sebolek Posted November 2, 2015 Report Share Posted November 2, 2015 Siemanko, misiaczki powiedzcie mi jedną rzecz mieliście tak, ze trzeba było docisnąć magazynek żeby podawał acz i też nie zawsze? rozkminiam co mogło się stać.. i na weekendzie się zabrać za to ;) Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted November 3, 2015 Report Share Posted November 3, 2015 Ja w sumie kiedyś miałem VSR i działo się mi się to samo z powodu wyrobienia się gwintów w łożu czy coś w tym rodzaju. Quote Link to post Share on other sites
Czoło Posted November 24, 2015 Report Share Posted November 24, 2015 Witam, Mam Vsr-10 z komorą Tokyo Marui, promykiem 550 i zespołem spustu/cylindra od Bart_a. Mam pytanie - zauważyłem ostatnio, że kulki delikatnie mi skręcają na prawo już od 50-60m. Z początku myślałem, że to kulki z którymi jak pewnie wiecie jest ku***. Rozebrałem komorę i okazało się jednak, że gumka Niebieska km-head jest na wykończeniu, dystanser się wytarł i jest teraz kształtu trapeza :D Czy nadal utrzymuje się, że Km-head niebieska jest najlepsza czy może coś nowego ciekawego wyszło ? Plus nie do końca jestem zadowolony z docisku airsoftpro, możecie jakiś polecić ? Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted November 25, 2015 Report Share Posted November 25, 2015 (edited) Mam wielki dylemat Moja obecna ostatnio mi się nie podoba i chociaż dobrze się z nią czuję, to uważam, że straciliśmy "to coś". Postanowiłem więc sprawić sobie VSR, by wzbudzić zazdrość w Elżbiecie 96. Ela jest drewniana, poskładana i w środku działa tak jak trzeba, no ale czasem trzeba przecież przeskoczyć z kwiatka na kwiatek. Toteż: Pany, jaka VSR jest obecnie najlepiej wykonana? Zależy mi na łożu i materiale z jakiego jest wykonany karabin. Wiadomo, że ze środka wszystko wywalę :-). Z tego co widzę to well jest zrobiony z przetopionych butelek i odpadów produkcyjnych. Zostają zatem CM 701 - tanizna, z opinii zebrałem to, że łoże się przeciera i tyle. Bar - 10 JG- gumowane łoże i z tego co czytam to dobre wykonanie. TM VSR 10 pro sniper - chętnie wydam na nie kasę jeśli faktycznie znacznie odstaje pod względem jakości zewnętrznej. Cymy i bara nie ma nikt w okolicy, a moje doświadczenia z TM są delikatnie mówiąc skrajne. Miałem 4 repliki TM i niestety muszę przyznać, że w niektórych przypadkach cyma stała wyżej jeśli chodzi o wykonanie zewnętrzne - stąd wolałbym się dowiedzieć "co i jak". Z opinii jakie znalazłem to Bar-10 jest ładnie wykonany, ale brak mi konkretów jeśli chodzi o porównanie zewnętrzne z TM - podobnie z cymą. Jeśli chodzi o tuning to na razie myślę o full PDI, tylko lufa edgi/ pdi (zależy od dostępności) no i stock komora i odpowiednia guma. Edited November 25, 2015 by mikadorus Quote Link to post Share on other sites
Bienia Posted November 25, 2015 Report Share Posted November 25, 2015 (edited) Miałem cyme,bara,mb03 i moim zdaniem łoże bara wypada najlepiej. Cyma ma matowe jednak szybko się wyciera i świeci się jak ''psu jajca'', mb03 odrazu po wyjęciu z pudła ma tandetny połysk plastiku :icon_smile:. Nie wiem jak z vsr od tm jednak przeglądając od dłuższego czasu fora, foty widać że łoże również się świeci po wytarciu. Bar ma fajną fakture jednak kiedy guma zaczytna odchodzić od plastikowego łoża to już nie wygląda tak kolorowo, pod gumą siedzi plastik podobny do tego od mb03. Każde z tych które miałem miało tendencję do pękania w miejscu mocowania śruby na froncie repliki. Jednak jeżeli chodzi o body wybrałbym bara- gumowata faktura i ogół wykonania moim zdaniej lepszy od cymy i wella. Tm tylko dla komory jest lepszym wyborem od reszty. Edited November 25, 2015 by Bienia Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted November 26, 2015 Report Share Posted November 26, 2015 Zawsze możesz olać to łoże i : a) wystrugać drewniane b) zadbać samemu o fakturę i pomalować. Quote Link to post Share on other sites
sebolek Posted November 26, 2015 Report Share Posted November 26, 2015 łoże w MB się świeciło równo, po pierwszych dwóch "bitewkach" takie nie było.. potem przyszedł czas na malowanie i po malowaniu jest ok. Co do wykonania "metalu" to w TM czy w MB będziesz prędzej czy później musiał zrobić sobie inserty no chyba, że robisz Full PDI / LL gdzie naciągasz jednym palcem i nie ma takich "przeciążeń" :D aczkolwiek w MB10 (inne łoże i lufa, standard VSR) zerwał w stocku mocowanie łoża :D Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted December 3, 2015 Report Share Posted December 3, 2015 Witajcie Chciałbym się poradzić doświadczonych wojowników, ponieważ dostalem ofertę na zakup Bara 10 od JG na częściach Barta. No i tutaj jest pewna kwestia ponieważ repla ma 520fps na sprężynie 170 i jak wiadomo wynik jest bardzo marny ale trochę walki. Repla jest zrobiona na częściach od Barta oprócz cylindra. Teraz nachodzi moje pytanie bo jak widać na wykazanym zdjęciu widać uszczelkę od głowicy cylindra ale według mnie to nie jest normalne a sprzedający twierdzi, że wszystko jest dokręcone. https://drive.google.com/drive/u/0/folders/0B6oZkOJ3UNveZ2NPa2hKY3I1cUU Quote Link to post Share on other sites
bart_a Posted December 3, 2015 Report Share Posted December 3, 2015 Co do moich części, to polecam ogólnie repliki te które są na zestawach od 2013, bo od tamtego czasu gdzieś zacząłem je ulepszać. Po fotce widzę, że to raczej nie jest jedna z tych nowszych wersji - trzeba by więcej zdjęć. Ogólnie to zestawy te starsze w większości przypadków da się zupgradować do wyższej wersji. Fpsy mogą być niskie i ze względu na jakąś małą nieszczelność na głowicy i na komorze, jak i może być to wersja pod sprężyny 7mm, czyli te słabsze. Sumując nieszczelności i ubicie sprężyny kilkuletnie, może mieć te 520 fps. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted December 3, 2015 Report Share Posted December 3, 2015 (edited) O przybył sam twórca :icon_biggrin:. Spoko rozumiem czemu może być nieszczelność itp ale po prostu mnie zastanawia widoczność uszczelki mimo wkręcenia w cylinder. Raczej tak nie powinno być :icon_wink:. Dzisiaj będę miał więcej zdjęć to skontatkuję się z Tobą. Edited December 3, 2015 by gloomer Quote Link to post Share on other sites
Bienia Posted December 5, 2015 Report Share Posted December 5, 2015 Mam problem. Od jakegoś czasu replika strasznie znosi kulki w prawo... Nie mogę dojść od czego to. Zmieniłem lufe z ultimate na promyka po czym wymieniłem gumkę na nową aa i jest to samo. Znosi je dosyć mocno czy to z dociskiem hu czy bez(stockowy docisk) ale teraz testuje ten od aspro i jest to samo... Możliwa jest wina komory? Dodam że wcześniej tego nie było. Kulki - guarder 0,36, resztkli gfc 0,45, blaster devil 0,43. Na wszystkich sytuacja się powtarza. Quote Link to post Share on other sites
Alanos Posted December 5, 2015 Report Share Posted December 5, 2015 Sprawdź poduszkę podkręcającą w gumce, może się uszkodziła. Sprawdź też w ogóle bez dystansera. Przeczyść dobrze lufę. Quote Link to post Share on other sites
Krzywica Posted December 5, 2015 Report Share Posted December 5, 2015 Napisał, że wymieniał gumkę. VSR nie ma dystansera. Świetne rady i znajomość tematu :). Bienia, jesli masz tłumik- odkręć i sprawdź ponownie. Skoro nie lufa, nie gumka i nie ramię dociskowe to albo kulka Ci o coś haczy na wylocie albo... no albo dwa razy z rzędu krzywo poskładałeś replikę. Innych opcji chyba nie ma. Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted December 5, 2015 Report Share Posted December 5, 2015 Jak nie to co Krzywica napisał to ślij replikę na serwis do dexa. Przejrzyj dokładnie osiowość każdego elementu. Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted December 16, 2015 Report Share Posted December 16, 2015 Nie wpadło komuś w oko, gdzie można obecnie znaleźć magi? Myślałem by sobie sprawić tak z jeszcze 3-10 dodatkowych... a w sklepach posucha. Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted December 16, 2015 Report Share Posted December 16, 2015 Chyba ostatnio na uncompany widziałem Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted December 16, 2015 Report Share Posted December 16, 2015 Chyba ostatnio na uncompany widziałem Ale w zaporowej cenie przy obecnym kursie dolca... z 44 zł za maga... a to jeszcze cło i przesyłka. Kurcze, pamiętam czasy, że po 14zł można było kupić magi od bar'a.... Quote Link to post Share on other sites
Pycio Posted December 16, 2015 Report Share Posted December 16, 2015 http://www.asg.warszawa.pl/asg/magazynki/magazynki---sprezynowe/p,well-magazynek-do-mb02-mb03-mb07-28-metal,17442.html pytanie czy będzie pasowało do JG, na 1 rzut oka wygląda tak samo. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted December 16, 2015 Report Share Posted December 16, 2015 Będzie bo to VSR. Jak przyjedzie mój bar to przymierze. Właśnie baro10 jg dostępny w taiwangun jakby co :D. Quote Link to post Share on other sites
Thaiboxer1988 Posted December 16, 2015 Report Share Posted December 16, 2015 (edited) Tutaj jeszcze taniej;p http://www.taiwangun.com/magazynki-inne-2/magazynek-do-karabinu-snajperskiego-m70-jg?from=listing&campaign-id=19 Edit: Mój błąd - to nie do vsr;/. Edited December 16, 2015 by Thaiboxer1988 Quote Link to post Share on other sites
Pycio Posted December 16, 2015 Report Share Posted December 16, 2015 taniej, tylko magazynek ma trochę inny kształt. Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted December 16, 2015 Report Share Posted December 16, 2015 Tutaj jeszcze taniej;p http://www.taiwangun...&campaign-id=19 Edit: Mój błąd - to nie do vsr;/. Wg TG nie pasują. Znalazłem za to pogłoski, że "można przerobić". Pytanie tylko - czy jest to przeróbka warta świeczki. Quote Link to post Share on other sites
Pycio Posted December 16, 2015 Report Share Posted December 16, 2015 jak masz rzeźbić w plastiku, to nie :D Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted December 17, 2015 Report Share Posted December 17, 2015 Pany czy ktoś się orientuje czy adapter tłumika od Wella pasi do Bara 10 jg? Quote Link to post Share on other sites
Pycio Posted December 17, 2015 Report Share Posted December 17, 2015 Z tego co pamiętam to nie :D , ale mogę się mylić Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts