szalony jack pirat Posted April 9, 2007 Report Share Posted April 9, 2007 Rozbierałeś giwerę? Dźwigienkę (dynks, pierdolnik, jebadełko) przerywacza masz w porządku? Starczy wyjąć GB i już widać. Quote Link to post Share on other sites
Guto_Bandito Posted April 10, 2007 Report Share Posted April 10, 2007 (edited) Wyglada ok , wiec nie wiem czemu nie mam singla :( Jak dorwe cyfraka to wrzuce fotki. Edited April 10, 2007 by Guto_Bandito Quote Link to post Share on other sites
adrian - brs Posted April 20, 2007 Report Share Posted April 20, 2007 Witam. Czy_ta_ konwersja będzie basować do wersji TR (z tłumikiem) ? Quote Link to post Share on other sites
szalony jack pirat Posted April 20, 2007 Report Share Posted April 20, 2007 Taa, ale brzydkie to i po co CI? Za dużo forsy masz? Quote Link to post Share on other sites
ntsc Posted May 16, 2007 Report Share Posted May 16, 2007 aż takie brzydkie nie jest no i można niezłą lufę wcisnąć w tłumiku. ja bym brał. a co do wersji P90 TR to będzie też pasować. No i dzięki wielkie za linka bo nie wiedziałem zbytnio czy na polskich sklepach to dorwę. Quote Link to post Share on other sites
CIN3K Posted May 20, 2007 Report Share Posted May 20, 2007 A ja mam pytanko... Którą wersję lepiej brać? Tą z kolimatorem czy tą z tłumikiem? Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
ghrh Posted May 20, 2007 Report Share Posted May 20, 2007 A ja mam wybrać blondynkę czy brunetkę? ;) Bierz tę, która Ci się bardziej podoba. Do TR możesz dokupić kolitubę, do nie-TR - dodatkowe szyny. Nie-TR wygląda moim zdaniem lepiej, ale nie wszystkim pasuje zintegrowana optyka, zaś do TR możesz dowolnie dobrać. Tak czy owak będziesz zadowolony z wyboru :) Quote Link to post Share on other sites
pablo79 Posted May 21, 2007 Report Share Posted May 21, 2007 Specshop nie sprowadzil przerywaczy ognia, bo nie ma ich w ofercie dystrybutora TM, lub samego TM (nie jestem pewny). Kupie drugie P90, bede mial caly przerywacz na wzor. Musze znalezc jakas odlewnie metali/warsztat, gdzie mi to wytopia, odleja, ulepia, sklonuja. Ktos ma pomysl, gdzie z tym isc, gdzie sie pytac, jakies linki? Zrobilbym tego wieksza ilosc. Quote Link to post Share on other sites
Guto_Bandito Posted May 21, 2007 Report Share Posted May 21, 2007 Ja bym sprobowal na Politechnice - na metalurgii. Quote Link to post Share on other sites
CIN3K Posted May 21, 2007 Report Share Posted May 21, 2007 Ja wolę wziąć TR bo tłumkiem zawsze można odgarnąć krzaki, żeby wygodnie oddać strzał... No i mogę dać co mi się podoba na risa ;) Quote Link to post Share on other sites
Giuls Corleone Posted May 21, 2007 Report Share Posted May 21, 2007 Polecam wersję z tłumikiem - wspaniale wycisza odgłos strzału, z odległości 10m już prawie nic nie słychać :) . Quote Link to post Share on other sites
pablo79 Posted May 22, 2007 Report Share Posted May 22, 2007 Bierz tylko z tlumikiem, nawet jesli nie chcesz go uzywac. Quote Link to post Share on other sites
szalony jack pirat Posted May 22, 2007 Report Share Posted May 22, 2007 A ja używam tylko z kolimatorem Quote Link to post Share on other sites
CIN3K Posted May 23, 2007 Report Share Posted May 23, 2007 (edited) I jak się ten kolimator sprawuje? Edited May 23, 2007 by CIN3K Quote Link to post Share on other sites
Jangi Posted May 23, 2007 Report Share Posted May 23, 2007 Dżizas... zerknij na poprzednią stronę tego tematu.... Quote Link to post Share on other sites
adrian - brs Posted May 23, 2007 Report Share Posted May 23, 2007 (edited) Ja kupiłem wersję z kolimatorem, i jestem zadowolony. Dodatkowo od razu dokupiłem tłumik. Uznałem że P90 o wiele ładniej wygląda z wbudowanym kolimatorem, po za tym chyba nawet bardziej się opłaca właśnie tą wersje brać. Przynajmniej wg. mnie. p.s - Kolimator sprawuje się bardzo dobrze, tylko trzeba uważać na szybkę bo jak nam ją przebiją to już jej nie odzyskamy, chyba że na własną rękę. Edited May 23, 2007 by adrian - brs Quote Link to post Share on other sites
szalony jack pirat Posted May 24, 2007 Report Share Posted May 24, 2007 POdrzucę Ci kiedyś osłonkę, tylko sie upomnij. Mam powycinane ze szkła o grubości 5mm odpowiednie kwadraciki. Quote Link to post Share on other sites
CIN3K Posted June 11, 2007 Report Share Posted June 11, 2007 A którą baterię najlepiej wziąć w stocku? Najchetniej bym wziął jakąśze specshopa bo tam kupie p90... Quote Link to post Share on other sites
pablo79 Posted June 11, 2007 Report Share Posted June 11, 2007 Na Specshopie masz baterie na ogniwach KAN 9.6V 1100mAh. Jak chcesz miec dobra baze pod tuning i duza szybkostrzelnosc, to na Asgshop jest bateria do AUGa za 139zl (trzeba ja poodginac do ksztaltu litery L i zmodyfikowac wnetrze w replice, zeby bateria weszla) 12V 1400mAh na ogniwach INTELLECT. Powodzenia. Quote Link to post Share on other sites
Px Posted June 12, 2007 Report Share Posted June 12, 2007 (edited) 12V 1400mAh na ogniwach INTELLECT. Czy nie uważasz że "dwunastka" będzie za mocna? Przecie do broni stworzonej do CQB chyba nie chcesz wsadzać m170 ;) Do stocka dawaj 8,4V, nic więcej, wreszcie to TM. B.polecam 8,4v na ogniwach Intellect'a, ROF jest wiecej niż zadowalający. Edited June 12, 2007 by Px Quote Link to post Share on other sites
szalony jack pirat Posted June 12, 2007 Report Share Posted June 12, 2007 Phi. Ja mam 12V na M100 Prometheusa. Bardzo ładnie strzela. Nie ma się co rozdrabniać. Quote Link to post Share on other sites
Johan_JK Posted June 12, 2007 Report Share Posted June 12, 2007 Fakt strzla ładnie kulki leca w takiej oległści od siebie ze mucha nie przeleci :wink: Quote Link to post Share on other sites
pablo79 Posted June 13, 2007 Report Share Posted June 13, 2007 Ja mam w swoim 8.4V i zaluje, ze od razu nie kupilem 12V. Nie chodzi mi nawet o szybkostrzelnosc na auto, ale o zmniejszenie opuznienia; naciskasz na spust, silnik i system przekladni naciagaja sprezyne. To trwa chwile, przez ten czas bron zawsze odrobine drga-im dluzej trwa caly cykl przed wystrzalem, tym wieksze odchylenie/mniejsza celnosc. Wzmacniajac zasilanie skracasz czas, jaki uplyniie od momentu nacisniecia spustu do wystrzalu-poprawiasz celnosc. P90 na stoku mial dla mnie za slabe osiagi. Wstawilem sprezyne M100 (preclufe, sylikon GUARDERa) zasieg/tor lotu jest rewelacyjny, ale szybkostzelnosc mam jak w CKMie :wink: Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted June 13, 2007 Report Share Posted June 13, 2007 Wzmacniajac zasilanie skracasz czas, jaki uplyniie od momentu nacisniecia spustu do wystrzalu-poprawiasz celnosc. Chyba szybkostrzelność, na celności dużo nie zyskam wstawiając baterii np.12V :-P Quote Link to post Share on other sites
kermit Posted June 13, 2007 Report Share Posted June 13, 2007 (edited) Każdy kij ma 2 końce zwiększając napięcie zwiększasz szybkostrzelność i zmniejszasz czas reakcji repliki na spust ale też zwiększasz naprężenia w gearboxie. Większa amplituda drgań (uderzenie głowicy tłoka o głowicę cylindra) i 2 ważna wada - na singlu nie pozostaje wtedy sprężyna rozprężona tylko antirewersal zatrzymuje sprężynę w połowie następnego cyklu lub pod koniec. Efekt po strzale masz naciągnięta sprężynę - dalej nie muszę pisać co to daje ;). Edited June 13, 2007 by kermit Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts