Thaiboxer1988 Posted February 26, 2015 Report Share Posted February 26, 2015 WItam mam problem. Replika MB01 well, komora PDI , gumka zielona G&G , lufa PDI 595mm , cylinder Action Army teflonowy, tłok Action Army sprężyna stockowa moc 470 fps mam nieszczelność na układzie dysza-komora wymieniłem już ten oring w komorze na nowy, ale to nic nie dało. Druga sprawa to po około 15 strzałach z rzędu tłok jak by mocniej uderzał i kulka leci całkiem w górę po chwili przerwy wszystko wraca do normy i po kilku strzałach znów to samo;/ jakieś rady? co mogłem źle zrobić/poskładać?? Quote Link to post Share on other sites
gepardcheetah Posted March 7, 2015 Report Share Posted March 7, 2015 (edited) Jaka masz glowice cylindra? Z tego co pamiętam to moze byc z tym problem, bo dysza moze byc za krótka i nie wchodzić dobrze w komorę, co spowoduje nieszczelnośc. I jjak ze szczelnoscia cylindra? Robiles test strzykawki? Ja jak mialem problemy ze skokami mocy to bylo to spowodowane nieszczelnościa tloka + gumka hu/lufa Oczywiście mogę sie mylic, nie jestem ekspertem^^ Edited March 7, 2015 by gepardcheetah Quote Link to post Share on other sites
Szelos Posted March 8, 2015 Report Share Posted March 8, 2015 (edited) Hej. Posiadam replikę MB01 od Well i teraz mam zamiar zakupić komorę Hop up razem z gumką. Gumkę już mam tylko zastanawiam sie czy ta komora będzie dobra ? http://deltashop.pl/...-do-replik.html Ma ktoś tą komorę i może mi coś o niej powiedzieć? Edited March 8, 2015 by Szelos Quote Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted March 8, 2015 Report Share Posted March 8, 2015 ^ Niektórzy są niereformowalni, bozia zabrała oczy? Quote Link to post Share on other sites
ShayBuS Posted March 8, 2015 Report Share Posted March 8, 2015 Szelos myślenie boli tylko za pierwszym razem, polecam spróbować :) Quote Link to post Share on other sites
Brzuski Posted March 10, 2015 Report Share Posted March 10, 2015 Ja dziś przerobiłem stokową gumkę na dwa w jednym :icon_biggrin:. Kolega miał Wella i kulki mu uciekały prawo lewo. Wiadomo stock to tam dużo nie oczekujemy, więc potrzeba matką wynalazków. FPS kiedyś na promyku i PDI wyskoczyło 600fps, na stocku przed 565-585fps był rozrzut, a teraz stałe 580fps :icon_biggrin:. Na tym tuningu z taiwangun za 70zł. Słychać, że powietrze ucieka lekko przy teście szczelności no, ale też nie oczekuje 700fps. Może ktoś tak już robił, ale ja zrobiłem tak: Gumka silikonowa hop-up bax od cyber guna. Ma taką szeroką poduszkę dociskową z nacięciem w środku coś jak, by dwie poduszki dociskały. Ogólnie ta gumka spisywała się dobrze w komorach. Obciąłem kołnierzyk i przyciąłem na długość. Poszerzyłem dziurkę w lufie stockowej na gumkę aby weszła poduszka dociskająca cała no i nie było nic krzywo. Nałożyłem gumkę i zakleiłem klejem epoksydowym (2 składniki pd patexa co wiążę w 5 minut) Po przyschnięciu kleju czas na gumkę stokową. Pech chciał, że prawie cała pękła przy tym zgrubieniu, gdzie wchodzi dysza, ale został mały rancik aby przykleić większą powierzchnią to lufy i gumki. Nożyk do tapet w ruch i kropelka. Naciąłem lekko na gumce z aeg z dołu rancik aby ze stokowej ładnie się wsunął no i wyrównałem ten kawałek gumy. Nalałem kleju i przykleiłem do lufy i gumki aeg stokowy ten początek. Dodatkowo na około polałem aby ładnie trzymało. Wyrównałem wszystko no i siedzi sztywno. Każdą szparę, gdzie mogło wchodzić powietrze zakleiłem klejem. W taki to sposób wszystko działa. Przemieliłem już 4 magi i nadal działa zobaczymy na najbliżej strzleance jak to się spisuje. Regulacja stockowa i docisk tak samo. Trochę ulepszyłem je. Regulacja płynna i nie odkręca się. Można strzelać od 0,25g do 0,36g :icon_smile: i nie trzeba kręcić dużo, aby ładnie kręciło to duży plus. Opcja dla mało wymagających. Celność jest bardzo dobra. Leci wyśmienicie jak na tą lufę, ale wiadomo to tylko leżało koło promyka :icon_razz: Tak wygląda mniej więcej to, co zrobiłem :icon_smile: Może komuś się przyda. Quote Link to post Share on other sites
ShayBuS Posted March 10, 2015 Report Share Posted March 10, 2015 Mi dzisiaj stock z cylindrozestawem tajwańskim na chrono pokazał rozrzut 460-530 FPS... Idę płakać w spokoju. Quote Link to post Share on other sites
Brzuski Posted March 10, 2015 Report Share Posted March 10, 2015 ShayBuS bywa różnie teraz kuzyn ma około 610-620 na tym zestawie z tym że ma lufę madbulla do stockowej komory i teflonu ile bozia dała :D Miał też kiedyś ten zestaw to mu się spring ubił do 450fps po 2 strzelankach i strzelaniu w ogródku. Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted March 10, 2015 Report Share Posted March 10, 2015 Mi dzisiaj stock z cylindrozestawem tajwańskim na chrono pokazał rozrzut 460-530 FPS... Idę płakać w spokoju. - czym smarowałeś? - sprawdź czy spring o coś nie trze, - wyjmij lufę, przyłóż coś miękkiego (zbitek chusteczek) do dyszy i naciśnij spust. Tłok się zatrzymuje/leci do przodu bez oporu/ powoli schodzi powietrze? Jeśli nie powyższe to - osiowość zamka -> lufy zewnętrznej (lufa zewnętrzna jest nieosiowo/ opada/ unosi się) dysza wchodzi wtedy pod złym kątem i nie ma szczelności, może nacinać kulki itp. - szczelność na komorze hu... (oring lub coś przy gumce... jakieś zagięcie/ cokolwiek. - Quote Link to post Share on other sites
ShayBuS Posted March 10, 2015 Report Share Posted March 10, 2015 O właśnie, coś podobnego się działo co któryś strzał po ostatnim rozłożeniu. Dysza przycinała kulki, nie brała ich z magazynka, blokowały się gdzieś pomiędzy. Do tego komora rusza się. Czyli że nieosiowość? Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted March 10, 2015 Report Share Posted March 10, 2015 (edited) Są dwie szkoły radzenia sobie z nieosiowością A) teflon na lufę zewnętrzną (na gwincie) Zalety - tanio, szybko, powinno dać pożądany efekt Wady - przy częstym rozkręcaniu repliki to mordęga.. teflon się łuszczy i trzeba czyścić. B) Izolka na lufę zewnętrzną ZA magazynkiem - tak by dotykała body. Zalety - trzeba kilkanaście razy złożyć/ rozłożyć replikę, by ustalić optymalną warstwę izolki, - trwałe, nic się nie łuszczy jak w przypadku teflonu Wady - Trzeba owinąć lufę zewnętrzną i body np. taśmą maskującą/ związać sznurkiem by lufa nie miała opcji ruchu w górę. - W niektórych karabinach trzeba 3-4 warstwy izolki, czasami i 15 i więcej - sam musisz wykombinować. Komora nie powinna się ruszać - po to jest śrubka w komorze.. może być lekki ruch gdy nie jest dokręcona. Możesz ją owinąć jedną warstwą izolki/ taśmy coby wchodziła ciaśniej. Edited March 10, 2015 by mikadorus Quote Link to post Share on other sites
Erkiii Posted March 13, 2015 Report Share Posted March 13, 2015 (edited) Czy ktoś może wie do czego służy ta część? Edited March 13, 2015 by Erkiii Quote Link to post Share on other sites
Black93 Posted March 13, 2015 Report Share Posted March 13, 2015 To jest bezpiecznik. Quote Link to post Share on other sites
Bizek Posted March 16, 2015 Report Share Posted March 16, 2015 Czołem, potrzebuje drobnej porady jaki zestaw tuningowy kupić: http://azteko.pl/zestaw-tuningowy-do-replik-sprezynowych-karabinow-snajperskich-p-9225.html http://gunfire.pl/product-pol-1152199893-Zestaw-tuningowy-do-replik-typu-L96-MB01-MB04-MB05-MB08-.html http://www.taiwangun.com/wzmocniony-zestaw-na-550-fps-do-mb01-mb05-mb06-i-mb08-p-j Czy jest jakaś wyraźna różnica (jakościowa) między nimi ? Warto kupić którąś z tych czy lepiej coś innego? pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted March 16, 2015 Report Share Posted March 16, 2015 To dokładnie to samo tylko w innych kolorach. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted March 17, 2015 Report Share Posted March 17, 2015 Ja bym szukał czerwonego zestawu, bo zawsze daje +5 do lansu albo do fps. @Mikadorus, ile jest stron tego tematu? Quote Link to post Share on other sites
gepardcheetah Posted March 17, 2015 Report Share Posted March 17, 2015 (edited) To już chyba jest norma, że co 2 strony tematu ludzie zadają pytania, na które odpowiedź znajduje się w pierwszym poście. Czytanie boli jak widać. Edited March 17, 2015 by gepardcheetah Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted March 18, 2015 Report Share Posted March 18, 2015 To już chyba jest norma, że co 2 strony tematu ludzie zadają pytania, na które odpowiedź znajduje się w pierwszym poście. Czytanie boli jak widać. Heh, to standard niestety, ale nie o to mi chodziło. Jako mod widzę tematy ciut inaczej. A reckę swoją drogą pasuje uaktualnić. Trzeba by przeszukać topic i uzupełnić 1 stronę o nowe informacje. Jest ktoś chętny do pomocy? Quote Link to post Share on other sites
gepardcheetah Posted March 18, 2015 Report Share Posted March 18, 2015 Wrócę wieczorem do domu to postaram się pomóc. Quote Link to post Share on other sites
sopel44pl Posted March 25, 2015 Report Share Posted March 25, 2015 Pytanko mam komorę airsoft pro sprawuję się świetnie lecz dystanser jest do luftu moje pytanie z czego dorobić taki dystanser ma być twardy czy miękki bo w aeg miałem z wkładu po długopisie z sąd moje pytanie Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted March 25, 2015 Report Share Posted March 25, 2015 Czytaj. Z wkładu. Do niektórych gumek owiniety izolacją. Quote Link to post Share on other sites
Japan Posted March 25, 2015 Report Share Posted March 25, 2015 Hej gdzież mogę dostać długi magazynek do l96 ( znaczy taki który wystaje poza gniazdo) Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted March 25, 2015 Report Share Posted March 25, 2015 Nie ma takiego do tej elki. Quote Link to post Share on other sites
Japan Posted March 25, 2015 Report Share Posted March 25, 2015 Dzięki za info Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted March 25, 2015 Report Share Posted March 25, 2015 (edited) Nawet jakby był to w złym miejscu. Wklej go w body za spustem. Może być ucięta skorupa od m14 lub stockowy mag. Edited March 25, 2015 by mikadorus Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts