MarekMac Posted April 9, 2015 Report Share Posted April 9, 2015 Zależy jak długie ręce ma, ale zauważ, że przy odrobinie wprawy można shotguna z kolbą trzymać nie opierając kolby o ramie tylko jak przy strzelaniu z biodra i wtedy długość jest "taka sama" jak w przypadku shorta. Quote Link to post Share on other sites
Skoq Posted April 17, 2015 Report Share Posted April 17, 2015 Witam wszystkich! Strzelba właśnie do mnie dotarła i zaskoczyła generalnie pozytywnie, poza jednym szczegółem. Otóż sama rączka przeładowania (czółenko) się chybocze na tyle, że wydaje dosyć irytujący dźwięk. Czy ktoś z Was miał już z tym problem i jakoś sobie poradził, czy będę skazany na trzymanie repliki na tyle mocno, żeby nie zostać usłyszanym? Z góry dzięki za pomoc :D Quote Link to post Share on other sites
JayG Posted April 18, 2015 Report Share Posted April 18, 2015 Chciałbym wiedzieć czy da się dokupić na jakiejś stronie internetowej lepszy tłok i cylinder do AGM 003, ponieważ ten w stockowej replice pękł mi podczas strzelania. Z góry dziękuje za odpowiedz. Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted April 18, 2015 Report Share Posted April 18, 2015 Nie. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted April 19, 2015 Report Share Posted April 19, 2015 Możesz polować na komisie. Quote Link to post Share on other sites
Jere Posted April 19, 2015 Report Share Posted April 19, 2015 (edited) Ja podobnie jak 3 posty wyżej przyjmę sprawną prowadnicę tłoka - nie chce ktoś sprzedać?? Edited April 19, 2015 by Jere Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted April 19, 2015 Report Share Posted April 19, 2015 lepszy tłok i cylinder Możesz polować na komisie. Pewien jesteś? ;) Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted April 19, 2015 Report Share Posted April 19, 2015 Teraz ma pęknięty, na komisie może upoluje cały, a więc lepszy niż pękniety :D Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted May 8, 2015 Report Share Posted May 8, 2015 Panowie, idzie gdzieś kupić shellsy do AGMa ale w sztukach, a nie w paczkach? Na zbrojowni są jakieś dwa, ale dość "drogie". I czy będzie to dobra replika na CQB, czy za wolna? Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted May 8, 2015 Report Share Posted May 8, 2015 AGM 003 nie jest na szelsy. Szybkość strzelania zależy od szybkości przeładowywania. Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted May 8, 2015 Report Share Posted May 8, 2015 Nie jest? A ktoś pisał, że shellsami można go ładować. Em, są na taiwangunie bodajże 6 sztuk za 42 złote. Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted May 9, 2015 Report Share Posted May 9, 2015 Nie wiem kto to pisał, ale chyba nie miał AGMa w łapie. Quote Link to post Share on other sites
Mixon Posted May 9, 2015 Report Share Posted May 9, 2015 (edited) Nie jest? A ktoś pisał, że shellsami można go ładować. Em, są na taiwangunie bodajże 6 sztuk za 42 złote. Chyba tylko jak uda Ci się tego shellsa wcisnąć na sztorc. Te na taiwanie pasują na przykład do strzelb M56 DE i GFG, AGM jest na magazynki i budowa nie jest zbytnio podobna :D Edited May 9, 2015 by Mixon Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted May 9, 2015 Report Share Posted May 9, 2015 A jeśli chodzi o strzelby GFG? Czy o to pytać w oddzielnym, przeznaczonym do nich temacie? Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted May 9, 2015 Report Share Posted May 9, 2015 Pytaj tam. Przecież po to repliki mają własne tematy, by w nich pytać... Quote Link to post Share on other sites
Maciek996 Posted May 13, 2015 Report Share Posted May 13, 2015 Wie ktoś może, czy do AGM można dopasować jakiś większy magazynek? (albo od m4 czy coś w tym stylu) Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted May 13, 2015 Report Share Posted May 13, 2015 Czemu chcesz zepsuć piękną linie tego shotguna montując do niego jakiegoś guza? Jeśli mnie pamięć nie myli to ktoś kiedyś zrobił coś w rodzaju magazynka z rurki. Nie mogę tego jednak znaleźć. Włożenie innego maga może być troche problematyczne. Zacznijmy od tego, że wszelkie przeróbki związane z przesuwaniem komory mogą być problematyczne - przesunięcie komory do przodu sprawi, że trzeba wymienić dyszę, która jest zintegrowana z cylindrem. Trzeba więc szukać pasującego cylindra i dłuższej dyszy. Można też przesuwać całość do przodu (wszystkie bebechy), ale to generuje konieczność większych zmian - m.in. położenia otworków na słupki trzymające wnętrzności. To jest o tyle problematyczne, że trzeba by je dorabiać i doklejać. Nie wyrzeźbi się ich w już istniejącym plastiku, bo po prostu nie ma tam nadmiarowego plastiku, który mógłby spełnić taką role. Dlatego pomysł z przesuwaniem bebechów odrzucam. Mag od AGMa ma okienko wylotu kulek na samym przedzie. Mag od M4 ma przed otworkiem jeszcze troszke plastiku - trzebaby piłować shotguna w rejonie zwalniacza magazynka. Magazynek od G36 ma jeszcze bardziej przesunięty w tył wylot kulek - trzeba więcej piłować. Mag AK odpada - ma otworek z tyłu, a nie przodu - można więc go odrzucić, bo jego zastosowanie wymagałoby przesuwania bebechów (lub używania go odwróconego, ale to wyglądałoby idiotycznie^2). Samo piłowanie z przodu nie jest dużym problemem - znajdujący się tam system zwalniacz magazynka i tak nie będzie pasował do magów M4 i G36. Pojawia się natomiast problem zwalniania magazynka. Należałoby go zrobić za magazynkiem. Problem w tym, że jest tam cholernie mało miejsca. Zaraz pojawiają się bebechy. U góry jest może z pół centymetra, na dole - może centymetr. Dodatkowo brakuje materiałów - trzeba wyrzeźbić z czegoś innego, a potem dokleić i liczyć na to, że się utrzyma. Ewentualnie modyfikować magazynki. Nie sprawdzam jak magazynki pasują na wymiary - głębokość wchodzenia w replikę, długość i szerokość bo nie mam do nich dostępu (prócz AK, ale nie ma sensu go sprawdzać). Podsumowując inny magazynek sprawi, że shotgun będzie brzydki, a w dodatku jego zamontowanie wydaje się być trudne i w dodatku bardzo ryzykowne - nie ma na rynku łatwo dostępnych części zamiennych - jeden zły ruch i pozbawiamy się repliki w ogóle. Quote Link to post Share on other sites
Vaco Posted May 13, 2015 Report Share Posted May 13, 2015 Tutaj masz mój patent, o którym MarekMac wspomniał: http://forum.wmasg.pl/topic/142951-ciekawe-modyfikacje-replik-w-waszym-wykonaniu/ Ogólnie, to większego problemu z montażem nie ma, ale sprawdza się jedynie w HC, bo w LC/MC nie bardzo - dlaczego? Bo najlepiej przykleić rurkę w gniazdo, gdzie wydostają się kulki z magazynka. A jedynie HC pozwala napełnić się bez ingerencji w ten otwór ;-) Jeżeli chcesz, to się pobaw. Mając HC i rurkę jest to 5 minut roboty włącznie z sypaniem kulek do maga i pójściem na dwór, żeby sprawdzić czy działa. Quote Link to post Share on other sites
wrona001 Posted August 3, 2015 Report Share Posted August 3, 2015 Pozdrawiam ;F Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted August 3, 2015 Report Share Posted August 3, 2015 pjękne, to jes pjękne Quote Link to post Share on other sites
raitokun Posted August 7, 2015 Report Share Posted August 7, 2015 wiem, pytanie było wiele razy ponawiane. Gdzie dostane AGMa 003 longa? W Polsce wiem, że nie ma. szukalem na zagranicznych stronach ale tam również nie mogłem znaleźć. Jakby ktos mógl podeslac linka bylbym wdzieczny mega! :) Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted August 7, 2015 Report Share Posted August 7, 2015 ściągnięcie z jakiejkolwiek zagranicznej strony poniżej 2 stówek jest nei do zrobienia. Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted August 7, 2015 Report Share Posted August 7, 2015 (edited) Możesz kupić shorta, a kolbę od longa kupić z drugiej ręki. Mogę nawet dać ci namiary, uderz do mnie na PW. Edited August 7, 2015 by Kopcik Quote Link to post Share on other sites
Seterus Posted August 7, 2015 Report Share Posted August 7, 2015 Napisać do taiwangun/azteko (tam je widywałem) kiedy sprowadzą. Quote Link to post Share on other sites
Rejs Posted October 21, 2015 Report Share Posted October 21, 2015 Czołem Panowie i Panie! Ktoś wyciągał bebechy z tego o tutaj? Przyszła mi nowa repliczka więc starą agmkę przeznaczyłem do rozebrania i poćwiczenia grzebania przy bebechach. Problem w tym, że za nic nie mogę wyjąć sprężyny, nie mówiąc już o reszcie. Niby mam jakiś zamysł, ale nie chcę nic na siłę bo jednak szkoda ageemka połamać. Póki co utknąłem na takim etapie: Przy okazji witam bo pierwszy post :icon_wink: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts