Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

[Oficjalny] WARRIOR I (L96) [Well]

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 4 weeks later...

Jak już masz coś kupować to kupuj porządne (a jednocześnie drogie) części, inaczej tylko stracisz kasę. Lufy za 120zł i czeskie komory sobie daruj, bo i tak z czasem albo kupisz PDI albo powiesisz replikę na ścianie ew. w komis. Taka rada: jeżeli oszczędzasz to kupujesz dwa razy, innymi słowy lepiej nie oszczędzać na tych sprawach.

no niestety prawda jest taka że czeska komora i lufa inna niż promyk to półśrodki

Spytam z ciekawości.Jest jakiś inny w miarę zjadliwy cylinder poza tym od pdi (posiadam cylinder pdi,tłok LL,komorę pdi ,lufę promyka i spust Bart_a) ale pytam z czystej ciekawości :)

Kazana/Dexter mieliście do czynienia z czeską komorą?

Sam mam i jakoś nie narzekam, szczelność jest bardzo dobra, regulacja jest trochę uciążliwa, wiadomo żeby było pięknie wypadało by się pobawić w przypadku komory PDI również regulacja nie jest przyjemnością.

Co do cylindra, również mam dobre o nim zdanie, mam wersje bez polerki [choć polerka została już wykonana], wytrzymuje bez problemu m190 czy m210, do tego jest szczelny -.-..

Wyniki jakie otrzymałem to

M160 Airsoft.pro dawała stabilne 618-620 fps oddane ponad 1,5k kulek [Oba wyniki liczone na 0.20 firmy G&G]

M170 Airsoft.pro 657-660 fps. oddane 300-400 kulek

Więc ja nie wiem skąd Wy macie takie opinie o tej firmie ! Albo w ogólne w "rękach" tego nie trzymaliście a sie wypowiadacie albo trafił mi się dobry zestaw choć w to wątpię...

Mylisz się. Trzymałem w rękach, ba, nawet kilka razy już ratowałem sprzęt postawiony na częściach od Czechów. Na przykład mam za sobą wymianę genialnego czeskiego tłoka na którym sprzęt ledwo dawał się domknąć (zamek). Na szczęście wymiana na firmówkę bodaj LL problem rozwiązała. Kilka podobnych przypadków miałem.

To, że wytrzymuje nie oznacza jeszcze dobrej jakości. Wrzuć tam firmową sprężynę (a nie tak przenumerowaną jak czeskie) i zmierz fpsy to porównamy i ocenimy.

Rain, można łyknąć cylinderki LL, nie są złe. Prócz tego- nie trafiłem jeszcze na coś co bym szczególnie polecił. Można zaryzykować, bo tanie, cylindry od Bart_a ale wyłącznie z nowej serii i po upewnieniu się, że w środku jest wypolerowany dokładnie.

Edited by dexterkrak

Widocznie trafiłeś na wadliwe egzemplarze, montowałem 3 razy sety airsoft.pro zaraz jak firma prowadziła je na sklep.

Wszędzie szczelność była taka sama!

Co do sprężyn, [dość dawno] kolega kupił jak sie nie mylę m170 guardera bądź innej firmy? Wynik jaki uzyskał to 653-655 fps zaś airsofrpro o tej samej mocy dawało tak jak napisałem wyżej 660 +/-. Do tego naciąganie sprężyny od czechów sprawiało frajdę zaś żeby naciągnąć Guarder'a trzeba było użyć więcej siły.

Nie chce się kłócić, może airsoft.pro robi obecnie mniej dokładniejsze sety niż zaraz po premierze.

Ps... nie wiem czy to do końca był Guarder xP.

Edited by Kohan warrior

A czy ja napisałem, że były problemy ze szczelnością? Karabin składa się z wielu cech, nie tylko szczelności. Co do sprężyn, ostatnio (no... 5 dni temu?) składałem tzn podratowywałem warriorka na czeskich częściach. Czeska m180 to po mojemu odpowiednik M210 LL. Była o wieeele twardsza od M170 Guardera a już guardery są przenumerowane! Wymieniałem też genialny amortyzatorek na gł cylindra który mówiąc wprost poszedł w strzępy po mniej niż 2000 kulek.

Dziękuję, postoję. Taniej by klienta wyszło kupić sobie raz LL niż płacić najpierw za czeskie części a potem tłok i gł cylindra wymieniać na firmowe i płacić jeszcze Dexterkowi.

Czołem. Przejrzałem jakieś 95% tematu ( 5 % już mi się nie chciało ) I mam do użytkowników owej repliki takie pytanie.

Czy próbował ktoś samorać sprężyne smarem grafitowym w celu wyciszenia oraz wykładanie wnętrza body jakimiś matami tłumiącymi ?

Po wymianie części mój warrior jakoś wybitnie głośno strzela ;/

Jakie części powymieniałeś?

Jak wymieniłeś stockowe części z ABS na cięższe czy dołożyłeś mocnego springa to będzie głośniej. Z reguły to dość ciche karabiny i nie powinno być głośno. Tylko raz widziałem naprawdę głośną L96a1 ale była strasznie złożona.

Edited by mikadorus

Jakie części powymieniałeś?

Jak wymieniłeś stockowe części z ABS na cięższe czy dołożyłeś mocnego springa to będzie głośniej. Z reguły to dość ciche karabiny i nie powinno być głośno. Tylko raz widziałem naprawdę głośną L96a1 ale była strasznie złożona.

Zamontowałem wzmocniony zestaw tuningowy ( sprężyna na 550fps , prowadnica i co śtam jeszcze było ) oraz zespół spustu na stalowy. Wszystko co trzeba ładnie na smarowałem i nagle replika strzela głośniej niż stare SWD na M180... co mnie trochę zdziwiło...

Chodzi o ten zestaw tuningowy spring + tłok i prowadnica za jakieś 80zł? Taki zestaw składałem w kilku warriorach i był bardzo cichy i co najważniejsze szczelny.

Można zawsze dać lepszą gumę na głowicy cylindra ale pewnie stracisz minimalnie fps.

No to powinno wszystko grać. No chyba, że są jakieś nieszczelności to wtedy głowica tłoka uderza z większym impetem głowicę cylindra. Jeśli nie ma nieszczelności na odcinku komora- dysza i w cylindrze to bym się nie przejmował. Ew. porównał z innym wellem.

Stąd karabin głośniej strzela i się niszczy przy strzelaniu na sucho.

• 2 weeks later...