Kosmo Posted May 13, 2008 Report Share Posted May 13, 2008 (edited) Dokładnie fotka kontraktu: Poza tym o tym że to kopia może świadczyć jakość detali wyszycia EGA. Lina którą orzeł bierze do buzi (:P) jest wyszyta bardzo kiepsko na mundurze A, tak samo kształt kontynentów, brak równoległości równoleżników i ich rozmijanie się na przedłużeniu-nie zejdą się jak się je przedłuży w stronę kontynentów, świadczy o tym że to jest kopia. Co nie zmienia faktu że jest dość dobra, ale razi to oko :P. Moja dziewczyna w ogóle nie w temacie po pokazaniu jej fotek kontraktu pogoglowała chwile i stwierdziła jednoznacznie że B jest orginał bo ponoć wzór jest inny nie takie kwadraciki. Edited May 13, 2008 by Kosmo Quote Link to post Share on other sites
DrZeRT Posted May 13, 2008 Report Share Posted May 13, 2008 Uuuuu ale wypas :D. Ja poznałem dopiero po szwach a konkretnie obszycie miejsca na długopis w kontrakcje jest to dużo solidniej obszyte. Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted May 13, 2008 Report Share Posted May 13, 2008 Mi się w ripstopach same z siebie (z prania) małe dziurki robią. Quote Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted May 13, 2008 Report Share Posted May 13, 2008 Ja się na tym nie znam, ale IMO całkiem ładna kopia. Trzeba będzie kupic sobie do bujania się po mieście :-F Quote Link to post Share on other sites
PieTrzaK Posted May 13, 2008 Report Share Posted May 13, 2008 W kopii? Co to za lans? :P Quote Link to post Share on other sites
DrZeRT Posted May 13, 2008 Report Share Posted May 13, 2008 No jak to jaki lans?! Na streecie nikt nie podejdzie sprawdzić kontraktów a jak kopia będzie dobra to nikt się nie pokapuje :P. Tani lans :P Quote Link to post Share on other sites
Radzio Posted May 13, 2008 Report Share Posted May 13, 2008 Mundurki pierze się ręcznie ;) Quote Link to post Share on other sites
PieTrzaK Posted May 13, 2008 Report Share Posted May 13, 2008 Czułbym niesmak lansując się w kopii ;). Dobra, sorry za OT. Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted May 13, 2008 Report Share Posted May 13, 2008 (edited) Pahaliah nie ucz ojca dzieci robić ;). Kto ci powiedział, że to mój mundur? Edited May 13, 2008 by Wukasz Quote Link to post Share on other sites
J.K. Posted May 14, 2008 Report Share Posted May 14, 2008 Mi się w ripstopach same z siebie (z prania) małe dziurki robią. No w sumie ty.;p A co do kopii: A niech wygląda sobie jak chce. Pytanie jak sprawdzi się w praniu, czyli działaniu. Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted May 14, 2008 Report Share Posted May 14, 2008 Ja biegam w DPMie. W helikonach chodzę do pracy? Gdzie wyczytałeś, że to mundur? Quote Link to post Share on other sites
J.K. Posted May 14, 2008 Report Share Posted May 14, 2008 Ano tak! To przecież takie logiczne! W wątku o ciuchach Helikona totalnie od czapy wspomnieć, że w spodniach do roboty robią się dziurki podczas prania. Jak ja mogłem na to nie wpaść? A ponadto... Mam dwie pary spodni Helikona. SF i Vietnam Cargo i obie są do dupy. Nie rozumiem zachwytów. To jest straszny syf a fakt, że mniej syfiaty niż inne syfy syfiatości nie zlikwiduje. Kto to napisał? A i gdzie? Dobra tam. Dyskutowanie na ten temat będzie wyjątkowo jałowe. Z mojej strony to koniec. Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted May 14, 2008 Report Share Posted May 14, 2008 Nie rozumiem twojego toku rozumowania. Donoszę w wątku dotyczącym ciuchów Helikona, że w moim przypadku spodnie SF zużywają się w ponad przeciętnym tempie podczas użytku codziennego. Coś w tym nienormalnego? To, że nie jestem z nich zadowolony jest co więcej uwiecznione również na jednej z pierwszych stron tego topiku. To grzech i błąd, że relacjonuję "karierę" swych spodni? Quote Link to post Share on other sites
Kosmo Posted June 17, 2008 Report Share Posted June 17, 2008 Marpaty są na allegro: http://allegro.pl/item384380300_bluza_us_m...and_rozm_m.html http://allegro.pl/item384341023_spodnie_bo...co_roz_xxl.html Są też kapelusze. Quote Link to post Share on other sites
Hoplita Posted June 18, 2008 Report Share Posted June 18, 2008 (edited) Mam te Marpaty w sklepie. Robią dobre wrażenie. Edited June 18, 2008 by Hoplita Quote Link to post Share on other sites
kthulhu Posted June 18, 2008 Report Share Posted June 18, 2008 tez widzialem juz te marpaty i powiem, ze niezle nawet. choc spodziewalem sie czegos lepszego... brak mi np ega w materiale albo wejsc na piankiw kolanach i lokciach. ale ogolnie niezle sie prezentuja Quote Link to post Share on other sites
J.K. Posted June 18, 2008 Report Share Posted June 18, 2008 Pytaniem będzie wytrzymałość i 'przystępność' materiału. Bo jakby nie było cena jest o 1/3 niższa. Quote Link to post Share on other sites
Hoplita Posted June 18, 2008 Report Share Posted June 18, 2008 brak mi np ega w materiale albo wejsc na piankiw kolanach i lokciach. Dwie uwagi: na łokciach są wejścia na piankowe wkładki, na kolanach faktycznie brak, ale są EGA w materiale - wypatrzyłem nawet dwa (różnie wyglądają)... Quote Link to post Share on other sites
kthulhu Posted June 18, 2008 Report Share Posted June 18, 2008 no zwracalem uwage glownie na spodnie i tam wejsc na pianke nie bylo. no i ega szukalem i nie znalazem. moze zobacze pozniej jeszcze raz Quote Link to post Share on other sites
zz2 Posted June 18, 2008 Report Share Posted June 18, 2008 To opłaca sie kupować te tanie kopie Marpata albo Multicam? Musze kupić jakiś mundur bo wyjezdzam na obóz do lasu za 1.5tyg i raczej uniform Proppera z usa nie dojdzie mi na czas... Quote Link to post Share on other sites
kthulhu Posted June 18, 2008 Report Share Posted June 18, 2008 Postaram sie jutro max w piatek jak trzeba zrobic zdjecie porownawcze kontrakt vs helikon Quote Link to post Share on other sites
zz2 Posted June 18, 2008 Report Share Posted June 18, 2008 Chyba jednak kupie tego marpata...dobry skład, podobno szwy są też dobre tylko nie wiem jak z kolorami. Kthulhu please zrób na jutro:) A może lepiej kupić do polskiego lasu Multicam? ? ? Quote Link to post Share on other sites
Hoplita Posted June 19, 2008 Report Share Posted June 19, 2008 To opłaca sie kupować te tanie kopie Marpata albo Multicam? Musze kupić jakiś mundur bo wyjezdzam na obóz do lasu za 1.5tyg i raczej uniform Proppera z usa nie dojdzie mi na czas... Dla mnie to wszystko jest kwestia kasy, Helikon nie jest i nie będzie tak dobry jakbyśmy chcieli, ale zawszę będzie tańszy i to jest jego najważniejsza cecha. To po prostu tanie i dobre mundury, ale jak w przypadku SFU nie można oczekiwać cudów. Co do koloru, jeśli nie zamierzasz rekonstruować jakiś jednostek USMC to niewielkie odchylenia kolorystyczne (i we wzorze) nie powinny mieć dla ciebie znaczenia. O walorach kamuflujących się nie wypowiadam. Quote Link to post Share on other sites
zz2 Posted June 21, 2008 Report Share Posted June 21, 2008 I co z tymi fotkami?? :) Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted October 9, 2008 Report Share Posted October 9, 2008 (edited) Coś wiadomo o combat shirtach? Edited October 9, 2008 by Majkel86 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts