klamot Posted April 30, 2013 Report Share Posted April 30, 2013 No muszę powiedzieć że nie jest źle. Za pierwszym razem jak pokleiłm tłok to wytrzymał 3 strzały. Następnym razem nieco zmodyfikowałem wnętrze wywalajc trochę plastiku przez co mogłem sobie pozwolić na większą dawkę poxiliny. Wywaliłem ze 150 kulek i jako się trzyma, kilka razy tez strzeliłem i nie odciągnołem do konca uchwytu. Quote Link to post Share on other sites
jakubkuba07 Posted May 1, 2013 Report Share Posted May 1, 2013 Jak wyprostować lufę w shotgunie? Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted May 1, 2013 Report Share Posted May 1, 2013 Jakąś giętarką? Osobiście uważam, że mija się to z celem i lepiej kupić nowego a starego, uszkodzonego mieć na części. Quote Link to post Share on other sites
shey Posted May 2, 2013 Report Share Posted May 2, 2013 Witam, ma ktoś sposób na trwałą naprawę wyłamanego plastikowego gwintu na którym zamocowana jest metalowa prowadnica do przeładowywania? (nie wiem jak to fachowo nazwać) Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted May 2, 2013 Report Share Posted May 2, 2013 (edited) Sposób był podany w tym temacie. Poszukaj, post powinien nadal być - wątpie by mod usunął go przy sprzątaniu. Edytuj: jeśli dobrze zrozumiałem to chodzi Ci o tą metalową rurę, która jest pod lufą. Jeśli się nie mylę jest to atrapa magazynka rurowego. Edited May 2, 2013 by MarekMac Quote Link to post Share on other sites
Dorianj Posted May 6, 2013 Report Share Posted May 6, 2013 Mógłby mi ktoś rozrysować jakie śrubki gdzie przykręcić, bo musiałem ją rozłożyć a teraz nie mogę ogarnąć gdzie dać te śrubki (krótkie, długie, krótkie "zaostrzone", długie "zaostrzone")? Byłbym bardzo wdzięczny. Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted May 14, 2013 Report Share Posted May 14, 2013 Otóż dostałem dzisiaj dla brata replikę. Od razu zauważyłem że w shotgunie jak strzele to spust nie wraca na swoje miejsce. Miał ktoś taki problem ? Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted May 14, 2013 Report Share Posted May 14, 2013 Spróbuj przesmarować spust (przez otwór w którym porusza się język spustowy wpuścisz troszkę oleju). Powinno pomóc. Quote Link to post Share on other sites
Cetizier Posted May 14, 2013 Report Share Posted May 14, 2013 (edited) Nie smar, tylko brak jednej ze sprężynek, albo ułamany kawałek plastiku, który blokuje spust przed zbytnim cofaniem się w tył (mam tak samo). Najlepiej rozbierz go i zobacz czy wszystko jest na miejscu. Edited May 14, 2013 by Cetizier Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted May 14, 2013 Report Share Posted May 14, 2013 A ja miałem taki problem i wystarczyło przesmarować. Takie zacinki zdarzały się bardzo rzadko u mnie, ale jak już się zdarzyły to smarowanie pomagało. Na pewno mam wszystkie sprężynki, w kawałek plastiku nie wierzę bo gdyby to on był winny to smarowanie raczej by nie pomogło. Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted May 14, 2013 Report Share Posted May 14, 2013 Dobra smarowanie pomogło :D . Dzięki wielkie. Quote Link to post Share on other sites
vvader01 Posted May 16, 2013 Report Share Posted May 16, 2013 W trzech shortach i w jednych longu, z którymi miałem do czynienia problem z nieodbijającym spustem wystąpił prędzej, czy później. W każdym z nich wystrarczyła kropelka olejku silikonowego. Quote Link to post Share on other sites
Klusek1123 Posted May 20, 2013 Report Share Posted May 20, 2013 Czy kulki P&J 0,25g nadadzą się to tego Shota? Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted May 20, 2013 Report Share Posted May 20, 2013 Nadzadzą się, ale G&G będą lepsze. P&J się nie zatną ani w magu ani w lufie (przynajmniej u mnie się nie zacinały), ale G&G są po prostu lepsze i lepiej latają. Waga (0,25g) jest dobra. Quote Link to post Share on other sites
Davido9020 Posted May 21, 2013 Report Share Posted May 21, 2013 A ja mam takie pytanie - ostatnio zablokował mi się spust i postanowiłem przy okazji rozebrać to ustrojstwo żeby zobaczyć co tam w środku siedzi i zgubiłem jedną z tych sprężynek od spustu - nie wiecie może gdzie mogę kupić taką drobną sprężynkę? Quote Link to post Share on other sites
klamot Posted May 21, 2013 Report Share Posted May 21, 2013 Poszukaj w domu jakiegoś długopisu ze sprężynką. Ja w berettcie wadziłem sprężynkę z długopisu i działa lepiej niz z oryginalnymi. Jak będzie za długa to dopasuj, oryginalnych raczej nie dokupisz Quote Link to post Share on other sites
Davido9020 Posted May 22, 2013 Report Share Posted May 22, 2013 No w sumie nie pomyślałem - tak się składa, że mam kupe starych niepiszących już - gdzieś tam musi byc i sprężynka - dzięki !:) Quote Link to post Share on other sites
Appreciated Posted May 23, 2013 Report Share Posted May 23, 2013 (edited) Kupować? Spróbuj dorobić na własną rękę. Nie wiem, może weź sprężynkę od długopisu? Jakoś dopasować i powinno ładnie działać. :icon_smile: EDIT: Wybaczcie, ale nie wiem dlaczego spojrzałem na stronę 32 i myślałem, że to ostatni post, więc napisałem odpowiedź.. moje gapiostwo. :( Edited May 23, 2013 by Appreciated Quote Link to post Share on other sites
Dziamdzia Posted June 4, 2013 Report Share Posted June 4, 2013 mam pytanie , czy istnieje jakiekolwiek wyposażenie taktyczne które pozwala na przechowywanie magazynków do shotguna w poręcznym miejscu ? mam zamiar kupić 003 i kilka magów a tak chamsko po kieszeniach chować Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted June 4, 2013 Report Share Posted June 4, 2013 Uszyj sobie (a jak nie umiesz to poproś dziewczynę/siostrę/babcię/ciotkę/profesjonalistę) ładownice na kolbę (w wersji long) lub na pas/kamizelkę. Jak nie zapomnę to w końcu wrzucę zdjęcia mojej ładownicy. Quote Link to post Share on other sites
Dziamdzia Posted June 11, 2013 Report Share Posted June 11, 2013 Z niecierpliwością czekam ponieważ jedyne ładownice jakie widziałem do shotgunów które montuje się na kolbie to na shellsy Quote Link to post Share on other sites
FlukierFob Posted June 11, 2013 Report Share Posted June 11, 2013 Witam! Mój kolega kupił agm-a long i kulki 0,23 guarder, oczywiście wypróbowaliśmy agm-a i kulki 0,23 nie lecą idealnie prosto tylko skręcają w prawo/lewo lub góra/dół trochę to dziwne bo inny kolega ma agm-a short i na kulkach 0,2 guarder strzela prosto. Czy może to być wina tego że replika jest nowa i musi się trochę "dotrzeć"? Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted June 12, 2013 Report Share Posted June 12, 2013 Z niecierpliwością czekam ponieważ jedyne ładownice jakie widziałem do shotgunów które montuje się na kolbie to na shellsy I możesz się nie doczekać bo nie widziałem ładownic dedykowanych do tych magazynków . Na stronie 27 tego tematu masz filmik jak ja umieściłem magi, Ty możesz zrobić to samo tylko na kolbie. Witam! Mój kolega kupił agm-a long i kulki 0,23 guarder, oczywiście wypróbowaliśmy agm-a i kulki 0,23 nie lecą idealnie prosto tylko skręcają w prawo/lewo lub góra/dół trochę to dziwne bo inny kolega ma agm-a short i na kulkach 0,2 guarder strzela prosto. Czy może to być wina tego że replika jest nowa i musi się trochę "dotrzeć"? To wina tłustej gumki - nowo zakupioną replikę najlepiej rozebrać i wyczyścić lub czekać aż sama wypluje nadmiar smarów. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted June 12, 2013 Report Share Posted June 12, 2013 Prosze: ładownica bez magów na kolbie, ładownica z magami na kolbie 1, ładownica z magami na kolbie 2, ładownica zdjęta z magami 1, ładownica zdjęta z magami 2. Ładownica posiada miejsce na trzy magazynki i kieszonke na małe przedmioty. Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted June 13, 2013 Report Share Posted June 13, 2013 O co chodzi z tymi urywającymi się tłokami od niedopchnięcia czółenka? Ja tak zrobiłem przypadkiem dwa-trzy razy i strzał następował dopiero w momencie dopchnięcia czółenka. BTW jakby się ktoś zastanawiał, da się dopasować drewnopodopną kolbę i czółenko od strzelb Bison. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts