Szymon23 Posted May 5, 2009 Report Share Posted May 5, 2009 Przeszukałem temat i nie znalazłem jednej interesującej mnie rzeczy. Mianowicie czy można gdzieś kupić korpus z prawdziwego drewna do tej eMki? Pozdrawiam Szymon23 Quote Link to post Share on other sites
uzi43 Posted May 5, 2009 Report Share Posted May 5, 2009 Można. Na specshopie czy w capri są. Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted May 12, 2009 Report Share Posted May 12, 2009 (edited) Jak ktoś lubi tradycyjne M14 w drewnie niech się cieszy. http://www.taiwangun.com/shop,show,1460 Cena niestety zaporowa. Patrząc na zdjęcia, wykonanie też nie jest idealne i świeci się jak psi nabiał. Edited May 12, 2009 by MAJOR762 Quote Link to post Share on other sites
luxis Posted May 17, 2009 Report Share Posted May 17, 2009 Dla osób zainteresowanych działaniem repliki : strzela lepiej niż stockowa M14 G&G :) Quote Link to post Share on other sites
luxis Posted May 21, 2009 Report Share Posted May 21, 2009 Może mi ktoś pomóc ? mam problem z zamkiem... zacina się i nie wiem co mam z nim zrobić. Quote Link to post Share on other sites
jack13 Posted May 21, 2009 Report Share Posted May 21, 2009 A próbowałeś nasmarować? Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted May 21, 2009 Report Share Posted May 21, 2009 Opisz dokładniej. Bo jeśli masz coś takiego, że zacina się przy końcówce ruchu (tak jakby się zakleszczał) i musisz go popychać do przodu ręką to nic z tym nie zrobisz, u siebie też to miałem. Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted May 21, 2009 Report Share Posted May 21, 2009 Zaraz po kupnie repliki miałem coś podobnego - smarowanie i rozruszanie pomogło, chodzi pięknie. Quote Link to post Share on other sites
jack13 Posted May 21, 2009 Report Share Posted May 21, 2009 Mi też się zacinał, troszkę smaru silikonowego, 2 min. ruszania (proszę nie odbierać dwuznacznie) i chodzi jak marzenie. Quote Link to post Share on other sites
luxis Posted May 21, 2009 Report Share Posted May 21, 2009 w tych miejscach mi się zacina http://img35.imageshack.us/img35/8950/dscn1728.jpg (zaznaczone żółtymi kreskami) muszę dopychać żeby wrócił. Z początku działał pięknie i jakoś się nie wiem kiedy stało że już nie działa jak powinien. Quote Link to post Share on other sites
snup dogg Posted May 21, 2009 Report Share Posted May 21, 2009 Blokowanie z tyłu to raczej normalka... to z przodu można rozwiązać np rozbierając zamek, ewentualnie nasmarować Quote Link to post Share on other sites
Reka Posted May 22, 2009 Report Share Posted May 22, 2009 (edited) Panowie, w temacie M14 póki co nie mam większego rozeznania, toteż postanowiłem zapytać :) Otóż, bardzo przyda się info ILE w chwili obecnej dostępnych jest wersji M14 CYMY oraz którą z nich najlepiej będzie się zainteresować. Serdecznie poproszę o wypisanie oznaczeń producenta i dosłownie 1 zdania wyjaśnienia. Czyli np. CM032 - pierwsza M14-tka od CYMY (zgaduje), kolor czarny. CM032A (widziałem na TWG) - ??? Przeglądając forum/sklepy trafiałem na różne opcje kolorystyczne i... chyba tyle. Jednak chcę wiedzieć czy różnią się one czymś jeszcze. A może chodzi tu raczej o materiał, z których zostały wykonane? Dzięx. Edited May 22, 2009 by Reka Quote Link to post Share on other sites
Reka Posted May 22, 2009 Report Share Posted May 22, 2009 (edited) Jak zatem tłumaczyć różnicę w cenie za CM.032A na TWG (450zł, versja oliv) oraz Zbrojowni (650zł, black)? Pytam zupełnie poważnie bo zmieszany nieco jestem :???: Edited May 22, 2009 by Reka Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted May 22, 2009 Report Share Posted May 22, 2009 Pewnie po innym kursie dolara kupowane. Naprawdę niczym się nie różnią. Quote Link to post Share on other sites
Reka Posted May 22, 2009 Report Share Posted May 22, 2009 (edited) Hehehe, spoko Panowie, dzięki piękne za wyjaśnienia "co i jak" :) W sumie zastanawiam się dość poważnie nad nabyciem jakiejś M14-tki, a dzieło CYMY zdaje się tu być całkiem trafionym rozwiązaniem :) Swego czasu słyszałem/czytałem coś o padającym selektorze w tej replice? Prawda to? Co jeszcze może się w niej szybko posypać? Co wymieniać już w chwili kupienia (wersja CM032A)? Gumka HopUp, akumulator? Edited May 22, 2009 by Reka Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted May 23, 2009 Report Share Posted May 23, 2009 Selektor rzeczywiście jest dosyć delikatny, ale jak obserwowałem wypowiedzi użytkowników cymy i swoją replikę, to problemy z nim są raczej wyjątkowe. Gumka na pewno do wymiany, bateria też raczej przyda się lepsza. Chociaż niektórym chodzi przyzwoicie na stockowej - zależy jaka się trafi. W tej kategorii cenowej na pewno cyma jest najlepszą opcją, bez dwóch zdań. Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted May 23, 2009 Report Share Posted May 23, 2009 Zamek w M14 Cymy jest, w zależności od egzemplarza i ilości bawienia się nim, od bardzo dobrze działającego do mocno problematycznego. Styki są słabiutkie, bez MOSFETa bardzo szybko się spawają. Bateria stockowa na MOSFEcie i stock gearboxie jest aż za wystarczająca. Gumka precka do wymiany jak w każdym chińczyku. Mało miejsca w kolbie, ja u siebie stock batki na stock kablach nie upchnąłem tak, aby klapka się zamknęła. Przerywacz ognia u mnie odmówił posłuszeństwa na pierwszej strzelance, na singlu miałem 2 kulkowego bursta. Działo się tak tylko na zimnie, w cieple wszystko chodziło cacy. Dodatkowym mankamentem w mojej było to, że pokrętło do regulacji hopka było za długie i przy maksymalnym rozkręceniu 0,25 szły w niebo, musiałem wyciąć kawałek łoża pod pokrętłem aby móc bardziej je wykręcić, ale to jednostkowy mankament, nikt inny tego chyba nie miał, przynajmniej nie słyszałem o tym. A tak w ogóle to już wszystko jest w tym temacie napisane po kilka razy, wystarczy go przeczytać. Quote Link to post Share on other sites
luxis Posted May 23, 2009 Report Share Posted May 23, 2009 no popsikałem ten zamek i teraz idzie dobrze ale nie wraca spowrotem xD i jeszcze ostatnio zgubiłem przełącznik trybu ognia :D Quote Link to post Share on other sites
valki Posted May 24, 2009 Report Share Posted May 24, 2009 Co do zamka: Zaklejenie bolt catcha, przypiłowanie metalu w miejscach szczególnego tarcia, ciągłe smarowanie, no i chyba szczęście - chodzi jak marzenie :P Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted May 24, 2009 Report Share Posted May 24, 2009 Zaklejenie bolt catcha, przypiłowanie metalu w miejscach szczególnego tarcia, U mnie brak BC, wypukłość na imitacji zamka (ta blacha) przypiłowana o 0,5mm i zamek dalej zakleszczał się przy końcówce. Smarowanie też nie dało. Więc jak widać, zależy od egzemplarza, ale mój w ogóle był wyjątkowy jak widać :) Quote Link to post Share on other sites
luxis Posted May 31, 2009 Report Share Posted May 31, 2009 Kurde pojawił się problem. Podłączam batke i nie działa, próbowałem na innej i też nie działa. Czyżby coś z okablowaniem ? Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted May 31, 2009 Report Share Posted May 31, 2009 Elektryka. Kable, styki, bezpiecznik. Quote Link to post Share on other sites
Silk Posted July 4, 2009 Report Share Posted July 4, 2009 Witam. Wie może ktoś gdzie można dostać tą nakrętkę od rury gazowej (pod lufą)?? Bo zgubiłem i teraz tak pusto. A jak nie czy da się takie coś zrobić Quote Link to post Share on other sites
Silk Posted July 5, 2009 Report Share Posted July 5, 2009 Również ponawiam swoje pytanie. Gdzie dostane nakrętke od rury gazowej Quote Link to post Share on other sites
beziek Posted July 6, 2009 Report Share Posted July 6, 2009 Kupie ta cymy :P a da sie ja tak ztuningowac zeby miala 60 lub wiecej metrow zasiegu skutecznego?? ;p Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts