Wukasz Posted February 6, 2008 Report Share Posted February 6, 2008 No tak, zapomniałem, że amerykańskim specjalosom czołganie przynosi ujmę nawet jak im akcja zaplanowana na godzinę przeradza się w godziny oblężenia. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted February 7, 2008 Report Share Posted February 7, 2008 Poszukaj co to jest OP i DA. Nigdzie nie napisałem, że w ogóle sie nie zdaża. Napisałem, że nie jest to zasada i po prostu "czasem bywa". Jak akcja DA przeradza się w oblężenie to zwykle, jak w Mogadiszu, jest to teren zurbanizowany, gdzie raczej rzadko (ale znowu, żebyś nie nadinterpretował 0 nie w ogóle) się kładzie. Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted February 7, 2008 Report Share Posted February 7, 2008 Słowników akronimów mamy sporo ... dzięki za radę :wink: Quote Link to post Share on other sites
alex_alex13 Posted February 17, 2008 Report Share Posted February 17, 2008 Pytanie do aktywnych użytkowników Cirasa ,,chińczyka'': Jak kamizelka trzyma się po kilku/nastu strzelankach? Czy ktoś przedzierał się w niej przez jakieś krzaki / bagno , czy ktoś rzucał się w tej kamizelce na ziemię lub opierał o ścianę w budynku? Quote Link to post Share on other sites
AirBorne Posted February 17, 2008 Report Share Posted February 17, 2008 Pytanie do aktywnych użytkowników Cirasa ,,chińczyka'': Jak kamizelka trzyma się po kilku/nastu strzelankach? Czy ktoś przedzierał się w niej przez jakieś krzaki / bagno , czy ktoś rzucał się w tej kamizelce na ziemię lub opierał o ścianę w budynku? Wszystko w jak najlepszym porządku. Zero starć, zniszczeń, odbarwień, a mam tą kamizelkę od października. Quote Link to post Share on other sites
Hajdi Posted February 18, 2008 Report Share Posted February 18, 2008 Po kilku akcjach nic jej nie jest. Mi puściły w kilku miejscach szwy ale przypaliłem i dalej sie nie pruje nic :) Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted February 19, 2008 Report Share Posted February 19, 2008 (edited) a jak z taśmami? czy są równolegle tzn. dokładnie przyszyte? bo słyszałem, że nie są i inne markowe ładownice nie wchodzą albo są krzywo... Edited February 19, 2008 by Wojdatuz Quote Link to post Share on other sites
Hajdi Posted February 19, 2008 Report Share Posted February 19, 2008 Zdarzają się różnice w pionie ale żadna z moich ładownic nie jest krzywo ani nie chciała się "wpiąć". Widać pionowe przesunięcia ale nie są one tak duże aby uniemożliwić zaczepianie ładownic itp. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
La Chupacabra Posted February 23, 2008 Author Report Share Posted February 23, 2008 Mam od pewnego czasu CIRASa, bylem sporo razy na strzelance i zauważyłem, że kamizelka ma tendencje przynajmniej u mnie do zsuwania się na szyje. Później uwiera i nie jest to zbyt przyjemne. Macie może jakiś sposób na to zjawisko ? Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted February 23, 2008 Report Share Posted February 23, 2008 Niezbyt rozumiem o co chodzi ;-) Albo ja nie kumam albo spróbuj jaśniej :-F Quote Link to post Share on other sites
Zenek Posted February 23, 2008 Report Share Posted February 23, 2008 Pardon na czym ją nosisz skoro zsuwa Ci się na szyje? ;) Quote Link to post Share on other sites
La Chupacabra Posted February 23, 2008 Author Report Share Posted February 23, 2008 (edited) Chodzi o to, że krawędź kamizelki uwiera mnie w szyje. Po prostu podczas chodzenia przednia cześć kamizelki przesuwa sie do góry. Zaznaczone na czerwono. Inaczej nie umiem opisać... Edited February 23, 2008 by La Chupacabra Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted February 23, 2008 Report Share Posted February 23, 2008 Naramienniki wysun na tyle, by moc zrobic z nich "daszek" i po problemie ;-). Quote Link to post Share on other sites
La Chupacabra Posted February 23, 2008 Author Report Share Posted February 23, 2008 Daszek ? Jakieś zdjęcie ? Quote Link to post Share on other sites
Wolf.Tns Posted February 23, 2008 Report Share Posted February 23, 2008 Tzn. Chodzi o to, że przy ruchu Ci kamizelka do góry podlatuje ? No to jak wyżej, po prostu ją "zniż"i trochę szelki poluźnij, albo zapnij ją jakoś tak aby nie miała prawa się ruszac. Quote Link to post Share on other sites
tofik___ Posted February 23, 2008 Report Share Posted February 23, 2008 Też miałem ten problem. Tak jak pisał poprzednik, poluźnij ją, wyrównaj choć trochę ciężar tylnego panelu z przednim i co najważniejsze - zapnij dobrze cummerbunda (czy jak to się pisze?), czyli ten wewnętrzny elastyczny pas. Potrafi zdziałać cuda, świetnie stabilizuje kamizelkę. Quote Link to post Share on other sites
La Chupacabra Posted February 23, 2008 Author Report Share Posted February 23, 2008 Cummerbunda zawsze mam zapiętego na maksa, jutro spróbuje z wydłużeniem kamizelki. Może jak dołożę trochę ciężaru do przodu to będzie lepiej... Ciągle zbieram ładownice :) Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted February 24, 2008 Report Share Posted February 24, 2008 Co Ty trzymasz z tylu, ze tak ciazy ;-)? Poprawnie scisniety wewnetrzny cummerband to podstawa. Druga rzecz to dobrze wyregulowane zewnetrzne cummy (musza Cie troche obciskac, zeby nie byc za luzne). Odnosnie daszku - chodzilo mi o to, by naramienniki mniej wiecej w polowie zaginaly sie pod katem okolo 90 stopni (+/- 20) tak bya po prostu wisialy na Twoich ramionach i uniemozliwialy kamizelce przemieszczanie sie. Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted February 24, 2008 Report Share Posted February 24, 2008 (edited) Rozwiń swoją niesamowitą i ubogą w polskie litery wypowiedź. A jeśli bijesz do mnie to przeczytaj sobie to: Owszem można nosić kamizelkę CIRAS bez wewnętrznego cummerbunda tylko z zewnętrznym (tak jest np. w MCAV czy MTV) ale będzie ona mniej stabilna i jej ciężar będzie się nieco gorzej rozkładał. Przy "airsoftowych" obciążeniach nie jest to oczywiście specjalnie istotne. Edited February 24, 2008 by Majkel86 Quote Link to post Share on other sites
HermanL Posted February 24, 2008 Report Share Posted February 24, 2008 Popieram tez noszę cirasa bez wewnętrznego cummerbunda i jest ok. Quote Link to post Share on other sites
Ohtar Posted February 24, 2008 Report Share Posted February 24, 2008 A czemu bez? On jest tam chyba żeby pomóc, a nie przeszkadzać. Tylko proszę nie traktować pytania jako ataku na was dwóch. Wygodniej tak jest? Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted February 24, 2008 Report Share Posted February 24, 2008 Jak dal mnie nie , bo stabilizuje cala kamizelke, aczkolwiek gdybym byl troche szerszy w pasie, to cholera wie czy nie bylbym zmuszony z niego zrezygnowac. I z tego co pamietam problem rozmiaru brzucha i wewnetrznego cumma byl juz w tym temacie poruszany. Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted February 24, 2008 Report Share Posted February 24, 2008 Generalnie ja wewnętrznego cuma ( :) ) używam, ale dość luźno zapiętego. Denerwował mnie ten ucisk na brzuchu, czułem się jakby mnie trochę mdliło :) Ale wsadziłem miękkie wkłady + sztywne płyty (czasem tylną wyjmuję), ładownice wypchane, więc nic nie ma nawet prawa skakać, podnosić się itp. Więc zwyczajnie dociążyć przód trzeba, ot cała tajemnica. Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted February 24, 2008 Report Share Posted February 24, 2008 Wewnętrzny mnie z deka dusił, a czasami właśnie zsuwał mi się nad brzuch i podnosił kamizelkę, że właśnie podchodziła pod szyję. Może właśnie to samo dzieję się u La Chupacabra. Quote Link to post Share on other sites
ebola_85 Posted February 25, 2008 Report Share Posted February 25, 2008 A orientuje się ktoś, po co kamizelka posiada z przodu dosyć pokaźne rzepy ? Co tam można "przykleić" ? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts