MAJOR762 Posted December 31, 2009 Report Share Posted December 31, 2009 Nie wstawiałem, ale Drejk (Drakeus) wstawiał, do zestawu Guardera i banglało z idealną szczelnością. Także raczej nie masz się co martwić. Quote Link to post Share on other sites
Kolecho Posted January 28, 2010 Report Share Posted January 28, 2010 (edited) Witam czytalem tematy poznizej ale nie widzialem porownania broni cm 0.32a i 0.32 takze jesli cos przeoczylem prosze o poprawienie a pytanie mianowicie polega na tym iz czym roznia sie te repliki i czy ktos z was posiada ktoras z nich i jak sie sprawuje poniewaz na dniach pragne zamowic replike ktoras, prosze o pomoc gdyz to bedzie moj pierwszy AEG. Pozdrawiam :killer: Dokladnie chodzi o ta: CM.032A black style http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmow..._style-592.html oraz CM.032 Olive Style https://www.taiwangun.com/shop,show,1336 Edited January 28, 2010 by Kolecho Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted January 28, 2010 Report Share Posted January 28, 2010 (edited) Ludzie, trzymajcie mnie ... :poddanie: :wink: Edited January 28, 2010 by MAJOR762 Quote Link to post Share on other sites
Kolecho Posted January 29, 2010 Report Share Posted January 29, 2010 Gosciu zamiast pisac kolejnego bezsensownego posta moze napisalbys tylko odpowiedz tyle samo czasu tracisz a mozesz pomoc tak wiele cie to kosztuje? jezeli bylo ponizej gdzies opisane to sory moglem przeoczyc ale wspominalem juz wyzej dlatego jesli moze ktos pomoc to bardzo prosze gdyz dopiero zaczynam z asg. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
valki Posted January 29, 2010 Report Share Posted January 29, 2010 Różnią się jak sam widzisz: -kolorem łoża -Kształtem ( szyna na pokrywie lufy w CM032A, skrócona lufa na przodzie) A oprócz tego również CM032A posiada krótszą lufę wewnętrzną. Quote Link to post Share on other sites
Dogtag Posted January 29, 2010 Report Share Posted January 29, 2010 Czy leci z nami moderator i nauczyciel polskiego umiejący nauczać czytania ze zrozumieniem i wyciągania wniosków? "Gościu" jesteś przykładem forumowego pajaca który uważa się za lepszego mimo swojej wielkiej niewiedzy. Oglądając same zdjęcia obu replik można zauważyć różnice, nie mówię już o czytaniu opisów bo jak widać z tym masz problemy. Pozdrawiam. Ps. Skoro to ma być twój pierwszy AEG to skąd u Ciebie w arsenale kałach VFC i wyżej wymieniona eMka? Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted January 29, 2010 Report Share Posted January 29, 2010 Do mnie już nawet się na PW pluł z pretensjami że nie pomogłem tylko napisałem "kolejnego głupiego posta bez sensu". I jeszcze temat debilny koleś założył, że o arsenale w profilu nie wspomnę ... :roll: Quote Link to post Share on other sites
Dogtag Posted January 29, 2010 Report Share Posted January 29, 2010 A najlepsze jest to że gdzieś napisał że wraca do AS po 2 latach, a tu piszę że to jego pierwszy AEG. Rozdwojenie jaźni?:P Quote Link to post Share on other sites
Kolecho Posted January 29, 2010 Report Share Posted January 29, 2010 co za typ :) pozdro dla ciebie ziomuś właśnie widzę ze z tobą cos jest nie tak wracam po ok 2 latach do asg :) i jest to moj pierwszy AEG bo wcześniej grałem Mp5 sprężyna :)? Dlatego lepiej skończ... Major nie uwazam sie za lepszego to raz 2 nie chodzi mi wyglad repliki... a po 3 zobacz na opisie jak umiesz czytac ze roznica w tych replikach jest w fpsach dlatego chce wiedziec jakie sa zmiany w srodku:) Ogarnij. Skontaktuje sie z krakmanami bo widze ze tutaj niektorzy czuja sie za bardzo i maja cala wiedze w najmniejszym paluszku :). Darujcie sobie i nie odp juz :) sory za OT :) Jezeli ktos bedzie chcial pomoc to prosze o informacje na PW :) Quote Link to post Share on other sites
snup dogg Posted January 29, 2010 Report Share Posted January 29, 2010 Człowieku wbijasz tu jak gdyby nigdy nic, robisz syf, wyzywasz wszystkich na około zamiast poczytać trochę i samemu dowiedzieć się co i jak.... Nie będziemy twoimi sługami i nie podamy ci wszystkiego na tacy... wbrew twoim pozorom nie jesteś królem tego świata. Pozdro. Quote Link to post Share on other sites
Dogtag Posted January 30, 2010 Report Share Posted January 30, 2010 Jak byś znał się na AS to byś wiedział że na tej samej mechanice można osiągnąć różne wartości fps, bo długość lufy też jest ważna. Wystarczy odrobinę wyobraźni przestrzennej. A mianem ziomusia to możesz nazywać kolegów spod piaskownicy. I dalej zastanawiam się czy leci z nami nauczyciel polskiego. Quote Link to post Share on other sites
Gekon_1 Posted February 23, 2010 Report Share Posted February 23, 2010 (edited) Chciałem się zapytać o jedną rzecz. Posiadam taką szynę montażową: http://www.taiwangun.com/czesci_i_akcesori..._a_c_m-929.html i czy jeśli kupie do tego lunetę na niskim montażu to nie będzie ciut za wysoko osadzona luneta ? Czy lepiej zamienić szynę na jakąś niższą ? Edited February 23, 2010 by Gekon_1 Quote Link to post Share on other sites
snup dogg Posted February 23, 2010 Report Share Posted February 23, 2010 Przy niskim montażu nie powinno być tak tragicznie, ale jeśli masz więcej kasy to weź niższą szynę ;) Quote Link to post Share on other sites
szczupe Posted February 24, 2010 Report Share Posted February 24, 2010 Panowie mam mały problem z moja czternastką a konkretnie z komorą HU. Komora działa tak jak powinna (tzn. podkręca kulki) jednak przy regulacji mogę jedynie dodawać hopa - przy odkręcaniu śruby regulacyjnej ramię dociskające nie odbija. Zauważyłem że bardzo ciasno siedzi ono w metalowym elemencie trzymającym lufę zewnętrzną. Czy ten element powinien dotykać się do ramienia dociskowego tzn. czy komora powinna zapierać się w "trzymaku" lufy właśnie o to ramie? Quote Link to post Share on other sites
snup dogg Posted February 24, 2010 Report Share Posted February 24, 2010 (edited) Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale raczej nie powinna, sprawdź czy nie zgubiłeś przypadkiem sprężynki która powinna odciągać to ramie. Powinna być na dole komory. Edited February 24, 2010 by snup dogg Quote Link to post Share on other sites
szczupe Posted February 24, 2010 Report Share Posted February 24, 2010 Sprężynka siedzi na swoim miejscu a ramie dociskające dystanser pracuje ładnie do czasu włożenia komory z lufą do lufy zew. i złożenia tych dwóch metalowych elementów trzymających całość razem... Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted February 24, 2010 Report Share Posted February 24, 2010 Od początku tak miałeś czy od pewnego momentu?? Quote Link to post Share on other sites
szczupe Posted February 24, 2010 Report Share Posted February 24, 2010 Jak replika do mnie przyszła to już tak było. Ale wcześniej serwisant krakmanów otwierał ją próbując wymienić gumkę HU. Quote Link to post Share on other sites
snup dogg Posted February 24, 2010 Report Share Posted February 24, 2010 Najlepiej będzie jak napiszesz do nich ;) ja miałem podobny problem ale w odwrotną stronę, nie dało się docisnąć hopka, tzn czasem się zacinał i musiałem wyjmować lufę i wciskać go na siłę. Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted February 25, 2010 Report Share Posted February 25, 2010 Jak replika do mnie przyszła to już tak było. Ale wcześniej serwisant krakmanów otwierał ją próbując wymienić gumkę HU. Ciężko określić na odległość, bez rozebrania repliki. Jak replika na gwarancji to pisz do Krakmanów i niech zrobią jak spieprzyli. Quote Link to post Share on other sites
szczupe Posted February 25, 2010 Report Share Posted February 25, 2010 (edited) To ja już wolę to zrobić sam ;-) Serwis krakmanów nawet gumki dobrze zamontować nie potrafił... A gwarancji i tak już nie ma bo praktycznie cały GB już wymieniłem. Tak tylko myślałem że ktoś może spotkał się już z podobnym problemem. @Major762 O co powinna zapierać się komora? Edited February 25, 2010 by szczupe Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted February 25, 2010 Report Share Posted February 25, 2010 Serwis krakmanów nawet gumki dobrze zamontować nie potrafił... Wiem, niestety Krakmani schodzą na psy, baran co w mojej robił przegląd tak gumkę przy zakładaniu olejem silikonowym zalał że dosłownie kapało po wyjęciu. @Major762 O co powinna zapierać się komora? O GB, dociskana przez sprężynę założoną na lufie ;) A poważnie - nie pamiętam w tej chwili bo dość dawno swojej nie rozbierałem. Generalnie z tego co pamiętam od góry powinna mieć trochę miejsca. Quote Link to post Share on other sites
PioutrP Posted February 25, 2010 Report Share Posted February 25, 2010 Ej ludzie takie szybkie pytanie... Da się jakoś rozebrać na pół plastikowe body z m14 bo mnie się wydaję że ono jest jakoś w środku skręcone a na siłę nie chcę próbować bo boje się że sie złamie :-F xD Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted February 25, 2010 Report Share Posted February 25, 2010 (edited) Da się da , qumelowi jak osłona spustu walnęła musiał rozłożyć body aby się dostać do wnętrzności . Zaraz do niego napiszę i zapytam . Edited February 25, 2010 by przemek10 Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted February 25, 2010 Report Share Posted February 25, 2010 Da się da , qumelowi jak osłona spustu walnęła musiał rozłożyć body aby się dostać do wnętrzności . Zaraz do niego napiszę i zapytam . Chodzi o kabląk?? Bo jeśli tak to nie bardzo rozumiem jak mu to mogło pęknąć tak żeby musiał łoże rozkładać żeby się do bebechów dostać. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts