Jacek GROT Posted September 7, 2010 Report Share Posted September 7, 2010 Prawdopodobnie da radę, i jeśli wszystko uszczelnisz będzie 440 fps. Quote Link to post Share on other sites
jendrek90 Posted October 26, 2010 Report Share Posted October 26, 2010 Chciałbym zorientować się jaki by był koszt naprawy AK74 cm031 : -selektor ognia -zamontowanie tej części ruchomej, która umożliwia wpięcie magazynka, chodzi o to że ten bolec-pin wypadł i częśc metalowa wraz tą sprężynką się rozpadła(ale posiadam je lecz nie potrafię skręcić) -gniazdo magazynka, miejsce w które wpina się górną część magazynka, tzn nie da się go wpiąć. Na początku magazynek wchodził ale nie dopinał się do końca, w trakcie strzelania, żeby podawał kulku musiałem go dociaskać. Po jakims czasie nie dało się już wcale do podpiąć. Czy ktoś wie jaki byłby koszt samych części bez robocizny? Quote Link to post Share on other sites
drarman Posted October 29, 2010 Report Share Posted October 29, 2010 Witam. Wie ktoś może ile dokładnie amperów ma bezpiecznik w CM 031? Za pomoc z góry dzięki. Quote Link to post Share on other sites
Skejter Posted October 31, 2010 Report Share Posted October 31, 2010 Z tego co czytałem w tym temacie to 20A-ale jakiś user napisał że zaleca 15A.Choć w moim ak od 3 lat działa jeden ten sam bezpiecznik wraz z stockową batką i działa i nic się z tym nie dzieje. Quote Link to post Share on other sites
Gekon_1 Posted February 27, 2011 Report Share Posted February 27, 2011 (edited) Odgrzewam sporego kotleta, ale nie chce zakładać nowego tematu. Czy do tej cymki da radę wcisnąć metalowe body od rk-03 boyia ? Będą potrzebne jakieś modyfikacje ? Pozdrawiam Edited February 27, 2011 by Gekon_1 Quote Link to post Share on other sites
CptGhost Posted March 20, 2011 Report Share Posted March 20, 2011 Witam Planuje zakup CM031, i mam w zwiazku z tym takie pytanie - mam okazje kupic L96A1 WELL za 300 zł. czy lepiej kupic L-ke, czy moze Cm031? Oczywiscie w gre wchodza drobne modyfikacje. Jeśli pytanie sie powtórzylo, to bardzo przepraszam Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted March 20, 2011 Report Share Posted March 20, 2011 Ależ oczywiście, że cymę. Quote Link to post Share on other sites
Olek96 Posted April 12, 2011 Report Share Posted April 12, 2011 Witam! Czy ktoś z Was się orientuje, czy wersja z 2008 roku miała komorę kompatybilną z TM, czy jeszcze nie? Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted April 12, 2011 Report Share Posted April 12, 2011 Jeśli była wyprodukowana w Chinach w 2008r to na pewno. Quote Link to post Share on other sites
John Petrucci Posted April 17, 2011 Report Share Posted April 17, 2011 Witam. Wie ktoś może ile dokładnie amperów ma bezpiecznik w CM 031? Za pomoc z góry dzięki. w swojej stockowo mam 25A 250V wie ktos jakie najgrubsze kable modelarskie (w silikonie) można włożyć do tej repliki? w stocku są jakieś bardzo cieniutkie czy do chwytu pistoletowego, gb oraz tam miedzy body a gb zmieszczą się kable 1.3mm2 (16AWG) ?? Quote Link to post Share on other sites
John Petrucci Posted April 24, 2011 Report Share Posted April 24, 2011 nie moglem już edytować posta. czy stokowy tłok z głowica z cm 031 wytrzyma sp 130 guardera? będzie katowany na li-po Quote Link to post Share on other sites
Skejter Posted April 24, 2011 Report Share Posted April 24, 2011 Tłok nie da rady,a głowica raczej też do wymiany przy dużym rofie. Quote Link to post Share on other sites
lisudml1991 Posted April 24, 2011 Report Share Posted April 24, 2011 mam 130 guardera i stokowy tłok, po 3800 kulek jeszcze działa. @Scaiter: wiesz z doświadczenia czy domniemasz? Quote Link to post Share on other sites
John Petrucci Posted April 24, 2011 Report Share Posted April 24, 2011 mam 130 guardera i stokowy tłok, po 3800 kulek jeszcze działa. @Scaiter: wiesz z doświadczenia czy domniemasz? a jaka bateria? może masz porostu szczęście :) Quote Link to post Share on other sites
Skejter Posted April 24, 2011 Report Share Posted April 24, 2011 (edited) mam 130 guardera i stokowy tłok, po 3800 kulek jeszcze działa. @Scaiter: wiesz z doświadczenia czy domniemasz? Z doświadczenia nie mojego lecz kolegi co się tym zajmuje.Pneumatyka od nowych cym wytrzymuje spokojnie lecz starsze modele niezbyt dobrze wytrzymują więc ja bym wymienił i się nie martwił że na strzelance coś pójdzie. Edited April 24, 2011 by Scaiter Quote Link to post Share on other sites
lisudml1991 Posted April 24, 2011 Report Share Posted April 24, 2011 cyma kupiona w maju 2010, li-pol 11,1V Quote Link to post Share on other sites
John Petrucci Posted April 25, 2011 Report Share Posted April 25, 2011 cyma kupiona w maju 2010, li-pol 11,1V kupiliśmy w tym samym miesiącu :) bardzo mnie interesuje ile ten tłok da rade :) bo planuje dokładnie taki sam spring i podobna batke a nie chce wymieniać tłoka (oszczędność) Quote Link to post Share on other sites
lisudml1991 Posted April 25, 2011 Report Share Posted April 25, 2011 Jak się rozleci, to napiszę po ilu kulkach. Póki co trzyma. Quote Link to post Share on other sites
YumMmyy Posted May 6, 2011 Report Share Posted May 6, 2011 Witam. Przy chwycie przednim mogę wkręcić na spód RIS'a? Chcę dać sobie rączkę ale nie wiem czy mogę tam coś uszkodzić? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted May 6, 2011 Report Share Posted May 6, 2011 Zdejmij chwyt do przykręcania? Kup za 3 dyszki chwyt z RISem? Quote Link to post Share on other sites
Sowa332 Posted May 7, 2011 Report Share Posted May 7, 2011 Witam czy do cymki będzie pasować to body http://www.taiwangun.com/czesci_i_akcesoria_czesci_metalowe/metalowe_body_do_aks74_wraz_z_kolba_a_c_m-53.html jeśli nie to jakie body kupić żeby pasowała ta szyna http://www.taiwangun.com/czesci_i_akcesoria_montaze_szyny_montazowe/szyna_montazowa_do_ak_acm-529.html ? Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted May 8, 2011 Report Share Posted May 8, 2011 Nie będzie pasować to body... Zawsze możesz kupić http://www.taiwangun..._ak_cm-783.html i sobie przykręcić. Zaraz sie pewnie odezwą marudy, że do plastikowego body się nie da, ale ludzie tak robili i działało. Quote Link to post Share on other sites
Bchn Posted May 9, 2011 Report Share Posted May 9, 2011 Witam wszystkich! Jestem tutaj nowy i mam pytanie dotyczące tego karabinku. Mianowicie czy warto jest kupić tą replikę? Pytam ,bo czytając pierwsze strony tematu niektórzy mieli z nią dość spore problemy ,co troszkę mnie do niej zniechęciło. Moje fundusze nie są jakieś ogromne , w związku z tym chciałbym kupić coś co nie rozleci mi sie po 2 miesiącach. Z drugiej strony ten temat zakładany był parę lat temu... Czy możliwe jest to ,że przez ten czas wprowadzono jakieś dodatki do tego karabinu? Mówiąc dodatki mam na myśli jakieś np wzmocnienia gearboxa lub coś podobnego. Z góry dziękuje za każdą odpowiedź. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Sowa332 Posted May 9, 2011 Report Share Posted May 9, 2011 A czy po zabawie z tym body podpiłowaniem troche czy weszło by ? Jeśli nie to czy jest jakieś inne metal body bo jak już coś kupować to wole z metalowym body biegać nie z plastikiem Quote Link to post Share on other sites
Grabekk Posted May 9, 2011 Report Share Posted May 9, 2011 ja mam takie body nie wiem jak z A.C.M,em ale mam CM.031c z tą właśnie kolbą w stoku i szyna pasuję , i do CM.031 powinno też body pasować . Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts