noah Posted September 14, 2006 Report Share Posted September 14, 2006 To wiadomo już w końcu ile jest to w stanie wystrzelić kulek na jednym akumulatorze? Qmpel rozważa mozliwośc zakupu pistoletu AEG lub gaziaka, niestety nie stać go na karabin, nawet z Cymy. roziweję wątpliwości wszystkich ciekawych - Glock 18C CYMY czy TM nienadaje się na broń główną. Jest idealną opcją dla osób z długimi replikami/snajperkami/gunami z mocnynym upgrade'm w starciach na bliskie odległości ( do 25m ) Quote Link to post Share on other sites
Medium Posted September 15, 2006 Report Share Posted September 15, 2006 Drugie czyszczenie tematu. Jeśli masz jakieś domysły niczym nie poparte lub przemyślenia filozoficzne nie związane z tą repliką to je też usunę. Pozdrawiam Medium Quote Link to post Share on other sites
Max_E Posted September 20, 2006 Report Share Posted September 20, 2006 Dzisaj dostałem paczke z G18 cymy . Naładowałem baterie (3 godziny),włożyłem ją na miejsce , naciskam spust i nic !Replika była odblokowana, z pełnym magiem kule ale nie chce strzelać ! Czy ktoś jest w stanie mi pomóc ? Quote Link to post Share on other sites
Allshooter Posted January 2, 2007 Report Share Posted January 2, 2007 Sprawdz czy napewno batka jest naladowana.moze masz poprostu zepsuta ladowarke ? Quote Link to post Share on other sites
pablo79 Posted January 5, 2007 Report Share Posted January 5, 2007 Sorry powtorze sie, bo nikt mi nie odpowiedzial. Czy ktos juz wkladal baterie NiMh 500 mAh od Glocka Cymy Do Glocka TM? O ile spadla szybkostrzelnosc (podejrzewam, ze TM ma twardsza sprezyne)? Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted January 6, 2007 Report Share Posted January 6, 2007 Batkę ładowac nie wiecej niz 3 godzinki. Ja na jednej batce wystrzeliłem k kulek <lol> Po 700 można było zauważyc spadek mocy. Po dobrym podkręceniu hop siupa trafiałem ludzi z 30m. Oczywiście że bez 3 magów to się nie obejdzie Bo 28 kulek to maluczko. Szczerze polecam i czekam na odp. czy da rade z tym hi-capem od TM Najlepsze kulki do tego modelu to TM. Wyraznie kulka lepiej leci. Nawet 2 metry dalej niz na tych smiesznych dodanych. Batkę ładowac nie wiecej niz 3 godzinki. Ja na jednej batce wystrzeliłem k kulek <lol> Po 700 można było zauważyc spadek mocy. Po dobrym podkręceniu hop siupa trafiałem ludzi z 30m. Oczywiście że bez 3 magów to się nie obejdzie Bo 28 kulek to maluczko. Szczerze polecam i czekam na odp. czy da rade z tym hi-capem od TM Najlepsze kulki do tego modelu to TM. Wyraznie kulka lepiej leci. Nawet 2 metry dalej niz na tych smiesznych dodanych. Quote Link to post Share on other sites
headshooter Posted January 6, 2007 Report Share Posted January 6, 2007 Ja sobie zamówiłem glocka. Przypuszczam że dowiozą mi go w środę. Podzielę się wrażeniami i podam osiągi. Quote Link to post Share on other sites
barbie Posted January 7, 2007 Report Share Posted January 7, 2007 Pasuje Hi-Cap od TM. Quote Link to post Share on other sites
Allshooter Posted January 13, 2007 Report Share Posted January 13, 2007 Dziś doszedł mi ten Glock.Bateria była rozładowana do końca,więc od razu zacząłem ją ładować.Po minięciu 3h odłączyłem baterie i zauważyłem,że jakiś płyn się z niej wydostaje.Nie znam się za bardzo na bateriach i nie wiem czym może to być spowodowane.Po włożeniu bateryjki Glock działał bez zarzutów,wystrzeliłem wszystkie kulki które były w opakowaniu z repliką i nic się nie działo.Teraz pytanie czy to wylanie się płynu z bateryjki mogła być czymś poważnym i czy nie zaszkodzi niczemu ? Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted January 14, 2007 Report Share Posted January 14, 2007 Radze zmienic batkę bo ci kwas może zjesc co nieco!!!! To tak jak z akumulatorem <w srodku masz kwas> Jesli się wyleje jest zonk. Możliwe że nato jest gwarancja. Wymieniaj jak najszybciej:) Quote Link to post Share on other sites
Allshooter Posted January 14, 2007 Report Share Posted January 14, 2007 Wylał mi się na rękę i nic się nie stało(szybko opukałem).A bateria podlega gwarancji ? Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted January 14, 2007 Report Share Posted January 14, 2007 Jutro napisze meail do kraka bo dzis nie pracują!! Też mnie ciekawi odp. Quote Link to post Share on other sites
Yog-Sothoth Posted January 14, 2007 Report Share Posted January 14, 2007 U mnie to samo po pierwszym ladowaniu.. choc sprzet dziala bez zarzutu. Quote Link to post Share on other sites
Allshooter Posted January 14, 2007 Report Share Posted January 14, 2007 Czyżby wada wszystkich albo większości egzemplarzy ? Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted January 15, 2007 Report Share Posted January 15, 2007 Ale tak nie powinno byc u mnie nic takiego nie było! Kit wie co się dzieje. czekam na odp od kraka Quote Link to post Share on other sites
Allshooter Posted January 18, 2007 Report Share Posted January 18, 2007 Wie ktoś już co jest nie tak z baterią/ładowarką ? Mi gunfire.pl odpisał,że bateria jest jak najbardziej na gwarancji tylko musiałbym wysłać całe opakowanie z pistoletem a nie chce mi się czekać aż odeślą mi go. Spróbuje na razie używać tej,jak do tej pory zdążyłem wystrzelić z tej wylanej baterii trochę ponad 200 kulek.Zobaczę ile wywalę maks i czy bateria się dalej będzie wylewać po ładowaniu. Czekam na wasze opinie. All. Quote Link to post Share on other sites
ThePesH Posted January 19, 2007 Report Share Posted January 19, 2007 Bardzo fajny ten glock tylko mam jedno zastrzerzenie co do mojego egzemplarza - nie wiem czy tak jest we wszystkich - hopup jakby za mało podkreca kulke. Tzn. nie ma efektu jak w innych gunach ze jak za mocno ścisniesz gumke to kulki lecą podkręcone do góry ... tu nie da sie za mocno docisnąć gumki. Quote Link to post Share on other sites
Rzuf_ Posted January 19, 2007 Report Share Posted January 19, 2007 mi bez problemu podkreca w kosmos nawet 0,28. Mialem dwa modele - w pierszym mialem mala powtarzalnosc "podkrecania", w drugim wszystko jest ok... jednak w budynkach trzeba uzywac 0,12 bo za latwo ludzie matrixy robia... ThePesh moze Ci brakuje jakiegos dystansera albo czegos (nie wiem jak tutaj komora jest zbudowana do konca) albo masz jeszcze mocno nasmarowany silikonem (nowka?) Quote Link to post Share on other sites
ThePesH Posted January 19, 2007 Report Share Posted January 19, 2007 Ano nówka sztuka - dopiero z niej dwa magi wystrzelałem... być może to własnie przyczyna. Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted January 19, 2007 Report Share Posted January 19, 2007 U mnie hop up smiga swietnie! Wywala 0,25 w kosmos! Co do batki radze kupic tą od TM. Magazynek od TM <hi cap> jest nie podkręcany <lol> 100 kulek seryjką. Na budynki jest swietny! Quote Link to post Share on other sites
Rzuf_ Posted January 19, 2007 Report Share Posted January 19, 2007 uwzywam tego maga jak mi padnie AEG (inaczej mam ten magazynek w plecaku bo za bardzo przedluza bron). Do dzialania wymagal mega smarowania bo byl suchy jak wior. ThePesH moze na wylaczonym hu przejedz mu wyciorem z szmateczka... albo po prostu wywal to 500bbs, moze sie uspokoi Quote Link to post Share on other sites
MałyCF Posted January 20, 2007 Report Share Posted January 20, 2007 Witam, po pierwszym ładowaniu aku wystrzeliłem może jakies 100 BB. I zobaczyłem żecz straszną - aku się wylewa. Quote Link to post Share on other sites
Witos Posted January 20, 2007 Report Share Posted January 20, 2007 Hmmmm...chyba jakaś parszywa seria, u mnie wszystko OK, kupowałem przed świętam swojego. Quote Link to post Share on other sites
Allshooter Posted January 21, 2007 Report Share Posted January 21, 2007 Po strzelaniu w sobotę i w niedziele stwierdziłem że glock jest pełnowartościową bronią krótką.Nie wiem jak u was ale kulka mi leci daleko i prosto.Po przyjściu do domu podłączyłem baterie(nie do końca rozładowaną) i ładowałem aż się trochę rozgrzała i już nie rozlała się ponownie.Chyba jej nie wyśle na gwarancje bo nie chce mi się czekać i wydawać kasy na pocztę polską,która jest do bani. pozdro All. Quote Link to post Share on other sites
qba54 Posted January 22, 2007 Report Share Posted January 22, 2007 NOAH napisal, ze ma nieoslonieta gore gearboxa (plastikowa nakladka). Wlasnie kupilem tego Glocka i nakladka u mnie jest. Czyzby byla to kolejna seria produktu? A moze tamten byl rozkladany i po zlozeniu cos zostalo (w niektorych sklepach robia "tzw. przeglad zerowy"), czy ktos jeszcze tak mial? W moim egzemplarzu bateria siedzi troszke krzywo i uciska jak sadze bok atrapy zamka przez co z pewnym trudem daje sie ja zalozyc (obawiam sie, ze moze byc troche naprezona i kiedys peknie). Czy sa do tego modelu lub TM metalowe atrapy zamkow? Chetnie bym cos takiego kupil (dla mnie ten pistolet jest bronia boczna ostatniej szansy i czyms co w budynkach nie grozi zranieniem przeciwnika - napewno mocowo tunningowac go nie bede). Mogę prosić o używanie polskich literek ? CHEMIK Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts