luki_111 Posted January 29, 2015 Report Share Posted January 29, 2015 Dzięki spróbuję. Quote Link to post Share on other sites
ppszejdi Posted February 3, 2015 Report Share Posted February 3, 2015 Komory airsoftpro są już dostępne w deltashop stałem się szczęśliwym posiadaczem.Planuje zrobić dwa komplety luf jeden stock i drugi z komora airsoftpro dla porównania. Quote Link to post Share on other sites
ppszejdi Posted February 4, 2015 Report Share Posted February 4, 2015 (edited) Komorę hop--up airsoftpro właśnie otrzymałem wykonanie bardzo dobre cała aluminiowa w kolorze czerwonym.Montaż komory to banał w komplecie dostajemy za 133 złotych z przesyłką dysze, komorę, pierścień, oring, gumkę i dystanser. Komorę złożyłem z gumką zieloną i dystanserem G&G gumka będąca w zestawie nie wiele różni się od stokowych boyi, cyma jest sztywna.Problem powstał w momencie próby założenia lufy zewnętrznej bardzo ciężko zablokować ją trzeba użyć siły niż na stock komorze. Pierwsze testy lufa 400 mm stock z mojej cm048 komora podaje bardzo dobrze gorzej z podkręcaniem problem rozwiązałem przez wymienienie dystansera na twardy z zestawu komory . Po wymianie jest o wile lepiej bardzo ładnie podkręcą kulki. Komplet stock lufy i komory zostawiłem sobie jako dodatkowa. Ogólnie na plus w po równaniu z stock komora i gumką. Edited February 4, 2015 by ppszejdi Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted February 4, 2015 Report Share Posted February 4, 2015 Masz może porównanie z komorą CA 249? Quote Link to post Share on other sites
ppszejdi Posted February 4, 2015 Report Share Posted February 4, 2015 Niestety nie bo nie posiada Quote Link to post Share on other sites
cyber13 Posted February 19, 2015 Report Share Posted February 19, 2015 Witam. Założyłem komorę Morris do mojej świnki razem z dedykowaną dyszą która jest w zestawie.Nie mogę komory ustawić osiowo względem gearboxa . Dysza się blokuje w komorze. Jak zdejmę lufę zewnętrzną, oprę ręko o gearbox to wtedy dysza działa prawidłowo. Przed wymianą w wszystko działało prawidłowo. Jakieś wskazówki ? Quote Link to post Share on other sites
eragom Posted February 19, 2015 Report Share Posted February 19, 2015 Morris to syf, miałem i ciągle się rozregulowywała Quote Link to post Share on other sites
Jerryb Posted February 20, 2015 Report Share Posted February 20, 2015 i jak sprawuje sie dalej ta komora od airsoftpro? Szukam cały czas od CA ale bezskutecznie dlatego chyba skuszę sie na czeski wyrób Quote Link to post Share on other sites
Dantes Posted February 21, 2015 Report Share Posted February 21, 2015 Też jesteś ciekaw tego cuda od AP, mam jedną świnką z komorą CA a w drugiej krótkiej stock więc trzeba coś zakupić. Morrisa osobiście odradzam Quote Link to post Share on other sites
ppszejdi Posted February 21, 2015 Report Share Posted February 21, 2015 Witam posiadam komorę airsoftpro w porównaniu z A&K rewelacja pasują wszystkie gumki hop-up ja używam w komplecie jest dysza aluminiowa ale z oryginalną też dobrze współpracuje.Montaż bardzo łatwy idealnie pasuje do świnki. Ja polecam ta komorę. Quote Link to post Share on other sites
Dantes Posted February 21, 2015 Report Share Posted February 21, 2015 Poczekam jak zejdzie poniżej 100 i porównam z CA Quote Link to post Share on other sites
hamilkar Posted February 24, 2015 Report Share Posted February 24, 2015 Witam, pękła mi jedna połówka gb przy silniku. Czy to coś poważnego ? czym to może grozić ? Czy da radę jakoś zabezpieczyć silnik by cały GB nie pękł ? pękła mi ta ścianka u dołu gb ( teraz więcej widac silnik) Quote Link to post Share on other sites
slepy Posted March 1, 2015 Report Share Posted March 1, 2015 Też mam wyłamaną na jednej połówce GB od dłuższego czasu (>1rok), nic się nie dzieje. Replika jak działała, tak działa nadal. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted March 4, 2015 Report Share Posted March 4, 2015 Chyba każdemu to się dziejd. Też tak miałen i zero problemów. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted March 4, 2015 Report Share Posted March 4, 2015 Chyba każdemu to się dziejd. Też tak miałen i zero problemów. Dokładnie, swoisty standard. Łupie się osłona silnika od spodu, bo jest cieniutka. Ale gb trzyma silnik mocno z przodu, z tyłu i z góry, więc nie ma się czym przejmować. Wala mi się komora hu od p&j. Jeśli jest choć ciut lepsza od a&k to mogę komuś odstąpić. Quote Link to post Share on other sites
ppszejdi Posted March 4, 2015 Report Share Posted March 4, 2015 Witam Dziś rozebrałem swoja stock komorę bo potrzebowałem lufę i ku mojemu zaskoczeniu firma P&J/A&K/ robi już komory do standardowych gumek aeg z kołnierzem. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted March 6, 2015 Report Share Posted March 6, 2015 W końcu? Cuda się dzieją :D! Quote Link to post Share on other sites
hamilkar Posted March 6, 2015 Report Share Posted March 6, 2015 To łatwo będzie pomylić z CA Quote Link to post Share on other sites
ppszejdi Posted March 7, 2015 Report Share Posted March 7, 2015 Uzyskałem informacje z TG, że teraz komory do serii replik firmowanych jako P&J będą już na standardowe gumki hop-up z kołnierzem. Quote Link to post Share on other sites
Dustok Posted March 17, 2015 Report Share Posted March 17, 2015 (edited) Mam wielki problem z komorą od airsoftpro jakiej gumki nie użyć to ciągle się one podwijają... próbowałem wszystkiego co mi zalega: SHS, G&G, airsoftpro, systema i wiele innych no name'ów. (na 3 różnych dyszach - guarder, SHS, airsoftpro) zauważyłem że konstrukcja komory jest bardzo dziwna, bo kołnierz gumki wystaje prawie do połowy okna przez które wchodzą kulki. dodatkowo śruby utrzymujące lufę bardzo lubią się odkręcać :icon_razz: komorę poskładałem tak, jak to airsoftpro ilustrowało w swoim filmie instruktażowym. https://www.dropbox.com/s/w9qkwygk9h0alqv/WP_20140530_001.jpg?dl=0 Edited March 17, 2015 by Dustok Quote Link to post Share on other sites
xenon500 Posted March 17, 2015 Report Share Posted March 17, 2015 (edited) Źle wkładasz- za bardzo wpychasz lufę do komory.. Wystarczy wyczuć moment w którym zaczepy kryją się ze śrubkami. Naprawdę nic trudnego. BTW. Komora nawet fajna, działa gut gut. Edited March 17, 2015 by xenon500 Quote Link to post Share on other sites
Dustok Posted March 17, 2015 Report Share Posted March 17, 2015 (edited) To już robiłem, ale nawet jeśli gumka minimalnie wchodzi w to okienko to już się co jakiś czas podwija, a jeśli nie wchodzi - dystander nie jest ustawiony na wypustce gumki, szczelność siada i zasięg maleje. Testując replikę zniszczyłem w ten sposób tłok ze stalową szczęką. BTW, już 5 dni próbuję to złożyć, rozważyłem już tyle opcji że nie wiem co dalej :icon_razz: Edited March 17, 2015 by Dustok Quote Link to post Share on other sites
xenon500 Posted March 17, 2015 Report Share Posted March 17, 2015 Mocno dziwne, ja tam nie miałem problemów. Quote Link to post Share on other sites
krystianj09 Posted March 17, 2015 Report Share Posted March 17, 2015 Kołnierz gumki powinien minimalnie wystawać minimalnie w oknie do podawanie kulek, w filmie od airsoftpro można to dostrzec (dokładnie w 2:33). U Ciebie Dustok trochę za bardzo wystaje. A co do komory, to ja polecam.Używam z gumką którą dostałem do komory i działa bardzo fajnie. Quote Link to post Share on other sites
Dustok Posted March 17, 2015 Report Share Posted March 17, 2015 Dziwna strasznie ta moja komora, spróbuję schować gumę całkowicie i kupić dłuższą (23mm) dyszę. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts