Darg Posted May 15, 2009 Report Share Posted May 15, 2009 To jest twór człowieka który stwierdził że ręce + cyna + lutownica = lutowanie... Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted May 15, 2009 Report Share Posted May 15, 2009 Pewnie jak by to wstawić do jakiejś galerii sztuki współczesnej miało by wzięcie :P Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted June 8, 2009 Report Share Posted June 8, 2009 Czy MOSFET gra z Lipolem, czy nie? Pozdrawiam serdecznie, grzechotnik Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted June 8, 2009 Report Share Posted June 8, 2009 Mój grał "Hey Joe" w wykonaniu Deep Purple na 11,1V a na 7,4V "Zabij się" zespołu Łzy. Quote Link to post Share on other sites
uszy19922 Posted June 8, 2009 Report Share Posted June 8, 2009 (edited) To jest racja Tukasiak, nie postarałeś się z wyglądem wizualnym :) Po czasie może się zewrzeć i hula full auto przez spalony Fet, lub dupa z baterii z racji zwarcia. Na twoim miejscu użyłbym TeroKurczki lub izloki, albo nawet taśmy samowulkanizującej. Pozdrawiam Edited June 8, 2009 by uszy19922 Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted June 8, 2009 Report Share Posted June 8, 2009 Czyli działa. Dzięki. :F Pozdrawiam serdecznie, grzechotnik Quote Link to post Share on other sites
Marek Kiljan Posted July 15, 2009 Report Share Posted July 15, 2009 Mam takie pytanie, czy do stockowego szkieletu GB wejdą beztlenowe kable w silikonowym oplocie 2mm?, oczywiście instalacja pod mosfeta Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted July 15, 2009 Report Share Posted July 15, 2009 Zależy ile miejsca jest w replice, ja w ciasnym FN-FAL'u ledwo ułożyłem 1.5mm^2 - rdzeń, z koszulką pewnie maja 2mm^2 lub więcej - ale z tego co mi koleś powiedział w modelarskim starczają spokojnie na 40A. Weź pod uwagę że jeszcze sygnałowe musisz ułożyć ale te akurat mogą być cienkie jak włoś byle by tylko izolacja była pożądna żeby ich nie uszkodzić. Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted July 15, 2009 Report Share Posted July 15, 2009 Jakiego szkieletu? W sensie w środku czyli pewnie v.2? Mi się zmieściły w JG III gen. Pozdrawiam serdecznie, grzechotnik Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted July 15, 2009 Report Share Posted July 15, 2009 Do FAL`a z KA coś w ogóle wsadzić to trzeba się nawyginać, ale do CA SA już bez problemu można zasadzać 2mm. Testowałem ostatnio ;-). Quote Link to post Share on other sites
Marek Kiljan Posted July 15, 2009 Report Share Posted July 15, 2009 No oczywiście chodziło mi w zamyśle o V2, mam takie głośnikowe ale ten silikonowy oplot jest chyba trochę przy gruby, mimo to mam pytanie czy jeśli kable będą za grube to czy silnik wchodząc zębatką do szkieletu nie będzie o nie zawadzał? ewentualnie czy przypadkiem ich nie przemieli? Quote Link to post Share on other sites
Matark Dallas Posted July 16, 2009 Report Share Posted July 16, 2009 Ja miałem tak, że jak wsadziłem do gb v2 kable silikonowe 2,5mm to po włożeniu silnika nie mogłem go wyciągnąć, bo się zębatka klinowala o kabel. Mój błąd, że nie zwróciłem na to uwagi. Wtrakcie użytkowania izolacja oczywiście się przetarła. Zmieniłem kable na 1,5mm silikonowe, które i tak są minimalnie za grube do mojego chińskiego gb. W miejscu, gdzie silnik wchodzi w gb delikatnie oskrobałem izolację kabla skalpelem, tak żeby napewno zębatka silnika się z nim nie stykała i wszystko jak do tej pory działa. Quote Link to post Share on other sites
Marek Kiljan Posted July 16, 2009 Report Share Posted July 16, 2009 W takim razie i ja założę kable takie same ale 1,5mm Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted July 16, 2009 Report Share Posted July 16, 2009 Można też się pokusić o lekkie spłaszczenie kabla w newralgicznym miejscu... popytajcie kobiety o wałek do ciasta :P Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted July 17, 2009 Report Share Posted July 17, 2009 Ja do V2 zakładam u siebie 2,5mm^2 ;) trzeba troszkę podpiłować i wszystko się mieści włącznie z przewodami sygnałowymi. Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted July 17, 2009 Report Share Posted July 17, 2009 Co do przewodów sygnałowych jakie dajecie milimetry do kwadratu? Ja daję 0,75mm^2. Więcej nie trzeba raczej. Pozdrawiam serdecznie, grzechotnik Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted July 17, 2009 Report Share Posted July 17, 2009 0,25mm^2, 0,5mm^2 i 0,75mm^2. Są to głównie przewody sterujące do serw modelarskich. Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted July 18, 2009 Report Share Posted July 18, 2009 Ja daję zazwyczaj 0,5mm^2 sterujące i 1,5mm^2 główne. Jedyny wyjątek był w M14 (kupa miejsca), gdzie dałem sterujące 1mm^2 i główne 2,5mm^2. Quote Link to post Share on other sites
Matark Dallas Posted July 18, 2009 Report Share Posted July 18, 2009 Powiadają, że kabel sterujący może być nawet tak cienki jak jedna żyłka z kabla sieciowego lub telefonicznego. Nie wiem jaka to średnica, ale każdy wie jak taki kabel wygląda :) Quote Link to post Share on other sites
Guto_Bandito Posted July 18, 2009 Report Share Posted July 18, 2009 Może być jak najbardziej :) Nawet kablem sterującym może być kabelek z tasiemki od dysku twardego :) Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted July 18, 2009 Report Share Posted July 18, 2009 Nie wiem czy był ten link, ale podam. http://www.airsoftforum.com/board/Aeg-Elec...de-t104376.html Bardzo fajny poradnik dla początkujących w MOSFETerii. Pozdrawiam serdecznie, grzechotnik Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted July 18, 2009 Report Share Posted July 18, 2009 Było. Ja za to podam link do instrukcji zrobionej przez kumpla z tamu, po polsku, ze zdjęciami. http://werewolves.pl/ramki/asg/pliki_warsz...fet/mosfet.html Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted July 18, 2009 Report Share Posted July 18, 2009 A tak gwoli ciekawości, czy jest sens smarować connectory Deans smarem miedziowym czy czymś innym wspomagającym przewodzenie ?? Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted July 18, 2009 Report Share Posted July 18, 2009 Ja daję smar miedziowy tylko na styki. Nie słyszałem czegoś takiego. Nie ma sensu. Pozdrawiam serdecznie, grzechotnik Quote Link to post Share on other sites
_Mnichu Posted July 18, 2009 Report Share Posted July 18, 2009 A tak gwoli ciekawości, czy jest sens smarować connectory Deans smarem miedziowym czy czymś innym wspomagającym przewodzenie ?? Różnica będzie nie do zmierzenia żadnym miernikiem, jeżeli w ogóle będzie :-P A już na pewno nie zauważysz różnicy w ROFie. A styki najlepiej polutować. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts