Dzidzia35869 Posted June 10, 2007 Report Share Posted June 10, 2007 Mam pytania gdzie można kupic hi-capa do tego glocka?? Quote Link to post Share on other sites
noah Posted June 10, 2007 Report Share Posted June 10, 2007 specshop; machinegun; firearms Quote Link to post Share on other sites
Tzebool Posted June 10, 2007 Report Share Posted June 10, 2007 mam ten sam problem co mój poprzednik. Przez 2 strzelanki podawał kulki normalnie, a dzisiaj ześwirował i strzela na semi po 2. Seria leci dobrze,bez żadnych zacieć. Co zrobić? Wystarczy przesmarować czy jeszcze coś? mam ten sam problem co mój poprzednik. Przez 2 strzelanki podawał kulki normalnie, a dzisiaj ześwirował i strzela na semi po 2. Seria leci dobrze,bez żadnych zacieć. Co zrobić? Wystarczy przesmarować czy jeszcze coś? Quote Link to post Share on other sites
Sledzikmaster Posted June 23, 2007 Report Share Posted June 23, 2007 powiedzcie mi czy gearbox jest plastikowy czy metalowy ??? :-F Quote Link to post Share on other sites
airsofter007 Posted June 23, 2007 Report Share Posted June 23, 2007 (edited) Oczywiście że metalowy! Chyba nie tak ciężko poszukać:) Metalowy jest również magazynek Edited June 23, 2007 by airsofter007 Quote Link to post Share on other sites
noah Posted June 23, 2007 Report Share Posted June 23, 2007 metalowy Quote Link to post Share on other sites
Sledzikmaster Posted June 23, 2007 Report Share Posted June 23, 2007 a czy zamek jest ruchomy ??? tzn. nie to ze jest blow-back lecz czy można nim bez problemu ruszać Quote Link to post Share on other sites
_domino Posted June 23, 2007 Report Share Posted June 23, 2007 Nie. Zamek jest nieruchomy. Quote Link to post Share on other sites
szalony jack pirat Posted June 27, 2007 Report Share Posted June 27, 2007 Widziałem oba, porównywałem. Biorąc pod uwagę, że cymowy Glock kosztuje 162 zeta na Allegro, a TM ponad 500 to absilutnie nie warto kupować TM. Sorry, ale są pewne granice. Wykonanie Glocka Cymy jest tak bliskie TM, że już w ogóle nie przeszkadza. A HU i fps to sobie można dociągnąć. Quote Link to post Share on other sites
stilian Posted June 28, 2007 Report Share Posted June 28, 2007 Fajnie jeszcze jak by do polski dotarło to: http://www.tokyo-model.com.hk/trade/productview/3295 problem w tym że cena w PLN by się zapewne wachała w granicach >200 zł jest nawet srebrny ale na mój gust jak by go wsadzić do Glocka wyglądał by nie za ciekawie. Chociaż kiedyś chciałem klocka ze srebrnym zamkiem bo wydawał mi się kozacki ;P Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted July 3, 2007 Report Share Posted July 3, 2007 Dowiedziałem się od Krakmana, że szyna montażowa, gorna do tej zabawki juz u nich jest do kupienia (na sklepei nie znalazłem... ale życzą sobie 55zł). Natomiast nie ma (i nie będzie) magazynków 100nb, przedłużonych. Ktos wie, co im dolega? Krakman napisał mi na razie tylko, ze sa "badziewne". A TM'owskich nie bedę do tego kupować. Quote Link to post Share on other sites
headshooter Posted July 9, 2007 Report Share Posted July 9, 2007 Pojawił się problem z batką bądź z ładowarką, właśnie nie wiem z czym. Ostatnio wtyczka w ładowarce zaczęła się wyginać i latać w luźno w ładowarce. Rozebrałem ładowarkę, żeby skorygować tą usterkę i wszystko ładnie znów luźno mogę ją wciskać do gniazdka. Batkę ładuję 4h i po naładowaniu glock śmiga aż miło. Tylko, że następnego dnia gdy go testuje przed strzelanką to strzela jakby miał za chwilę paść. i tak miałem już dwa razy. Dodam, że z batki ciekł mi kwas, ale tylko na początku jak dostałem glocka, potem przestał. Może ktoś wie czy można to naprawić, albo może co jest do wymiany bateria czy ładowarka? Proszę o pomoc Quote Link to post Share on other sites
Papuga Posted July 24, 2007 Report Share Posted July 24, 2007 Witam, właśnie kupiłem sobie tego Glocka (używanego). Pistolet nie chce strzelać. Gdy pociągam za spust słyszę tylko pracę silniczka i nic więcej. Proszę o pomoc... ...acha niestety nie mam gwarancji :( U krakmanów naprawią to? Quote Link to post Share on other sites
danielosw Posted August 7, 2007 Report Share Posted August 7, 2007 (edited) Siema! Witam, właśnie kupiłem sobie tego Glocka (używanego). Pistolet nie chce strzelać. Gdy pociągam za spust słyszę tylko pracę silniczka i nic więcej. Proszę o pomoc... ...acha niestety nie mam gwarancji U krakmanów naprawią to? albo trzeba dokręcić silnik do zembatek (nie pamiętam czy była taka możliwość [czy jest imbus na dole] ale chyba jest) albo zembatki poszły się ruchac... Jeżeli kupiłeś na allegro i było napisane, że sprawny, no to trzeba wydymić do sprzedawcy... Ja po 2 krotnym zepsuciu się mojego egzemplaża... 3 raz wysłałem go do Krakmanów, wymienili na nowy. Sprzedałem go na allegro i teraz uważam, że bardzo dobrze zrobiłem. Zakupiłem za niego gazówke, USP P-8 STTi bez blow backa Pozdro! Ropson Edited August 7, 2007 by danielosw Quote Link to post Share on other sites
Papuga Posted August 8, 2007 Report Share Posted August 8, 2007 No, teraz mam inny problem. Tłok diabli wzięły. Zębatki w tłoku się urwały. Nie wiecie ile koszt nowego, lub używanego takiego tłoka kosztuje? Widziałem wzmacniany, ale on był za 100 zł :| Pozdrawiam, Papuga! Quote Link to post Share on other sites
danielosw Posted August 8, 2007 Report Share Posted August 8, 2007 Raczej z cymy części nie dostaniesz... jak coś to musisz raczej kupić części od TM, no a koszty no to wiadomo... Chyba nic tańszego niestety nie znajdziesz (chociaż nie wiadomo do końca). Widze, że już go sprzedajesz :P Dobra nie wyśmiewam się bo sam dobrze wiem jakie to przytłaczające jak sie replika zpie***li... Pozdro Quote Link to post Share on other sites
Hajder Posted December 26, 2007 Report Share Posted December 26, 2007 (edited) Witam, Użytkuję tego glocka już z 2 miesiące i moje spostrzeżenia są takie, że na kulkach 0.25g (GG, Gold Fire, Blaster) strzela dużo lepiej celniej i dalej niż na kulkach 0.20g. Co do HU to u mnie coś słabo podkręcał i zauważyłem że regulacja HU była jakaś luźna tzn. niby dobrze poskręcane a ledwo co pokrętło wywierało nacisk na czpień od HU więc rozkręciłem to pokrętło i przełożyłem znajdującą się pod pokrętłem gumkę na wierzch :) W ten oto sposób pokrętło zaczęło chodzić ciężej przez co niema możliwości rozregulowania się HU, a zarazem mam teraz większą dokładność w ustawianiu "siły" podkręcania kulki :) Jeśli chodzi o standardową baterie to w ostatnią niedziele na strzelance batka ledwo zipała przy temperaturze około -3 do -5 stopni celcjusza. Jak jest cieplej tak około 5 - 10 stopni to bateria spisuje się rewelacyjnie. Ogólnie u mnie w teamie są glockie CM i TM i oba jak na nasze oczy strzelają tak samo z tym, że ja za swojego dąłem 120 PLN a kumpel dał ponad 500 PLN A jeszcze co do wytrzymałości to podczas szturmu na budynek glock wypadł mi z kabury na płyty chodnikowe (źle zabezpieczyłem kabure :/ ) i co... i nic podniosłem z ziemi włożyłem do kabury i poleciałem dalej do budynku gdzie z niego ustrzeliłem 2 osoby bo były blisko, a nie chciałem im z bliska z 360 FPS pociągnąć :). Od tamtej pory minęły 2 strzelanki i glock nadal tak samo strzela :) Edited December 26, 2007 by Hajder Quote Link to post Share on other sites
pablo79 Posted December 26, 2007 Report Share Posted December 26, 2007 Ogólnie u mnie w teamie są glockie CM i TM i oba jak na nasze oczy strzelają tak samo z tym, że ja za swojego dąłem 120 PLN a kumpel dał ponad 500 PLN 1) Wez Glocka Cymy i TM. 2) Ustaw hop-up na kule 0,25. 3) Cel-prostokat wielkosci ludzkiego torsu ustaw na odleglosci 20m (postaraj sie o miejsce bezwietrzne). 4) Strzel po 20 razy z kazdej repliki. 5) Opisz wyniki. Quote Link to post Share on other sites
Hajder Posted December 26, 2007 Report Share Posted December 26, 2007 (edited) 1) Wez Glocka Cymy i TM. 2) Ustaw hop-up na kule 0,25. 3) Cel-prostokat wielkosci ludzkiego torsu ustaw na odleglosci 20m (postaraj sie o miejsce bezwietrzne). 4) Strzel po 20 razy z kazdej repliki. 5) Opisz wyniki. z 20 metrów to używam MP5, a glock bronią główna nie jest, jest tylko na bliski kontakt, a sądzę ze jak dodam preclufę i gumke nine balla to efekt będzie podobny a i tak nadal będzie mnie mniej kosztował niż TM. Jeśli chodzi o bliskie dystany tj. do 10 metrów w jest tak samo wiec nie widzę sensu tego testu. Może na dystans 20 m jest różnica ale co to kogo na tą odległość jest broń główna. A swoją drogą zauważ że cena jest ponad 4 krotnie niższa a zasięg wcale nie jest 4 krotnie mniejszy :P Edited December 26, 2007 by Hajder Quote Link to post Share on other sites
wojtek_lo Posted December 26, 2007 Report Share Posted December 26, 2007 mam takiego glocka juz 3 miesiace i jestem zadowolony z jego osiagow i uzywałem go jako broni głuwnej. ale bateria poszła... na grzybki do lasu. w sumie to nie wiem czemu to moj pierwszy elektryk... była tak goraca ze sie nia popazyłem. i ta folijka sie stopiła. i bron nie strzela jak ktos ma jakies pomysły co z nia jest to prosze o info. Quote Link to post Share on other sites
onichimor Posted February 9, 2008 Report Share Posted February 9, 2008 Witam wszystkich. Glocka mam od niedawna (wersja z białą kropką na muszce). Czy w waszych egzemplarzach pokrętło regulacji hop-siupa chodzi też tak lekko, prawie bez żadnego oporu? Quote Link to post Share on other sites
headshooter Posted February 9, 2008 Report Share Posted February 9, 2008 Tak, ale można to zmienić dokręcając delikatnie śrubkę na pokrętle. Quote Link to post Share on other sites
Sman Posted February 10, 2008 Report Share Posted February 10, 2008 kolega ma tego glocka jako broń boczna jakiś rok . Nie szwankuje nic , tak jak z chinolami wszystkimi , trzeba trafić na dobry egzemplarz Quote Link to post Share on other sites
onichimor Posted February 10, 2008 Report Share Posted February 10, 2008 Ok, dzięki. Trochę pomogło, ale chyba wrzucę tam jeszcze jakiś oring, żeby się nie przestawiał. Cały czas zbyt luźne to to na moje oko, a śrubę strach mi mocniej dociągać. Quote Link to post Share on other sites
Lukew Posted May 13, 2008 Report Share Posted May 13, 2008 (edited) Witam wszystkich Mam pytanie czy da sie do tego Glocka podpiac latarke taktyczna pod lufe ? (newbie :) ) Edited May 13, 2008 by Lukew Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts