Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

[Oficjalny] WARRIOR I (L96) [Well]

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Jest włoży ten secik z taiwana za 79zł i dawał na stocku z doszczelnieniem 582fps ale co najlepsze że na full podkręconym hopku :icon_biggrin: a na zero dawało 564 fpsy. Tutaj mam doszczelnione teflonem. Jak kulka jest popchana dyszą do komory i siedzi ona na gumce i dmucham z drugiej strony to nie hu hu aby coś uszło (test pod wodą) . Test strzykawki perfekcyjny :icon_smile:. Po chwili jak puszczę palec całe powietrze schodzi :icon_smile: . Te fpsy to dziwnie są. W zasadzie mam stałe 589 fps i powtarzalność jest taka sama cały czas zero rozrzutu :icon_smile: . Minusem może być to że strzelam na oko bo lufa dłuższa niż stock i tłumika nie ma i nie ma jak oprzeć o chrono lecz zrobiłem prowizorkę.

No cóż pokombinuje jeszcze. Wyjmę gumkę i założę jeszcze raz.

Ok fachowcy macie filmik i jak tam szczelność ? Dobrze czy powinno być lepiej bo ja sądzę że lepiej raczej być nie będzie. I tak zacny wynik jak na chiński secik do tuningu :icon_biggrin:

http://youtu.be/kQjwoTRFIrE

Myślę, że nie masz czego wiecej szukać skoro poprzednia komora byla doszczelniona teflonem i prawdopodobnie nie bylo strat powietrza na niej to po montażu PDI dużo prędkość początkowa nie wzrośnie, a te 7 fps to pewnie wynik tego, że promyk ma minimalnie mniejszą średnicę wewnętrzną i większą precyzję wykonania niż oryginalna co przekłada się na mniejsze straty powietrza pomiędzy lufą a kulką

Pozdrawiam

Edited by leon24_36

Zrób sobie TDC :icon_biggrin:. Ja właśnie zrobłem :icon_smile:.

Do ludzi którzy zrobili sobie TDC. Czy w swoje nakrętki przyklejaliście? Na filmiku koleś przykleił jakąś kropelką nakrętkę ale to nie ma racji bytu bo przecież to jest za słaby klej. Ja tak myślę czy by sobie na żywicę eopoksydową tego nie przykleić.

Kropelka może być za słaba ja bym celował bardziej w poxipol albo w patex super fix (o ile jeszcze jest w sprzedaży) a nakrętke daj od razu samohamowną, żeby później nie bawić się z podkładkami i sprężynkami.

Leon ty to zawsze masz dobre pomysły, ale podrzucasz mi je jak coś już zrobię :D. Co do przyklejenia nakrętki to poleca żywicę eopoksydową. Ładnie się przykleiło a wiem, że ten klej jest akurat hardy.

Leon ty to zawsze masz dobre pomysły, ale podrzucasz mi je jak coś już zrobię :icon_biggrin:.

Bo nigdy nie pytesz zanim zrobisz tylko chwalisz się jak już jest po ptakach :P a poważnie to zamiast nakrętki samohamownej na którą jest już za późno proponuję nawinąć kawałek wszystkim znaną i przez wszystkich lubianą taśmę teflonową która powinna spełnić taką samą rolę co pierścień teflonowy w nakrętce.

Pozdrawiam

Między nakrętką a śrubą dać sprężynkę aby odbijała i się odkręcać nie będzie :).

Pytanie małe co do tej "fajnej" komory PDI. Jakich dystanserów używacie ? I czy wam skręca mocno w prawo kulka ?

U mnie skręca niemiłosiernie w prawo regulowałem hopkiem ale zabrakło regulacji. Dystanser stockowy od PDI a z długopisu jakieś śmieszne sprawy wychodzą. Z uszczelki fajnie leciało tylko za małą mam muszę kupić grubszą ale bardziej chodzi o ten skręt w prawo.

Jakieś pomysły lub sugestie ? Chyba najprościej jest wykrzywić lufę zew z komorą aby jakoś to zniwelować.

Sprawdź czy podczas montażu (u mnie dość ciasno lufa z gumką wchodziła w komorę) gumka się nie przesunęła. Ja przed skręceniem broków mocujących lufę wykręciłem te od regulacji hopka i palcem nacisnąłem ramiona i skręcając delikatnie lufę w lewo/prawo ustawiłem w takiej pozycji aby "zgrubienie" na gumce było na środku ramion komory.

Pozdrawiam

Mam taki problem- mam lufę miracle 590 ,komorę pdi, gumkę pdi i zestaw mancraft, używam kulek guarder 0.36 brązowych i ogólnie jest tragedia kulki latają prawo, lewo czasami poleci prosto. Czy to wina lufy,gumki czy może kulek?? Predkości dokładnej nie podam bo nie mam chrono , ale plus minus 550 fps.dodam że używałem juz gumki systemy i też szału nie było co do regulajii komory hu to mam zrobione tdc. Po 10 maja kupuję lufe pdi 509 6,05 może będzie lepiej, ale pytanie co teraz może być przyczyną?? Pozdrawiam

Już lepiej kupić promyka 6.03 niż bawić się w te drugoligowe pdi. Spróbuj na mniejszej wartości fps i na innych kulkach. Zobacz czy masz dwa ramiona równomiernie dociśnięte w komorze hu. Sprawdź też czy masz czystą gumkę, lufę, i czy kulki nie są czymś zasyfione.