Domin007 Posted January 8, 2018 Report Share Posted January 8, 2018 A propos butów. Czy chodził ktoś w podkutych butach zimą (śnieg, oblodzone ścieżki zbocza etc.)? Nie miałem z tym nigdy styczności i zastanawiam się na ile można zakwalifikować to pod próby samobójcze :icon_biggrin: Można. Bardzo. Nie radzę. Quote Link to post Share on other sites
a5d4f1 Posted January 8, 2018 Report Share Posted January 8, 2018 No cóż... miałem nadzieję, że zadziałają trochę jak raki. Chyba jeszcze się wstrzymam z tym pomysłem. Dzięki za odpowiedź ;) Quote Link to post Share on other sites
Domin007 Posted January 9, 2018 Report Share Posted January 9, 2018 O ile w otwartym terenie to jeszcze da się spokojnie działać, o tyle na mokrych/oblodzonych gałęziach, mokrej trawie czy oblodzonej drodze podkute buty działają jak łyżwy. Quote Link to post Share on other sites
Budweiser Posted January 9, 2018 Report Share Posted January 9, 2018 Ktoś coś o tym wie? Może się nie zakochałem, ale zauroczyłem trochę.. :icon_wink: https://sklep.survivalowo.pl/pistolety/16945-replika-pistoletu-custom-ne2002-.html Quote Link to post Share on other sites
Matt Baker Posted February 28, 2018 Report Share Posted February 28, 2018 Ktoś coś o tym wie? Może się nie zakochałem, ale zauroczyłem trochę.. :icon_wink: https://sklep.surviv...om-ne2002-.html Chodzi Ci o cały sklep? Podany link nie działa :icon_sad: Quote Link to post Share on other sites
Budweiser Posted February 28, 2018 Report Share Posted February 28, 2018 W linku był Colt w grafitowym kolorze z grawerami i jakimś, nie pamiętam już jakim napisem na zamku. Wyglądało to przednio. Coś w stylu tego nieszczęsnego Colta z Brothers in Arms. :D Quote Link to post Share on other sites
Matt Baker Posted March 1, 2018 Report Share Posted March 1, 2018 Jest, faktycznie ciekawy. Mam jednak wrażenie, że im mniej bajerów tym ładniej i realniej. W prostocie piękno. Ale to już moje indywidualne podejście. Przetarty, postarzany Colt będzie wyglądał świetnie bez dodatkowych dodatków mających za zadanie coś dodać... :icon_wink: Quote Link to post Share on other sites
Budweiser Posted March 1, 2018 Report Share Posted March 1, 2018 Pewnie. ;) Jestem tego samego zdania. Aczkolwiek w takim kolekcjonerskim kontekście to fajny egzemplarz. Quote Link to post Share on other sites
Budweiser Posted March 3, 2018 Report Share Posted March 3, 2018 O na GF go znalezłem również: https://gunfire.pl/pol_pl_Replika-pistoletu-Custom-NE2002-%CE%9C%CE%9F%CE%9B%CE%A9%CE%9D-%CE%9B%CE%91%CE%92%CE%95-1152212956_1.jpg Quote Link to post Share on other sites
ziemniacek Posted March 20, 2018 Report Share Posted March 20, 2018 Jak ktoś nie ma co z kasą robić to można kupić Jeepa Willisa: https://www.thewarfront.com/product-page/1946-willys-cj-2a-agricultural-jeep Quote Link to post Share on other sites
Sepp Posted March 20, 2018 Report Share Posted March 20, 2018 Czy jest na sali admin, lub moderator? Quote Link to post Share on other sites
Cortes Posted March 20, 2018 Report Share Posted March 20, 2018 (edited) W tym podforum nie ma moderatora, ale już delikatnie zwróciłem uwagę nowemu koledze. Sprzedam pas do Garanda. Kupiony w Nestofie. Cena 75 zł plus koszt wysyłki (20zł) (ew. odbiór przy najbliższym spotkaniu). Cena taka jak nowego, ale ten jest już ułożony (wg regulaminowej instrukcji), zmiękczony i ma odpowiedni kolor. Za te zalety nie chcę dodatkowej kasy :-). Edited March 20, 2018 by Cortes Quote Link to post Share on other sites
Budweiser Posted March 20, 2018 Report Share Posted March 20, 2018 Cortes, na czym polega to regulaminowe układanie? Quote Link to post Share on other sites
Cortes Posted March 20, 2018 Report Share Posted March 20, 2018 Widziałem już różne sposoby zapinania pasa do karabinu. Nie jest to jakoś intuicyjne, bo pas jest dwuczęściowy, ma uszko, dwa haki i dwie szlufki. Bez instrukcji nie da się tego zamocować prawidłowo. Znalazłem kiedyś na forum amerykańskiej grupy rekonstrukcyjnej rysunki z regulaminu, lub instrukcji fabrycznej, jak mocować pas do karabinu. Teraz nie podam linka do tej strony, bo od dłuższego czasu nie interesuję się amerykańskim szpejem. W każdym razie pas jest pozaginany w dobrych miejscach tak, żeby bez problemu założyć go na karabin i żeby pasował na żołnierza o normalnej (tzn. nie tłustej) sylwetce, o wzroście 170-180 cm. Pas był kilkakrotnie nasączamy tłuszczem do skóry i zginany, przez co zrobił się miękki i łatwiej układa się na ramieniu ( co nie zmienia tego, że w porównaniu z parcianym pasem od SMLE, to szajs). Był używany przez klika lat, dzięki czemu zrobił się ciemniejszy, ma kolor prawdziwej skóry. Quote Link to post Share on other sites
Matt Baker Posted March 22, 2018 Report Share Posted March 22, 2018 Coś lajk dys: http://www.empirearms.com/M1-01758.jpg or lajk dys: http://thecmp.org/training-tech/armorers-corner/1907-sling-installation/ Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted March 23, 2018 Report Share Posted March 23, 2018 Masakra i mistrzostwo świata w przekombinowaniu pasa nośnego :) . Czy takie rozwiązanie ma jakiekolwiek zalety? Quote Link to post Share on other sites
Matt Baker Posted March 23, 2018 Report Share Posted March 23, 2018 (edited) Masakra i mistrzostwo świata w przekombinowaniu pasa nośnego :icon_smile: . Czy takie rozwiązanie ma jakiekolwiek zalety? To pierwsze rozwiązanie jest o tyle ciekawe, że w wersji jak na zdjęciu traktuję to jako wersję bojową. Natomiast bardzo łatwo przepinając jednym ruchem pasek zewnętrzny można go wydłużyć i przewiesić replikę przez ramię. Druga wersja jest bardziej skomplikowana ale tez miała swoje zastosowanie: - tak od 3 minuty- jednak w tym przypadku ( naszym przypadku ) zupełnie niepraktyczna... Edited March 23, 2018 by Matt Baker Quote Link to post Share on other sites
Kolba_DK Posted March 28, 2018 Report Share Posted March 28, 2018 Szanowni Państwo! Po długiej nieobecności znów mamy to w sklepach: http://redberet.pl/q/?keywords=ppsh Quote Link to post Share on other sites
wish Posted March 28, 2018 Report Share Posted March 28, 2018 Czyżby prezenty od zająca miały przyjąć formę nowego PM w szafie. Ja już ostrzę sobie zęby. Kolba dzięki za info. Quote Link to post Share on other sites
Kolba_DK Posted March 28, 2018 Report Share Posted March 28, 2018 Obawiam się, że zaraz cena skoczy do góry, bo w innych sklepach jest ponad 700, a nawet 800 za tą plastikową wersję. dodatkowo mają kod "ZNALAZLEM" na 5% upustu. W takiej cenie to już można się pokusić. Quote Link to post Share on other sites
Budweiser Posted April 1, 2018 Report Share Posted April 1, 2018 Potrzebuje sznurówek do Corcoranów, ale najdłuższe rzemyki jakie znalazłem to 140 cm. Wolałbym 150, żeby móc przewiązać je dookoła buta, lecz niestety nie potrafię nigdzie takowych znaleźć. Czy 140 cm wystarczają do tego by but był wygodnie związany? Czy może używacie innych sznurowadeł? Quote Link to post Share on other sites
HunterKiller Posted April 1, 2018 Report Share Posted April 1, 2018 Kup paracorda ile będziesz chciał a końcówki zabezpiecz rurką termokurczliwą jak do kabli elektrycznych. To tak na szybko. Quote Link to post Share on other sites
Matt Baker Posted April 1, 2018 Report Share Posted April 1, 2018 Ja kupiłem kilka lat temu rzemienie w P22 i służą mi do dzisiaj. Na początku kilka razy je potraktowałem pastą do butów aby ściemniały ale po kilku razach w lesie i tak zrobią się koszerne. Widzę jednak, że w P22 już ich nie ma. Quote Link to post Share on other sites
Budweiser Posted April 1, 2018 Report Share Posted April 1, 2018 (edited) Kupię te 140 cm na próbę. Jeśli nie będzie działać to najwyżej kupię zwykłe brązowe, cienkie sznurówki. Edited April 1, 2018 by Budweiser Quote Link to post Share on other sites
Kolba_DK Posted April 1, 2018 Report Share Posted April 1, 2018 Ja kupiłem kilka lat temu rzemienie w P22 i służą mi do dzisiaj. A jeśli to nie tajemnica, co to za sklep P22? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts