lisudml1991 Posted August 18, 2011 Report Share Posted August 18, 2011 Gips w swej naturze jest kruchy. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted August 18, 2011 Report Share Posted August 18, 2011 najlepiej całą replikę z gipsu walnąć, koledzy z podwórka by się podpisali. Quote Link to post Share on other sites
Laki93 Posted August 22, 2011 Report Share Posted August 22, 2011 Ale mi chodziło o plastry gipsowe które są znacznie wytrzymalsze. Jak ktoś nigdy z nich nie korzystał to niezbyt wie o co chodzi... No ale nieważne. Mam pytanie: otóż posiadam 2 repliki cm.031 kupione mniej wiecej w tym samym czasie, po zdjęciu chwytu pistoletowego ukazał mi się silnik, w 1 był to czarno srebrny z napisem CM02b (z możliwościa zdjęcia styków, a w 2 to CM02 cały srebrny (przylutowane styki). Posiadam też Cm.040d i tam jest silnik CM02b... Jaka jest różnica między tymi silnikami?! Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted August 23, 2011 Report Share Posted August 23, 2011 CM.02b jest lepszy. Quote Link to post Share on other sites
koxysz Posted August 27, 2011 Report Share Posted August 27, 2011 Witam. Posiadam cm 031b to samo tylko krótsza lufa. Okablowanie po jakimś czasie trzeba wymienić natomiast moje ma 3 lata i działa znakomicie. strzela bardzo dobrze,wg. mnie nieporównywalne do innych karabinów w tym przedziale cenowym. Quote Link to post Share on other sites
divinitus Posted September 7, 2011 Report Share Posted September 7, 2011 Orientuje się ktoś gdzie w Polsce lub Anglii lub innym europejskim kraju można kupić kolbę stałą? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 7, 2011 Report Share Posted September 7, 2011 rynek wtórny. Drewniana czy plastikowa? Ostra czy od repliki? Quote Link to post Share on other sites
divinitus Posted September 7, 2011 Report Share Posted September 7, 2011 (edited) plastikowa do repliki na batke large EDIT: czy taka kolba classic army będzie pasowala do cm.031, czy trzeba będzie robić jakieś szlifowanie ? Edited September 7, 2011 by divinitus Quote Link to post Share on other sites
rollson Posted October 1, 2011 Report Share Posted October 1, 2011 Czy można do tego wstawić sprężynę m95? Quote Link to post Share on other sites
lisudml1991 Posted October 2, 2011 Report Share Posted October 2, 2011 m95, jak nie mocniejsza to w stocku jest Quote Link to post Share on other sites
Kakazdw Posted November 12, 2011 Report Share Posted November 12, 2011 Użytkownik Laki93 to oszust ! Quote Link to post Share on other sites
norison666 Posted December 4, 2011 Report Share Posted December 4, 2011 (edited) Witam,jestem posiadaczem CM.031 od 2 tygodni. Chciałbym się zapytać czy taki pakiet jak ten http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_215_128_231&products_id=2624&name=JBU_-_Zestaw_Tune_Up_Kit_-_M120s_do_AK_Beta_Specnaz_-_JA-43 będzie pasował i czy replika to wytrzyma ? I jaką baterię polecacie pod ten zestaw,bo domyślam się,że ta która dodana została do repliki będzie za słaba. Aha i cóż to za szyna na tym berylu ? Wejdzie na CM.031 ? https://lh3.googleusercontent.com/-94rtlZ7IR_8/Tqcg8D4fIAI/AAAAAAAABNs/Yn4iM8q5XXg/s640/DSC00011.JPG Edited December 4, 2011 by norison666 Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 4, 2011 Report Share Posted December 4, 2011 Szyna nie "wejdzie", bo jest do Beryla, nie do plastikowego AK. nie zgadzają się wymiary i montaż. Quote Link to post Share on other sites
hokager Posted December 17, 2011 Report Share Posted December 17, 2011 (edited) Mam do was pytanie. Kupiłem od kolegi Ak74 Cm.031 okazało się,że jest ona z końca 2006 r dokładnie z Listopada. Czy były w tej cymie jakieś generacje ? Bo wiem,że cyma 028 miała trzy generacje,jak to ma miejsce w tej cymce ? Pozdrawiam Edited December 17, 2011 by hokager Quote Link to post Share on other sites
CIUPAK1 Posted January 24, 2012 Report Share Posted January 24, 2012 Oczywiście że były generacje i to chyba także trzy.Najstarsze modele CM.031 można poznać po srebrnym zamku (powinien być czarny). Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted January 24, 2012 Report Share Posted January 24, 2012 Zewnętrznie, to różnic było bardzo mało. Jedne miały właśnie srebrny zamek, inne czarny, bywają też wersje z boczną szyną. Wewnętrznie- kilka wersji. I tak, mogły się one różnić: - sprężyną (czyli różnica FPS) - Szkieletem GB - Łożyskami (plastikowe, metalowe, 6 bądź 7mm) - Prowadnicą (kiedyś dawali taką cholernie wąską, teraz szerszą- obie plastikowe) - Zębatki - Okablowanie - a dokładniej miejsce łączenia kabli z silnikiem- kiedyś były lutowane - Komora HU- pierwsze wersje nie były kompatybilne z systemem TM Quote Link to post Share on other sites
CIUPAK1 Posted January 24, 2012 Report Share Posted January 24, 2012 (edited) Nie było CM.031 z boczną szyną.Z boczną szyna i metalowym korpusem to wersja CM.031A , nie różni się wyglądem od CM.031,różni się tylko wspomnianymi wcześniej boczną szyną oraz metalowym korpusem. Edited January 24, 2012 by CIUPAK1 Quote Link to post Share on other sites
The-Naturat Posted October 1, 2012 Report Share Posted October 1, 2012 Mam Pytanie do Was, posiadacze CM.031 Czy ktoś z was zmieniał kolbę z plastikowej na oryginalną drewnianą/lub od serii Rk ? Jakich nakładów pracy to wymaga? Quote Link to post Share on other sites
lisudml1991 Posted October 2, 2012 Report Share Posted October 2, 2012 Zrobiłm to akurat w zeszłym tygodniu. Zamieniłem na kolęod ostrego. Od strony mocowania należy wyfrezoać prostokątny otwór w który wejdzie mocowanie. Mi zajęło to kilka dni frezem na wiertarce. Frezowanie miejca n baterię to kupa roboty, więz po kolejnych 3 dniach frezowania zaniehałem tego i bateria wylądowała pod pokrywą. Quote Link to post Share on other sites
bartosz1 Posted October 27, 2012 Report Share Posted October 27, 2012 (edited) Witam Mam pytanie odnośnie cm031 chcę ją w jakiś sposób przerobić dołożyć szynę na chwyt przedni oraz na komorę zamkową AK mam starą wersję cm.31 więc jaskółczego ogonu nie posiadam Edited October 27, 2012 by bartosz1 Quote Link to post Share on other sites
Miętus9 Posted October 28, 2012 Report Share Posted October 28, 2012 Żadna wersja nie ma jaskółczego ogona. Quote Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted October 28, 2012 Report Share Posted October 28, 2012 CM 031B-C-D posiada jaskółczy ogon. Quote Link to post Share on other sites
bartosz1 Posted November 24, 2012 Report Share Posted November 24, 2012 (edited) Ma ktoś ciekawy pomysł na zrobienie repliki? Po pierwsze pisz jak należy. Po drugie napisz, co konkretnie masz na myśli, bo znowu padną odpowiedzi które, mimo iż śmieszne, będę musiał wywalać :wink: Martinez Edited November 25, 2012 by Marrtinez Quote Link to post Share on other sites
pawlik204 Posted November 30, 2012 Report Share Posted November 30, 2012 Czy to możliwe że nowy karabinek spalił bezpiecznik ? Wczoraj go dostałem po kilku seriach karabinek przestał strzelać , myślałem to akumulator więc go ładowałem przez około 6 godzin . I znowu po oddaniu kilkunastu serii karabinek zamilkł ;/ , Sprawdziłem bezpiecznik i okazało się ze jest spalony , Co to może być? Podłączyłem na chwile bez bezpiecznika i słychać silniczek ale karabinek tez nie strzela ;/ Proszę o pomoc Quote Link to post Share on other sites
kwacho6 Posted December 2, 2012 Report Share Posted December 2, 2012 Niedawno kupiłem replikę ak - cm031 .mam takie pytanie, czy po oddaniu strzału bez kulek w cm031 (na sucho) powinienem usłyszeć strzał i poczuć pęd powietrza z lufy? Nic nie słychać przy strzale bez kulek w magazynku nie wiem czy to wina baterii,ładowarki czy zepsutej repliki. Kulki kupię dopiero w poniedziałek, żeby sprawdzić, dlatego zadaję to pytanie tutaj Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts