dzikki Posted December 14, 2006 Report Share Posted December 14, 2006 Sprzęt zaczynają mieć : Link to post Share on other sites
Potf0r Posted December 14, 2006 Report Share Posted December 14, 2006 [..]Chłopaki na Syberii pewnie nadal biegają w Afgankach i stalowych hełmach.[..] Nie tylko oni, gdzieś mam zdjęcie (a nawet kilka), jak kilku zołnierzy w czeczenii łazi w kurtkach od afganów. Mozna tez trafic na zdjecia gosci ktorzy maja wymieszane nowe i stare oporzadzenie (staniki z afganistanu z najnowszymi ładownicami i kieszeniami, założone na gorke). Link to post Share on other sites
Kamil Posted December 16, 2006 Report Share Posted December 16, 2006 Kolega Kamil to nie powinien tak brnąc w to uświadamianie wszystkich w tak kategorycznych słowach W zasadzie napisałem to co można znaleźć sobie samemu w internecie (choćby na znanym Red Aliance), aczkolwiek masz rację Tadeuszu, zagalopowołem się Link to post Share on other sites
7.62 Posted December 31, 2006 Author Report Share Posted December 31, 2006 Dobrze, mundur wiem już jaki (M21 Les), ale nadal pozostaje sprawa kamizelki. Zaznaczam że chodzi mi o specnaz współczesny a nie o sowiecki. Link to post Share on other sites
Catch22 Posted December 31, 2006 Report Share Posted December 31, 2006 Bez branadzlowania się. Rosjanie też dochodzą do tych samych wniosków co US jeśli chodzi o walkę w terenie zabudowanym i stosowne wyposażenie. Może jeszcze na razie zatrzymali się na poziomie koślawych podróbej PLCE ale nie długo jak sądze. Widzą że są potrzebne panele udowe i takież kabury, mają styczność ze sprżetem z zachodu - nakolanki i gogle już przejeli. Nie dużo czasu minie jak znajdziecie odopowiedniki klasycznego zachodniego wyposażenia i u Rosjan. Wnioski są uniwersalne. Link to post Share on other sites
Pesus the Hunter Posted December 31, 2006 Report Share Posted December 31, 2006 Catch, Rosjanie stosują już kabury udowe i nawet oporządzenie modułowe. Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted December 31, 2006 Report Share Posted December 31, 2006 On o tym wie Sherlock'u :) A kabur udowych tez uzywali od lat... Link to post Share on other sites
Pesus the Hunter Posted December 31, 2006 Report Share Posted December 31, 2006 No tak, ale z jego wypowiedzi można wywnioskować jakby takiegoż sprzętu, Rosjanie wcale nie używali. Link to post Share on other sites
siułek Posted March 26, 2007 Report Share Posted March 26, 2007 Witam, po 1 sry za odgrzewanie staaaaaarego tematu ale... chciałem znacząc kompletować mój ekwipunek w stronę specnazu , tzn. tak konkretnie to nie jestem w temacie wiec czy mógł by mi ktoś przybliżyć i pomóc wybrać jakąś sekcję specnazu ? Narazie jestem szczęśliwym posiadaczem ak74. Proszę o linki ze zdjęciami żołnierzy specnazu w zielonej taktyce. I jakieś podpowiedzi co kupić, i jak kupić po najlżejszej linii oporu :P tzn nie mam dużo kaski :P chodzi mi o całe wyposażenie, od majtuch po hełm . Pozdrawiam Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted March 26, 2007 Report Share Posted March 26, 2007 Najpierw sobie przeczytaj ten i inne wątki... Zajrzyj też na militaryphotos. Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted March 26, 2007 Report Share Posted March 26, 2007 I jakieś podpowiedzi co kupić, i jak kupić po najlżejszej linii oporu :P tzn nie mam dużo kaski :P chodzi mi o całe wyposażenie, od majtuch po hełm . Akurat wybrałeś sobie dość drogi "temat". Drogi oraz wymagajacy dużo szczęścia, znajomości i czasu. Link to post Share on other sites
siułek Posted March 27, 2007 Report Share Posted March 27, 2007 Fence, czas to akurat posiadam :P Z kaska powoli powoli bedzie sie zbierało, ale chodziło mi o kupno raczej kopi sprzetu i umundurowania jakie posiada specnaz. Może zaczniemy według tego zdjęcia jak mi podpowiedział Kazik_ Link to post Share on other sites
kazik_ Posted March 27, 2007 Report Share Posted March 27, 2007 Wypadałoby jeszcze napisać, co mamy zrobić z tym zdjęciem ;) Link to post Share on other sites
siułek Posted March 27, 2007 Report Share Posted March 27, 2007 (edited) yhy, wiec, w co Panowie sa poubierani? Co za kamizelke posiada 1 pan z lewo na górze? Czy gdzieś można dostać mundór w takim maskowaniu lub w olive? I gdzie mozna zdobyć taka kamizelke? w miare mozliwośći kopie Edited March 27, 2007 by siułek Link to post Share on other sites
kazik_ Posted March 27, 2007 Report Share Posted March 27, 2007 (edited) Nikt się nie kwapi, to ja se napiszę - "kamizelki" mają wszyscy takie same, a mianowicie Smersz'a (poszukaj na google jako "smersh" lub "sposn smersh") - kopii nigdzie nie widziałem. Z oryginałem też jest problem (nigdzie go od ręki nie kupisz). - nie wiem jak dokładnie nazywa się ten krój munduru, ale jest w kamuflażu "kamysz" ("kamysh") I jeszcze jedna sprawa - nie wiem czy wszyscy goście z galerii, do której podesłałem ci linka na PW to są same Specnazy, śmiem wręcz wątpić. edycja: odpowiedź na posta poniżej (na następnej stronie?) - na PW Edited March 27, 2007 by kazik_ Link to post Share on other sites
siułek Posted March 27, 2007 Report Share Posted March 27, 2007 kazik a dal bys rade wkleic jakies zdjęcie, chłopakow ze specnazu w zielonej?albo jakies propozycje sprzetowe? Link to post Share on other sites
Pesus the Hunter Posted March 27, 2007 Report Share Posted March 27, 2007 Poszukaj sobie. Na początek www.russianarms.info (wersja rosyjsko-językowa) i www.bratishka.ru Link to post Share on other sites
Imashel Posted March 27, 2007 Report Share Posted March 27, 2007 (edited) Zdjęcia z forum warrior.pl Edited March 27, 2007 by Imashel Link to post Share on other sites
Grigorij_ Posted March 27, 2007 Report Share Posted March 27, 2007 - nie wiem jak dokładnie nazywa się ten krój munduru, ale jest w kamuflażu "kamysz" ("kamysh") Tamten mundur, wg mnie to M7. Na podanych wcześniej stronach dowiesz się więcej o mundurach specnazu i innych jednostek. Najłatwiej kupić KLMK i KZS. Na allegro często pojawiają się mundury w kamuflarzu "flora". Link to post Share on other sites
eliasz Posted March 28, 2007 Report Share Posted March 28, 2007 (edited) 1. Ja nie chcę nikogo obrażac itd. Ale jak można chcieć coś rekonstruować/udawać/odwzorowywać itd. nie wiedząc co to ma być? Chłopaki poważnie śmiechu warte to jest. Wystarczy chwilę posiedzieć w googlach i poszperać/jak już się "interesujecie" tematem/ Mnie osobiście trochę wątki takie drażnią:) 2. Tak żeby nie było offtopu to fajny mundur z tej flory jest/niedawno dostałem i jestem zadowolony/ Butów ruskich na razie nie polecam dla mnie są mniej wygodne od polskich/ale wciąż mam nadzieję, że je roznosze:)/ Z kamizelek taktycznych są fajne grad, tarzan. 3. Z waszą wiedzą to może zajmijcie się odwzorowywaniem piechoty zmechanizowanej czy cuś a nie koniecznie od razu specnazu bo później na redalliance chłopaki{w zasadzie to nawet nie chłopaki a jakaś laska, o której wiadomo tyle, że jest aktywna na naprawdę dużej liczbie for} się denerwują, że byle kto czerwone berety nosi:) A jak dowiecie się czegoś to zawsze możecie awansować. Edited March 28, 2007 by eliasz Link to post Share on other sites
trajant Posted March 28, 2007 Report Share Posted March 28, 2007 Z fajnych kamizelek to jeszcze chest pioneer M23 i tarzan M33 modułówka. Któraś z tych kamizelek niedługo go mnie zawita. Link to post Share on other sites
7.62 Posted March 28, 2007 Author Report Share Posted March 28, 2007 (edited) 1. Czerwone berety? Kolega nawet nie napisal o jaki specnaz mu chodzi, a na zdjęciu naszywek zero. Eliasz, a poza tym, w googlach trzeba się naprawdę naszukać żeby znależć coś o ekwipunku specnazu, a przynajmniej SpN GRU. Jak SpN FSB czy MWD to nie ma problemu, w tym pierwszym jest. A wracając kamizelek, jakie macie zdanie o GRAD-1? Edited March 28, 2007 by 7.62 Link to post Share on other sites
eliasz Posted March 29, 2007 Report Share Posted March 29, 2007 Z tymi czerwonymi beretami to taki skrot myslowy/troche zlosliwosci w strone poniektorych osob:)/ Tej grady sa naprawde dobre- u nas w odziale maja stanowic podstawowe wyposazenie. ja mysle ze to sa jedne z lepszych obecnie dostepnych kamizelek rosyjskich/lepsze od tarzanow/ aha no i nie sa drogie/obecnie produkuje je ana: www.ana.spb.ru/ Link to post Share on other sites
Pesus the Hunter Posted March 29, 2007 Report Share Posted March 29, 2007 Fakt, GRAD'y są dość tanie, oraz popularne (głównie wśród graczy airsoftowych). Jednak wyroby ANA nie są z "najwyższej półki", jakością moim zdaniem SPOSN bije je na głowę. Chociaż mimo tego kupuje kamizelkę Grad-2 z integralnym "daypackiem" i ładownicami na granaty VOG-25 (kierując się ceną i wyglądem). Link to post Share on other sites
7.62 Posted April 2, 2007 Author Report Share Posted April 2, 2007 a czym się różni grad-1 od grad-2? Link to post Share on other sites
Recommended Posts