gloomer Posted June 23, 2014 Report Share Posted June 23, 2014 Mata komorę http://www.milcord.pl/komory-hop-up/1424-ca-komora-hop-up-m249.html Mazane z tela przy użyciu tapatalk. Quote Link to post Share on other sites
mirek88 Posted June 23, 2014 Report Share Posted June 23, 2014 dam znać jak ASGRevolution ściągnie je w lipcu za 119zł Quote Link to post Share on other sites
rafik1213 Posted June 23, 2014 Report Share Posted June 23, 2014 Zamówiłem ;) Quote Link to post Share on other sites
seger Posted June 23, 2014 Report Share Posted June 23, 2014 Zamówiółem komore CA juz w maju właśnie przez milcord. Dostałem inna cenę :) Zobaczymy jak przyjdzie i wszystko złoże do kupy bo na razie sa problemy z podawaniem i rozrzut fps na stockowej komorze i gumce systemy. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted June 23, 2014 Report Share Posted June 23, 2014 pytanie z gatunku dziwnych, ale to dlatego, że już dawno nie sprzedawałem tego. za ile mogę puścić kolbę para (składaną) do m249 produkcji classic army? tzn. za ile mi od ręki pójdzie, ale nie wyjdę na półmózga, o! Quote Link to post Share on other sites
seger Posted June 24, 2014 Report Share Posted June 24, 2014 150zł to max. Chińska kosztuje 80-100zł. W sumie mam taka na sell :icon_smile: Quote Link to post Share on other sites
Kochan146 Posted June 26, 2014 Report Share Posted June 26, 2014 Co do komory - jakis pomysl jak wyciagnac gumke która się podwinela i ja przyssalo? Komora ca, probowalem smara puscic ale jedynie sobie palce ubdudzilem a trzyma i nie chce pusisc Quote Link to post Share on other sites
seger Posted June 26, 2014 Report Share Posted June 26, 2014 wykałaczka, penseta ? Quote Link to post Share on other sites
Kochan146 Posted June 26, 2014 Report Share Posted June 26, 2014 Dobra problem rozwiazany - musze tylko kupić nowa gumke bo ciut się rozciela przy końcówce, przytrzymalem komorę na imadle i mocno pociagnalem lufe. Drastyczne rozwiazanie ale dziala Quote Link to post Share on other sites
Kowalski85 Posted June 26, 2014 Report Share Posted June 26, 2014 A chociaż rozebrałeś komorę i ten pierścień, dzięki któremu ustawiasz intensywność hopa? Czasami ta tulejka co 'wciska' gumkę, tak mocno to robi, że haczy o rowek w lufie i nie da się zdjąć komory, bez jej rozebrania na części pierwsze na samej lufie. Quote Link to post Share on other sites
Kochan146 Posted June 27, 2014 Report Share Posted June 27, 2014 Tylko tak wyciagam, podejrzewam ze jakis syf się dostal na gumke - a nie posmarowalem przy wlozeniu i teraz gdy dodalem smaru przy wycuaganiu to zaklescilo do końca - drugie pytanie wielokrotnie przerabiane ( chociaż nie przynosi mi efektu ) - co może być winą tego ze nie chce podkrecac? Gumeczka systemy, dystanser typ H , podkrecam icisza , gumeczki przerabialem stock pj, czarny Ca, zielony gg teraz czarna systema, dystansery zgodnie z gumeczkami i nic, po prostu krece krece i jak mieszki tak nie idzie, Quote Link to post Share on other sites
woma Posted June 27, 2014 Report Share Posted June 27, 2014 A wytłumacz mi jak krowie na rowie w jaki sposób założyłeś dystanser H? Quote Link to post Share on other sites
Kochan146 Posted June 27, 2014 Report Share Posted June 27, 2014 Normalnie w dziureczke :D tak jak się zmiescilo czyli koleczkiem szerszym w gumeczke ][ ( graficznie obrazowo ) Quote Link to post Share on other sites
FRAGER Posted June 27, 2014 Report Share Posted June 27, 2014 No to pewnie się nie przesuwa. Weź zrób sobie dystanser w taki sposób, że do zwykłego dystanserka (byle w miare długiego a nie ogryzka) załaduj zapałkę lub wykałaczkę odpowiedni przyciętą i zatępioną i zobacz czy będzie kręcić. U mnie w M249 działał taki bardzo dobrze. Quote Link to post Share on other sites
Kowalski85 Posted June 28, 2014 Report Share Posted June 28, 2014 Najprostszym i zarazem najlepszym sposobem jest wykonanie sobie dystansera z wkładu od zwykłego długopisu. Przycinasz nożyczkami tyle ile potrzeba wsadzasz w dziurkę i podkręca jak ta lala. Ważne jest, aby dystanser przy obracaniu pierścieniem wchodził na tyle głęboko, aby gumka się odkształcała. Zakładasz komorę HU na lufę dobrą stroną (tak aby otwór w lufie odpowiadał otworowi na dystanser w komorze HU - nie kwestionuję tutaj Twoich umiejętności manualnych, po prostu zwracam na to uwagę bo wiem jak sam już w przypływie frustracji czasami robię głupoty), i kręcisz pierścieniem patrząc w otwór którym powinna kulka lecieć - jeśli gumka zaczyna się odkształcać to jest git, jak nie, to znaczy że dystanser za krótki. Ważne jest, żeby w położeniu zerowym gumka była nienaruszona, bo w moim przypadku jak włożyłem za duży dystanser i nie sprawdziłem tego, to miałem problem z oddawaniem strzałów bo kulki się blokowały na zbyt mocno wciśniętej gumce i potem leciały po 2-3 pchane przez dyszę. Quote Link to post Share on other sites
a5d4f1 Posted July 9, 2014 Report Share Posted July 9, 2014 Jak nazywa się ta część, która trzyma front w kupie z body? Można ją gdzieś kupić czy w gre wchodzi tylko dorabianie? Quote Link to post Share on other sites
seger Posted July 9, 2014 Report Share Posted July 9, 2014 jest to obsada(?) lufy. http://azteko.pl/ak-m249-czesc-zamienna-20-p-7508.html Na zdjęciu jest ten element, dziwie sie tylko czemu azteko od razu daje z uchwytem do rączki transportowej. Szczerze to najlepiej pójśc z tym do tokarza aby dorobić to ze stali. Ewentualnie, możesz też obróbic o 90 stopni ta obsadę i będzie działać :) Bo rozumiem ze teraz lufa ci wyskakuje :). Ja np. zamiast badziewnej rolki dociskowej dałem łożysko kulkowe 693zz plus podkładki 3mm z kazdej strony i ładnie się teraz kręci. Fabryczna rolka jest słabej jakosci i odgniata się. Ewentualnie - pilnik w ruch i pogłęb rowek. Niestety działa krótko. Najlepiej nie demontowac lufy w ten sposób :) Quote Link to post Share on other sites
a5d4f1 Posted July 10, 2014 Report Share Posted July 10, 2014 (edited) Narazie spróbuję z odwróceniem żeby chwilę potrzymało i wtedy będę kombinował ;) Niestety nie mam dostępu do tokarza i pozostaje mi kupienie albo samoróbka jakas :/ Edited July 10, 2014 by a5d4f1 Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted July 13, 2014 Report Share Posted July 13, 2014 Albo można przykręcić front dwoma śrubkami bo są miejsce po bokach i wtedy śmiało można nosić krowę za chwyt.miałem tak polecam Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted July 13, 2014 Report Share Posted July 13, 2014 O patencie pisałem dosłownie post wyżej -.-. Za dźwignią zwalniająca lufę masz śrubkę na tym zdjęciu. Widzisz? Z drugiej strony też jest miejsce na śrubkę. Przykręć se i będzie gites! https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/t1.0-9/563944_361859630524594_857515868_n.jpg Quote Link to post Share on other sites
a5d4f1 Posted July 13, 2014 Report Share Posted July 13, 2014 (edited) Nie chodziło mu o fakt wyskakującej lufy, tylko np chwiejącej się na boki bo to właśnie ten regulator trzyma to w sposób sztywny, że górna część frontu nie przesuwa się na boki. Problem z podawaniem może być spowodowany gumką z kołnierzem albo źle ułożoną komorą względem gniazda od maga (np. nie do końca wciśnięta lufa zew. razem z wew. co powoduje przesunięcie się komory do przodu). Podkręcanie to może sprawa zbyt krótkiego dystansera lub jego brak jeśli to replika używana. Jeśli chodzi o ten regulator to o ile dobrze pamiętam to brakuje ci tylko tej części co widać na zdjęciu(taka okrągła z jakby wypustką) . Jest ona ściągana i przykręcana na mała śrubke do tej części, której zdjęcie wrzuciłeś. Edited July 13, 2014 by a5d4f1 Quote Link to post Share on other sites
Miszak Posted July 13, 2014 Report Share Posted July 13, 2014 Czy tylko moja komora CA jest taka niepełnosprawna, że podczas strzelania kręci się ? (po jakiś 400 kulkach ta wypustka, która musi być równo na godzinie 12 przekręca się w lewo lub w prawo od drgań). Jest jakiś chytry patent na to? Quote Link to post Share on other sites
FRAGER Posted July 13, 2014 Report Share Posted July 13, 2014 Jaka wypustrak na godzienie 12? Jak juź to jest na godzienie 6 i wchodzi w specjalne wycięcie w elemencie podającym kulki który masz przykręcony do body po lewej stronie, tam gdzie wpinasz maga. Nie ma prawa się wtedy kręcić bo jest odpowiednio wypozycjonowana. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted July 17, 2014 Report Share Posted July 17, 2014 Jaka wypustrak na godzienie 12? Jak juź to jest na godzienie 6 i wchodzi w specjalne wycięcie w elemencie podającym kulki który masz przykręcony do body po lewej stronie, tam gdzie wpinasz maga. Nie ma prawa się wtedy kręcić bo jest odpowiednio wypozycjonowana. Dokładnie tak. Innych wypustek w tej komorze nie zauważyłem. Quote Link to post Share on other sites
Jerryb Posted July 19, 2014 Report Share Posted July 19, 2014 (edited) Czy wie ktoś czy aktualnie w Polsce znajdę w jakichś sklepach sensowną komorę hopup aby wymienić to coś stockowe co tam siedzi? Edited July 19, 2014 by Jerryb Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts