewym) okiem. Quote Link to post Share on other sites
SwiezyStejk Posted September 7, 2015 Report Share Posted September 7, 2015 (edited) Witam. Czy w modelu SA A07 (model z tłumikiem) lufa o 3 cm krótsza od stockowej spowoduje jakieś problemy? Zadaję pytanie ponieważ nie mam możliwość zmiany tłumika, a mam obawy czy kulki nie zmienią toru lotu. Pozdrawiam Edited September 7, 2015 by SwiezyStejk Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted September 7, 2015 Report Share Posted September 7, 2015 Wszystko ok, sensowny zestaw. Nie wiem jak z długością dyszy, ale jeśli była tu wspominana i pasuje, to nie będzie problemu. Stockowy dystanser faktycznie gunwo, warto wsadzić cokolwiek innego. Do gumki GG nie będzie potrzeba żadnego tłuściocha, więc może nawet wystarczy dociąć kawałek wkładu do długopisu, czy izolacji z kabla. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted September 25, 2015 Report Share Posted September 25, 2015 Chciałbym się podzielić doświadczeniem. Mam Specnę, może umrzecie, ale przerzuciłem się w sumie z G&P na to... I nie wróciłbym do G&P, ale do rzeczy. 1. Pasują szkielety: a) Lonex/Ultimate b) SHS CNC c) Retro Arms - najnowsze Siedzą prosto i dają odpowiednie FPS. 2. Mblock i 500 wraz ze stockowym szkieletem to dobra opcja. Dodaj sorbo i masz git zestaw. 3. Stock koła cisnołem na M140 Tornado długo, wymieniłem na szybsze w sumie. 4. Stock silnik ciągnął na 11,1 ww. sprężynę, strzelałem się tak sezon zanim nie odłożyłem na Torque jakiegoś. 5. Łożyska są ok, nie padło mi nic. 6. ASCU pasuję bez większych przeróbek w większości wypadku, nie wiem jak jeszcze z Gen4. Generalnie, za te pieniądze, polecam. :S Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted September 26, 2015 Report Share Posted September 26, 2015 AnR, mógłbyś rozwinąć, dlaczego przerzuciłeś się na SA i nie wróciłbyś do G&P? Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted September 26, 2015 Report Share Posted September 26, 2015 To temat o tuningu G&P, moje wywrotowe myślenie pewnie i tak by zostało skasowane. Odpowiem tak, G&P pod względem tuning nie oferuje mi nic czego Specna by nie miała. Po szczegóły zapraszam na PW. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted September 30, 2015 Report Share Posted September 30, 2015 Ktoś wrzucał komore ProWina do Specny? Jakieś problemy? Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted September 30, 2015 Report Share Posted September 30, 2015 Wrzucałem Retro. Po złożeniu w całość, kółko regulacji się blokuje, trze o szkielet. Mam jeszcze Prowin by ACM z azteko, tego nawet nie testowałem, bo nie wchodzą w nią kulki, ani lufa z gumką :teethh: . Na długość pasuje, replika daje się spiąć bez problemu, ale chińskie CNC ma za małe średnice wewnętrzne i dalej tego nie pobadam... Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted October 4, 2015 Report Share Posted October 4, 2015 Komora ProWina także trze kółkiem regulacji o szkielet w miejscu przedniej śrubki. Ostatecznie udało mi się ustabilizować FPS na tej komorze z dysza do MP5 plus szlif popychacza. Na M140 SHS, cylindrem typ2 i Guarderze 400mm 6.02 pluje kolo 465-463fpsy. Próbowałem dyszy SHS M4 i było jeszcze gorzej. Dodam że dysze jaka teraz siedzi tam jest nie fazowa a jej czkło jest płaskie. Dopiero na takiej dyszy uzyskałem szczelność miedzy GB-komora. Quote Link to post Share on other sites
Hornet8209 Posted October 11, 2015 Report Share Posted October 11, 2015 Mam b02 która służy głównie do CQB, stąd zamontowana słabsza sprężyna z zestawu m90 ( niektórzy mówią że to 85) na której wyciągam 300 fps. Jednak chciał bym żeby mogła ona również służy przy grach na budynkach do strzelania na zewnątrz ( z budynków na pole ), jak również mój styl gry skłania mnie raczej do walki na krótkim/ średnim dystansie. Dlatego chciał bym podnieść jej moc do 340-350 fps. Niestety ze względu na gwarancje nie za dużo mogę zrobić.Dlatego myślałem nad zamontowaniem sprężyny 100, czy ktoś może próbował montować 100 i z jakim efektem, I jeszcze pytanie lepiej zamontować zielona G&G czy może flathopa? I czy przy flathopie nie traci się za dużo fps ? Quote Link to post Share on other sites
argawen Posted October 11, 2015 Report Share Posted October 11, 2015 (edited) Mam Guardera 120, poza tym nie zmieniałem nic w gearboxie. Oczywiście podkładkowany i przesmarowany gearbox( przez serwisanta. Nie sklepowowego) i wyciągam 445-447 fps przy lufie 290mm. Lufa to Promyk( zostanie przy zmianie na markową firmę). Za to dzisiaj poleciała dźwignia naciągu w drugiej Specnie do CQB i muszę wymienić :icon_evil: Edited October 11, 2015 by argawen Quote Link to post Share on other sites
archerr0 Posted October 11, 2015 Report Share Posted October 11, 2015 Mam Guardera 120, poza tym nie zmieniałem nic w gearboxie. Oczywiście podkładkowany i przesmarowany gearbox( przez serwisanta. Nie sklepowowego) i wyciągam 445-447 fps przy lufie 290mm. Lufa to Promyk( zostanie przy zmianie na markową firmę).Za to dzisiaj poleciała dźwignia naciągu w drugiej Specnie do CQB i muszę wymienić :icon_evil: Na SP120 masz 445 fpsów? Jaka lufa dokładnie i jaka gumka? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts