gregorius7 Posted August 1, 2017 Report Share Posted August 1, 2017 Powstała idea reaktywacji imprez ASH na Śląsku. W okresie zimowy, zapewne z początkiem 2018 roku, na terenie, Śląskiego Centrum Postapokaliptycznego w Wojkowicach, a dokładnie pod ziemią w 880 metrowym labiryncie korytarzy, w byłego bunkra Obrony Cywilnej znanym obecnie jako Krypta 13, jednostka SS Paranolmal Abteilung rozpocznie Projekt Łazarz, będący pierwszym z eksperymentów SS. Planowana impreza to ASH połączone z LARPem. Miejsce: ul. Gustawa Morcinka 38, 42-580 Wojkowice-Będzin woj, Śląskie Strony: Niemcy-Wehrmacht, W-SS, personel naukowy. Alianci: US, Brytyjczycy, partyzanci AK Stylizacja obowiązkowa, jak zwykle. Planowana impreza będzie jednodniowa, ( sobota) z ewentualnym spotkaniem integracyjnym. Specyfika miejsca wymaga pewnych ograniczeń co do sprzętu i wymogów bezpieczeństwa, w tym ograniczenie mocy replik do 370 fps, oraz zabezpieczenia twarzy na zasadach stosowanych w CQB. W tym miejscu rozpoczynamy ankietę co do ilości uczestników, możliwości sprzętowych i replik, co da pogląd na możliwość zorganizowania takiej imprezy. Link do miejsca imprezy: http://www.bunkierwojkowice.pl/bunkier-atomowy.html Quote Link to post Share on other sites
wish Posted August 1, 2017 Report Share Posted August 1, 2017 Wish, US, 101AB, thompson ok 350fps i Colt na gaz ok 360 fps. Zapasowy sten ok 350-370fps, nie mierzyłem. Quote Link to post Share on other sites
Domin007 Posted August 2, 2017 Report Share Posted August 2, 2017 Domino, zombi SS (tudzież jakiś inny sturmbannfuhrer Totenkopf). W każdym razie - jestem na TAK. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted August 2, 2017 Report Share Posted August 2, 2017 Byłem tam na kilku imprezach. Obstawiam, że raczej rozgrywka byłaby przy oświetlonym bunkrze, bo w ciemnościach kiepsko będzie się operować z latarkami a do tego część osób ma steny a tam nie ma trybu semi. Przy świetle trudniej będzie o sytuacje ze strzałem z metra. Według planów jest użycie wyłącznie bunkra czy również teren na górze? Wiem, że na ASH raczej nie ma tłumów ale na mój gust w bunkrze może swobodnie grać max 30 osób. Oczywiście można mnie wpisać na listę do aliantów. Quote Link to post Share on other sites
wania56 Posted August 2, 2017 Report Share Posted August 2, 2017 Chęci jak najbardziej są, kwestia tylko dokładnego terminu i czy akurat będę mieć wolne. Co do możliwości sprzętowych to nie powinno być większego problemu, wystarczy zmiana sprężyny na słabszą i nawet STG nada się na CQB. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted August 2, 2017 Report Share Posted August 2, 2017 Wewnątz bunkra nawet w zimie jest na tyle ciepło, że pistolety gazowe też dają radę (jakby ktoś miał wątpliwości). Quote Link to post Share on other sites
Ahmed Posted August 2, 2017 Report Share Posted August 2, 2017 Jak powiedział pewien talib podczas wyciągania zawleczki "CZAS SIĘ ROZERWAĆ" tzn piszę się ! Quote Link to post Share on other sites
ashigara Posted August 2, 2017 Report Share Posted August 2, 2017 Też się piszę jak nie będzie kolidować z feriami ;) Quote Link to post Share on other sites
XrayPl Posted August 4, 2017 Report Share Posted August 4, 2017 Teren zapowiada super, postaram się wpaść wraz z kilkoma osobami z grupy ;) Quote Link to post Share on other sites
Dziećka Posted August 5, 2017 Report Share Posted August 5, 2017 Na pewno będę, replikę jakąś ogarnę :) Quote Link to post Share on other sites
Dr Klauss Posted August 5, 2017 Report Share Posted August 5, 2017 Gut! Małe, drobne eksperymenty nie są szkodliwe. Otwieram zapisy dla chętnych do badań. Chcę i (raczej) będę. Quote Link to post Share on other sites
Cortes Posted August 5, 2017 Report Share Posted August 5, 2017 Dr Jones, na osobiste polecenie premiera rządu JKM, już bada projekty blasterów do totalnej eliminacji zombie, szcególnie zarażonych wirusem SS. Sgt "George G. Cortes RM" ściśle współpracuje z dr Jones'em. Quote Link to post Share on other sites
Schwarzman Posted August 5, 2017 Report Share Posted August 5, 2017 Dr.klauss wszystkie niezbędne wiertarki i dłuta zostaną dostarczone na miejsce badań Quote Link to post Share on other sites
gregorius7 Posted August 8, 2017 Author Report Share Posted August 8, 2017 W najbliższym czasie ustalę szczegóły organizacyjne w Bunkrze oraz opcje na zakwaterowania w okolicy dla chętnych na integracje. Sugeruje posiadać broń krótka może być niezbędna w części scenariusza. W rozsądnych cenach można nabyc: http://www.taiwangun.com/gazowe-3/7-65-non-blowback-airsoft-gas-pistol-src?from=listing&campaign-id=19 http://www.taiwangun.com/gazowe-3/1911-non-blowback-heavy-weight-gas-pistol-stti?from=listing&campaign-id=19 http://www.taiwangun.com/gazowe-3/replika-mk1-kjw?from=listing&campaign-id=19 ponadto ze względów BHP proponuję maski typu Stalker, wydatek rzędu 15-20 zł. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted August 9, 2017 Report Share Posted August 9, 2017 Obstawiam, że nie będzie problemu z noclegiem wewnątrz bunkra. Kiedyś się chwalili, że organizowali samo nocowanie wewnątrz. Plus jest taki, że w zimie jest tam dosyć ciepło. Quote Link to post Share on other sites
Sepp Posted August 17, 2017 Report Share Posted August 17, 2017 Jak pepeszy nie sprzedam do tego czasu i będę miał transport, to też wpadnę Quote Link to post Share on other sites
gregorius7 Posted September 20, 2017 Author Report Share Posted September 20, 2017 Kameraden achung! Podaje oficjalny termin imprezy, jest to dzień: 28 stycznia 2018 roku. Tym samym otwieram listę zgłoszeń, zgłoszenia indywidualne, zawierające imię i nazwisko, ksywę oraz frakcje, proszę kierować na adres gegorius7@vp.pl Termin zgłoszeń upływa z dniem 01.12.2017r. Minimalna ilość uczestników 20 jeżeli nie zostanie osiągnięta gra się nie odbędzie. Przy zgłoszeniu proszę o informacje jeżeli są osoby zainteresowane przyjazdem juz w sobotę, gra zaplanowana na niedziele z uwagi na mniejsze koszta wynajęci obiektu. Wpisowe płatne przelewem w terminie 7 dni od zamknięcia listy w wysokości 80zł ( opłata za teren oraz scenografie). Powyżej 30 osób opłata wynosi 55 zł. od osoby. Stylizacja, broń i zasady zgodne z ogólnymi zasadami w ASH. Część fazy gry biedzie poza obiektem w terenie przyległym. Szczegółowe informacje po zakończeniu zgłoszeń. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted September 21, 2017 Report Share Posted September 21, 2017 Masz jakąś gotową opcję dla przyjeżdżających w sobotę? Ja akurat mam blisko ale jakoś lubię te nocne posiedzenia przy imprezach ASH. Trochę właściciel poszalał z cenami. Kiedyś to z wypożyczeniem wszystkiego (od munduru po replikę) kosztowało to mniej. Quote Link to post Share on other sites
Matt Baker Posted September 21, 2017 Report Share Posted September 21, 2017 Jeśli termin jest niedzielny, to prawdopodobnie też byłbym chętny. Są tylko 2 "ale": 1. - nie wiem czy dostanę wolne w pracy - choć termin odległy więc jest szansa. 2. - muszę kupić sobie boczniaka-gaziaka... termin odległy więc jest szansa :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
c4mper Posted September 26, 2017 Report Share Posted September 26, 2017 (edited) Dwójka brytoli stawia się obowiązkowo na Śląsku, to moje kultowe rewiry młodości :icon_smile:. ... Teren apetyczny, na taki też scenariusz czekamy. PS @Domin - berety już tym razem obowiązkowe :) ... Edited September 26, 2017 by c4mper Quote Link to post Share on other sites
micju34 Posted September 26, 2017 Report Share Posted September 26, 2017 Michał - do Usa. Ps. Dla nie wiedzących - w Bunkrze mają potężną wypożyczalnie replik. Wiadomo, prawie wszystkie współczesne, ale jak ktoś nie repliki z małą ilością Fps i nie planuje kupić, to krótką na GG spokojnie wypożyczy do środka bunkra. Są w posiadaniu 2 replik historycznych jak by co - Tomka z Cymy i M3 z Aresa Quote Link to post Share on other sites
Matt Baker Posted September 26, 2017 Report Share Posted September 26, 2017 [...] Ps. Dla nie wiedzących - w Bunkrze mają potężną wypożyczalnie replik. Wiadomo, prawie wszystkie współczesne, ale jak ktoś nie repliki z małą ilością Fps i nie planuje kupić, to krótką na GG spokojnie wypożyczy do środka bunkra. Są w posiadaniu 2 replik historycznych jak by co - Tomka z Cymy i M3 z Aresa To w takim razie, jeśli jest to możliwe - rezerwuję M3 Quote Link to post Share on other sites
gregorius7 Posted September 26, 2017 Author Report Share Posted September 26, 2017 Powoli spływają zapisy przypominam, zapisy przez adres meilowy: gregorius7@vp.pl Wypożyczenie replik jest możliwe z historycznych sa tylko dwie sztuki. Na imprezę muszę wynająć cały obiekt wiec im więcej chętnych tym cena będzie niższa. Jeżeli pojawią sie chętni do przyjazdu w sobotę podam info o zakwaterowani po taniości w centrum Będzina, zaprasza wtedy na spotkanie integracyjne. Będą postacie typu NPC czyli bardziej przeniesione do larpowania, wstępnie zapotrzebowanie to 1-2 NPC po stronie Alianckiej oraz 5 po stronie Niemieckiej, obsada częściowo już jest, jeżeli są osoby chętnie a bez wyposażenia i nieumundurowane zapraszamy do tej specyficznej ale ciekawej formy rozgrywki. Quote Link to post Share on other sites
Domin007 Posted September 27, 2017 Report Share Posted September 27, 2017 (...) PS @Domin - berety już tym razem obowiązkowe :icon_smile: ... That's the spirit! Szykuje się dobra gra. Quote Link to post Share on other sites
micju34 Posted September 27, 2017 Report Share Posted September 27, 2017 W kwestii wypożyczenia akurtat chodziło mi o repliki krótkie Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts