leon24_36 Posted April 20, 2014 Report Share Posted April 20, 2014 Po Świętach ogarnę i się odezwę będzie okazja odebrać głowicę Quote Link to post Share on other sites
Jarhead903 Posted April 22, 2014 Report Share Posted April 22, 2014 Witam, Chciałbym spytać co wiecie o tym zestawie tuningowym , wart czy nie? Daje link: http://gunfire.pl/product-pol-1152199893-Zestaw-tuningowy-do-replik-typu-L96-MB01-MB04-MB05-MB08-.html Quote Link to post Share on other sites
Kazana Posted April 22, 2014 Report Share Posted April 22, 2014 Było pisywane w temacie, poszukaj. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted April 24, 2014 Report Share Posted April 24, 2014 Ma ktoś może wymiary pinu spustowego? Quote Link to post Share on other sites
Brzuski Posted April 25, 2014 Report Share Posted April 25, 2014 Panowie czy na promyku i komorze PDI i gumka sysytemy 7 fps więcej niż na stockowej komorze i lufie to dobry wynik czy zły ? Jakie były wasze wzrosty ? Quote Link to post Share on other sites
Kazana Posted April 26, 2014 Report Share Posted April 26, 2014 Zrób test "strzykawki" pewnie masz nieszczelność między dyszą a komorą. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted April 26, 2014 Report Share Posted April 26, 2014 Kwestia tego typu czy Brzuskiemu się trafiła jakaś uber szczelna komora w stocku może? Ale ja o wiele wyższy skok miałem. Quote Link to post Share on other sites
Brzuski Posted April 26, 2014 Report Share Posted April 26, 2014 Jest włoży ten secik z taiwana za 79zł i dawał na stocku z doszczelnieniem 582fps ale co najlepsze że na full podkręconym hopku :icon_biggrin: a na zero dawało 564 fpsy. Tutaj mam doszczelnione teflonem. Jak kulka jest popchana dyszą do komory i siedzi ona na gumce i dmucham z drugiej strony to nie hu hu aby coś uszło (test pod wodą) . Test strzykawki perfekcyjny :icon_smile:. Po chwili jak puszczę palec całe powietrze schodzi :icon_smile: . Te fpsy to dziwnie są. W zasadzie mam stałe 589 fps i powtarzalność jest taka sama cały czas zero rozrzutu :icon_smile: . Minusem może być to że strzelam na oko bo lufa dłuższa niż stock i tłumika nie ma i nie ma jak oprzeć o chrono lecz zrobiłem prowizorkę. No cóż pokombinuje jeszcze. Wyjmę gumkę i założę jeszcze raz. Ok fachowcy macie filmik i jak tam szczelność ? Dobrze czy powinno być lepiej bo ja sądzę że lepiej raczej być nie będzie. I tak zacny wynik jak na chiński secik do tuningu :icon_biggrin: http://youtu.be/kQjwoTRFIrE Quote Link to post Share on other sites
leon24_36 Posted April 26, 2014 Report Share Posted April 26, 2014 (edited) Myślę, że nie masz czego wiecej szukać skoro poprzednia komora byla doszczelniona teflonem i prawdopodobnie nie bylo strat powietrza na niej to po montażu PDI dużo prędkość początkowa nie wzrośnie, a te 7 fps to pewnie wynik tego, że promyk ma minimalnie mniejszą średnicę wewnętrzną i większą precyzję wykonania niż oryginalna co przekłada się na mniejsze straty powietrza pomiędzy lufą a kulką Pozdrawiam Edited April 26, 2014 by leon24_36 Quote Link to post Share on other sites
Brzuski Posted April 26, 2014 Report Share Posted April 26, 2014 złożone jest ale ta regulacja hopka woła o pomstę do nieba ale na jutro musi tak zostać eh Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted April 26, 2014 Report Share Posted April 26, 2014 Zrób sobie TDC :icon_biggrin:. Ja właśnie zrobłem :icon_smile:. Do ludzi którzy zrobili sobie TDC. Czy w swoje nakrętki przyklejaliście? Na filmiku koleś przykleił jakąś kropelką nakrętkę ale to nie ma racji bytu bo przecież to jest za słaby klej. Ja tak myślę czy by sobie na żywicę eopoksydową tego nie przykleić. Quote Link to post Share on other sites
Thaiboxer1988 Posted April 27, 2014 Report Share Posted April 27, 2014 Ja przykleiłem na kropelke i jak na razie się trzyma:) Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted April 27, 2014 Report Share Posted April 27, 2014 Może ja za szybko się najarłem. Ile dałeś jej wyschnąć :D? Quote Link to post Share on other sites
Thaiboxer1988 Posted April 27, 2014 Report Share Posted April 27, 2014 Jakies 20 min. Na razie się trzyma, ale podejżewam że za długo nie potrzyma,więc jak masz możliwość to "sklej" czymś lepszym ;) Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted April 27, 2014 Report Share Posted April 27, 2014 No to machnę żywicą i będzie jak siemasz :D. Quote Link to post Share on other sites
leon24_36 Posted April 27, 2014 Report Share Posted April 27, 2014 (edited) Kropelka może być za słaba ja bym celował bardziej w poxipol albo w patex super fix (o ile jeszcze jest w sprzedaży) a nakrętke daj od razu samohamowną, żeby później nie bawić się z podkładkami i sprężynkami. Edited April 27, 2014 by leon24_36 Quote Link to post Share on other sites
Thaiboxer1988 Posted April 27, 2014 Report Share Posted April 27, 2014 Słyszałem o czymś takim jak "spaw na zimno" ale nigdy nie używałem tego więc nie wiem czy to było by dobre rozwiązanie. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted April 28, 2014 Report Share Posted April 28, 2014 Kropelka może być za słaba ja bym celował bardziej w poxipol albo w patex super fix (o ile jeszcze jest w sprzedaży) a nakrętke daj od razu samohamowną, żeby później nie bawić się z podkładkami i sprężynkami. Leon ty to zawsze masz dobre pomysły, ale podrzucasz mi je jak coś już zrobię :D. Co do przyklejenia nakrętki to poleca żywicę eopoksydową. Ładnie się przykleiło a wiem, że ten klej jest akurat hardy. Quote Link to post Share on other sites
leon24_36 Posted April 28, 2014 Report Share Posted April 28, 2014 Leon ty to zawsze masz dobre pomysły, ale podrzucasz mi je jak coś już zrobię :icon_biggrin:. Bo nigdy nie pytesz zanim zrobisz tylko chwalisz się jak już jest po ptakach :P a poważnie to zamiast nakrętki samohamownej na którą jest już za późno proponuję nawinąć kawałek wszystkim znaną i przez wszystkich lubianą taśmę teflonową która powinna spełnić taką samą rolę co pierścień teflonowy w nakrętce. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Brzuski Posted April 28, 2014 Report Share Posted April 28, 2014 Między nakrętką a śrubą dać sprężynkę aby odbijała i się odkręcać nie będzie :). Pytanie małe co do tej "fajnej" komory PDI. Jakich dystanserów używacie ? I czy wam skręca mocno w prawo kulka ? U mnie skręca niemiłosiernie w prawo regulowałem hopkiem ale zabrakło regulacji. Dystanser stockowy od PDI a z długopisu jakieś śmieszne sprawy wychodzą. Z uszczelki fajnie leciało tylko za małą mam muszę kupić grubszą ale bardziej chodzi o ten skręt w prawo. Jakieś pomysły lub sugestie ? Chyba najprościej jest wykrzywić lufę zew z komorą aby jakoś to zniwelować. Quote Link to post Share on other sites
leon24_36 Posted April 28, 2014 Report Share Posted April 28, 2014 Sprawdź czy podczas montażu (u mnie dość ciasno lufa z gumką wchodziła w komorę) gumka się nie przesunęła. Ja przed skręceniem broków mocujących lufę wykręciłem te od regulacji hopka i palcem nacisnąłem ramiona i skręcając delikatnie lufę w lewo/prawo ustawiłem w takiej pozycji aby "zgrubienie" na gumce było na środku ramion komory. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Thaiboxer1988 Posted May 1, 2014 Report Share Posted May 1, 2014 Mam taki problem- mam lufę miracle 590 ,komorę pdi, gumkę pdi i zestaw mancraft, używam kulek guarder 0.36 brązowych i ogólnie jest tragedia kulki latają prawo, lewo czasami poleci prosto. Czy to wina lufy,gumki czy może kulek?? Predkości dokładnej nie podam bo nie mam chrono , ale plus minus 550 fps.dodam że używałem juz gumki systemy i też szału nie było co do regulajii komory hu to mam zrobione tdc. Po 10 maja kupuję lufe pdi 509 6,05 może będzie lepiej, ale pytanie co teraz może być przyczyną?? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Kazana Posted May 1, 2014 Report Share Posted May 1, 2014 Już lepiej kupić promyka 6.03 niż bawić się w te drugoligowe pdi. Spróbuj na mniejszej wartości fps i na innych kulkach. Zobacz czy masz dwa ramiona równomiernie dociśnięte w komorze hu. Sprawdź też czy masz czystą gumkę, lufę, i czy kulki nie są czymś zasyfione. Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted May 1, 2014 Report Share Posted May 1, 2014 Ma mancrafta i brak chrono więc pewnie mamy odpowiedź dlaczego kulki latają jak chcą. Quote Link to post Share on other sites
Thaiboxer1988 Posted May 2, 2014 Report Share Posted May 2, 2014 Ale ja nie mam zamiaru kupować luf raven chyba że te lufy pdi na gf są do du... skoro ustawię reduktor i nim nie kręce to chyba fps-y nie skaczą i caly czas jest ta sama prędkość. Jak znajdę promyka 500-509 to kupię. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts