samael16 Posted January 6, 2015 Report Share Posted January 6, 2015 Dex tutaj https://www.facebook.com/Dexterkrak?ref=br_rs&pnref=lhc jak widzisz na swoim przykładzie zajrzenie do snajpy to nie prosta sprawa, nie umiesz to daj fachowcowi, który składał repliki za kilka tysięcy. Quote Link to post Share on other sites
Sticker Posted January 6, 2015 Report Share Posted January 6, 2015 CIekawe... i pewnie jeszcze masz ponad 90m skutecznego na tych kulkach? Nie, nie potrzebuję nawet takiego zasięgu bo nie do tego mam AW 338 Aresa. Na takie dywagacje to można sobie pozwolić na PW a nie zaśmiecać temat. you-dash Jeśli chodzi o wymianę to faktycznie nie będzie miało większego sensu jeśli skoki fps są minimalne a replika strzela wystarczająco dobrze. Quote Link to post Share on other sites
Kazana Posted January 6, 2015 Report Share Posted January 6, 2015 Nie, nie potrzebuję nawet takiego zasięgu bo nie do tego mam AW 338 Aresa. Na takie dywagacje to można sobie pozwolić na PW a nie zaśmiecać temat. Czyli masz snajperkę, która nie jest od tego żeby strzelać na większe odległości? Aha. Uważam właśnie, że nie jest to zaśmiecanie tematu, a wręcz przeciwnie. Bo zastanawia mnie jak przy 600fps ktoś strzela kulkami 0.3g. Kulki o tak niskiej wadze będą szaleć po wyjściu z lufy, tak więc na jakie odległości strzelasz celnie? Quote Link to post Share on other sites
Sticker Posted January 6, 2015 Report Share Posted January 6, 2015 Jak chcesz. Jak dojdzie Ci lufa pdi i spróbujesz lepszych kulek niż roketsy np. G&G to może uwierzysz:) na większe niż 80 metrów nie bo nie ma szans w moim rejonie na takie okienko w lesie. Coś jeszcze? Quote Link to post Share on other sites
Kazana Posted January 6, 2015 Report Share Posted January 6, 2015 Jak chcesz. Jak dojdzie Ci lufa pdi i spróbujesz lepszych kulek niż roketsy np. G&G to może uwierzysz:) na większe niż 80 metrów nie bo nie ma szans w moim rejonie na takie okienko w lesie. Coś jeszcze? Tak, czytanie ze zrozumieniem. Nie chodzi o jakość kulek tylko o ich wagę i prędkość z jaką wylatują... Wystrzelałem sporo różnej maści kulek z promyka więc nie wiem co rozumiesz przez to że "może uwierzę". Z tego co piszesz wynika, że według Ciebie lepsza lufa załatwi problem niskiej wagi kulki? Nie mam pojęcia do czego zmierzasz i chyba gubisz się w tym trochę. Quote Link to post Share on other sites
Sticker Posted January 6, 2015 Report Share Posted January 6, 2015 W niczym się nie gubię. Dobra jakościowo lufa i kulki 0.3g są wystarczająco ciężkie aby fruwały u mnie jak po sznurku. Jak "testowałeś" słabe jakościowo kulki to się nie dziwię że masz takie przykre doświadczenia ale nie wmawiaj mi że kulki 0.3g są za lekkie i będą szaleć po wyjściu z lufy. Może się powtarzam ale to nie temat na tego typu dyskusję. Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted January 6, 2015 Report Share Posted January 6, 2015 Sticker - na jakim springu jedziesz? W sumie mógłbym spróbować, mam trochę G&G 0,3g. Quote Link to post Share on other sites
Sticker Posted January 6, 2015 Report Share Posted January 6, 2015 (edited) Na gazowym Aresie AW 338. Dla mnie guardery czarne są super ale chyba na zimę. Ja nie widzę ich do 30/40 metra. Edited January 6, 2015 by Stricker Quote Link to post Share on other sites
Elektrycerz Posted January 14, 2015 Report Share Posted January 14, 2015 (edited) "Szyna montażowa to standardowe picantiny 22mm. Jest wykonana z metalu. Nie stanowi integralnej części z body, tylko jest przykręcona. Standardowy montaż przychodzący w wersji z lunetą to wysoki dwuczęściowy. Ogólnie narzekać można zacząć dopiero jeśli przykręcimy ciężką lunetę na jednoczęściowym montażu. Szyna wtedy może zacząć sie odkręcać i lekko chybotać. Stock nie powinien sprawiać problemów." Czy jest to spory problem? Nie chciałbym, żeby po przykręceniu lunety o wadze 600-700g zaczęła się ona chybotać i przemieszczać (duży spadek celności). Da się to jakoś usztywnić? Poza tym, co oznacza "ciężka luneta"? Powyżej ilu gramów? Edited January 14, 2015 by Elektrycerz Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted January 14, 2015 Report Share Posted January 14, 2015 To znaczy taka za, którą kupiłbyś połowę zestawu do IPSC jak chciałeś, ale mama Ci nie dała kasy. Quote Link to post Share on other sites
Elektrycerz Posted January 14, 2015 Report Share Posted January 14, 2015 A czy ja kiedykolwiek chciałem kupić jakiś zestaw do IPSC? Poza, tym przecinki w, złych miejscach. Czekamy na wypowiedź eksperta. Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted January 14, 2015 Report Share Posted January 14, 2015 No każda co waży więcej niż chińczyk czyli min 500g. Co do chybotania się szyny ris hmm to są 2 patenty, czerwony klej do gwintów na śruby i klej do metalu. Quote Link to post Share on other sites
Elektrycerz Posted January 14, 2015 Report Share Posted January 14, 2015 Dzięki. PS: Czasem mam wrażenie, że z twojego konta korzystają dwie osoby Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted January 14, 2015 Report Share Posted January 14, 2015 Sorka, pomyliłem Cię z innym osobnikiem Taktycznym tri coś tam, miałem ciężki dzień w pracy i człowiek nie zawsze myśli na dzień dobry, jeszcze raz przepraszam. Co do moich postów to wszystko zależy od tematu i kontekstu, bo ja kocham osoby co chcę klamkę bez awaryjną, full metal itp za 300zł to są najlepsze tematy do pośmiania się. Osobiście miałem na swoim warriorze z gównolitu a nie maruznienie optykę z montażem ponad 1kg i po mocnym skręceniu nie miałem problemów z chybotaniem, bardziej się martwiłem, czy montaż nie zgniecie szyny z gównolitu ale nic mu się nie stało. Quote Link to post Share on other sites
Elektrycerz Posted January 14, 2015 Report Share Posted January 14, 2015 Nie ma problemu, obrażalski nie jestem. Czyli luneta 600-700g nie powinna sprawiać problemów. Gównolit... piękne określenie :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted January 14, 2015 Report Share Posted January 14, 2015 Nie powinna, mocno dokręcić śruby i wsio. Prawdziwe, dobry znal jest wytrzymały ale cóż to co jest w cymach warriorach itp to dalej kurz z szczurami i śladowe domieszki metalu. Quote Link to post Share on other sites
Viator Posted January 24, 2015 Report Share Posted January 24, 2015 Czy ASG aw 308 to ten sam karabin? Quote Link to post Share on other sites
Kazana Posted January 25, 2015 Report Share Posted January 25, 2015 Tak, jedyną różnicą jest to, że ten model w stocku ma spust 45 stopni. Quote Link to post Share on other sites
ParQ Posted January 31, 2015 Report Share Posted January 31, 2015 Witam. Jak się nazywa taki rodzaj sprężyny i gdzie takie coś mogę dostać. Jest to sprężyna, która odbija zaczep tłoka. W sumie to są takie dwie w mechanizmie. Quote Link to post Share on other sites
Thaiboxer1988 Posted January 31, 2015 Report Share Posted January 31, 2015 tutaj są http://deltashop.pl/pl/l96/1183-piston-sear-spring.html Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted January 31, 2015 Report Share Posted January 31, 2015 (edited) Taniej dorwać cały używany trigger box... i masz odrazu więcej zamienników. Edited January 31, 2015 by mikadorus Quote Link to post Share on other sites
ParQ Posted January 31, 2015 Report Share Posted January 31, 2015 Nie ma jakichś odpowiedników tych sprężyn w normalnych sklepach i normalnych cenach ? Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted February 1, 2015 Report Share Posted February 1, 2015 Są kupisz to w sklepach zajmujących się sprężynami jednak musisz znać parametry aby kupić coś takiego, jak średnica, długość itp. Quote Link to post Share on other sites
Kaczan Posted February 7, 2015 Report Share Posted February 7, 2015 Jakie springi bez zająknięcia ciągnie zespół spustu od Barta? Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted February 7, 2015 Report Share Posted February 7, 2015 (edited) Ha, springi to każde, problem jest inny - osobiście uważam, że bart_a mógłby je robić na wzór aspro - bo są prostsze. Wersja bart_a ciągnie sprężyny i M190 bez zająknięcia, problemem są sprężynki (nie takie jak w aspro). Sprężynki lubią pękać i tyle. Jak bierzesz od niego to poproś o kilka dodatkowych. Tak na 5-10 wypadów starcza jedna, potem pada i trzeba dać kolejną- a jej założenie w warunkach polowych to mordęga. To jedyna słaba część spustu made by bart_a. Ogólnie ten spust to wg mnie jedyna część, która mu nie wyszła (no chyba, że coś ostatnio poprawiał). Edited February 7, 2015 by mikadorus Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts