Cortes Posted April 14, 2019 Report Share Posted April 14, 2019 Wania, przepraszam. Quote Link to post Share on other sites
Andej997 Posted April 15, 2019 Report Share Posted April 15, 2019 Ja też przepraszam, jeśli uraziłem kolegę Wanię. Quote Link to post Share on other sites
Młody_brt Posted September 12, 2019 Report Share Posted September 12, 2019 W wolnym czasie chciałbym zrobić sobie 98K i tu nasuwają mi się 2 pytania: 1. Jaka z tanich chińskich replik najlepiej do tego pasuje 2. Czy warto szukać samych drewien i reszty osprzętu pojedynczo czy może zakupić coś takiego : https://allegro.pl/oferta/denix-1146-replika-mauser-98k-replika-jakosc-8475474475 Cytat Quote Link to post Share on other sites
szymzet2000 Posted October 23, 2019 Report Share Posted October 23, 2019 Witam przymierzam się na przyszły rok na wyposażenie się w historycznego czterotaktu do ASH (lee enfielda mk4 lub mosin naganta) na bazie np mb03 lub innej pochodnej konstrukcji. Wiem ,że temat był pewnie wielokrotnie poruszany ale ile mnie więcej trzeba mieć funduszy aby takowego pozyskać. Zaznaczam że tuning będzie tam ograniczony do minimum. Quote Link to post Share on other sites
Domin007 Posted October 24, 2019 Report Share Posted October 24, 2019 Najlepiej będzie jak napiszesz bezpośrednio do wykonawcy i poprosisz o wycenę, ale zwykle jest to circa 1000-1100 PLN łącznie z zakupem repliki bazowej. Quote Link to post Share on other sites
szymzet2000 Posted October 24, 2019 Report Share Posted October 24, 2019 (edited) Domino dzięki. Najlepszym wyborem jeśli chodzi o wykonawcę bezwątpienia będzie Zeb ? Edited October 24, 2019 by szymzet2000 Quote Link to post Share on other sites
Domin007 Posted October 25, 2019 Report Share Posted October 25, 2019 Si. Zebu to najczęściej polecany macher od takich zabawek. Quote Link to post Share on other sites
zebu Posted December 13, 2019 Report Share Posted December 13, 2019 W dniu 13.04.2019 o 17:18, Cortes napisał: Andrej, Nie Zeb'a, tylko Zebu (tak jak indyjska krowa z garbem :-)) Witam! Cortes przyjacielu widzę, że wdarło sie pewne nieporozumienie co do mojej ksywki:) Otóż jak najbardziej odmienia się ona ( do Zeb'a, z Zeb'em) itd. Bo bynajmniej nie pochodzi od rogatego bydła, a od imienia bohatera pewnego amerykańskiego serialu Zeba Mccaina pod tytułem "jak zdobywano dziki zachód", a że jestem już dość stary to moje pokolenie pamięta ten serial 1979r i tak mnie znajomi ochrzcili. Poniekąd wygodniej i może bardziej współcześniej było się do mnie zwracać per Zeb'u, a nie per Zeb wiec myślę, że stad to nieporozumienie ;) Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Cortes Posted December 14, 2019 Report Share Posted December 14, 2019 Zebu, nigdy nie myślałem, że Twoja ksywka pochodzi od indyjskiej krowy. Przywołałem ją tylko jako analogię. Ale też nie przyszło mi na myśl, że to konstrukcja językowa analogiczna do Krzychu, Zbychu itp. Pewnie dlatego, że w stronach z których pochodzę, nie są one używane. Nieporozumiernie zostało wyjaśnione. Ale z drugiej strony, miło, że pojawiłeś się na forum. Quote Link to post Share on other sites
zebu Posted December 22, 2019 Report Share Posted December 22, 2019 Fakt nie często bywam na forum:) A korzystając z okazji, że zbliżają się Święta Bożego Narodzenia i Nowy Okrąglutki Rok 2020 życzę wszystkim Maniaczkom i Maniakom dużo zdrowia i radości, a pod choinką wymarzonych replik i wypasionego szpeju:) Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Cortes Posted May 7, 2021 Report Share Posted May 7, 2021 https://bombatyka.com/zestaw-czesci-karabin-lee-enfield-p-5304.html Dla dłubacza, chcącego zrobić LeeEnfielda No4 - komplet oryginalnych części (no, prawie komplet). Drogo, ale kupienie tego w kawałkach wyjdzie drożej. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts