jogizg Posted December 23, 2009 Report Share Posted December 23, 2009 Stanowczo odradzam. Wysłałem mail z zapytaniem na początku tego roku, do dzisiaj nie doczekałem się odpowiedzi. po tygodniu wysłałem taki sam mail i dalej odpowiedzi nie było. radzę tam nawet nie zaglądać. Quote Link to post Share on other sites
Tasior1982 Posted December 28, 2009 Report Share Posted December 28, 2009 Ciekawostka. Firma zajmuje się chyba wszystkim czym tylko można :mrgreen: http://www.taniemilitaria.pl/sklep/ http://www.metalgun.pl/ http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=3318666 http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=10053452 http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=13036105 http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=2912313 http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=14807638 http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=11297961 http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=4914542 http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=12403901 http://www.intymnosc.pl/index.php Quote Link to post Share on other sites
Rann Posted December 28, 2009 Report Share Posted December 28, 2009 [OT do Tasior 1982: chciałem tu wrzucić jakiś błyskotliwy komentarz... nie wyszło... więc ograniczę się do ikonograficznego przedstawienia mojego aktualnego wyrazu twarzy] O_o' Quote Link to post Share on other sites
Fillucas Posted January 25, 2010 Report Share Posted January 25, 2010 Witam! To od razu będzie mój pierwszy post na tym forum :) Kupiłem pierwszy zestaw ASG,a raczej AEG w sklepie www.taniemilitaria.pl. W czwartek wieczorem zamówiłem, wydałem polecenie przelewu, przelew doszedł już w piątek. Replika jednak została wysłana dopiero we wtorek, w środę już była. Karabin jest ok - M4A1 od Boyi. Jednak tutaj zaczynają się schody - specjalnie zamówiłem tłumik, żeby dostać w gratisie ładownicę. Na zamówieniu jest ona uwzględniona - przyjeżdża paczka, dodatkowej ładownicy nie ma, jest tylko ta, którą miałem z zestawem dostać. Następna sprawa to celownik laserowy, który miał być w zestawie z karabinem. W kartonie celownika de facto nie ma. Kontakt ze sklepem - "Ładownica na pewno była pakowana, co do celownika to do działu reklamacji proszę". E-mail poszedł do działu reklamacji - do teraz nie dostałem odpowiedzi. Sumując nie wiem co sądzić o tym sklepie... Quote Link to post Share on other sites
The Fury Posted January 25, 2010 Report Share Posted January 25, 2010 Poczytaj wcześniejsze posty, jak nie będzie odpowiedzi to czeka Cie wycieczka... Quote Link to post Share on other sites
Vinci Posted January 30, 2010 Report Share Posted January 30, 2010 nie polecam sklepu taniemilitaria.pl jeśli chodzi o mnie to zakupiłem tak broń steyer aug na allegro miałem ją 4 dni i sie cały gearbox zepsol Pisz poprawnie, używaj interpunkcji! Szmer. Quote Link to post Share on other sites
Fillucas Posted January 30, 2010 Report Share Posted January 30, 2010 Dzisiaj poszedł następny mail. Tym razem postraszyłem ich UOKiK. Zobaczymy... Quote Link to post Share on other sites
The Fury Posted January 30, 2010 Report Share Posted January 30, 2010 (edited) nie polecam sklepu taniemilitaria.pl jeśli chodzi o mnie to zakupiłem tak broń steyer aug na allegro miałem ją 4 dni i sie cały gearbox zepsol Oceniamy obsługę, nie towar. Ale jeżeli kupiłeś shit to nie wina sklepu. EDIT: No dobra... Fakt, że sklep sprzedaje shitowe repliki jako full-wypas jest względnie etyczne :???: Edited January 30, 2010 by The Fury Quote Link to post Share on other sites
HerGatiox Posted March 4, 2010 Report Share Posted March 4, 2010 (edited) Nieee. Zrobiłem tam jedno duże zamówienie sprężynowców (AK-47, 4x M4A1, 12000 kulek) 1. Zamiast 4x m4a1 przysłali 4x m16a1 (m4a1 miało mieć elementy metalowe, m16a1 nie mieli nawet w ofercie a na dodatek sam plastik, jedynie śrubki metalowe) :strach: 2. Nieodpowiadają na mail'e po zakupieniu towaru (Chwyt marketingowy, zanim kupisz to mili, i odpowiadają na wszystko. Jednak gdy piszesz że coś jest nie tak z tymi replikami, odrazu ignorują :wink: ) 3. Kulki nie były w orginalnych pudełkach/paczkach tylko w plastikowym "słoiku" z dziubkiem do łatwiejszego wysypywania kuler, na "słoiku" była nalepka wydrukowana (czyt. jako: Mogli sobie wydrukować wsypać inne kulki. Chociaż te byly normalne (nie mam porównań)) i bardzo stara bo zdążyła wyblaknąć. 4. Ak-47 trzymało się bardzo dobrze, i nieźle waliła jak na taką cene :roll: (85zł. M4a1 były po 45zł.) 5. Przesyłka miała iść 4 dni robocze, a szła 2 tygodnie (razem z weekendami) 0/10 :killer: Edited March 4, 2010 by HerGatiox Quote Link to post Share on other sites
rafik1213 Posted March 9, 2010 Report Share Posted March 9, 2010 Jedyna osoba spoko w tym sklepuje to jest serwisant z ni zawsze się dogadam sklep taki sobie eszce z 5 lat i może się zmienią . Quote Link to post Share on other sites
krissente Posted March 9, 2010 Report Share Posted March 9, 2010 Nie zmienią, bo jeśli już tyle czasu nabijają ludzi w butelkę i robią na tym kasę, to po co się zmieniać i starać? Quote Link to post Share on other sites
The Fury Posted March 16, 2010 Report Share Posted March 16, 2010 Wpadłem z ciekawości do ich sklepu stacjonarnego, poprosiłem o charakterystyczną replikę jaką jest G36C (od JG), niestety sprzedawca nie wiedział który to :lol: Żenada, nic nie wiedzą, wolą Gadu-Gadu :) Quote Link to post Share on other sites
rafik1213 Posted March 16, 2010 Report Share Posted March 16, 2010 udani są eh ostanio naprawili mi magazynek od m81dublebublle musiałem zadzownić bo nawet nei wiedzeli ze takei cus otrzymali Zdania zaczyna się z dużej litery ! Używaj polskich znaków! Szmer. Quote Link to post Share on other sites
stalker51 Posted April 10, 2010 Report Share Posted April 10, 2010 ej ludzie opinie w tym sklepie mnie przerażają :D Komentarz do CM0.22... ,,mialem kiedy� replike clasic army za 1200 zł i powiem ze bardziej opłaca sie kupić to za 130 zl bo to strzela dalej i lepjej, tamtego tuningowałem przez 3 miesišce, (cylindry głowice tłoki spręzyny i precki) a ten bez niczego był lepszy od tamtego tanie militaria to najlepszy sklep asg na �wiecie a napewno w polsce ;).." i drugi xD do jakiejś repliki repliki od boya(COLT M933 (BI-3081D) - BOYI) ,,Broń super!! Zasięg ma daleki. Taki jak na obrazku!! Polecam !! Tylko nie wiadomo jak włożyć akumulator??!!.." oczywiście nie polecam :) Quote Link to post Share on other sites
maciowalczak Posted April 11, 2010 Report Share Posted April 11, 2010 A u mnie wszystko bardzo sprawnie poszło zamówienie na 154 zł za pobraniem M16a1 od Boyi wszystko sprawnie działa na razie elegancko paczka doszła w 2 dni od zamówienia co uważam za bardzo dobry wynik. W paczce to co chciałem nieuszkodzone nietknięte. Słowem WIELKI Plusik dla sklepu. :) Quote Link to post Share on other sites
serafin50 Posted April 12, 2010 Report Share Posted April 12, 2010 A więc.................. Kupiłem w tym sklepie tanią replikę m4a1 za 99,99zł (nie oczekuję od tej repliki żeby była super sprawna ale to jednak "tania replika") Paczkę dostałem 2 tyg po zamówieniu dostałem e-maila o takiej treści : Przepraszamy za opóźnienie przesyłki (potem pisało coś jeszcze ale to nie jest ważne) I jak był tam spis rzeczy które zamówiłem był sprężynowy glock (którego nie zamawiałem) :wink: :twisted: Sami nie wiedzą co sprzedają :wink: Quote Link to post Share on other sites
Fillucas Posted April 24, 2010 Report Share Posted April 24, 2010 Straszenie UOKiK pomogło... Tyle, że dopiero po 2 miesiącach. Przysłali mi celownik, ładownicę i uwaga - około 1k kulek. Tylko szkoda, że to były kolorowe 0.12g :P Quote Link to post Share on other sites
HerGatiox Posted May 8, 2010 Report Share Posted May 8, 2010 A więc.................. Kupiłem w tym sklepie tanią replikę m4a1 za 99,99zł (nie oczekuję od tej repliki żeby była super sprawna ale to jednak "tania replika") Paczkę dostałem 2 tyg po zamówieniu dostałem e-maila o takiej treści : Przepraszamy za opóźnienie przesyłki (potem pisało coś jeszcze ale to nie jest ważne) I jak był tam spis rzeczy które zamówiłem był sprężynowy glock (którego nie zamawiałem) :wink: :twisted: Sami nie wiedzą co sprzedają :wink: Jeżeli zapłaciłeś za tego glocka to cośjest nie tak, jednak prawdopodobnie dali ci go jako gratis przez to że długo paczki nie było, jaczekałem miesiąc i dostałem 2 glocki. :] Quote Link to post Share on other sites
Pelek Posted May 9, 2010 Report Share Posted May 9, 2010 (edited) Zakupiłem u nich na sronce Ak-105 (CM.031B) i nie żałuje . Obsługa jako taka towar otrzymałem dopiero po 8 dniach . Tak wiec ja jestem calkiem zadowolony lecz moj kolega nie , zamuwił u nich M4A1 (BI-3681M) a przysłali mu jakies chinski shit z full plastiku gdzie tylko srubki byly metalowe a co ciekawsze otrzymaal go dopiero po 3 tygodniach wiec nie wiem co mam myslec o tym sklepie . :wink: Jeśli masz problemy z pisownią, to zainstaluj sobie firefoxa - ma wbudowany słownik. Szmer Edited May 9, 2010 by szmerglu Quote Link to post Share on other sites
mihau_94 Posted May 15, 2010 Report Share Posted May 15, 2010 (edited) Od czego by tu zacząć? Hmm, chyba wiem. Na ich stronie postanowiłem się zabawić w dawanie komentarza z 5 (słownie pięcioma, tak, tak dla zmyły) gwiazdkami, ale zamiast pozytywnego komentarza napisałem cała prawdę o replice p90. Tzn. że się zacina magazynek (nie wiem jak go nazwać, grawitacyjny?), bez wyciora ani rusz, ponieważ kulki P&J 0.20 za widocznie zbyt okrągłe do lufy. I o dziwo komentarz de facto na minus ( fakt dałem 5 gwiazdek, żeby go od razu nie usunęli) wisiał na stronie dobry miesiąc. Ot taka sobie zabawa. Pod ta samą repliką dałem tego samego dnia identyczny komentarz, ale już dałem 1 gwiazdę. I komentarz został wykasowany dnia następnego. Ogólnie sklepu nie polecam, naciągają jak mogą (ale z drugiej strony lud ciemny kupuje, więc kasa leci), mają dwa sklepy internetowe jakby komuś jeden nie odpowiadał to ma "inny" z podobnymi cenami. Obsługa: -niby jest kontakt przez gg lub skype, więc powinno być ok. Ale nie jest. Pewien pan wciskał mi kit o replice-bodajże M4 Boyi- cuda nie widy. Sądziłem ze full plastik raczej nie jest powodem do chwały, ale pan mi ( fakt grzecznie) wytłumaczył, że "nie trzeba taszczyć ciężkiego karabinu". Może fakt, ale gdzie tu realizm? Kiedy go spytałem o to co sądzi o replice g36 od JG (mam ja na "składzie" i znam doskonale wady i zalety) dowiedziałem się, że poza małymi różnicami nie odbiega bardzo od full plastik M4, a na korzyść M4 przemawia jeszcze cena! :wink: Nie wiem po ile można kupić kg plastiku, ale ponad 100 zł to chyba zdecydowanie za dużo. Hmm mogą dyktować sobie własne ceny, ludzie mogą to kupować i prawa nie łamią, ale ja kupiłem raz, aby się przekonać czy to prawda co o nim mówią i przekonałem się, że tak. Minus, duży minus. Edited May 15, 2010 by mihau_94 Quote Link to post Share on other sites
gzelek19 Posted May 27, 2010 Report Share Posted May 27, 2010 Ja tam kupiłem shotguna i wszystko wporządku. Kumpel kupił aeg i rozpadł mu sie po 2 tygodniach szczelania. Niewarto tam ryzykować. Quote Link to post Share on other sites
hiper1 Posted May 28, 2010 Report Share Posted May 28, 2010 wszystko dobrze tylko że broń rozpadła się po 2 dniach :wink: Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted May 30, 2010 Report Share Posted May 30, 2010 Nie jest to wina sklepu że kupujecie repliki replik... Produkty opisuje się w innym dziale, tutaj wypowiadamy się o sklepie!!! Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 31, 2010 Report Share Posted May 31, 2010 Opisał niezgodność towaru z opisem. To jest wina sklepu że nie piszą "nasze repliki strzelają na 10m i psują się po tygodniu". Ponadto sklep jest odpowiedzialny za to co sprzedaje. Quote Link to post Share on other sites
The Fury Posted May 31, 2010 Report Share Posted May 31, 2010 #Offtop - Sprzedawca sprzedający shit, podający go jako wyrób dobrej jakości, nie jest chyba dobrym sprzedawcą? Jak dla mnie jest to zwykłe wciskanie kitu i jest takim samym brakiem profesjonalizmu jak każdy inny. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts