Guest (ID:6452) Posted February 18, 2013 Report Share Posted February 18, 2013 Tzn może jest cięzkorozbieralny ale jednej całości nie stanowi na pewno :D. Ale to już detal. Wydrzeć mu można próbowac gąbki pęsetą i na to miejsce starannie powsadzać nowe (albo nawet te same). Ale to lekko ginekologiczna robota- jak naprawianie samochodu przez rurę wydechową. Quote Link to post Share on other sites
meadow24 Posted February 27, 2013 Report Share Posted February 27, 2013 Witam Mam pytanie czy glowica cylindra airsoftpro pasuje bez problemu bez pilowania ani ciecia do komory pdi?? Quote Link to post Share on other sites
HaardRock Posted March 26, 2013 Report Share Posted March 26, 2013 Możecie mi powiedzieć co ten koleś robi? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted March 26, 2013 Report Share Posted March 26, 2013 Wykręca redukcje z dyszy, przecie widać. Quote Link to post Share on other sites
rain777 Posted March 27, 2013 Report Share Posted March 27, 2013 wykręcenie tej redukcji teoretycznie zwiększa moc repliki,czy działa to nie wiem bo z tym wynalazkiem nie miałem do czynienia Quote Link to post Share on other sites
Kazana Posted April 2, 2013 Report Share Posted April 2, 2013 Jak już masz coś kupować to kupuj porządne (a jednocześnie drogie) części, inaczej tylko stracisz kasę. Lufy za 120zł i czeskie komory sobie daruj, bo i tak z czasem albo kupisz PDI albo powiesisz replikę na ścianie ew. w komis. Taka rada: jeżeli oszczędzasz to kupujesz dwa razy, innymi słowy lepiej nie oszczędzać na tych sprawach. Quote Link to post Share on other sites
rain777 Posted April 3, 2013 Report Share Posted April 3, 2013 no niestety prawda jest taka że czeska komora i lufa inna niż promyk to półśrodki Spytam z ciekawości.Jest jakiś inny w miarę zjadliwy cylinder poza tym od pdi (posiadam cylinder pdi,tłok LL,komorę pdi ,lufę promyka i spust Bart_a) ale pytam z czystej ciekawości :) Quote Link to post Share on other sites
Kohan warrior Posted April 3, 2013 Report Share Posted April 3, 2013 Kazana/Dexter mieliście do czynienia z czeską komorą? Sam mam i jakoś nie narzekam, szczelność jest bardzo dobra, regulacja jest trochę uciążliwa, wiadomo żeby było pięknie wypadało by się pobawić w przypadku komory PDI również regulacja nie jest przyjemnością. Co do cylindra, również mam dobre o nim zdanie, mam wersje bez polerki [choć polerka została już wykonana], wytrzymuje bez problemu m190 czy m210, do tego jest szczelny -.-.. Wyniki jakie otrzymałem to M160 Airsoft.pro dawała stabilne 618-620 fps oddane ponad 1,5k kulek [Oba wyniki liczone na 0.20 firmy G&G] M170 Airsoft.pro 657-660 fps. oddane 300-400 kulek Więc ja nie wiem skąd Wy macie takie opinie o tej firmie ! Albo w ogólne w "rękach" tego nie trzymaliście a sie wypowiadacie albo trafił mi się dobry zestaw choć w to wątpię... Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted April 3, 2013 Report Share Posted April 3, 2013 (edited) Mylisz się. Trzymałem w rękach, ba, nawet kilka razy już ratowałem sprzęt postawiony na częściach od Czechów. Na przykład mam za sobą wymianę genialnego czeskiego tłoka na którym sprzęt ledwo dawał się domknąć (zamek). Na szczęście wymiana na firmówkę bodaj LL problem rozwiązała. Kilka podobnych przypadków miałem. To, że wytrzymuje nie oznacza jeszcze dobrej jakości. Wrzuć tam firmową sprężynę (a nie tak przenumerowaną jak czeskie) i zmierz fpsy to porównamy i ocenimy. Rain, można łyknąć cylinderki LL, nie są złe. Prócz tego- nie trafiłem jeszcze na coś co bym szczególnie polecił. Można zaryzykować, bo tanie, cylindry od Bart_a ale wyłącznie z nowej serii i po upewnieniu się, że w środku jest wypolerowany dokładnie. Edited April 3, 2013 by dexterkrak Quote Link to post Share on other sites
Kohan warrior Posted April 3, 2013 Report Share Posted April 3, 2013 (edited) Widocznie trafiłeś na wadliwe egzemplarze, montowałem 3 razy sety airsoft.pro zaraz jak firma prowadziła je na sklep. Wszędzie szczelność była taka sama! Co do sprężyn, [dość dawno] kolega kupił jak sie nie mylę m170 guardera bądź innej firmy? Wynik jaki uzyskał to 653-655 fps zaś airsofrpro o tej samej mocy dawało tak jak napisałem wyżej 660 +/-. Do tego naciąganie sprężyny od czechów sprawiało frajdę zaś żeby naciągnąć Guarder'a trzeba było użyć więcej siły. Nie chce się kłócić, może airsoft.pro robi obecnie mniej dokładniejsze sety niż zaraz po premierze. Ps... nie wiem czy to do końca był Guarder xP. Edited April 3, 2013 by Kohan warrior Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted April 3, 2013 Report Share Posted April 3, 2013 A czy ja napisałem, że były problemy ze szczelnością? Karabin składa się z wielu cech, nie tylko szczelności. Co do sprężyn, ostatnio (no... 5 dni temu?) składałem tzn podratowywałem warriorka na czeskich częściach. Czeska m180 to po mojemu odpowiednik M210 LL. Była o wieeele twardsza od M170 Guardera a już guardery są przenumerowane! Wymieniałem też genialny amortyzatorek na gł cylindra który mówiąc wprost poszedł w strzępy po mniej niż 2000 kulek. Dziękuję, postoję. Taniej by klienta wyszło kupić sobie raz LL niż płacić najpierw za czeskie części a potem tłok i gł cylindra wymieniać na firmowe i płacić jeszcze Dexterkowi. Quote Link to post Share on other sites
Kohan warrior Posted April 3, 2013 Report Share Posted April 3, 2013 Jak uważasz, ale czeskie części jeszcze mnie nie zawiodły a przez moje "rące" się ich trochę przewinęło. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted April 3, 2013 Report Share Posted April 3, 2013 Bogom dziękuję, że mi się częściej przewijają LL i PDI niż AP. Quote Link to post Share on other sites
Tadzwirz Posted April 5, 2013 Report Share Posted April 5, 2013 Czołem. Przejrzałem jakieś 95% tematu ( 5 % już mi się nie chciało ) I mam do użytkowników owej repliki takie pytanie. Czy próbował ktoś samorać sprężyne smarem grafitowym w celu wyciszenia oraz wykładanie wnętrza body jakimiś matami tłumiącymi ? Po wymianie części mój warrior jakoś wybitnie głośno strzela ;/ Quote Link to post Share on other sites
Wizardb Posted April 5, 2013 Report Share Posted April 5, 2013 Gęsty smar na sprężyne wycisza. Z body nie próbowałem, cieżko to rozebrać, przynajmniej w moim wypadku. Ale ktoś to zastosował, nie pamietam efektów, jak przypomnę sobie kto to napisze. Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted April 5, 2013 Report Share Posted April 5, 2013 (edited) Jakie części powymieniałeś? Jak wymieniłeś stockowe części z ABS na cięższe czy dołożyłeś mocnego springa to będzie głośniej. Z reguły to dość ciche karabiny i nie powinno być głośno. Tylko raz widziałem naprawdę głośną L96a1 ale była strasznie złożona. Edited April 5, 2013 by mikadorus Quote Link to post Share on other sites
Tadzwirz Posted April 6, 2013 Report Share Posted April 6, 2013 Jakie części powymieniałeś? Jak wymieniłeś stockowe części z ABS na cięższe czy dołożyłeś mocnego springa to będzie głośniej. Z reguły to dość ciche karabiny i nie powinno być głośno. Tylko raz widziałem naprawdę głośną L96a1 ale była strasznie złożona. Zamontowałem wzmocniony zestaw tuningowy ( sprężyna na 550fps , prowadnica i co śtam jeszcze było ) oraz zespół spustu na stalowy. Wszystko co trzeba ładnie na smarowałem i nagle replika strzela głośniej niż stare SWD na M180... co mnie trochę zdziwiło... Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted April 6, 2013 Report Share Posted April 6, 2013 Chodzi o ten zestaw tuningowy spring + tłok i prowadnica za jakieś 80zł? Taki zestaw składałem w kilku warriorach i był bardzo cichy i co najważniejsze szczelny. Można zawsze dać lepszą gumę na głowicy cylindra ale pewnie stracisz minimalnie fps. Quote Link to post Share on other sites
Tadzwirz Posted April 6, 2013 Report Share Posted April 6, 2013 Tak właśnie ten zestaw o którym mówisz. Na szczelność nie mogę narzekać bo jest dobry ale niestety też bardzo głośny ;/ Może to kwestia smaru ? czegoś innego ? Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted April 6, 2013 Report Share Posted April 6, 2013 A czym nasmarowałeś? Ja wtedy miałem leciutko grafitowego na prowadnicy/ springu a MOS'em do cylindra. Oczywiście zaraz pewnie ktoś naskoczy, że grafit niszczy cylinder... no cóż doświadczenia z AEG a ze springami są zupełnie inne. Quote Link to post Share on other sites
Tadzwirz Posted April 6, 2013 Report Share Posted April 6, 2013 Smarowałem jakimś zielonym smarem przemysłowym stosowanym do smarowania elementów tokarek oraz pras ręcznych( wszystko tym smaruje i działa aż miło ) Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted April 7, 2013 Report Share Posted April 7, 2013 No to powinno wszystko grać. No chyba, że są jakieś nieszczelności to wtedy głowica tłoka uderza z większym impetem głowicę cylindra. Jeśli nie ma nieszczelności na odcinku komora- dysza i w cylindrze to bym się nie przejmował. Ew. porównał z innym wellem. Stąd karabin głośniej strzela i się niszczy przy strzelaniu na sucho. Quote Link to post Share on other sites
lolek31415 Posted April 20, 2013 Report Share Posted April 20, 2013 Witam, gdzie można znaleźć o-ringi do komory hop-up PDI? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
ZuBeR Posted April 20, 2013 Report Share Posted April 20, 2013 Szukaj zestawu naprawczego. Albo taniej- idź do hydraulicznego. Quote Link to post Share on other sites
HaardRock Posted April 27, 2013 Report Share Posted April 27, 2013 Który zestaw lepszy? 1) http://gunfire.pl/product-pol-1152199894-Zestaw-tuningowy-do-replik-typu-L96-MB01-MB04-MB05-.html 2) http://gunfire.pl/product-pol-1152199893-Zestaw-tuningowy-do-replik-typu-L96-MB01-MB04-MB05-.html Czy zamiast tego zrobić prowadnicę u tokarza, kupić M170 a tłok zostawić ? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts