woma Posted May 8, 2008 Report Share Posted May 8, 2008 A "dodatkowy opór" nie spowoduje przypadkiem zmniejszenia "mocy" repliki? Quote Link to post Share on other sites
misiek009 Posted May 8, 2008 Report Share Posted May 8, 2008 Spytaj dowolnego sklepu. Każdy ci napisze, że BU można używać do dowolnie mocnej sprężyny (jeśli chodzi o dolne ograniczenie :P ). Najlepiej weź CA, Guarder lub Systema. To z tym M120 to tak jak piszą wyżej, przy takich sprężynach jest podobno odczuwalna różnica pomiędzy BU, a standard bore. Quote Link to post Share on other sites
wysokist Posted May 9, 2008 Report Share Posted May 9, 2008 Jak dasz bore up i włożysz bardzo słabą sprężynę to tłok może nie dolecieć do końca zanim go na nowo zęby złapią, zwłaszca przy mocnej baterii i szybkim silniku. Ale spróbować warto. Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted May 9, 2008 Report Share Posted May 9, 2008 Szczerze w to wątpię, kumpel ma bore-up na M100 (340fps) w MP5 przy rofie 23k/s :) Włożył bore nie dla fps tylko żeby przedłużyć żywotność gnata. Quote Link to post Share on other sites
misiek009 Posted May 9, 2008 Report Share Posted May 9, 2008 Matko, znów efekty marketingu... Weź sobie do ręki dwa zestawy - 1 - uszcxzelniony, std. bore i BU. Jakie podobieństwa - szczelne jak strzykawki, bardzo podobne średnice, różnice - BU ma wyraźnie szerszą dyszę, ale średnica cylindra pozostaje niemal taka sama. Wniosek - Ruch tłoka do przodu będzie tak samo szybki O ILE NIE SZYBSZY w wypadku BU, więc takie teorie, że coś tam nie dolatuje na dużym rofie, tralalalalala to można między bajki schować :D :P Quote Link to post Share on other sites
Cyr4x Posted May 10, 2008 Report Share Posted May 10, 2008 Pytanko czy ktoś urzywa w standartowej wersji bez zmiany spręzyny akumulatora 10,8 V ? chciał bym wiedizec na ile wystarcza taki aku i czy opłaca się go stosować bez zmainy springa . I z jakiej firmy spring 130 ? pozdro Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted May 10, 2008 Report Share Posted May 10, 2008 (edited) To, na ile starcza aku zależy od jego pojemności a nie Volarzu. Na 10,8V będzie niesmaczny rof, przy standardowej sprężynie, u mnie na 9,6V Sanyo RC zapierdzielało jak dzikie, na M130 ciągnie w sam raz. Ze sprężyn chwalę sobie Guardera. Edited May 10, 2008 by men3L Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted May 10, 2008 Report Share Posted May 10, 2008 Od biedy są też te komplety głowica cylindra + poszerzona dysza DF, które nie wymagają zmiany cylindra i głowicy tłoka. Według asgshopu nie ma żadnych przeciwwskazań dla słabszych sprężyn niż m120 - pomijając oczywiście kwestię głowicy tłoka, bo to już dowolność jest. Tylko grzybkowa chyba nie podejdzie. Quote Link to post Share on other sites
Cyr4x Posted May 20, 2008 Report Share Posted May 20, 2008 zakupiłem sobie M130 Guarder ASGshop. i naj prawdopodobmnie nawet udostępnią mi na chwile Chronometr :D wiec sprawdze przed i po po ilu kulkach że tak powiem powinienem liczyć pomiar ? ( rozgrzanie repliki ) ? Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted May 20, 2008 Report Share Posted May 20, 2008 Repliki się nie rozgrzewa, wsadzasz spring, dajesz HU na zero i strzelasz do chrono. Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted May 20, 2008 Report Share Posted May 20, 2008 Jak to się nie rozgrzewa? Polecam suszarkę do włosów, bo takiego dużego piekarnika to chyba nie masz (mp5 czy m4 to się jeszcze zmieści, ale nie minimi...). Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted May 20, 2008 Report Share Posted May 20, 2008 Oringa można sobie rozgrzać...:P Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted May 20, 2008 Report Share Posted May 20, 2008 W sumie, dziś gumke HU przetarłem trochę po naoliwieniu, po 500 strzałach z serii komora zrobiła się ciepła ;) Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted May 20, 2008 Report Share Posted May 20, 2008 Z racji że nie mogę edytować.. Chciałbym do swojej pary zamontować coś na styl tego: http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?i...9MKOB_srch_m249 Czy da rade zaadaptować taki kawałek lufy z jakiejś M16 ? Chyba, że ktoś się chce zamienić, z dopłatą na tłumik z Pary :P Quote Link to post Share on other sites
Cybuch Posted May 25, 2008 Report Share Posted May 25, 2008 Witam! Posiadam M249 Mk II, firmy Specna Arms. I chciałbym zwiększyć ilość fps'ów. Myślałem nad tą sprężyną: http://taiwangun.com/?str=product&prId=841 i nie wiem co trzeba jeszcze wrzucić, żeby to miało ręce i nogi. Myślałem o tym: http://taiwangun.com/?str=product&prId=866 Czy to wystarczy?? Czy trzeba coś jeszcze?? Jeśli tak to proszę napiszcie i podajcie linki. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted May 25, 2008 Report Share Posted May 25, 2008 bateria 12v głowice tłoka jakąś... mtalową (łożyskowaną możesz) prowadnicę sprężyny... silnik jakiś SYSTEMA magnum może... na dodatek możesz preclufę gumke hopsiup.... możę bore-up na pewno systemy... jakieś 2000pln i o żeby ci nie poszedł GB to kup sobie PGC dedykowany do minimi... o i parę ludzi którzy chcą dostać serią minimi z 600fps...:D bateria 12v głowice tłoka jakąś... metalową (łożyskowaną możesz) prowadnicę sprężyny... silnik jakiś SYSTEMA magnum może... na dodatek możesz preclufę gumke hopsiup.... może bore-up na pewno systemy... jakieś 2000pln i o żeby ci nie poszedł GB to kup sobie PGC dedykowany do minimi... o i parę ludzi którzy chcą dostać serią minimi z 600fps...:D linki później wyślę ci na PW Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted May 25, 2008 Report Share Posted May 25, 2008 Czy to do jasnej cholery jest temat o tuningu M249 Specna Arms ? Quote Link to post Share on other sites
GTI Posted May 26, 2008 Report Share Posted May 26, 2008 m170 do Minimi :) gratuluję pomysłowości Quote Link to post Share on other sites
killa Posted June 9, 2008 Report Share Posted June 9, 2008 (edited) Hm, tak sie zastanawiam, chcę zrobić mały tunning wizualny w moim mk.II, chodzi fokładniej o tłumik i Eotecha. Widzieliście gdzie można dostać pokrywę komory z szyną, ew. prosił bym o jakieś propozycje w miarę wysokiej szyny montażowej do innej giwery, którą mogł bym we własnym zakresie przynitować do mojego Mi. I ostatnia prośba, czy któryś z urzytkowników wersji Para, może pomierzyć długość całkowitą tej szyny? EDIT: Narazie znalazłem szynę doserii Sig'ów, jest w miarę wysoka no więc będzie się ją dało przypiłować w miejscu gdzie jest to prostokątne zgrubienie na pokrywie komory. Edited June 9, 2008 by killa Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted June 9, 2008 Report Share Posted June 9, 2008 killa , możesz taką szynę nabyć tutaj:http://taiwangun.com/index.php?str=product&prId=823 Quote Link to post Share on other sites
killa Posted June 10, 2008 Report Share Posted June 10, 2008 Oż w pi..e, ale taniocha... dzięki, nie wiem jakim cudem tego nie znalazłem :P Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted June 10, 2008 Report Share Posted June 10, 2008 Do usług :P Quote Link to post Share on other sites
Kosmo Posted June 10, 2008 Report Share Posted June 10, 2008 (edited) Witajcie! Zastanawiam się nad zmianą giwery mam jeszcze trochę czasu (sierpień-wrzesień) i mam 2 typy jednym z nich jest M249 z WGC sprowadzone +ten GB http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?i...9GBV3_srch_m249 Wyjdzie mnie raczej mniej niż 2000 i jest to kusząca propozycja czy sądzicie że z części tam podanych jako dodatkowo potrzebne wystarczy coś stockowego, czy lepiej wymienić wszystko? Nie chciałbym żeby GB za 300$ poszedł w pizdu przez głupie zębatki chińskie, więc pytam. I czy znacie kogoś kto mógłby się podjąć zamontowania tego GB w M249? I ile szacujecie potem FP'ów w tym KM? Napisałem w tej sprawie do ASGShop może mi poradzą. Edited June 10, 2008 by Kosmo Quote Link to post Share on other sites
killa Posted June 10, 2008 Report Share Posted June 10, 2008 (edited) Kosmo kosmo, trzeba było na privie, powinien dać radę, jak stockowy wytrzymuje spokojnie M140. P.s. Jak będziesz robił to zamówienie to daj znać też sobie coś wezme. EDIT: Ale w sumie to nie wiem czy nie wystarczy zwykły GB, naprawdę nie słyszałem żeby one jakoś strasznie się sypały. Edited June 10, 2008 by killa Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted June 10, 2008 Report Share Posted June 10, 2008 (edited) Powiem tak, u mnie na M130 stockowe zęby dają rade rewelacyjnie. Zamiast tego GB wolałbym kupić komore CA, BU Systemy, precke, zęby STU i jakiś wypasiony tłok, bez kombinowania. I taki zestawik dawałby czadu nawet na M150, ale po co komu M150 ? ;) PS. Co do zmiany GB. Dziecinna sprawa, jedyne co musisz zgrać, to "dynks" spustu do blaszki stykowej ;) Edited June 10, 2008 by men3L Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts