gvlax Posted February 18, 2015 Report Share Posted February 18, 2015 (edited) Żeby było jasne: sklep oceniam na bardzo dobry. O rany, chodzi o to, że jak idę do spożywczaka i kupuję mleko i bułkę, gdzie na półce jest napisane 3 zł i 1 zł. (a przylazłem tam bo w innym sklepie było 3,10zl), i gdy podchodzę do kasy sprzedawca mi mówi, że przy płatności kartą muszę doliczyć 10 % do ceny "bo dostawca srawca, to i tamto i w ogóle jest ciężko .." to jest obciach i tyle. To on prowadzi business. To on podpisuje umowy z różnymi "paypalami" i jego problem jest rozłożenie kosztów. Wszystkie normalne sklepy tak robią, i trzeba być nierozgarniętym, żeby sądzić, że akurat tam "paypal" zgodził się na zerową marżę. A jak ktoś się do takiego biznesu nie nadaje (tak jak np ja) to niech robi co innego. Edited February 18, 2015 by gvlax Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted February 18, 2015 Report Share Posted February 18, 2015 (edited) Twój problem można rozwiązać w jeden banalnie prosty sposób. Podnosimy (znaczy sklep podnosi) ceny wszystkiego o marżę PayPala i po kłopocie. Tylko, że wtedy wszyscy (i gotówkowcy i przelewowcy i paypalowcy) zapłacą więcej. Tak pewnie robią inne sklepy - ukryli te koszty w cenie i płacą za to wszyscy, a sklep się cieszy. Powinieneś cieszyć się, że masz wybór (którego w innych sklepach nie masz) bo możesz zapłacić paypalem o 4% więcej lub wybrać inny sposób płatności i nie płacić więcej. Edited February 18, 2015 by MarekMac Quote Link to post Share on other sites
argawen Posted February 18, 2015 Report Share Posted February 18, 2015 Żeby było jasne: sklep oceniam na bardzo dobry............ Wszystkie normalne sklepy tak robią, i trzeba być nierozgarniętym, żeby sądzić, że akurat tam "paypal" zgodził się na zerową marżę. A jak ktoś się do takiego biznesu nie nadaje (tak jak np ja) to niech robi co innego. Niektóre mają taką małą informację, że cena obowiązuje przy płatności gotówką( np. Computronik). Wcale nie jest to odosobniony przypadek.Dlatego cenię sobie sklep na literę C, bo tam ceny nie różnią się w zależności od rodzaju płatności. Ba, nawet rabat dostaniesz bez względu na rodzaj opłaty. Pozdrawiam Paweł ------------ wysłane z SM-T311 za pomocą Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
gvlax Posted February 18, 2015 Report Share Posted February 18, 2015 Dobra, kończmy tę dyskusję, Na zakończenie jeszcze raz: - jestem w pełni zadowolony ze sklepu. - @MarekMac, @argawen, tak, macie rację. Jak widać z waszych odpowiedzi jest to jedynie kwestia gustu. To co pisałem wyżej, to jedynie skromna opinia klienta, który przy płatności wolałby się np. dowiedzieć, że "jak pan przyjedzie do nas i zapłaci gotówką to będzie nawet 4% taniej !". A nie odwrotnie. Opcja byłaby nadal, ale brak niemiłej niespodzianki na samym końcu. Ale nie jest to dla mnie problemem. Pozdrawiam! Ponowne poruszanie tego wątku będzie skutkować czasowym banem. Szmer. Quote Link to post Share on other sites
SikorPL Posted February 18, 2015 Report Share Posted February 18, 2015 Super sklep: szybko, konkretnie i do tego miła pani ;-) IMHO ceny też rozsądne w tym zawsze ciekawy dział wyprzedaży. Quote Link to post Share on other sites
MadBart Posted March 6, 2015 Report Share Posted March 6, 2015 Pierwszy mój zakup na początku przygody z ASG i same pozytywy! Fachowa obsługa. Cały czas byłem informowany o przebiegu procesu drogą e-mail jak i telefoniczną. Przesyłka fachowo zapakowana i błyskawicznie dostarczona przez pół Polski. Mogę tylko polecić. Pozdrawiam, Bartek p.s. replika jest niesamowita... boska.. piękna :icon_mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
OkiOki820 Posted April 20, 2015 Report Share Posted April 20, 2015 ASGShop, kontakt ze sklepem-świetny,zamówienie zgodne,bardzo szybki termin realizacji!!Polecam !!! Quote Link to post Share on other sites
seger Posted May 15, 2015 Report Share Posted May 15, 2015 Zakup zrobiony jakiś czas temu. Wszystko zgodnie z opisem, błyskawiczna wysyłka, bardzo dobry kontakt telefoniczny jak i mailowy. Plus. Zasłużony plus. Quote Link to post Share on other sites
reaper666 Posted August 6, 2015 Report Share Posted August 6, 2015 Chyba najlepszy sklep z jakim miałem do czynienia od wielu lat. Świetny kontakt telefoniczny oraz bardzo miła obsługa, która w 100% zna się na rzeczy i jest wstanie świetnie doradzić. :) Szybka realizacja zamówienia co jest dodatkowym plusem. Nic, tylko z czystym sumieniem polecić. 10/10 Quote Link to post Share on other sites
vark Posted August 13, 2015 Report Share Posted August 13, 2015 Pierwszy zakup i same pozytywy. Wszystko zgodne z opisem. Dodatkowo miła, fachowa obsługa i doradztwo. I na koniec błyskawiczna wysyłka. Duży zasłużony plus. POLECAM!!! Quote Link to post Share on other sites
PUMPA Posted September 1, 2015 Report Share Posted September 1, 2015 Duzy plus, zamówiłem 3 mid capy i nie podpasowały do mojej repliki. Zwróciłem 3 magi i zwrócono mi błyskawicznie pieniążki:) Quote Link to post Share on other sites
szadziak Posted September 9, 2015 Report Share Posted September 9, 2015 Polecam, zamowienie puszczone sprawnie, dodatkowe wymagania wg paczki spelnione Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted October 29, 2015 Report Share Posted October 29, 2015 Ogromny plus ode mnie za ekspresową realizację zamówienia i miłą obsługę klienta. Quote Link to post Share on other sites
Ardici Posted January 20, 2016 Report Share Posted January 20, 2016 ja też daje wielki plus głównie za szybką realizacje zamówienia do tego trwało to 1 dzień roboczy i mój nowiutki G&P jest już u mnie, na pewno jeszcze coś od was kupie ;) Quote Link to post Share on other sites
wredny_bo_trzeźwy Posted March 8, 2016 Report Share Posted March 8, 2016 Polecam zakupy w tym sklepie, błyskawiczna wysyłka i dobry kontakt telefoniczny. Co prawda mam jeszcze u nich wiszącą sprawę zwrotu kasy za jeden przedmiot - zobaczymy, czy wszysko będzie w porządku, ale po dotychczasowych pozytywnych doświadczeniach raczej nie widzę inaczej. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
sopel82 Posted May 19, 2016 Report Share Posted May 19, 2016 Zdecydowanie polecam. Kupowałem pierwszą replikę (KWA KR9), więc ilość moich pytań była duża. Poziom też pewnie nie był wysoki ;-) Na wszystkie maile odpowiadali szczegółowo i rzeczowo, nawet wtedy gdy wcale nie było pewne, czy coś zamówię. Dzięki nim też nie kupiłem złej repliki z niepasującym chwytem. Są naprawdę pomocni. Co więcej, specjalnie przestrzelili jedną replikę wcześniej (wątpliwości co do fps), a przy odbiorze pozwolili obejrzeć 2 różne modele i wybrać dopiero na miejscu. Do tego gdzieś zapodziałem narzędzia dołączane w zestawie, na co zaproponowali darmową dosyłkę. Dużo cierpliwości, wyrozumiałości, a przy tym bardzo mili i uprzejmi. Dawno nie spotkałem sklepu z tak dobrą obsługą (nie tylko ASG/militaria, ale ogólnie). Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted June 14, 2016 Report Share Posted June 14, 2016 Zdecydowanie polecam. Ekspresowa wysyłka i pancerne pakowanie. Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted October 28, 2016 Report Share Posted October 28, 2016 Ja również polecam sklep. Z racji, że mieszkam w Gliwicach, nie było problemu by podjechać do Rudy. Udało się do godziny 12 zrobić szybkie zamówionko, a już tego samego dnia po 16 mogłem je odebrać. Tym bardziej, że na niedzielę potrzebuję mniejszą ilość FPSów i trzeba było kupić sprężynę 110. ^^ Polecam. Quote Link to post Share on other sites
TheNiekot Posted November 15, 2016 Report Share Posted November 15, 2016 (edited) Polecam szczerze, realizacja i wysyłka błyskawiczna - zamówienie złożone 9.11 chwilę przed 16.00 wysłane w ten sam dzień, 11.11 odebrałem z paczkomatu. Profesjonalne pakowanie i kontakt z klientem. Jednym słowem - klasa. Edited November 15, 2016 by TheNiekot Quote Link to post Share on other sites
marcinprzyb Posted December 2, 2016 Report Share Posted December 2, 2016 Bardzo szybka realizacja zamówień, szczerze polecam :) Quote Link to post Share on other sites
dziadekmarek1 Posted January 16, 2017 Report Share Posted January 16, 2017 Trzeba uważać. Gumki hop up A+. Na stronie sklepu nie ma z czego zrobione.Bezmyślnie kupiłem,po odpakowaniu GUMA. Na mejle sklep nie raczy odpowiadać. NIE POLECAM SKLEPU. Quote Link to post Share on other sites
marynarz89 Posted January 20, 2017 Report Share Posted January 20, 2017 Trzeba uważać. Gumki hop up A+. Na stronie sklepu nie ma z czego zrobione.Bezmyślnie kupiłem,po odpakowaniu GUMA. Na mejle sklep nie raczy odpowiadać. NIE POLECAM SKLEPU. Witam, Otrzymaliśmy wiadomość e-mail W dniu 2017-01-11 o 23:02. Odpowiedź wyszła z naszej skrzynki poczty następnego dnia tj: 2017-01-12 10:53. Ma Pan prawo do zwrotu towaru. Prosimy o sprawdzenie czy nasz mail dotarł. Jeśli nie to prosimy o ponowny kontakt. Pozdrawiamy Quote Link to post Share on other sites
Punishment Posted January 24, 2017 Report Share Posted January 24, 2017 Również pozytyw ode mnie. Zamówiłem replikę, baterię, ładowarkę i paczkę kulek w piątek przed wieczorem. W poniedziałek wysłana a dziś paczka już u mnie. Wszystko ładnie opakowane i zgodne z opisem. Jedyny drobny minusik za to, że jeden kabelek od repliki był wyrwany z wtyczki. Na szczęście to mini tamiya więc obeszło się bez lutowania. Quote Link to post Share on other sites
zbojcerz_hegemon Posted January 27, 2017 Report Share Posted January 27, 2017 Chciałoby się, żeby każdy sklep działał tak sprawnie. Świetna obsługa, solidne pakowanie. Quote Link to post Share on other sites
dr88 Posted March 23, 2017 Report Share Posted March 23, 2017 Zamówienie złożone w poniedziałek w nocy. Towar wysłany we wtorek. Szybko, sprawnie, bez problemów. Kupowałem u nich pierwszy raz bazując na Waszych opiniach. Nie zawiodłem się i na pewno do nich wrócę. Polecam :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts