AnR Posted February 27, 2019 Report Share Posted February 27, 2019 Cześć, absolutna nowość na rynku Europejskim. Nowa Specna Arms - The Edge Link: http://bit.ly/sa_edge Jeśli macie jakieś pytania co do serii, postaram się odpowiedzieć. :) Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted February 27, 2019 Report Share Posted February 27, 2019 To jest temat w replikach I klasy? Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted February 27, 2019 Author Report Share Posted February 27, 2019 1 godzinę temu, thewojtz napisał: To jest temat w replikach I klasy? Dokładnie. :) Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted February 27, 2019 Report Share Posted February 27, 2019 No chyba trochę nie na miejscu... Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted February 27, 2019 Report Share Posted February 27, 2019 Temat został już przeniesiony. Na przyszłość polecam skorzystać z opcji "Zgłoś". Proszę o zakończenie dyskusji dotyczącej poprzedniego umiejscowienia tematu. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted February 28, 2019 Author Report Share Posted February 28, 2019 http://wmasg.com/pl/articles/view/9060 Tutaj znajdziecie więcej informacji na temat samego produktu. :) Quote Link to post Share on other sites
kowallosv2 Posted March 19, 2019 Report Share Posted March 19, 2019 Dobra trochę czasu minęło, ma ktoś i jest się w stanie wypowiedzieć coś więcej na temat tych replik ? Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted March 19, 2019 Report Share Posted March 19, 2019 (edited) Nawet miesiąc nie miną. Nawet intensywnie użytkowana replika miała by za sobą tylko 3-4 strzelanki. Miałem przez chwilę w rękach sztukę nówkę, ale już po wstawieniu precki i peruna v2. Złego słowa nie mogę powiedzieć. Do 800-900 zł pewnie najlepsza eMka. Edited March 19, 2019 by Huba_lbn Quote Link to post Share on other sites
Funkyvlad Posted April 1, 2019 Report Share Posted April 1, 2019 Cześć! Mam i użytkuję krótko nową Edge Sa-E01. Kupiłem ją do pary do mojej M14 DMR, chcąc czegoś w klimacie, ale krótszego i bardziej poręcznego. I nie do tuningu - ta ma być do dobrej zabawy. Potwierdzam słowa powyżej - bardzo przyzwoity zasięg, MOSFET robi robotę (bardzo ładna reakcja na spust), w miarę celna, fajna kultura pracy, świetne spasowanie, wygodny chwyt - prosto z pudełka można się bardzo dobrze bawić i mam wrażenie, że jest to dużą klasę wyżej od tego, co do tej pory było dostępne w stocku w podobnej cenie. Trochę jak nowa era dla Specny. Jak ktoś lubi te "prawdziwe oznaczenia" to spoko, na mnie nie robią żadnego wrażenia. Minusy - znal to znal - czuć go ręce, choć z daleka nie wygląda źle. Największym badziewiem jest plastikowy chwyt przedni, wykonany z lichego plastiku (a kolba z ładnego, wzmacnianego - nie rozumiem tej polityki). Chciałem wersję z najbardziej klasycznym chwytem - i tu się przejechałem. Będzie problem ze zmieszczeniem LIPO 11. 7,4 wchodzi bez problemu, tak samo jak motylkowe NIMHy 8,4 i 9,6, które ładnie chowają się w bocznych tubach kolby. Ogólnie - na DMRkę wydałem łącznie 2 koła, na Specnę 700 zł, a bawię się z nią tylko jakieś 10% gorzej. Dla mnie świetny zakup! Quote Link to post Share on other sites
Cube_Z Posted May 6, 2019 Report Share Posted May 6, 2019 Cześć, Właśnie stoję przed wyborem repliki z serii EDGE, założyłem też temat w tej sprawie, porównując dwa modele SA-E01 oraz SA-E06. Ma ktoś doświadczenie z SA-E06?Link do tematu Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted May 6, 2019 Author Report Share Posted May 6, 2019 Bierz co Ci się podoba bardzo wizualnie, każdy Edge to ta sama specyfikacja techniczna i ten sam GB. Różnią się tylko długością lufy. Quote Link to post Share on other sites
Cube_Z Posted May 9, 2019 Report Share Posted May 9, 2019 Ale cisza w tym temacie :) Wiem, że Edge jest w miarę satysfakcjonujące od razu po wyciągnięciu z pudełka. @AnR czy radził byś wymianę któregoś z elementu lub modyfikacje od razu po wyciągnięciu z pudełka? Po weekendzie jadę do Gunfire no i mam mało czasu na podjęcie decyzji, który model wybrać :) Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted May 11, 2019 Author Report Share Posted May 11, 2019 Ja bym wsadził dowolnego flathopa na początek. Do zabawy w stocku pozostawił resztę części. Quote Link to post Share on other sites
Cube_Z Posted May 11, 2019 Report Share Posted May 11, 2019 Dzięki za radę. Po zakupie dopytam jeszcze znajomych i pochwalę się co kupiłem i co przerobiłem :) Quote Link to post Share on other sites
Cube_Z Posted May 23, 2019 Report Share Posted May 23, 2019 Temat mało aktywny, szkoda, bo czekałem na opinie Waszych Edge. Teraz jestem w temacie tuningu replik z serii Edge i jako świeżak mam mało wiedzy, a informacji na ten temat też niewiele w internecie. Nikt nie kupuje Edge? Produkcyjny eksperyment? Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted May 23, 2019 Report Share Posted May 23, 2019 Jeśli jeszcze nie kupiłeś to dobrze, lepiej kup coś co jest proste i przyszłościowe. Edge jest spoko w stocku, ale nie warto w nią inwestować kroci. Stock części wystarczają w zupełności, mosfet jest i wsio. Co najwyżej tak jak AnR mówi, flat, pół-precka, lepsza gumka. Quote Link to post Share on other sites
Bienia Posted May 31, 2019 Report Share Posted May 31, 2019 Witam. Mam pewien problem z edgem a mianowicie kiedy strzelam na sucho bez kulek singlem jest wszystko ok jednak, gdy powtarzam czynność z kulkami mosfet czasami odcina zasilanie czy to normalne? Batka to lipo 11.1 25c. Sprawdzałem na springach stokowych jak i na jakiejś randomowej 120 a efekt ten sam. pzdr Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted May 31, 2019 Report Share Posted May 31, 2019 Kable pociagniete są na przód? Quote Link to post Share on other sites
Bienia Posted May 31, 2019 Report Share Posted May 31, 2019 Fabrycznie do kolby. Quote Link to post Share on other sites
Cube_Z Posted June 7, 2019 Report Share Posted June 7, 2019 Kupiłem SA-E04. Jestem z niej bardzo zadowolony. Wymieniłem gumkę, sprężynę na m130 (pracuje na max do 140). Podpiąłem do niej batke Specny 11.1, udało się ją zmieścić tylko dlatego, że do długości moich ramion potrzebuję wysuniętej kolby. Przy złożonej kolbie już jest problem. Spust świetnie reaguje na mosfecie. Jestem zadowolony z zakupu. Muszę tylko do niej dokupić kolimator lub lunetę. Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted June 8, 2019 Report Share Posted June 8, 2019 Jaka to konkretnie M130 i ile masz na niej fps? Quote Link to post Share on other sites
Mardo97 Posted June 9, 2019 Report Share Posted June 9, 2019 (edited) W SA E01 z ilością 380 fps dobrze się strzela na otwartych przestrzeniach? Bo taniej można już wyrwać SA B02 które ma aż 430 fps. Która z tych replik okaże się lepsza i dlaczego? Edited June 9, 2019 by Mardo97 Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted June 9, 2019 Report Share Posted June 9, 2019 E01 dlatego, że jest lepiej wykonana, lepiej spasowana i ma lepsze części wewnętrzne jak i zewnętrzne. FPS to tylko prędkość i nie jest wyznacznikiem tego czy replika jest lepsza, gorsza czy ma większy zasięg czy mniejszy. Poza tym podane przez sklep fps rzadko kiedy zgadzają się z rzeczywistością. Quote Link to post Share on other sites
Mardo97 Posted June 19, 2019 Report Share Posted June 19, 2019 W dniu 9.06.2019 o 21:35, wallop napisał: E01 dlatego, że jest lepiej wykonana, lepiej spasowana i ma lepsze części wewnętrzne jak i zewnętrzne. FPS to tylko prędkość i nie jest wyznacznikiem tego czy replika jest lepsza, gorsza czy ma większy zasięg czy mniejszy. Poza tym podane przez sklep fps rzadko kiedy zgadzają się z rzeczywistością. Zamówiłem E01 i szczerze powiedziawszy jestem zawiedziony. Replika nie jest aż tak spasowana jak mówisz, magazynek ma luzy ale się trzyma, rączka z przodu (osłona lufy) tez ma małe luzy. Kolega posiada B01 i jego replika jest jakos lepiej wykonana, nic nie lata i jakby była wykonana z lepszego materiału. Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted June 19, 2019 Report Share Posted June 19, 2019 (edited) Ale czego się spodziewałes? To jest wciąż chińska replika. Wyżej odradzalem jej kupno chociażby na rzecz Evolution Airsoft czy King Arms. Luz na kolbie, luz na plastikowym froncie czy luz na magazynku to norma nawet w markowych replikach. Spasowanie dotyczy głównie korpusu, lufy, szkieletu i komory, a nie dodatków, ktore można dowolnie wymieniać. Specna Edge nie jest osiowa i jak dla mnie nie warta więcej niż 600-650zl. Wolę kupić dobrej jakości bazę i na niej budować porządna replike niż uzerac się z krzywym korpusem, osiowaniem itd. Wolę dostać stock części, typowe chińskie zebatki, chińską pneumatyke (chociaż w Edge to jest nadal chińska pneumatyka pokroju Point/Castellan), słaby silnik, kiepskie kable bez mosfetu bo to sobie dopasuje pod swoje widzi mi się. Replika jest dobra na początek dla kogoś kto nie chce jej tuningowac. Też gdy dostałem pierwszą Edge na serwis parskłem śmiechem. Teraz mam już trzeci egzemplarz i jak narazie zdania o nich nie zmienię - wciąż jest to Specna, trochę lepsza od poprzedników, ale wciąż prezentuje chiński, leciwy poziom. Edited June 19, 2019 by wallop Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts