thewojtz Posted January 2, 2010 Report Share Posted January 2, 2010 @Ari - Bravo ktoś już to wie! próbuje to mówić wszystkim od roku ale oni i tak swoje... GFC to nie PJ, Gunfire nic nie zmienia, Taiwangun owszem. Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted January 2, 2010 Report Share Posted January 2, 2010 A zazwyczaj przyczyną pęknięcia GB przy głowicy jest niedokręcenie śruby, przez niezabezpieczenie gwintu [klej do gwintów]. Śrubki się odkręcają i trzaska. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
danrod Posted January 3, 2010 Report Share Posted January 3, 2010 (edited) [No nie wiem czy macie w calości rację . Może Gunfire nie wymienia u siebie, ale przypuszczam że zamawia takiego Hk juz lekko zmodyfikowanego. akurat okazyjnie kupiłem od kolegi z Łodzi HK 416 GFC miesięcznego. jemu akurat przeszkadzała stała długa kolba, a ponieważ był problem z zamocowaniem składanej kolby stąd wolał sprzedać . częsciowo go przejrzałem i ma wstawioną lufę precyzyjna , silikonowa uszczelka bateria jest 9,6 v w zestawie, mofset na kablu , kable niskooporowe. nie wiem jak z GB , ale w HK z JG tego chyba w standartowym wyposażeniu nie ma no i najważniejsze 24 miesiące gwarrancji. zabrałem go na przestrzelenie z synem i moja m14 przy nim wymięka. Edited January 3, 2010 by danrod Quote Link to post Share on other sites
Urukhar Posted January 3, 2010 Report Share Posted January 3, 2010 (edited) Przede wszystkim dzięki za odpowiedzi. I teraz niech się tylko upewnię. Nie było żadnych wcześniejszych gen. JG z metalowym body. Jeśli nie to znalazłem takie coś: http://www.hitguns.com/JG-Full-Metal-M4-Up...-full-metal.htm wiem że M'ka ale skoro bebechy poprzednio były takie same to sądzę, że obecnie też tak jest. A jeśli się nie mylę to w tym modelu mamy już MOSFET i inne pierdoły z modelu, który jest w ofercie GFC. Tak więc Wojdatuz i Ari mają rację GFC nic nie zmieniał od siebie w tej spluwie. A jeśli nie zmieniał to: http://www.crw-airsoft.com/hk416-long-by-j...etal-1578-p.asp i to: http://gunfire.pl/product-pol-1152192855-GF416-GFC-GUNS.html to powinny być te same karabiny. Zgadza się czy coś pomieszałem? Edited January 3, 2010 by Urukhar Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted January 3, 2010 Report Share Posted January 3, 2010 Nie wiem czemu, ale to co podajes z CRW to nie jest to samo. Jak byk jest napisane ze jest PLASTIC BODY ;) http://www.gunnerairsoft.com/catalog/produ...roducts_id=1312 tu jest metal body i to jest to samo co na gunfire (a nawet gorzej bo na GF nie ma oznaczen na body) Wczesniej byl wiekszy opis do tego i replika ta posiada MOSFET oraz inne bajery Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted January 3, 2010 Report Share Posted January 3, 2010 Ja swojego mam z WGC dlatego wiem;) Quote Link to post Share on other sites
Urukhar Posted January 3, 2010 Report Share Posted January 3, 2010 Ari dlatego właśnie zgłupiałem bo w info. jest że metal a w opisie już plastik. No ale wielki dzięki za info odnośnie tego drugiego Karabinu. Teraz tylko pytanie kiedy się pojawią. No i nadal dylemat czy HK416JG czy może jednak CYME 0.48. Jeszcze raz dzięki za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
scizophrenikz Posted January 4, 2010 Report Share Posted January 4, 2010 Porównywał ktoś HK416 JG i HK416 DBoys? Ten drugi posiada metalowe body w standardzie, kosztuje 600zł na Specshopie lub 750zł na Taiwangun (niby tuningowane do "standartu" PJ); JG ma plastikowe body, na allegro kosztuje ok 600zł, wersja "tuningowana" przez Gunfire kosztuje.... ponad 900zł (...) Najbardziej interesuje mnie jak ma się: - wersja "standard" DBoys ze Specshopu do GFCustom - wzmacniana DBoys/PJ z Taiwangun do wersji GFCustom. Quote Link to post Share on other sites
Adamo55 Posted January 5, 2010 Report Share Posted January 5, 2010 Wczoraj doszła do mnie replika, zakupiłem używaną jeszcze z gwarancją do marca, z kolimatorem, zawieszeniem i chwytem na risy za 500zł. Wszystko fajnie, gdyby nie to że gdy przekręcałem karabin na drugi bok chwytając za chwyt na risy, coś się odłamało od body i latało w risach. Zaniepokoiłem się ściągnałem risy i okazało się że to jakiś duperel, bolec czy nie bolec, w każdym razie mało istotne, ale teraz risy sobie latają trochę zabardzo. Mógłby mi ktoś powiedzieć jak temu zaradzić? No i jeszcze jedno. Replika ma straszny rozrzut, wydaje mi się że to wina gumki. Czarny Guarder wystarczy? Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted January 5, 2010 Report Share Posted January 5, 2010 Nie, lepiej Systema. Pytanko w sprawie body. Tym razem tylko lower reciver. Jest szansa wymiany? Bo korci mnie coś z serii Magpula 8-) Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Adamo55 Posted January 7, 2010 Report Share Posted January 7, 2010 Powie mi ktoś co zrobić żeby risy nie latały?? :roll: Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted January 8, 2010 Report Share Posted January 8, 2010 Już było pełno w tym temacie ale nie łaska poszukać... Quote Link to post Share on other sites
Adamo55 Posted February 9, 2010 Report Share Posted February 9, 2010 Już było pełno w tym temacie ale nie łaska poszukać... Ja miałem inny problem ułamał mi się bolczyk który trzymał risy. Zakleiłem go jakimś klejem poxylino podobnym, dokręciłem porządnie i się ładnie teraz trzyma. Quote Link to post Share on other sites
rafik1213 Posted March 24, 2010 Report Share Posted March 24, 2010 Cześć która wersja Bedze lepsza do lasu oraz zeby wszadzic baterje 9.6 2000mha bo wiem ze do puchu wchodza lewdwo ledwo a jak jest z tą wersją z stałą kolbą jest durzo miejsaća ?? Quote Link to post Share on other sites
Codename666 Posted March 25, 2010 Report Share Posted March 25, 2010 A co powiedziecie na JG 416 Full metal, który jest już w zbrojowni? http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info...roducts_id=1455 Quote Link to post Share on other sites
admarss Posted April 12, 2010 Report Share Posted April 12, 2010 Też się zacząłem poważnie zastanawiać nad HK416. Chcę wersję full metal ze stałą kolbą, bo ma standardowo dłuższą lufę i baterię Large. Chciałem tą GFC(która jest obecnie niedostępna), ale teraz jest też HK416 JG na Zbrojowni, więc: -czy wersja z Zbrojowni ma prec lufę(bo niektórzy pisali, że to to samo i że na przykład JG też ma mosfet, ale czy ma preckę?) -jeszcze raz ponawiam pytanie, czy w środku GFC jest to samo co w środku JG(łożyska, tłok, komora hop up, bo chce mieć 100% pewność) Dziękuje za odpowiedzi :) Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted April 12, 2010 Report Share Posted April 12, 2010 GFC=JG. Więc wszystko jest to samo. Quote Link to post Share on other sites
suchywojtas Posted June 22, 2010 Report Share Posted June 22, 2010 Już było pełno w tym temacie ale nie łaska poszukać... Właśnie przeczytałem od dechy do dechy cały wątek, niestety, rady odnośnie frontu dotyczą tylko III gen, w V gen (metal body) - jak to ktoś już pisał - mocowanie frontu jest rozwiązane inaczej, niż wcześniej - czy komuś udało się wyeliminować problem latającego frontu w wersji z metal body? Mnie lata głównie góra - dół, w prawo i lewo prawie w ogóle. Btw, na trzeciej strzelance coś padło w moim HK, właśnie leci na serwis. Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted June 22, 2010 Report Share Posted June 22, 2010 Masz tam takie śrubki 4 dokręć, jak nie wyjdzie to odkręć i załóż tą płytkę tak jak mają na zdjęciu u GF: http://gunfire.pl/product-pol-1152192854-R...go-GF416SF.html Mam szynę od KA i to jest taki sam system, jak nie podziała dokręć tą dużą 'nakrętkę' na lufie, na której trzyma się ris. Quote Link to post Share on other sites
suchywojtas Posted June 24, 2010 Report Share Posted June 24, 2010 Właśnie kurczę dokręciłem te cztery śrubki i nic to nie dało - problem tyczy się tej części, którą się z RISami skręca, nie trzyma się ona zbytnio. W każdym razie, dzięki, jeszcze spróbuję jak mi wróci z serwisu. Nota bene - bo każda strona podaje co innego - czy ktoś się orientuje, jaką ma długość lufa w 416stce? (szukam jakiejś precki na zmianę) Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted June 24, 2010 Report Share Posted June 24, 2010 To odkręć całego risa i dokręć pierścień przy lufie to musi być to. Quote Link to post Share on other sites
JaWojteq Posted June 24, 2010 Report Share Posted June 24, 2010 W wersji ze składaną kolbą, i tłumikiem płomienia ma coś koło 280-300 mm. A ze stałą kolbą i lufą zewnętrzną ma już koło 400mm. Jak coś to mogę zmierzyć dokładnie. Quote Link to post Share on other sites
Guest Graszczur Posted July 23, 2010 Report Share Posted July 23, 2010 Czy mógłby mi ktoś powiedzieć, jak jest z celnością & skupieniem w replice HK416 GFC (wersja krótka z kolbą SF)? I nie mówcie mi, żebym cały temat przeczytał, bo już to zrobiłem i nie za wiele się dowiedziałem Quote Link to post Share on other sites
Nerpa Posted July 23, 2010 Report Share Posted July 23, 2010 W wersji ze składaną kolbą, i tłumikiem płomienia ma coś koło 280-300 mm. A ze stałą kolbą i lufą zewnętrzną ma już koło 400mm. Jak coś to mogę zmierzyć dokładnie. Wersja krótka 10,5", wersja długa 14,5". Pomnożyć razy 2,54 chyba każdy umie? ;-) Quote Link to post Share on other sites
JaWojteq Posted July 26, 2010 Report Share Posted July 26, 2010 Masz racje Nerpa, ale co do tego mnożenia, to nie byłbym taki pewny :D Graszczur celność w stoku była bardzo zadowalająca, tylko tyle pamiętam.. Bo teraz mam już włożoną preckę :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts