Bobstein Posted July 5, 2006 Report Share Posted July 5, 2006 Czy mylnym byłoby stwierdzenie ze nikt nie produkuje sławnego Fal'a? Wybaczcie ale nie znalazłem wzmianek o takowym sprzęcie (byc moze jeśli ktoś produkuje i nie ma licencji używa innej nazwy). Moze jednak ktoś słyszał o takiej zabaweczce z GB w środku? ;) Quote Link to post Share on other sites
dzikki Posted July 5, 2006 Report Share Posted July 5, 2006 Nie ma w produkcji seryjnej. W ograniczonej ilości egzemplarzy wypuściła je jakiś czas temu bodajże firma Smokey's czy jakoś tak za wyjątkowo nierozsądną sumę pieniędzy. Jako fan konfliktów w Afryce również cierpiałem z braku tej repliki, ale raczej proszę nie oczekiwać, aby się pojawiła w produkcji seryjnej. Proszę również nie dopisywać tutaj wypowiedzi w stylu "ja też bym chciał " albo "gupie Chińczyki nie zrobią niczego tylko te M-ki i M-ki" , bo będą usuwane. Quote Link to post Share on other sites
noah Posted July 5, 2006 Report Share Posted July 5, 2006 cena tej zabawki, to bagatela 2550$ :D a tu masz zdjęcie: Quote Link to post Share on other sites
Guest Kret Posted July 5, 2006 Report Share Posted July 5, 2006 Czy to jest wersja przerabiana z klasycznego gazowego modelu sprzed okresu AEGów? O ile pamiętam, nie ma ona bezpiecznika nawet - jeśli to ten model, który mi kiedyś pokazywał Giersu. Pozdrawiam, dyskretnie łącząc się z Dzikkim w fanatyzmie dla konfliktów afrykańskich i takich tam ;) Kret Quote Link to post Share on other sites
noah Posted July 5, 2006 Report Share Posted July 5, 2006 przedtem znalazłem tylko tę zdjęcie, tu natomiast macie resztę info: http://www.uncompany.com/pageproductdetail...asp?prodid=5552 Quote Link to post Share on other sites
lup Posted July 11, 2006 Report Share Posted July 11, 2006 Może z czasem będzie.... Star planuje wypuścić FNC a od tego nie tak daleko do FN-FALa. link na arnim Quote Link to post Share on other sites
Giersu Posted July 12, 2006 Report Share Posted July 12, 2006 Nie wiem co się stało z Airsoft Dynamics, ale oni sprzedawali SLR-a (L1A1, czyli brytyjski FAL), o którym wspomniał Kret, za jakieś 800 funtów chyba. Zabawne było to, że miał tylko jeden tryb ognia. Ciągły. W szafie mam komplet drewna do FALa w wersji australijskiej. Niech mi tylko ktoś wyprodukuje replikę, do której będę mógł to zamontować... Quote Link to post Share on other sites
lup Posted August 16, 2006 Report Share Posted August 16, 2006 Po pierwsze to zdaje się, że to jest sprzedaż tylko na stany, a po drugie u nas już dostaniesz takie mniejsze butle co do paska przyczepić można :) [ Dodano: Czw 17 Sie, 2006 ] Odgrzeję temat... trochę filmików z testów FNC STARa Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted September 5, 2006 Report Share Posted September 5, 2006 FN FAL produkcji King Arms (za: http://www.militaryphotos.net/forums/showt...ead.php?t=90600 ) Model 1 Description: Length: 900mm Magazine Capacity: 90rds Battery: Large Type (Not Included) Weight: approx. 3650g (not including packing) 550 Rounds Hi-Cap Magazine is available for separate purchase. Price: US$400.00 Remark: Estimated Time of Arrival: Late September to Early October (15-35 Days) http://www.airsoft-war4.com/details.php?pid=3653 Model 2 Description: Length: 1130mm Magazine Capacity: 90rds Battery: Large Type (Not Included) Weight: approx. 3850g (not including packing) 550 Rounds Hi-Cap Magazine is available for separate purchase. Price: US$400.00 Remark: Estimated Time of Arrival: Late September to Early October (15-35 Days) http://www.airsoft-war4.com/details.php?pid=3654 Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted September 8, 2006 Report Share Posted September 8, 2006 Kilka zdjęć z WGC: http://www.wgcshop.com/WGC_Shop/images/ka_..._aeg_fnfalc.jpg http://www.wgcshop.com/WGC_Shop/images/ka_...a_aeg_fnfal.jpg Quote Link to post Share on other sites
Padre Posted September 25, 2006 Report Share Posted September 25, 2006 Nie moglem wczesniej nic wspomniec, ale bawie sie nim od dobrych dwoch tygodni. Pierwsze wrazenia sa tu: http://www.wolfarmouries.co.uk/airsoft/bb/...ge=airsoftshop2 Quote Link to post Share on other sites
Padre Posted September 25, 2006 Report Share Posted September 25, 2006 Sorki ale ten opis nie jest moj tylko mojego "skierownika", ja dorzucilem do tego tylko kilka uwag. A wkleilem to tylko dlatego ze nie mialem czasu samemu opisac. replika bedzie dostepna w sprzedazy juz za niecale dwa tygodnie. Cena 320 funtow. Ok, pierwsze wrazenia: To jest wersja G1, ktorej ok 5000 egzemplazy zakupila w dawnych latach bundeswehra. Ogolne wykonanie, dosc solidne, metal przypomina material z ktorego wykonane sa repliki G&P. Jest oksydowana a nie malowana. Najwazniejsze jest to ze cala masa czesci jest wymienna z SIGiem 550. Ta sama komora hop upa, gearbox i stopka chwytu pistoletowego. W egzemplarzu ktory mielismy do testow, lekko chwiala sie kolba. Niestety sruba trzymajaca cala kolbe jest w niej samej dosc gleboko, trzeba uzyc dlugiego srubokreta. Ten egzemplaz strzela 330 FPSow ( zmierzone na chrono Guardera), na kulkach 0.2g coz moge wiecej powiedziec.... Sprzet na Falklandy juz mam, hehe... Quote Link to post Share on other sites
che Posted September 26, 2006 Report Share Posted September 26, 2006 Najwazniejsze jest to ze cala masa czesci jest wymienna z SIGiem 550. Ta sama komora hop upa, gearbox i stopka chwytu pistoletowego. To dobra wiadomosc. Czy w takim wypadku mozna by zastosowac najprostszy tuning = Zestawik Guardera dla przykladu?? Quote Link to post Share on other sites
Pikace Posted September 30, 2006 Report Share Posted September 30, 2006 Pojawila sie mini-recka ze zdjeciami mlodszego brata FALa, czyli FNC w wydaniu STARa: http://www.arniesairsoft.co.uk/forums/inde...showtopic=80853 Quote Link to post Share on other sites
Fearie Posted January 2, 2007 Report Share Posted January 2, 2007 Ogólnie to mamy teraz nowego FN`a http://www.asg.com.pl/product_info.php?products_id=573 czy ktoś coś o niem wie? Moze chce coś powiedzieć? Quote Link to post Share on other sites
che Posted January 18, 2007 Report Share Posted January 18, 2007 cały topic (przynajmniej ostatnie wypowiedzi) są właśnie o nim :) Quote Link to post Share on other sites
Wasiek Posted January 19, 2007 Report Share Posted January 19, 2007 Krótki FAL Quote Link to post Share on other sites
Padre Posted February 8, 2007 Report Share Posted February 8, 2007 Ha, no to rusza cala ofensywa teraz. King Arms zapowiada wlasnie kilka nowych modeli FALa, m. in PARA FALa i wlasciwego brytyjskiego L1A1. Zeby tego bylo malo, STAR wlasnie zapowiada ze rowniez wkrotce bedzie L1A1, zdjecia sa na http://www.airsoft-news.eu/news.php Quote Link to post Share on other sites
sajgon Posted February 26, 2007 Report Share Posted February 26, 2007 A czy ktoś może już z niego przez jakiś czas korzystał w "normalnych" warunkach i może coś napisać o tym jak się spisuje na strzelankach i o niezawodności? Bo King Arms chyba nie robiło wcześniej elektryków (a przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo), a jestem zainteresowany tą repliką... Quote Link to post Share on other sites
Haron666 Posted February 28, 2007 Report Share Posted February 28, 2007 A co z wnetrznosciami tego cuda i dolaczam sie do pytania przedmowcy Quote Link to post Share on other sites
DaRaQ Posted March 6, 2007 Report Share Posted March 6, 2007 O ile mi wiadomo KA nie robiło wcześniej AEG'ów ale...jest bardzo cenionym producentem części airsoftowych...więc myślę iż bebechy są w miare wytrzymałe ;) Quote Link to post Share on other sites
dreyko Posted March 23, 2007 Report Share Posted March 23, 2007 Czy serio nikt nie ma jeszcze w Polsce tej repliki i nie może napisać czegoś na jej temat ?? Quote Link to post Share on other sites
Ivo_Meleskevic Posted March 27, 2007 Report Share Posted March 27, 2007 OK. Opisu cześć I, Więc zaczniemy tradycyjnie od opakowania. Steropianowa wytłoczka przykryta czarno czerwonym kartonem. NA kartonie duże logo KING ARMS wraz z logo. Nie ma bzdurnych fotografii i jak idziesz ulicą ludzie Cię nie podejżewają o częściową utratę zmysłów :P. W dwóch rogach napisFAL Tactical Carabine AEG i nr katalogowy. Po otwarciu pudełka ukazuje nam się Główny obiekt westchnień owinięty w folie bąbelkową, magazynek ładowarka bb, dwa ustrojstwa i instrukcja. Jedno ustrojstwo rozgryzłem od razu. dźwignia przeładowania. trzeba ją przykręcić. drugiego ustrojstwa nijak nie rozpracowałem, dopuki nie zaglądnełem do instrukcji. Okazało się, że to kluczyk do regulacji muszki celowniczej. Co do pierwszych wrażeń. KA chyba staneło na wysokości zadania i stworzyło rewelacyjnie wyglądającą replikę. Jedynie kolba i przedni chwyt jakby trochę nazbyt plasticzane. Druga sprawa, że chwyt troszkę trzeszczy w rękach. Samo body jest wykonane solidnie. Matowe, pomalowane na kolor,,, chyba grafitowy. Dźwignia selektora ognia chodzi z miłym oporem i wyraźnym kliknięciem. Dźwignia przeładowania jest po lewej stronie karabinu, okno wyrzutowe po prawej. Po otwarciu okienka oczom naszym ukazuje się pokrętło Hop UP. Nie jestem znawcą, ale chyba jest identyczne jak te z g36 CA. Ale nie daję głowy. Tłumik i zewnętrzna lufa sa metalowe. Podoba mi się zwłaszcza tłumik płomienia.. wygląda pieknie i mocno. Przyrządy celownicze są metalowe i regulowane. Jedyny minus który mi się rzucił w oczy, to dźwignia zwalniania maga. Chodzi tylko i wyłącznie o jedną jedyną sprężynkę od tej dźwigni. jest praktycznie niczym nie osłonięta i wygląda jakby miała zaraz wyskoczyć. Magi w gniazdach siedzą aż za dobrze.. w jednym pozchodziła cała farba, a włożyłem go raptem dwa razy. Co do strzelania. Oddałem może ze 4 lub 5 strzałów w pomieszczeniu zamkniętym i w trybie semi. No chodzi to niczego sobie. ale więcej będę mógł powiedzieć po wekendowym strzelaniu. Zdjęcia postaram się umieścić pod koniec tygodnia. W razie jakichś pytań proszę pytać. Od razu mówię, że nie mam zamiaru rozbierać zabawki i sprawdzać co ma w środu. JAkoś na razie mnie to nie interesuje to raz a dwa, że mogę czegoś niezłożyć jak trzeba. :P Postrzelałem sobie :) Na singlu i na HU ustawionym na oko :) No więc nie jest źle. cel formatu A6 z 15 m 50% w celu. Biorąc poprawkę, że nie jestem rewelacyjnym strzelcem i miałem nieustawiony HU to wynik jak marzenie :P Co do samego strzelania. Odgłos strzału jest cichy i czysty... spust na semi reaguje dobrze. zdiwiło mnie, że sciągnięcie spustu do 1/3 już powoduje strzał. Ogólnie zadowolony jestem z zakupu. a co do bebechów. to jak poprosicie Kmiecia lub Jacka Pirata, to udostępnie im replikę do napisania dogłębnej recenzji :P Pozdrawiam Ivo Quote Link to post Share on other sites
Ivo_Meleskevic Posted March 28, 2007 Report Share Posted March 28, 2007 (edited) hmm. a skrót od Hop Up pisze się HU :P A o ustawieniu na oko chodziło, że nie mam gdzie strzelić na pełnym zasięgu, więc nie wiem czy dobrze był ustawiony. Pozdrawiam Edited March 28, 2007 by Ivo_Meleskevic Quote Link to post Share on other sites
Kryptyk Posted March 28, 2007 Report Share Posted March 28, 2007 A jaka jest jakość farby na body, szybko się będzie ścierać, czy trochę potrzyma? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts