esco Posted December 14, 2008 Report Share Posted December 14, 2008 ,lata" oraz nie ,,zwisa." ( jak to brzmi w ogóle;) przynajmniej ładnie obrazuje problem. W cenniku Croma nie znalazłem ceny tych shingli. Ile za nie zapłaciłeś? Link to post Share on other sites
JarekM Posted December 14, 2008 Report Share Posted December 14, 2008 ja mam shingle kontraktowe 3x1, dwa z nich są zamontowane jeden na drugim nie wiszą po wyjęciu magazynków ani nie latają :) Link to post Share on other sites
esco Posted December 14, 2008 Report Share Posted December 14, 2008 I o takie info mi chodziło :) Dzięki. Link to post Share on other sites
Calvert Posted December 14, 2008 Report Share Posted December 14, 2008 przynajmniej ładnie obrazuje problem. W cenniku Croma nie znalazłem ceny tych shingli. Ile za nie zapłaciłeś? 58 za podwójny, 30 za pojedynczy. Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted December 14, 2008 Report Share Posted December 14, 2008 Nie widzę nic rażącego w konfiguracji. O co Ci chodzi? O ten tramwaj co nie chodzi. Podałem ten link ze względu na opis, który jest w tej aukcji oraz to co się w nim znajduję - nie chciałem zakładać nowego tematu, a do tematu np. kamizelka WP niezbyt pasowało. Pytanie do tych co mają doświadczenie w sprzęcie głównie nie airsoftowym - co o tym myślicie? Ja wiem, że widywano patterny u chłopaków ale kupić Condora i nosić w nim wkłady itp? Tym bardziej, że sprzedający pisze, iż kilku jego kolegów tak robi - widział ktoś kiedyś jakieś foty wojaków w Condorze??? Link to post Share on other sites
Wukasz Posted December 14, 2008 Report Share Posted December 14, 2008 Miło jest się mylić. Link to post Share on other sites
dawid_o Posted December 14, 2008 Report Share Posted December 14, 2008 Polskie wojsko to nie marinesy. Co sobie kupią to mają. Czasem przedziwne sprzęty można było zobaczyć na zdjęciach. Szczególnie starszych. Link to post Share on other sites
shellshock Posted December 14, 2008 Report Share Posted December 14, 2008 Zdjęć nie widziałem jednak byłem świadkiem jak 3 misjonarzy udających sie do A-stanu, nieco uszczupliło zapasy Gunsmoke'a w Condora. Kamizelkami nie byli zainteresowani, jednak wzieli takie rzeczy jak małe plecaki, różne ładownice, kieszenie itp. Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted December 14, 2008 Report Share Posted December 14, 2008 (edited) W sumie teraz kojarzę fakty bo jak robiłem z miesiąc temu zamówienie u Guna to było opóźnienie bo chłopaków "wyprawiał na wojnę". Ale dziwi mnie to bo ja osobiście (mimo, że używam sprzętu Condora na strzelankach) na wojne bał bym się w nim wybrać. Edited December 14, 2008 by Majkel86 Link to post Share on other sites
Foka Posted December 14, 2008 Report Share Posted December 14, 2008 I co? Zamiast tego pojechałbyś w tym co Ci MONar dał? Niektórzy nie mogą wybierać między Condorem a Eaglem. A "firmowa" balistyka jest tak samo skuteczna w plastikowym worku i jak i w kamizelce BHI. Link to post Share on other sites
Calvert Posted December 16, 2008 Report Share Posted December 16, 2008 I co? Zamiast tego pojechałbyś w tym co Ci MONar dał? Niektórzy nie mogą wybierać między Condorem a Eaglem. A "firmowa" balistyka jest tak samo skuteczna w plastikowym worku i jak i w kamizelce BHI. Dlatego w MONie podstawowym terminem, pozwalającym przeżyć, począwszy od unitarki po misje zagraniczne jest słowo - ,,naruchać." Smutne ale prawdziwe... Link to post Share on other sites
esco Posted December 19, 2008 Report Share Posted December 19, 2008 Mam pytanko. Foka dal link do galerii Wojtka Urbanka i zaciekawiło mnie jedno zdjęcie. Chciałbym się dowiedzieć, czy osobnik po lewej na zdjęciu kieszenie cargo ma zamontowane na shinglach czy w jakiś inny sposób, bo troszkę odstają od samego pasa. No chyba, że to tak po prostu ma być. Pozdrawiam. Link to post Share on other sites
Komanch Posted December 21, 2008 Report Share Posted December 21, 2008 (edited) To moje graty : Kamizelka to TAJ z Miwo na nim: -Cargo(w środku "eska" ) -na Cargo 2xładownic na f1 -nóż -3xładownica CQB na 2 magi do beryla -ładownica na 3 magi do beryla ("wolna " ładownica po lewej , bo z CQB się niewygodnie wyciąga "z pod pachy" a z normalnej ok) -Cargo (w środku apteczka) Do D-ringów na szelkach przywiązany gwizdek alarmowy na paracordzie i "różaniec rangera". "Śliniak" schowany - cokolwiek na nim przeszkadzało w sięganiu do ładownic. Wszystkie PALSY zajętę . Chętnie posłucham rad co jeszcze poprawić . Edited December 21, 2008 by Komanch Link to post Share on other sites
Khaoz Posted December 22, 2008 Report Share Posted December 22, 2008 Chciałbym się dowiedzieć, czy osobnik po lewej na zdjęciu kieszenie cargo ma zamontowane na shinglach czy w jakiś inny sposób, bo troszkę odstają od samego pasa. Nie wiem, czy dobrze rozumiem pytanie - wiec po prostu napisze co ow osobnik na dupie ma: Na samym pasie jest jeden shingle. Na to kieszen cargo, zaraz obok nadupnik. Na wierzch kieszeni cargo i zaczepiony o bok nadupnika jest IFAK. Nie wiem czy tak ma byc, ale lezy i funkcjonuje ok ;-) Link to post Share on other sites
esco Posted December 22, 2008 Report Share Posted December 22, 2008 A czy osobnik ma jakieś inne zdjęcia tego co ma na dupie? :) Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted December 29, 2008 Report Share Posted December 29, 2008 Co lepiej kupić jakiegoś Plate Carriera Cirasa, IBA? Chcę kamizelkę z plecami modułową w WL OL albo CB. 10magów(emka), kulki, pierdoły w stylu taśma, klucze, żarcie i takie inne. Co najlepiej wziąć powiedzmy do 600. Myślałem nad AAV FSBE np.: Guardera? Link to post Share on other sites
madjong Posted December 30, 2008 Report Share Posted December 30, 2008 (edited) Jeśli niczego nie próbujesz odwzorowywać... w oliwce chyba największy wybór: - taki plate http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=3553 ma znajomy i poleca. - coś z MIWO - wyjdzie Cię więcej ale na bank będzie trafione popatrz sobie też tutaj: - http://www.gunsmokearmyshop.com/condor/index1.htm - http://www.specshop.pl/index.php?cPath=104_80_267 - http://www.specshop.pl/index.php?cPath=104_80_269 Co do AAV - dobra kamizelka, ładny kolor - ja polecam, ale wydaje mi się że w jej cenie można dostać coś co bardziej Ci będzie pasowało TYLKO NIE BIERZ IBA - nosiłem dwie i to jest najmniej wygodna kamizelka. Właściwie miałem ją tylko dlatego że była USMC ;) Edited December 30, 2008 by madjong Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted December 30, 2008 Report Share Posted December 30, 2008 (edited) Przeglądałem prawie 2 dni forum w poszukiwaniu info oraz szukałem czegoś dobrego. Myślę nad: -AVV G&P, Guarder. -Ciras SS ale nie jako Ciras tylko jako kamizelka -IBA w WL. -Plate którego podałeś. -Może jeszcze coś takiego http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=3734 Czekam na propozycję. Może jeszcze jakieś inne kamizelki? Narazie skupmy się na bazie później moduły. ;) PS. Najbardziej odpowiadałaby mi kama w WL. ;) Edited December 30, 2008 by Kalashnikov Link to post Share on other sites
TBM Posted December 30, 2008 Report Share Posted December 30, 2008 Jeśli myślisz o AAV FSBE to to jest przylład oporządzenia o którym mówisz : http://lh3.ggpht.com/_vDvV8PO_y_U/SLRdeYvx...40/DSC02263.JPG Z aktualnych zmian na niej to radio przeniesione na plecy na klacie zamist admina jest double pistol pouch i 2 granade pouch Koszty: AAV guarder- ok350PLN 5xm4/m16 helikona -ok100 2xcargo helikon - 60pln plecak hydracyjny wwch - 60/guarder -180PLN pistol pouch by miwo - 20pln 2x granade pouch - ok30PLN Do tego dokupiłem poduszki na ramiona od miwo - komplet 10PLN Całość mnie z grubsza patrząc wyszła koło ok600-650PLN Mam nadzieję że pomogłem ;) Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted December 30, 2008 Report Share Posted December 30, 2008 Pomogłeś. Jeśli już AAV to w WL ładownice planowo takie: 4xM4 kontrakt w wl po 40zł 2x utility i 2x granade pouch i admin panel. Czekam na resztę porad. ;) Link to post Share on other sites
Wolf.Tns Posted December 30, 2008 Report Share Posted December 30, 2008 (edited) To ja jedynie potwierdzę słowa Madjonga - Miałem kilka kamizelek, w tym także i IBE. I osobiście uważam, że jeśli nie do reko, to nie ma po co sobie nią głowy zawracac. Nie mówię, że jest do dupy, tylko po prostu są napewno ciekawsze i lepsze do wyboru. A nad AAV sam się zastanawiam, jako nad kolejną kamizelką, ( tak hobbystycznie : ] ) więc ja także skupiłbym się na Twoim miejscu na niej : ] Edited December 30, 2008 by Volt-220 Link to post Share on other sites
TBM Posted December 30, 2008 Report Share Posted December 30, 2008 Jesli wrzucisz na granade pouche na klate to się admin nie zmieści. Jeśli admina i granade to kolejnEwentualnie napisz do miwo żeby nasszyli na klapy granade pouchów rzepa ;) Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted December 30, 2008 Report Share Posted December 30, 2008 (edited) To ewentualnie z granade mogę zrezygnować. Acha no i jak juz brać pod uwagę AAV to czy opłaca się dopłacić do guard. w stosunku do G&P? Tzn. w czym jest gorszy G&P od guard.? PS. Opcjonalnie jeszcze do tego camel. ;) Edit: Gdzie masz u siebie te granade pouch? To obok admina co to? Edited December 30, 2008 by Kalashnikov Link to post Share on other sites
Wolf.Tns Posted December 30, 2008 Report Share Posted December 30, 2008 Ogólnie była jakaś dyskusja napewno na temat kolorów. Jeśli tutaj nie znajdziesz odpowiedzi, poszukaj na warrior.pl - > tam była o tych kamizelkach dyskusja na 100% Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted December 30, 2008 Report Share Posted December 30, 2008 (edited) Mini OT: ;) Dla potomstwa tu jest o AVV G&P vs Guarder. http://warrior.pl/forum/viewtopic.php?t=87...sc&start=25 Edited December 30, 2008 by Kalashnikov Link to post Share on other sites
Recommended Posts