Vlad Posted October 24, 2018 Report Share Posted October 24, 2018 Zgłoszenie na PW poszło jak z listą ? Quote Link to post Share on other sites
Domin007 Posted October 24, 2018 Author Report Share Posted October 24, 2018 Z listą bardzo dobrze - jest w Excelu i powoli puchnie. Natomiast stanów osobowych oddziałów nie podam. Dowiecie się na miejscu ilu będzie kolegów po drugiej stronie. Co do kworum mamy 1/3 składu zgłoszoną, opłaconą 1/4. Quote Link to post Share on other sites
pete_asg Posted October 24, 2018 Report Share Posted October 24, 2018 Zgłoszenie poszło na PW Quote Link to post Share on other sites
c4mper Posted October 25, 2018 Report Share Posted October 25, 2018 Dominik jest wniosek formalny. Rozważ proszę start 10 00. Jest zima, nie planujemy grania nocnego wiec kolegów z dalszej odległości czeka wstawanie o 4 rano aby w miarę dojechać. Zawsze możemy pograć do zmierzchu aby był czas na manewry a obecność 95 % na odprawie ułatwia zrozumienie gry i przydział zadań. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted October 26, 2018 Report Share Posted October 26, 2018 Nie uważasz, że jeśli przesuniesz godzinę na 10:00 to wtedy część ludzi zjawi się o 11:00 :) ? Można by oczywiście ustalić późniejszy czas rozpoczęcia i rozpocząć o planowanej godzinie a ze spóźnialskich zrobić karne jednostki, które dostaną na początek jakieś przerąbane zadanie :) . p.s. Ja oczywiście będę. Termin mam zaklepany. Czekam tylko na Matki Boskiej Pieniężnej żeby puścić formalne zgłoszenie. Quote Link to post Share on other sites
Domin007 Posted October 26, 2018 Author Report Share Posted October 26, 2018 OK przemyślę temat. Zachód słońca jest przewidziany w dniu 8 grudnia na 15:24, a chciałbym by uczestnicy mieli do dyspozycji trochę ponad 5 godzin gry, bo często jest tak, że jak jest mniej to "nie opłaca mi się jechać". Quote Link to post Share on other sites
wish Posted October 26, 2018 Report Share Posted October 26, 2018 @cAmper, zawsze można przyjechać w piątek i ze spokojem się wyspać na miejscu, nie trzeba wówczas wstawać o 4 rano. Ja na 99% będę już w piątek. Quote Link to post Share on other sites
c4mper Posted October 26, 2018 Report Share Posted October 26, 2018 Nie mam daleko, mnie za bardzo problem nie dotyczy, jadę z domu cały czas A2 a chodziło raczej tych co jadą z daleka więc ten dojazd "na rano" byłby przeszkodą. Ale jak 9 00 to 9 00 luz. Quote Link to post Share on other sites
hubert94 Posted October 27, 2018 Report Share Posted October 27, 2018 Właśnie, przyjazd w piątek. Nie ukrywam iż dla ekipy którą z podkarpacia wpadniemy myślimy jechać już w pt, bo od nas to min 5,5 h drogi, i nie ukrywam że bardzo liczymy na możliwość noclegu na miejscu :) Także jeśli jest jakaś możliwość spania na terenie gry to chętnie skorzystamy :) Quote Link to post Share on other sites
Cortes Posted October 27, 2018 Report Share Posted October 27, 2018 Najprawdopodobniej będzie dostęp do terenu już w piątek wieczorem. Są tam ziemianki, w których może nocować kilkanaście osób, pole namiotowe, bieżaca woda i latryna. Jest miejsce na ognisko. To wszystko potwierdzi jeszcze Dominik, pewnie w poniedziałek. Quote Link to post Share on other sites
c4mper Posted October 28, 2018 Report Share Posted October 28, 2018 Wish - jak Ty widzisz temat bytowania w nocy na miejscu w Zimną Grudniową Noc ? ... ? ...w końcu może to nieźle przybliżyć klimaty Ardeńskie. Quote Link to post Share on other sites
c4mper Posted October 28, 2018 Report Share Posted October 28, 2018 Cofam pytanie gramy Łódź nie Poznań. :).... Quote Link to post Share on other sites
Domin007 Posted October 31, 2018 Author Report Share Posted October 31, 2018 Halo, halo, nie śpimy. Garść informacji dot. gry od HQ. 1. Kwestia noclegu - nie będzie problemu z przyjazdem w piątkowy wieczór i stanięciem obozem na miejscu. Ryba powiedział mi, że do dyspozycji graczy będzie parking i pole namiotowe oraz ogrzewana ziemianka. Także spanie w samochodach i namiotach. Baza pomieści ok. 10-12 osób (jak się ścisną), bo pomieszczenie ma ok. 50 m2. Także jak ktoś reflektuje to proszę o info na PW albo pocztą elektroniczną. HQ będzie w piątek na terenie gry, ale na noc zwija się do ciepłego łóżka by powrócić rano. 2. Pozostajemy przy dotychczasowym harmonogramie. Spotykamy się o godz. 8 by się wyszpejować i polansować. Potem odprawa ogólna z przeglądem wojska przez HQ, odprawa szczegółowa dowódców alianckich, wymarsz oddziałów alianckich, odprawa szczegółowa dowódców niemieckich, wymarsz oddziałów niemieckich. O 9 planujemy start gry. 3. Coś z napędem motorowym do przerzutu części oddziałów będzie. Jeszcze nie wiem co, ale coś będzie. Także ci, co mają najdalej zapewne zostaną podrzuceni na 4 kołach. 4. Zapraszam do zgłoszeń na funkcyjnych. Póki co mamy obsadzone tylko stanowiska radiooperatora i sapera w XXX Korpusie oraz sapera w Dywizji Panzer Lehr. 5. Na dziś mamy zgłoszone 50% kworum. 6. Zgłoszenia przyjmuję WYŁĄCZNIE na adres poczty elektronicznej domin007@poczta.onet.pl lub przez PW. Żadne "Będę!" albo "Przyjadę!" czy "70/30, że będę." nie będzie brane pod uwagę. Zachęcajcie kolegów, którzy mają albo niekompletne stylizacje, albo pochowane Flecktarny czy DPM-y albo stylizacje partyzanckie. Specjalnie obniżyliśmy wymogi mundurowe z myślą o tym by mogli do nas dołączyć na tej grze. Ci co chcą przyjechać ale się zapomnieli zapisać - niech nie zwlekają. Im szybciej zbierzemy kworum tym lepiej przygotujemy rozgrywkę. Quote Link to post Share on other sites
c4mper Posted November 1, 2018 Report Share Posted November 1, 2018 Nie śpimy, aktywnie się szykujemy i liczymy na kapitalne oraz klimatyczne zakończenie "ASH roku".... Quote Link to post Share on other sites
Domin007 Posted November 2, 2018 Author Report Share Posted November 2, 2018 Liczę zwłaszcza na "Ciemną Stronę", bo jak na razie rozprzężenie i defetyzm rozkłada Niemców. Alianci mają póki co ponad dwukrotną przewagę liczebną nad Niemcami, a to przecież Rzesza ma prowadzić natarcie. Quote Link to post Share on other sites
Meister Posted November 2, 2018 Report Share Posted November 2, 2018 Cześć! Jestem tu nowy. Od ponad roku mam szpej niemiecki, niemalże wszystko z Nestofa, więc sylwetka jest na dobrym poziomie jak na ASH. Jednakże uczęszczałem tylko na strzelanki lokalne, weekendowe. Chciałbym w końcu załapać się na wydarzenie historyczne. Przyznam się bez bicia, nie mam prawka i auta, więc jestem całkowicie niemobilny. Stąd moje pytanie. Jedzie ktoś z Warszawy lub Otwocka i ma wolne miejsce? Serdecznie pozdrawiam wszystkich. Quote Link to post Share on other sites
SikorPL Posted November 2, 2018 Report Share Posted November 2, 2018 Z Wawy się znajdzie :-) Quote Link to post Share on other sites
Domin007 Posted November 5, 2018 Author Report Share Posted November 5, 2018 Mówisz i masz. Z Warszawy zawsze parę osób czy to po stronie alianckiej czy to po stronie niemieckiej się znajdzie. W razie W zawsze możesz dotrzeć pociągiem do Łodzi i stamtąd ktoś z lokalnych graczy Cię może odebrać. P.s. Przekroczyliśmy połowę wymaganego kworum. Strona aliancka powiększyła przewagę nad Niemcami do 3:1. Quote Link to post Share on other sites
c4mper Posted November 7, 2018 Report Share Posted November 7, 2018 Wyraźnie Axis stawiają na historyczne odwzorowanie sytuacji frontowej i ....czekąją do 4 30 nad ranem, 16 Grudnia aby uderzyć na nas znienacka. A na serio zapisujcie się Koledzy i Koleżanki bez Was ta, super zapowiadająca się gra, nie odbędzie się !!! Quote Link to post Share on other sites
Czarne Buty Posted November 7, 2018 Report Share Posted November 7, 2018 Chętnie bym przyjechał ale samemu to znów 150 zł na pociągi których nie ma poza tym będe wiedział na 100% do 30 listopada :( Quote Link to post Share on other sites
Puszek-Okruszek Posted November 7, 2018 Report Share Posted November 7, 2018 (edited) Zachęcam oczywiście chodź sam odpadam. Grudzień to Święta,Mikołaj,Sylwester... bez szans. Edited November 7, 2018 by Puszek-Okruszek Quote Link to post Share on other sites
Ahmed Posted November 8, 2018 Report Share Posted November 8, 2018 W dniu 19.10.2018 o 18:48, wania56 napisał: Termin wolny od pracy ale dużo wcześniej już zaklepałem go na manewry. Ten rok faktycznie zakończę z zerową frekwencją na imprezach ASH... Wania to niestety chyba jest nas dwóch ..... Quote Link to post Share on other sites
Domin007 Posted November 9, 2018 Author Report Share Posted November 9, 2018 15 godzin temu, Ahmed napisał: Wania to niestety chyba jest nas dwóch ..... Też zaklepałeś termin na manewry? Quote Link to post Share on other sites
Budweiser Posted November 11, 2018 Report Share Posted November 11, 2018 Wstępnie się deklaruję. Na dniach pójdzie ewentualne zgłoszenie. Jestem nieco uzależniony od szczytu klimatycznego. Quote Link to post Share on other sites
Budweiser Posted November 12, 2018 Report Share Posted November 12, 2018 23 godziny temu, Budweiser napisał: Wstępnie się deklaruję. Na dniach pójdzie ewentualne zgłoszenie. Jestem nieco uzależniony od szczytu klimatycznego. Jeszcze przy okazji zapytam: Dominik, co do piro, dymne zezwolone? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts