Miszczo Posted June 25, 2009 Report Share Posted June 25, 2009 Do Tacticala pasuje, ale nie do tego. Jakby miał teleskopową kolbę, to można jeszcze podyskutować, ale to jest kolba stała i ten kolimator do tego shotguna raczej nie pasuje. Wyobraź sobie w praktyce : Shotgun swój odrzut musi mieć, więc jak po celujesz jak ci podbije ostro broń ? Quote Link to post Share on other sites
BlackHawk88 Posted July 3, 2009 Report Share Posted July 3, 2009 Zamierzam kupić tego Mossberga long, mam pytanie: jaki producent jest lepszy ACM czy DE? 8-) Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted July 3, 2009 Report Share Posted July 3, 2009 AGM. Ile razy trzeba pisać. Pozdrawiam serdecznie, grzechotnik Quote Link to post Share on other sites
Miszczo Posted July 3, 2009 Report Share Posted July 3, 2009 Ja mam pytanie, chyba gdzieś to było, ale odpowiedzcie : Co zrobić, żeby ostatnia kulka nie zostawała w środku guna, tzn. potem się telepie w środku i kolegę straszliwie wkurza. Ja u siebie ( nie wiem czy to od tego ) wywaliłem taki dzyndzelek pod komorą hopka i tak zaczęło się dziać, potem włożyłem z powrotem i przestało. Ale sęk w tym, że na stocku ( bez zabierania dzyndzla ) też tak się czasami działo. Czy to konieczne, żeby takie coś walało się wewnątrz body ??? Quote Link to post Share on other sites
sinjids Posted July 5, 2009 Report Share Posted July 5, 2009 http://www.militaria.pl/cybergun/strzelba_...276.xml?cat=837 Czym się te shoty różnią? Quote Link to post Share on other sites
pixxel Posted July 5, 2009 Report Share Posted July 5, 2009 Nazwą. Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted July 5, 2009 Report Share Posted July 5, 2009 Ceną. Quote Link to post Share on other sites
Dizzy Posted July 5, 2009 Report Share Posted July 5, 2009 Miszczo, ten dzyndzelek jest do tego, żeby kulki nie wpadały do środka shota przez komore hu jak się odciągnie cylinder. Pewnie dlatego wpdają ci z tym dzyndzlem, bo źle założyłeś sprężynke od niego, powinna się zwężać w kierunku komory. Quote Link to post Share on other sites
blackmaze Posted July 11, 2009 Report Share Posted July 11, 2009 hey! kupilem ten shotgun za 55 zl od krakmana, i teraz mam pytanie "techniczne" a wiec problem polega na tym, ze czasami kulki wpadaja wglab shotguna, no i to potem "dzwoni" juz go rozebralem no i problem jest ten, ze komora hop-up nie ma skutecznej blokady ktora by zapobiegla wpadaniu kulkom do tylu. czy ktos wie jak ten problem rozwiazac? za wszelkie odpowiedzi bede wdzieczny i dziekuje z gory! pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted July 11, 2009 Report Share Posted July 11, 2009 Komora ma blokadę, wypadła jak rozbierałeś, a jak ją założyć jest napisane w tym temacie. Najpierw go przeczytaj, a później zastanów się, czy masz o co pytać. Nic mnie tak nie wqrza jak lenistwo i bezmyślność. Quote Link to post Share on other sites
Miszczo Posted July 12, 2009 Report Share Posted July 12, 2009 Niedawno zrobiłem rzecz straszną... Ułamał mi się kawałek plastiku trzymający cylinder na miejscu i chciałem zrobić tą blokadę z grubej tekturki. Ale niestety za mocno podkleiłem i zrobiło się bardzo grubo. Teraz powietrze z cylindra ucieka bokami i tylko mała część wpada do komory Hop-up. Dzisiaj spróbuję trochę spiłować tą blokadę, ponieważ zasięg spadł do 5m zasięgu maksymalnego !!! Spaprałem trochę sprawę, ale jak nie uda mi się jej odratować to sobie kupię krótką wersję, a ta pójdzie na części ;/ Quote Link to post Share on other sites
Bardos Posted July 12, 2009 Report Share Posted July 12, 2009 A wg. mnie ten dzyndzelek do blokady przed wpadaniem kulek do środka, jest do niczego, pomimo poprawnego zamontowania i tak kulki wpadają. Moim zdaniem lepszą rzeczą do blokowania, byłaby gumowa uszczelka w komorze HU, na tyle szeroka by cylinder wchodził, ale na tyle wąska, żeby kulki nie wpadały do środka. Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted July 12, 2009 Report Share Posted July 12, 2009 Przy poprawnym zamontowaniu nie ma szans by wpadały. Możesz coś delikatnie podłożyć pod sprężynkę żeby stawiała większy opór, byle nie za dużego. Quote Link to post Share on other sites
blackmaze Posted July 12, 2009 Report Share Posted July 12, 2009 tak, dzyndzelek znalazlem i wbudowalem, oczywiscie wraz z sprezynka, no i problem wpadania kulek do tylu sie rozwiazal :) dzieki za pomoc, nawet jak pierwsza reakcja nie byla zbyt mila^^ Quote Link to post Share on other sites
Miszczo Posted July 13, 2009 Report Share Posted July 13, 2009 A gdzie powinno się przewiercić body, żeby kulki mogły łatwo wypaść ? Gdzieś kiedyś słyszałem na tym forum odpowiedź na podobne pytanie, ale teraz nie mogłem znaleźć. Chcę przewiercić broń w max. 2-3 miejscach, żeby kulki łatwo wypadały z body. Moim zdaniem trzeba się przewiercić koło komory hop-up i koło spustu ( między spustem a gniazdem magazynka. Ps. Broń naprawiłem, zasięg znów zajebiaszczy ;d Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted July 13, 2009 Report Share Posted July 13, 2009 Po co wiercić? Wystarczy raz rozkręcić, dobrze zrobić i nic nie trzeba wiercić. Quote Link to post Share on other sites
Miszczo Posted July 13, 2009 Report Share Posted July 13, 2009 Sęk w tym, że zgubiłem ten dzyndzelek. Próbowałem podrobić tą część, ale żadna nie spełnia wymagań ( jedna jest za krótka, druga za szeroka ). A z powodu jednej części nie będę wymieniał broni, chociaż jak się spie...li to kupię krótką wersję. Quote Link to post Share on other sites
sinjids Posted July 13, 2009 Report Share Posted July 13, 2009 Ktoś tu pisał, że można łatwo zrobić do niego hi-capa. Próbował ktoś kiedyś? Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted July 13, 2009 Report Share Posted July 13, 2009 Tak próbował i po co? W realu też masz magazynek z loftkami na 1500 strzałów? Sporty Kolego pomyliłeś. Quote Link to post Share on other sites
blackmaze Posted July 14, 2009 Report Share Posted July 14, 2009 @miszczo: pamietasz jak wyglada ten dzyndzelek? jesli pamietasz, to po prostu idz do budowlanego np. castorama obi itd. i tam znajdziesz na pewno jakas czesc ktora bedzie podobna. potem po prostu dopilujesz zeby pasowala i tyle. :) jesli nie pamietasz jak ta czesc wyglada to napisz mi, ja ci wysle rysunek zrobiony w paint :D Quote Link to post Share on other sites
Dizzy Posted July 14, 2009 Report Share Posted July 14, 2009 no to ja zrobie rysunek :P http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e03a06e79a9ce4bf.html Quote Link to post Share on other sites
Miszczo Posted July 15, 2009 Report Share Posted July 15, 2009 wiem jak to wygląda :) ale z doświadczenia wiem, że musi być bardzo zbliżone do oryginału. Wstawiłem dla kolegi ten dzyndzelek od M47 i pasuje, tylko kulki dalej wpadają. Załatwiłem ten problem trochę po chłopsku : Wywierciłem koło spustu dziurę i teraz jak coś wpadnie to szybko wylatuje, nie trzeba nawet specjalnie wytrząsać. Wystarczy przebiec jakiś dystans i z repliki wszystko powylatuje. Plusem jest też to, że na upartego jeśli bym nie chciał rozkręcać repliki to mogę przez tą dziurę psiknąć oleju silikonowego na sprężynę główną i spust wraz ze sprężynkami. Quote Link to post Share on other sites
Bardos Posted July 15, 2009 Report Share Posted July 15, 2009 Ja też zgubiłem ten dzyndzelek, ale dorobiłem go poprzez rozbebeszenie maga od repliki repliki, i wycięcia i wyszlifowania odpowiedniego kształtu, ten co zrobiłem jest troszkę dłuższy. Quote Link to post Share on other sites
sinjids Posted July 17, 2009 Report Share Posted July 17, 2009 Można gdzieś do niego dokupić magi? Bo jak na razie to kulki muszę transportować w szybkoładowarce i tej dolnej szynie. Quote Link to post Share on other sites
Goral16 Posted July 17, 2009 Report Share Posted July 17, 2009 Można gdzieś do niego dokupić magi? Bo jak na razie to kulki muszę transportować w szybkoładowarce i tej dolnej szynie. http://gunfire.pl/product-yid-1152190530-M...ssberg-590.html tylko że są niedostępne "chwilowo" . Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts