Catch22 Posted January 25, 2010 Report Share Posted January 25, 2010 O dziwo kwestionował. Quote Link to post Share on other sites
siwaszek Posted January 26, 2010 Report Share Posted January 26, 2010 Poprosił bym o jakiegoś linka do sklepu Helikona wiem że są na zbrojowni i kilku sklepach wymienionych w tym temacie dzięki z góry :) Quote Link to post Share on other sites
maciejs Posted January 26, 2010 Report Share Posted January 26, 2010 Wpisz w google Helikon i 3 pozycja od góry. Quote Link to post Share on other sites
woytaz2 Posted January 26, 2010 Report Share Posted January 26, 2010 LEVEL 2 http://www.e-militaria.pl/p-368/bielizna-t...n-komplet-coyot Kto za was miał jakieś doświadczenia z tym produktem? Chce kupić Level 2 na zimniejsze dni. Jaka jakość jak z termiką. Quote Link to post Share on other sites
Bren Posted January 26, 2010 Report Share Posted January 26, 2010 Poprosił bym o jakiegoś linka do sklepu Helikona wiem że są na zbrojowni i kilku sklepach wymienionych w tym temacie dzięki z góry Ofensywa, e-militaria, Mich123 - taktyczni.pl Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted January 26, 2010 Report Share Posted January 26, 2010 LEVEL 2 http://www.e-militaria.pl/p-368/bielizna-t...n-komplet-coyot Kto za was miał jakieś doświadczenia z tym produktem? Chce kupić Level 2 na zimniejsze dni. Jaka jakość jak z termiką. C22 mi mówił że niezła ale sie mechaci. Najlepiej jak sam napisze. Ja sam bym chciał kupić. Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted January 26, 2010 Report Share Posted January 26, 2010 Lepiej poszukaj na allegro. Do 100 znajdziesz całkiem fajną bieliznę, np. polarkową Hi Tec'a, Grene jest znośne, Nordcamp. Ja bym militarny klimat odpuścił i generalnie preferuję bieliznę cienką a docieplanie polarem.. Quote Link to post Share on other sites
woytaz2 Posted January 26, 2010 Report Share Posted January 26, 2010 Wierz mi ze szukam i mam już wytypowany cienki LEVEL1 czyli POLARTEC power dry ECWCS Gen III LEVEL I. LEVEL II chcę kupić trochę taniej niekoniecznie jakiś markowy. GRENE znam i uważam że to niska półka ( jak wielu którzy ją używają). To samo NORDCAMP (prawie kupiłem w gudniu ) A o Hi TEC nic ni nie wiem i nie macalem. Mam juz polar jako LEVEL III i stąd moje pytanie o docieplenie na mroźe poranki ( -20 w ostatni sobotni wypa w teren). Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted January 26, 2010 Report Share Posted January 26, 2010 Rozumiem tylko czy warto patrząc na ilość takich poranków w roku? Oczywiście twój wybór, który szanuję. Quote Link to post Share on other sites
woytaz2 Posted January 26, 2010 Report Share Posted January 26, 2010 :) Też nad tym sie zastawiałem. Wyszło mi że warto. Ubieram się outdorowo nie tylko na wypady w teren z repliką, i po prostu ten LEVEL II będzie wykorzystany zncznie częściej niż kilka razy w roku. Na level I mam natomiast wytypowane poza POLARTEC-iem BRUBECK serii DRY. lub w ostateczności MAGNUM. Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted January 26, 2010 Report Share Posted January 26, 2010 Lvl II wchodzi jako ocieplacz pod bluzy mundurowe, gore itp - wtedy kiedy jest za ciepło na gruby polar. Ja lvl II (miałem oryginalny, mam helikona) noszę na bieliźnie termo, głównie pod PCU Lvl7 i do tego nadaje się b.dobrze - chociaż Helikon mechaci się dosyć mocno (orygniał nie miał takiego problemu) termicznie jest ok chociaż bez szaleństw, wykończeniówka też daje radę. Quote Link to post Share on other sites
Mekto Posted January 28, 2010 Report Share Posted January 28, 2010 Kupiłem TCU z Helikona i zauważyłem że spodnie bardzo szeleszczą przy chodzeniu- "ten typ tak ma" czy to tylko przypadłość nowiutkich ciuchów? Quote Link to post Share on other sites
Omomierz Posted January 28, 2010 Report Share Posted January 28, 2010 Wkrótce ci się przetrą i przestanie szeleścić:D Quote Link to post Share on other sites
Dogtag Posted January 29, 2010 Report Share Posted January 29, 2010 Dokładnie, TCU jest strasznie delikatne. Z resztą każdy RipStop Helikona z bawełny tak ma:) Quote Link to post Share on other sites
siwaszek Posted January 31, 2010 Report Share Posted January 31, 2010 (edited) na http://www.specshop.pl/ są też wyroby Helikona tak tylko chciałem dodać od siebie :) Edited January 31, 2010 by siwaszek Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted January 31, 2010 Report Share Posted January 31, 2010 Dzięki stary! :-F Quote Link to post Share on other sites
Rumun Posted January 31, 2010 Report Share Posted January 31, 2010 Orientuje się ktoś w planach Helikona na ten rok? Dokładniej czy wiadomo coś o wprowadzeniu mundurów w innych krojach lub istniejących w innych kolorach/kamuflażach? Mam nadzieję, że rozszerzą ofertę TCU o inne kolory/kamuflaże. Quote Link to post Share on other sites
Laos Posted January 31, 2010 Report Share Posted January 31, 2010 Wiem, że pojawiła się pantera polska w podobnym układzie jak MC z ochraniaczami, jak coś będę wiedział to dam znać. Quote Link to post Share on other sites
Cyrek Posted January 31, 2010 Report Share Posted January 31, 2010 Jak dla mnie rewelacyjny pomysł, ale ledwo miesiąc temu wysłałem naiwnego maila z pytaniem czy coś takiego planują. Powiedzieli, że nie. Quote Link to post Share on other sites
Dogtag Posted February 1, 2010 Report Share Posted February 1, 2010 Fajnie jak coś takiego zrobią, byle by to było jakoś przemyślane i z dobrych materiałów. Quote Link to post Share on other sites
Musley Posted February 20, 2010 Report Share Posted February 20, 2010 Po miesiącu użytkowania portek potwierdzę moje przypuszczenie, że Helikon robi odzież "miejską", a ich wyroby pojawiają się na strzelankach ze względu na występowanie kamuflażu :-F . Trochu szkoda, bo jednak lubię się na strzelance trochę wyeksploatować, poturlać po listowiu, przeczołgać przez krzaki, a w Helikonowskich wyrobach tak śmiało bym tego nie zrobił. Szkoda, bo kroje są bardzo fajne - gdyby za wzrostem ceny o mniej więcej 1/3 wzrosła jakość, mielibyśmy klawe szaty na strzelanki z możliwością wyboru wielu kamuflaży, a tak to niestety - albo często wymianimy Helikona, albo trzeba zdecydować się na kontrakty (ach, gdyby originalne m65 były dostępne w kolorze khaki, to przez moment bym się nie zastanawiał). Tyle w temacie, slava! Quote Link to post Share on other sites
Hoplita Posted February 20, 2010 Report Share Posted February 20, 2010 ach, gdyby originalne m65 były dostępne w kolorze khaki, to przez moment bym się nie zastanawiał Ale Helikon nie ma M65 (ani spodni, ani kurtek) w kolorze khaki i nie było takich kontraktów. Quote Link to post Share on other sites
Bren Posted February 20, 2010 Report Share Posted February 20, 2010 Po miesiącu użytkowania portek potwierdzę moje przypuszczenie, że Helikon robi odzież "miejską" A kolega podzieli się co się rozpadło, gdzie się rozpadło i jaki to był materiał. Bo tak to ja mogę napisać, że Propper też robi spodnie BDU miejskie. Od samego prania mi się rozpadły, nawet ich po krzaczorach zbytnio nie targałem. Quote Link to post Share on other sites
ramborambo Posted February 20, 2010 Report Share Posted February 20, 2010 Witam Czy miał ktoś już kontakt z BDU w kolorze "brown" helikona? gdzie takie można nabyć? Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted February 20, 2010 Report Share Posted February 20, 2010 Że te niby Coyote co wyglądają jak sowiecki afgan?? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts