snup dogg Posted May 18, 2010 Report Share Posted May 18, 2010 Chyba że macie tak narobione w głowach jak my :D Co do selektora miałem to samo. Teraz mam zblokowany na semi. Quote Link to post Share on other sites
mg34 Posted May 18, 2010 Report Share Posted May 18, 2010 Ja mam ambitny plan wziąć i zablokować go w końcu na semi :P ale pierw zamierzam wreszcie uporać się z elektryką [ wymiana kabli na głośnikowe oraz bezpiecznika na samochodowy w planach ] oraz wymyślić sposób jak w miarę normalnie używać w replice aku 8,4V 3000mAh ASG , bo póki co jestem w czarnej D... i chcąc naładować batkę muszę odkręcać stopkę kolby. Quote Link to post Share on other sites
mg34 Posted May 18, 2010 Report Share Posted May 18, 2010 Szybkie pytanie bo zamawiam , a w temacie nic nie znalazłem [ moglem nie chcący pominąć , jeśli tak to przepraszam ] : Czy następującą część oplaca się montować ? http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=3064 Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted May 19, 2010 Report Share Posted May 19, 2010 Jeśli chcesz mieć działający selektor to tak, aczkolwiek z tego co pamiętam Guarder jest tańszy na ASGShopie. Jeśli chcesz zablokować replikę na singlu teraz bądź w późniejszym czasie to moim zdaniem strata kasy. Quote Link to post Share on other sites
mg34 Posted May 19, 2010 Report Share Posted May 19, 2010 (edited) Niby tak :P ale kiedyś może mi odwalić pomysłem zrobienie M15A1 Machine Gun :P Bo łoża od ostrych na ebay bywają po ok 30 USD :P plus wysyłka rzecz jasna. A serio mówiąc , wolę zablokować na semi ale mieć komplet selektora "w pudełku" na kiedyś np. do sprzedaży lub gdy rzeczywiście będę chciał coś szturmowego z tej skarbonki zrobić... Edited May 19, 2010 by mg34 Quote Link to post Share on other sites
szczupe Posted July 7, 2010 Report Share Posted July 7, 2010 Panowie, czy ktoś sprawdzał jak z m14 Cymy współpracują midy G&P? Ewentualnie jakiej marki magazynki są godne uwagi? Quote Link to post Share on other sites
Pasti Posted July 7, 2010 Report Share Posted July 7, 2010 Deep Fire. ;) Quote Link to post Share on other sites
snup dogg Posted July 8, 2010 Report Share Posted July 8, 2010 Ja u siebie miałem lowa Cymki. Bardzo ładnie wykonany i nawet nie lata aż tak bardzo w gnieździe ;) Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted July 8, 2010 Report Share Posted July 8, 2010 (edited) Midy G&P są do dupy, podają co prawda ale tną się na dobrych kulkach nawet, średnio co 3-4 strzał. Ja polecam Deep Fire (mam), TM (używałem), Cyma (używałem). Wszystkie te magi podają pięknie od strzała bez smarowania, nie tną się, dość ładnie siedzą w gnieździe itp. Edited July 8, 2010 by MAJOR762 Quote Link to post Share on other sites
szczupe Posted July 16, 2010 Report Share Posted July 16, 2010 A czy ktoś próbował używać midów King Arms? Quote Link to post Share on other sites
Turi Posted August 2, 2010 Report Share Posted August 2, 2010 Dzisiaj przetestowałem midcap'y KA. Podają bardzo ładnie, zarówno na auto, jak i na semi. Trochę ciasno siedzą w łożu i przy zakładaniu i zdejmowaniu trzeba uważać, aby niczego nie urwać. Co do lowcap'ów DF. Jest problem z podawaniem na auto, ładnie siedzą w łożu, ale można strzelać tylko na semi. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
dr_wisla Posted August 2, 2010 Report Share Posted August 2, 2010 Witam. Wymieniałem ostatnio parę części kumplowi w M14 i sprawdziłem dlaczego mu zamek lata, jak to określił. Przyczyna była prosta: wypadł z prowadnicy swojej (z boku ma kwadratową wypustkę na całej długości, która wchodzi w swoje miejsce na prowadnicy). Nasmarowałem wszystko, zamek jest sztywny i nie lata, ale wystąpił problem: zamek chodzi bardzo ciężko i po odciągnięciu nie wraca na swoje miejsce. Replika ma 2.5 roku. Ma ktoś jakieś pomysły? Logiczne byłoby zbicie się sprężyny która wchodzi w tę rurę srebrną, jednak mam nadzieję że da się to zrobić inaczej (kwestia pieniędzy w jego wypadku). Quote Link to post Share on other sites
snup dogg Posted August 2, 2010 Report Share Posted August 2, 2010 Może spróbuj usunąć troche tego smaru. Też mam właśnie taki problem, że zamek mi wylata ze swojej prowadnicy. Przesmaruje i zobaczę co dalej ;) Quote Link to post Share on other sites
dr_wisla Posted August 3, 2010 Report Share Posted August 3, 2010 To że wyleciał to pikuś - stuknąłem go młotkiem i siedzi gdzie ma siedzieć. Problem w tym, że bardzo ciężko chodzi i nie wraca na swoje miejsce po odciągnięciu w tył, a smar którego użyłem jest rzadki i śliski, więc usunięcie go pogorszy tylko sprawę ; ) Quote Link to post Share on other sites
snup dogg Posted August 3, 2010 Report Share Posted August 3, 2010 Bolt catch jest na swoim miejscu? Czy może Ci wypadł? Quote Link to post Share on other sites
dr_wisla Posted August 3, 2010 Report Share Posted August 3, 2010 Bolt catcha nie ma w ogóle, ale to wypadł już za czasów mojego użytkowania tej repliki, czyli jakieś 2 lata temu. Tak czy siak, jak bolt catcha nie było, to zamek chodził jak ma chodzić. Quote Link to post Share on other sites
snup dogg Posted August 3, 2010 Report Share Posted August 3, 2010 Ja mam problem z innej beczki... komora hp up mianowicie. Wszystko po rozłożeniu wygląda normalnie, ale przy strzale kulka albo zacina sie w lufie albo leci dublet albo leci o połowe bliżej niż kiedyś. Sam już nie mam siły myśleć co to może być. Komore mam stock, gumka systema albo guarder na obu to samo, dystanser typu h do innego nie mam dostępu. Quote Link to post Share on other sites
dr_wisla Posted August 3, 2010 Report Share Posted August 3, 2010 (edited) Ta replika też ma taką przypadłość niestety. Niby ok, a jednak nie. I nie jesteś pierwszą osobą z takim problemem ;) Zużywa się i tyle, innego wyjścia nie ma chyba. Myślę że kwestia wymiany komory na Elementa choćby i dyszy na metalową zniwelują problem. No, przy okazji dobrze by było wymienić też prowadnicę, bo ten plastik aż zabija oczy :roll: . Edited August 3, 2010 by dr_wisla Quote Link to post Share on other sites
Turi Posted August 3, 2010 Report Share Posted August 3, 2010 @dr_wisla Sprawdź, czy prowadnica która porusza się w tym otworze łączeniowym, nie jest delikatnie skrzywiona. To cieniutka chromowana rureczka, którą idzie pogiąć używając naprawdę niewielkiej siły. @snup dogg Spróbuj z dystanserem z otuliny od przewodu fi(1,5). Może tamten dystanser za mocno wypychać gumkę w minimalnym ustawieniu. Nie musi to być komora, może to być jeszcze wina magazynku, lub dyszy Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
dr_wisla Posted August 3, 2010 Report Share Posted August 3, 2010 Dystanser H ten biały chiński (też siedzi w "moim" m14) to bardzo twardy kawał plastiku, więc możliwe. Prowadnica jest prosta, ale jej gwint owinięty jest taśmą teflonową która zagięta jest do środka, możliwe że przez to sprężyna się niepoprawnie zwija i to powoduje ciężkie działanie zamka? Quote Link to post Share on other sites
snup dogg Posted August 3, 2010 Report Share Posted August 3, 2010 Dobra działa :D Wystarczyło na gumke dać trochę taśmy i komora siedzi sztywno ;) Teraz zasięg jest taki jak był przed wymianą komory. Quote Link to post Share on other sites
Christopher89 Posted August 6, 2010 Report Share Posted August 6, 2010 Miałem coś podobnego z swoim zamkiem i była to wina skrzywionej tej blaszki co wydaje nam piękny dźwięk. U mnie pojawił sie problem z HU. Zdarza się czasem tak jakby HU się zaciął i kręci kulki w niebo. Po rozłożeniu i złozeniu problem znika na jakiś czas, ale pojawił się już 3 razy. Wydaje mi się, że to wina dystansera H madbulla z zestawu shark, jest troche szeroki i może się zacina? Quote Link to post Share on other sites
snup dogg Posted August 6, 2010 Report Share Posted August 6, 2010 Próbowałeś inny wstawić? U mnie blokował sie ten plastik co dociska dystanser. Wchodzil na komore dokładniej. Quote Link to post Share on other sites
Christopher89 Posted August 7, 2010 Report Share Posted August 7, 2010 A bardzo prawdopodobne, że to może być to, bo coś kojarze przy rozkladaniu, że sie tak lubił zacinać, dzięki za rade. Jak narazie jest ok więc nie grzebie jak nie trzeba. Quote Link to post Share on other sites
dr_wisla Posted August 8, 2010 Report Share Posted August 8, 2010 Miałem coś podobnego z swoim zamkiem i była to wina skrzywionej tej blaszki co wydaje nam piękny dźwięk. Niestety u mnie nie ma tej blaszki ; ) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts