Kamil Posted November 24, 2007 Report Share Posted November 24, 2007 Tutaj jedyna trudność gry polega na tym, że wali na Ciebie masa wrogów i zależnie od ustawienia poziomu trudności, zginiesz od kilku lub kilkunastu postrzałów. Ewentualnym utrudnieniem są dosyć kuriozalne wymagania, jakie stawia przed nami gra. O głupi wyraz twarzy przyprawiła mnie następująca sytuacja: - Baza wojskowa (czy coś tam, dla grających - to tam skąd zostaje wystrzelona atomówka). - Pełno Rosjan, aż się mrowi, w dodatku bez przerwy się respawnują. Ogólnie straszna sieka i nie da się wystawić nosa. Nagle ni stąd ni zowąd wyjeżdża na środek jakiś transporter opancerzony i zaczyna ostrzeliwać nasz zespół. Co należy zrobić? Rzucić kilka granatów dymnych, podbiec do transportera i założyć mu na tyłek C4. Noż kurde, ja wiem że takie bezsensy to jeszcze przechodziły w COD1 podczas radzieckiej kampanii, ale ileż można?? Na dodatek jest tam ogrooomna ilość przeciwników i kilka razy wbiegając na ślepo w dym, zostałem po prostu zatłuczony kolbami. Nie wiem jakie cuda trzeba wyczyniać na najwyższym poziomie trudności gdy ginie się po 1-2 strzałach, ale z pewnością wydłużają one rozgrywkę :lol: Quote Link to post Share on other sites
jonboy2312 Posted November 25, 2007 Report Share Posted November 25, 2007 (edited) Oczywiście że CoD4 ma wady... jak każdy CoD, jest po prostu filmowy - cała gra jedzie na skryptach. Ale za to jak te skrypty są zrealizowane! Motion capture jest fantastyczny. Arabowie wychylający się zza winkla, koledzy wykopujący drzwi, czy Kapitan Price uchylający je delikatnie z M4 w gotowości. nocne klimaty z NVG są fantastyczne... Cóż, taki już urok tej serii - moim skromnym zdaniem dużo w niej przygodówki -ot, skryptowana, epicka przygoda. Nie jest to Armed Assault, ale Armed Assault nie jest też CoD4. Obie gry mają zupełnie różny charakter - i obie są fantastyczne jako to czym są :) Ukończyłem już 2 razy, przechodzę trzeci raz, eksplorując teraz wszelkie zakamarki. Podoba mi się niezmiernie, tylko jak już wspomniano - za krótka... I denerwuje mnie jedna rzecz. Dlaczego współcześni Rosjanie biegają ze starym AK z lat 50-ych, i dlaczego po podniesieniu zmienia się on w AKMa? No i co gorsza... Nie sądziłem że znów zobaczę babola z pierwszego OFP, ale jednak: CO TAM ROBI BETA-SPECNAZ? :D Owszem, ma pomarańczowy magazynek i kolbę AKS-a (też swoiste kuriozum), ale jakby nie patrzeć, to airsoftowy "specnaz", nie AKSU... komora zamkowa frezowana, jak w AK-47, króciutkie łoże z RISem na dole, jeszcze krótsza nakładka rury gazowej, i pełna podstawa szczerbinki zamiast krótkiej, jaka powinna być w AKSU... Betka pełną gębą... Ciekawe kiedy jakiś modder to zauważy i wypuści pack poprawionych modeli broni - byłoby miło :) Edited November 25, 2007 by jonboy2312 Quote Link to post Share on other sites
Kamil Posted November 25, 2007 Report Share Posted November 25, 2007 No i co gorsza... Nie sądziłem że znów zobaczę babola z pierwszego OFP, ale jednak: CO TAM ROBI BETA-SPECNAZ? icon_biggrin.gif Owszem, ma pomarańczowy magazynek i kolbę AKS-a (też swoiste kuriozum), ale jakby nie patrzeć, to airsoftowy "specnaz", nie AKSU... komora zamkowa frezowana, jak w AK-47, króciutkie łoże z RISem na dole, jeszcze krótsza nakładka rury gazowej, i pełna podstawa szczerbinki zamiast krótkiej, jaka powinna być w AKSU... Betka pełną gębą... Bo może to AKMSU, muszę się przyjrzeć. Quote Link to post Share on other sites
jonboy2312 Posted November 25, 2007 Report Share Posted November 25, 2007 Bo może to AKMSU, muszę się przyjrzeć. Nie... Kolba i magazynek podobne, ale przód - zupełnie inny. Typowa "świnka" Beta Specnaz - z marujowym łożem z RISem na dole i króciutką nakładką. Jak dla mnie - rzuca sięw oczy prawie tak bardzo jak Betka w OFP :D Quote Link to post Share on other sites
Kamil Posted November 25, 2007 Report Share Posted November 25, 2007 Ach ta amerykańska fantazja w dziedzinie nieamerykańskiego uzbrojenia... ;) Quote Link to post Share on other sites
MiodUs Posted November 29, 2007 Report Share Posted November 29, 2007 - Baza wojskowa (czy coś tam, dla grających - to tam skąd zostaje wystrzelona atomówka).- Pełno Rosjan, aż się mrowi, w dodatku bez przerwy się respawnują. Ogólnie straszna sieka i nie da się wystawić nosa. Nagle ni stąd ni zowąd wyjeżdża na środek jakiś transporter opancerzony i zaczyna ostrzeliwać nasz zespół. Co należy zrobić? Rzucić kilka granatów dymnych, podbiec do transportera i założyć mu na tyłek C4. Noż kurde, ja wiem że takie bezsensy to jeszcze przechodziły w COD1 podczas radzieckiej kampanii, ale ileż można?? Na dodatek jest tam ogrooomna ilość przeciwników i kilka razy wbiegając na ślepo w dym, zostałem po prostu zatłuczony kolbami. A ja pomyślałem, pochodziłem na około i zniszczyłem ten transporter znalezionymi RPG. Ogólnie gra cudowna (lepsza niż poprzednicy), ale (jak poprzednicy) strasznie krótka i oskryptowana... W dodatku na pierwszy rzut oka mp jest do doopy. Wiecie może czy (i kiedy?) można sobie robić customy? Np. mp5 z EOTechem? Quote Link to post Share on other sites
DarekCK Posted November 29, 2007 Report Share Posted November 29, 2007 Customy sa udostepniane po zdobyciu jakiegos lewelu ... a dodatki tylpu tlumik kolimator, po zabiciu okreslonej ilosci osob . Zajrzyj do WYZWAŃ i tam masz wyzwania dla poszczegolnych broni ;-) Quote Link to post Share on other sites
MiodUs Posted November 30, 2007 Report Share Posted November 30, 2007 No zajrzałem do wyzwań, nawet kilka przeszedłem. I nic. Chyba w multi trzeba się nazabijać? Quote Link to post Share on other sites
Robson Posted November 30, 2007 Report Share Posted November 30, 2007 Trzeba zrobić samemu klasę wybierając broń, JEDEN dodatek do niej (jeśli mamy odblokowane to jest to kolimator, ACOG i tłumik lub granatnik którego odblokowywać nie trzeba), ewentualny kamuflaż, pistolet, i 3 dodatki (w tym dwie umiejętności). Niestety EOTech'a niema :( Do wszystkich giwer dodatki są takie same. Tylko do broni wyborowej odblokowuje się samego ACOG'a. Quote Link to post Share on other sites
Alias83 Posted December 4, 2007 Report Share Posted December 4, 2007 Giera świetna. Misja w Czarnobylu rozwaliła mnie na łopaty, jak dla mnie mogło by być takich więcej. Gra ktoś w to przez LIVE'a? Quote Link to post Share on other sites
Cisko Posted December 8, 2007 Report Share Posted December 8, 2007 Jeżeli ktoś uważa ze multi jest za bardzo quakowe to polecam odpalenie trybu hardcore (mój ulubiony) 8) Znika caly hud (celownik, radar itp.) i 1 kulka na 90% wykluczy nas z dalszej rozgrywki, do tego polecam dołożyć tryb sabotage lub search and destroy i ludzie nagle zaczynają grać zespołowo :-P Co do single player to jest strasznie krótki i łatwy... Ale przynajmniej raz amerykanie nie ratują świata przed zagładą :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
adek Posted December 9, 2007 Report Share Posted December 9, 2007 Gra jest po prostu zajebista.. Grafika wymiata. W SP dużo nie grałem, zająłem się od razu trybem mp z racji iż gram w klanie.. Jest dostępnych bardzo dużo trybów, jest duża grywalność.. Co tu dużo mówić , jak dla mnie to 10/10 ;) Polecam każdemu! Quote Link to post Share on other sites
Robson Posted December 9, 2007 Report Share Posted December 9, 2007 A ja tak jak Cisko polecam te bardziej skomplikowane tryby gry w systemie hardcore. Wtedy to sprawia przyjemność :) Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted December 9, 2007 Report Share Posted December 9, 2007 Takie pytanie - mam jakiekolwiek szanse pograć w to na kompie: procek: AMD Athlon 2800+ (ok 2,1GHz) RAM: 512MB (może dojdzie kolejne 512, ale na razie nie...) k. graf.: GeForce 5700 256MB ? Mogą być minimalne ustawienia grafiki. Pytam bo słyszałem gdzieś, że ta gierka ma bardzo małe wymagania w stosunku do tego co oferuje. Prawda to, czy odpuścić sobie i zamiast tego kupić kilka skrzynek piwa? Quote Link to post Share on other sites
jonboy2312 Posted December 9, 2007 Report Share Posted December 9, 2007 Takie pytanie - mam jakiekolwiek szanse pograć w to na kompie: procek: AMD Athlon 2800+ (ok 2,1GHz) RAM: 512MB (może dojdzie kolejne 512, ale na razie nie...) k. graf.: GeForce 5700 256MB ? Mogą być minimalne ustawienia grafiki. Pytam bo słyszałem gdzieś, że ta gierka ma bardzo małe wymagania w stosunku do tego co oferuje. Prawda to, czy odpuścić sobie i zamiast tego kupić kilka skrzynek piwa? U mnie jest tylko nieco lepiej: Athlon 3000+, 768mb, Radeon 9550. I gra chodzi przyzwoicie na umiarkowanych (wcale nie najniższych!) detalach. Efekty oświetlenia mam wręcz wysokie (ach, to cygaro kapitana Price'a :D ). Tekstury średnie, efekty połysków i bump mappingu bodajże "normalne"... Oczywiście najniższa możliwa rozdzielczość no i bez antyaliasingi i filtrowania anizotropowego. I tak wygląda fotorealistycznie :) Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted December 9, 2007 Report Share Posted December 9, 2007 Hmmm, to być może piwo będzie musiało poczekać :D Quote Link to post Share on other sites
chrzanu Posted December 9, 2007 Report Share Posted December 9, 2007 Nie wiem jak będzie Ci się grafika sprawowała przy nawet najniższych. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted December 11, 2007 Author Report Share Posted December 11, 2007 Wątpie żeby poszło. Ja mam silniejszego kompa, grafe 7600 i ustawienia muszę mieć na połowie. Quote Link to post Share on other sites
Borol Posted December 13, 2007 Report Share Posted December 13, 2007 Ja przy 2x 1.86 ,1gb ramu i 8600gt mam rozdzielczosc 1024x768 i wszystkie efekty na maxa.oprócz tekstur,je mam tylko na bardzo dobre,zamiast ekstra i sie nie tnie.Jest 34 klatek na sek Quote Link to post Share on other sites
Shadow Posted December 17, 2007 Report Share Posted December 17, 2007 Wczoraj przeszedłem. Szkoda, że zajęło mi to tylko dwa dni intensywnego grania, no ale zostaje jeszcze multi. :) Gra jest super, choć ma parę smaczków, jak tryb auto w m16a4 oraz krzyż celowniczy rodem z Tasco na SWD. ;) Quote Link to post Share on other sites
Robson Posted December 17, 2007 Report Share Posted December 17, 2007 yyy M16 strzela tylko seriami, to M4 ma auto. Tutaj się nie pomylili. Quote Link to post Share on other sites
kulikson Posted December 24, 2007 Report Share Posted December 24, 2007 Tryb hardocore niestety to jedno wielkie kamperstwo.Nawet na tdm.Na arecedzie to juz jest coś:)Szczególnie na serwie na 38 osób:) Pozdr Quote Link to post Share on other sites
Robson Posted December 24, 2007 Report Share Posted December 24, 2007 No to grywasz w hardcore na nieodpowiednich serwerach ;) 38 slotów to za dużo jak na CoD4 moim zdaniem, nawet w hardcore. Quote Link to post Share on other sites
chrzanu Posted December 24, 2007 Report Share Posted December 24, 2007 Ja wczoraj grałem na serwerze gdzie było około 50 osób :D sieka przeogromna :F Quote Link to post Share on other sites
Robson Posted December 24, 2007 Report Share Posted December 24, 2007 ...i bezsensowna :| Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts