Silk Posted January 11, 2009 Report Share Posted January 11, 2009 Zdjęć niestety nie mam. Ale porównałem CIRASA LAND OD G&P z CIRASEM Mar od krakmana. Mar krakmana jest ciemniejszy od landa g&p. Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted January 11, 2009 Report Share Posted January 11, 2009 Ale ogółem jak wypada na tle G&P ? jakościowo - świeci się czy nie :D ? Quote Link to post Share on other sites
Silk Posted January 11, 2009 Report Share Posted January 11, 2009 Moim zdaniem, według mnie :]... Lepiej wypada. Ten od G&P taki zielonkawy się trochę wydaje, taki sraczkowaty jakby :] Świecić się nie świeci ten od krakmana. Takie jest moje zdanie :] Sory, że tak nabijam... Ale ostatnią rzeczą, która mnie wkur.... , zdenerwowała. A mianowicie Admin panel nie za bardzo się mieści z przodu :]. Co do działania QR. To nie lada wyczyn. Potrzeba kogoś naprawdę silnego. PS:Wszelkie pytania proszę kierować na PW Quote Link to post Share on other sites
Szreder Posted January 13, 2009 Report Share Posted January 13, 2009 Co do siły którą trzeba użyć do np. rozpięcia kamizelki etc., to polecam zaślepić rzepy, które są tam przesadziście mocne. Quote Link to post Share on other sites
jaxiu Posted January 15, 2009 Report Share Posted January 15, 2009 Czy istnieje jakaś chińska wariacja na temat CIRASa która ma cokolwiek wspólnego z Coyote Brown 498? Ta od Krakmanów to kurcze co najwyżej sand (i to po przybrudzeniu). Chest którego nabyłem na ebayu też co najwyżej sand przypomina :( ma ktoś może tą kamizelką? jak wypada kolorystycznie? http://www.allegro.pl/item522824131_fsbe_z...i_importer.html Chyba się zdenerwuję, narażę portfel i wezmę G&P Quote Link to post Share on other sites
Wolf.Tns Posted January 15, 2009 Report Share Posted January 15, 2009 (edited) No to będzie i tak nie ten kolor. Mam na co dzień do czynienia z CIRASem PANTACa ( KHAKI I CB ) i czasami z CIRASem G&P ( Także w ich TEORETYCZNYM CB ). I zdecydowanie stwierdzam, że z tym z którym miałem kontakt zdecydowanie przypomina kolorystycznie Khaki, a nie CB ( Mowa o Cirasie G&P ). Produkty Eagle Ind. też stoją u mnie na półce i zdecydowanie PANTAC wygrywa kolorystycznie jak i jakościowo. P.S. Wiem, że zapewne nudne są moje posty namawiające do kupna PANTACa, kosztującego w Polsce 800 zł, ale patrząc na to, że G&P kosztuje 400, to po kupnie ładownic cena zbliży się do naszych 800 zł, za pełnowartościową, moim zdaniem, dopiero kamizelkę. Pozdrawiam. Edit. A Chińczykom które widuje niestety daleko do G&P. Edited January 15, 2009 by Volt-220 Quote Link to post Share on other sites
Silk Posted January 15, 2009 Report Share Posted January 15, 2009 A.d. wkładów. Ja miałem w zestawie miękkie, ale odrysowałem na kawałku tekturki(segregator) i wyciąłem. I mam prowizoryczne wkłady. :] Ale jeśli nie masz dobrze dopasowanej kamizelki to wkłady będą ci przeszkadzać. Pozdrawiam, Silk Quote Link to post Share on other sites
Fanatic Posted January 29, 2009 Report Share Posted January 29, 2009 (edited) A.d. wkładów. Ja miałem w zestawie miękkie, ale odrysowałem na kawałku tekturki(segregator) i wyciąłem. I mam prowizoryczne wkłady. :] Ale jeśli nie masz dobrze dopasowanej kamizelki to wkłady będą ci przeszkadzać. Pozdrawiam, Silk Zrobiłem to sam, tylko zamiast tektury użyłem drewnianej sklejki, z której jest zrobiony tył szafy (0,5 cm grubość). Od razu przestała "latać" przy bieganiu. Swoją drogą gunfrajerowa kamizelka ( http://gunfire.pl/product-yid-1152190396-CIRAS-Maritime.html ) jest chyba taka sama jak ta WWCH, i to tylko za 249zł. Mam ją mniej więcej od roku i niema żadnych rozdarć itp. Tu są jakieś foty, może się komuś przyda.:) http://strus.domenyhosting.pl/tos/galeria.html Edited January 29, 2009 by Fanatic Quote Link to post Share on other sites
Silk Posted January 29, 2009 Report Share Posted January 29, 2009 Noszę się z zamiarem kupienia replik SAPI Pantaca. Tylko jest problem, do CIRAS MARITIME WwCh wchodzi Medium?? Pozdrawiam, Silk Quote Link to post Share on other sites
Silk Posted April 3, 2009 Report Share Posted April 3, 2009 Po jakimś 4 miesiącach użytkowania CIRASa WwCh nie ma żadnych ubytków ;) Fakt cena trochę duża, ale zastosowanie ją zakrywa ;) Co do koloru ;) Troszkę się świecił to użyłem zapalniczki :D I trochę przyciemniłem ;) Tak klimatycznie wygląda ;) Ogólnie polecam. Pozdro Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted April 3, 2009 Report Share Posted April 3, 2009 Fakt cena trochę duża, ale zastosowanie ją zakrywa ;) Żartujesz, tak? :-F :-P Quote Link to post Share on other sites
Silk Posted April 4, 2009 Report Share Posted April 4, 2009 Nie :) Moim skromnym zdaniem kamizelka jest o wiele wygodniejsza niż LAND od G&P. Aha tutaj zarzucam fotkę po zabiegu przyciemniania :) Sorry za jakość: Klick Quote Link to post Share on other sites
szomerenek Posted April 18, 2009 Report Share Posted April 18, 2009 Mógłby ktoś napisać jaka jest długość CIRAS-a na środku kamizelki z przodu i z tyłu z informacją czy dotyczy to wersji LAND czy MARTIME? Quote Link to post Share on other sites
dude1 Posted April 18, 2009 Report Share Posted April 18, 2009 CIRAS Pantac ver. Land rozmiar M przód ok 40cm tył ok 43-44cm licząc zaraz od materiału pod karkiem oraz ok 37 cm licząc od początku PALSów w dół. Mogę doradzić, że jest to najbardziej uniwersalny size ;-) Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted April 18, 2009 Report Share Posted April 18, 2009 Pisząc "długość" masz na myśli wysokość kamizelki w osi środkowej (dołek nadobojczykowy - pępek)? To zależy od rozmiaru tej kamizelki, a ten z kolei zależy od rozmiaru wkładu balistycznego BALCS. Oba CIRASY (podobnie jak RAV, Predator, MCAV, RBAV i co tam jeszcze..) korzystają z tego samego kroju wkładów, więc mają zasadniczo te same rozmiary. NIe wiem jak to wygląda w kopiach (Chińczaki zwykle robią tylko jeden rozmiar a nie pełną rozmiarówkę) ale ogólne wytyczne są takie: Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted June 25, 2009 Report Share Posted June 25, 2009 Dla kolegi Marcin_BM, wrzucam Jeszcze camel, radio pouch, i w sumie jesteśmy w domu. Quote Link to post Share on other sites
RuN_ Posted June 26, 2009 Report Share Posted June 26, 2009 (edited) Tu mam pytanie odnośnie plotek na temat koloru miał ktoś porównanie z Pantaciem? Plotki głoszą że kolor cirasa GnP to khaki. Zaraz zostanę zjedzony ale nie mogę znaleźć tego porównania kolorów oporządzenia Foki. Edited June 26, 2009 by RuN_ Quote Link to post Share on other sites
Chmielu7 Posted June 26, 2009 Report Share Posted June 26, 2009 Tak, kolor G&P jest bardzo zbliżony do Khaki Pantaca. A najbardziej to jest podobny do Khaki Phantoma. Quote Link to post Share on other sites
RuN_ Posted June 26, 2009 Report Share Posted June 26, 2009 Ale Pantac i Phantom to jest to samo. Chodziło mi o to czy jest duża różnica pomiędzy niby coyotem G&P a Pantaca/Phantoma. Quote Link to post Share on other sites
Mariusz_Piwowar Posted June 26, 2009 Report Share Posted June 26, 2009 kolor Coyote G&P jest prawie identyczny z Khaki Phantoma. A khaki phantoma jest podobne do niedoścignionego wzorca czyli MJK w ktorym robia np. MLCS popatrz sobie na casg.pl na rzeczy pantaca w coyote i na rzeczy w khaki np. na WGC A róznica jest duża. Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted June 26, 2009 Report Share Posted June 26, 2009 Nie wiem jak roznica miedzy Phantomem a G&P, ale zestawiajac G&P z kontraktowym CB BlackHawka to jest BARDZO OK! Quote Link to post Share on other sites
Mariusz_Piwowar Posted June 26, 2009 Report Share Posted June 26, 2009 bhi nie robi coyote brown tylko coyote tan, poza tym nie wydaje mi się żeby coś bhi było kontraktowe...no może trochę drobnicy jakiejś... natomiast graty bhi w coyote tan , GP(coyote) i pantac (khaki)są bardzo podobne moja fotka- ciras khaki-phantom ładownica na m249 GP(ichniejszy niby COYOTE) a tu ja z kolegą w COYOTE Pantaca Quote Link to post Share on other sites
Chmielu7 Posted June 26, 2009 Report Share Posted June 26, 2009 Ale Pantac i Phantom to jest to samo. ... łał. Mimo tego, ze to jest to samo, kolorem nieznacznie się różnią. Quote Link to post Share on other sites
Jangi Posted June 26, 2009 Report Share Posted June 26, 2009 Dlatego, że rzeczy ometkowane "Pantac" są młodsze od ometkowanych "Phantom". Więc różnice wynikają z różnych partii materiału i "wieku" (blaknięcia/brudzenia materiału z czasem) danych elementów oporządzenia obu marek. Quote Link to post Share on other sites
brok Posted June 28, 2009 Report Share Posted June 28, 2009 CIRAS G&P nie jest w kolorze coyote brown, ani w żadnym podobnym do coyote brown. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts