Omomierz Posted August 24, 2009 Report Share Posted August 24, 2009 Nie można go dostać, a jak już się z rzadka pojawia to jest cholernie drogi. W dodatku multicam jest przereklamowany. Dla mnie to przerost formy nad treścią. Quote Link to post Share on other sites
Grey Fox Posted August 24, 2009 Report Share Posted August 24, 2009 Nie pytałem o Twoją opinię. Chcę wiedzieć gdzie go można dostać, bo wiem, że można skoro materiał się pojawiał na allegro. Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted August 24, 2009 Report Share Posted August 24, 2009 omomierz to pewnie pantere woli :F Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted August 25, 2009 Report Share Posted August 25, 2009 Omomierz to dostał zawiasy na tactical.pl i się wyraźnie nudzi. Jak będzie wszczynał takie głupie teksty to tu lepiej nie będzie... Kasuje to w przeciągu 12h. A US21 w nadruku wiadomym jest do zamówienia w fastach, Z. Quote Link to post Share on other sites
Grey Fox Posted August 25, 2009 Report Share Posted August 25, 2009 W fastach? Czyli gdzie? :) jakiś adres, strona, telefon? (takie to raczej na PW bym prosił) Z góry dzięki. Quote Link to post Share on other sites
Omomierz Posted August 25, 2009 Report Share Posted August 25, 2009 Nie pytałem o Twoją opinię. Do tego chyba służy forum, prawda? Poza tym na twoje pytanie odpowiedziałem. omomierz to pewnie pantere woli Nie, wolę żebyś se darował takie teksty. Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted August 25, 2009 Report Share Posted August 25, 2009 Do tego chyba służy forum, prawda? Jak Ci się nie podoba to na nim nie pisz. Tym bardziej że nic ciekawego do powiedzenia jak widać nie masz. Quote Link to post Share on other sites
Omomierz Posted August 25, 2009 Report Share Posted August 25, 2009 Wiesz, gdybyś ty miał wiele mądrości do wylania to ok, możesz sobie mówić takie pierdołki, ale jak to się mówi ''Przyganiał kocioł garnkowi.''. Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted August 25, 2009 Report Share Posted August 25, 2009 Jak na razie na szczęście nikogo nie interesuje twoja opinia o MC ani o mnie. Wiec jeśli już spusciłeś sobie z wątroby i podleczyłeś kompleksy to może idź sprawdzić czy cie nie ma gdzie indziej. Quote Link to post Share on other sites
Omomierz Posted August 25, 2009 Report Share Posted August 25, 2009 (edited) Nie mam zamiaru kontynuować tej szczeniackiej pyskówki, bo nawet na to jesteś za cienki. Powodzenia przy konstruowaniu kolejnych zacnych powiedzonek, może ci wreszcie wyjdzie. Ja tymczasem popatrzę. Przyznajmniej się zamknoł. Zamiast spamować o MC lepiej poczytaj sobie słownik. Edited August 25, 2009 by Omomierz Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted August 25, 2009 Report Share Posted August 25, 2009 O! Przyznajmniej się zamknoł. Teraz C22 pokasuje i będzie można dalej spamować o MC. Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted August 25, 2009 Report Share Posted August 25, 2009 No, wreszcie. Grey fox a kontaktowaleś sie może z convicte? Quote Link to post Share on other sites
Bren Posted August 25, 2009 Report Share Posted August 25, 2009 Myślę nad zaprojektowaniem mundurka od zera w dwóch wersjach: Field i Combat. Mały OT, Field - to zielona T, a combat - czarna? Grey Fox - możesz krótko scharakteryzować jakie różnice będą miały te mundury. Quote Link to post Share on other sites
Grey Fox Posted August 25, 2009 Report Share Posted August 25, 2009 Z Convicte? Już ślę PW. Dzięki za kontakt. Bren, wbij na stronkę Crye'a i tam obczaj różnicę :) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted August 26, 2009 Report Share Posted August 26, 2009 Grey Fox, wez pod uwage, że musiałbyś jeszcze skombinować Cordure, albo chociaż jakiś nylon na wzmocnienia w okolicy kolan i najlepiej na dole nogawek (używam combatów i wiem ze te czesci spodni sa bardzo narazone na uszkodzenia, podarcia itp. wiec warto by bylo w tych meijscach dac mocniejszy material tak jak to jest w innych combatach) Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted August 26, 2009 Report Share Posted August 26, 2009 Eeeee cordure zdaje się on już ma ;) Quote Link to post Share on other sites
Grey Fox Posted August 26, 2009 Report Share Posted August 26, 2009 Swoją drogą to do zrealizowania założeń pomysłu musiałbym również softshella lub jakiegoś goretexa z podszyciem, cordurę i jakiś rozciągliwy materiał w wiadomym wzorze skombinować. Ponadto, ochraniacze OD od CRYE'a też mogą drogo wyjść. Zdradzę trochę pomysłów. Softshella bądź gore chciałbym użyć w części od kolana do stopy jako nieprzemakalną część (takie a'la stuptuty tylko na stałe). Chyba każdy z nas pamięta jak się kończą nad-ranne przejścia przez wysoką trawę. Wokół kolan, na dupie i dolnej częsci przed ramion - cordurka też się przyda. Nad kolanami i nad dupą przyda się coś elastycznego (zżynka z CRYE'a) i kilka innych pierdół. Najpierw jednak zanim się jakieś softshelle pokombinuje, cordury, goretexy chciałbym wypróbować czy te pomysły mają w ogóle sens. Ale MSPO się zbliża, ja mam to ładnie rozpisane - na pewno nie omieszkam zapytać kogoś bardziej doświadczonego. Quote Link to post Share on other sites
noah Posted August 27, 2009 Report Share Posted August 27, 2009 (edited) Czytałem że 173 Brygada Powietrzno-Desantowa teraz w Afganistanie nosi się w MultiCamach. Ma ktoś może jakieś zdjęcie? Nie mogę się doszukać. Edited August 27, 2009 by noah Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted August 27, 2009 Report Share Posted August 27, 2009 (edited) http://strikehold.files.wordpress.com/2009...lticam-cp-3.jpg Tylko nie wiem czy to 173. Chyba nie... http://wingsoveriraq.blogspot.com/2009/08/...uy-another.html So will we be getting new uniforms shortly? Well, maybe. The 173rd Airborne Brigade CombatTeam was just authorized to wear uniforms in Afghanistan based on the Multicam pattern. Edited August 27, 2009 by Wukasz Quote Link to post Share on other sites
Omomierz Posted August 27, 2009 Report Share Posted August 27, 2009 Czytałem że 173 Brygada Powietrzno-Desantowa teraz w Afganistanie nosi się w MultiCamach. Screaming Eagles też się w nim lansują. Ci kolesie z powyższych linków to chyba właśnie chłopaki ze 101, bo właśnie oni testują tego rodzaju zabaweczki;) Quote Link to post Share on other sites
noah Posted August 27, 2009 Report Share Posted August 27, 2009 Na fotkach akurat są goście z 3rd Infantry Division, a i zdjęcie jest „stare”, bo z lutego 2007. Była to prezentacja tego całego ich „Future Force Warrior”. :P Piszę o 173rd Airborne, bo interesuje mnie bardzo, jakiego miksa używają/użyją do MultiCama. Wątpię by był to sprzęt w UCP ( bo od niego właśnie uciekają ), czyżby powrót do Woodlanda? Quote Link to post Share on other sites
ThePesH Posted October 5, 2009 Report Share Posted October 5, 2009 Rosjanie w MULTICAMIE :arrow: http://b0p.imgsrc.ru/t/tand/0/15090470Rau.jpg Że rosjanie w takim kamo paradują to coś dziwnego ... Ok napatrzyłem się jakiś czas na tą fotkę i nabrałem podejrzeń... A jeśli to CAMOGROM z Helikona ??? - jeden z nich ma parkę z identycznymi kieszeniami na ramionach jak field parka helikona - bluzy mają kołnierzyki jak w SFU a nie stójki jak w ACU - na rękawach bluz nie widać za dużo rzepa - w kroju SFU helikona rzep naszyty jest tylko na klapie kieszeni naramiennej na flage I co wy na to - prawda czy nie bardzo Zaznaczam ze to tylko moje przemyślenia... Quote Link to post Share on other sites
kthulhu Posted October 5, 2009 Report Share Posted October 5, 2009 Powiem ci, ze jak pierwszy raz zobaczylem dzisiaj to zdjecie to...tez mialem takie dziwne przeczucie ze to Helikon (glownie ze wzgledu na te kieszenie na rekawach i maly rzep oraz ze wzgledu na czapki). To by bylo straszne w pewnym sensie powiem szczerze... Quote Link to post Share on other sites
sisi Posted October 5, 2009 Report Share Posted October 5, 2009 Tu masz np. z bliska jednego takiego. http://img401.imageshack.us/img401/9968/2933737large.jpg Quote Link to post Share on other sites
ThePesH Posted October 5, 2009 Report Share Posted October 5, 2009 SISI z całym szacunkiem toś porównał .... ta fota pokazała się kilka miesięcy temu a rozmawiamy o nowej Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts